Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ποιος να μας το' λεγε πριν 15-20 χρόνια οτι οι κοτσυφοί θα γίνουν ''ημιενδημικό'' είδος...
Η μη διάθεση (πλεον), σημαντικού αριθμού κοτσυφών, για αποδημία, είναι και η αιτία (πιστεύω) που βρίσκουμε αρκετά πλέον πουλιά τον Φλεβάρη, χωρίς να έχουν ''πιάσει'' το χαρακτηριστικό, για την εποχή, λίπος ...
Δεν είχα ακούσει ποτέ ούτε το ήξερα ότι τα κοτσιφια μεταναστευουν όπως οι τσίχλες. Από παιδί θυμάμαι κοτσιφια όλο το χρόνο εδώ στα μέρη μου

Δεν είχα ακούσει ποτέ ούτε το ήξερα ότι τα κοτσιφια μεταναστευουν όπως οι τσίχλες. Από παιδί θυμάμαι κοτσιφια όλο το χρόνο εδώ στα μέρη μου
Τι να πώ...Στα μέρη μου (Κέρκυρα) Μύρο, τα παλαιότερα χρόνια δεν έμενε ούτε ένας κοτσυφός το καλοκαίρι, και αν ακουγόταν κανένας καμιά χρονιά, ο πατέρας μου έλεγε ότι πιθανό είναι τραυματισμένος και δεν μπορεί να ταξιδέψει...
Τώρα και στα μέρη μου Κέρκυρα και εδώ στα Γιάννενα που μένω, είναι τα πάντα γεμάτα κοτσυφούς το καλοκαίρι...
Μη σου πώ ότι τώρα την Άνοιξη που ζευγαρώνουν βλέπω πιο πολλούς από το χειμώνα...

Ας πω και εγώ την ιστορία μου. Πριν 2-3 βδομάδες περίπου βγήκα με την κουτάβα μου για την καθιερωμένη βόλτα που κάνουμε 2-3 φορές την εβδομάδα σε "κυνηγότοπους" για να εξοικιωθεί. Όπως περπατάμε στον δρόμο την βλέπω να χώνεται κάτω, μέσα σε κάτι πουρνάρια και να φερμάρει! Στην αρχή νόμιζα ότι απλά άκουγε τα κουδούνια από κάτι γίδια που ήταν ακόμα πιο κάτω. Η φέρμα κράτησε κανά λεπτό το πολύ και μετά πετάχτηκαν δύο πουλιά χωρίς να μπορέσω να τα διακρίνω.Την φώναζα να έρθει πάνω αλλά αυτή είχε ξαπλώσει και γαύγιζε... Κατάλαβα ότι κάτι είχε πιάσει και έτσι χώθηκα μέσα για να δω και την βλέπω με ένα κοτσυφάκι στο στόμα.. Ευτυχώς το είχε πιάσει πολύ μαλακά και δεν το είχε τραυματίσει καθόλου. Δεν μπορώ να πω ότι ήθελε να μου το δώσει, αλλά το άφησε σχετικά εύκολα, ίσως το βαρέθηκε ή απλά της έπεσε και το πρόλαβα :P . H σκέψη μου ήταν ότι έπεσε μαζί με το άλλο που έφυγε από κάποια φωλιά. Υπάρχει περίπτωση να φωλιάζουν στο έδαφος όμως τα κοτσύφια; Δεν ξέρω...
Να το και σήμερα:
20160527_122226.jpg

Υπάρχει περίπτωση να φωλιάζουν στο έδαφος όμως τα κοτσύφια;
Ναι,Εχει παρατηρηθεί και αυτο.
Συνηθως όμως γίνεται πάνω σε δεντρα.
Αν κ πιστεύω οτι μάλλον έπεσαν από κάποια φωλιά,Ίσως αν κοιταγες προσεκτικά πάνω να την έβλεπες!

Ας πω και εγώ την ιστορία μου. Πριν 2-3 βδομάδες περίπου βγήκα με την κουτάβα μου για την καθιερωμένη βόλτα που κάνουμε 2-3 φορές την εβδομάδα σε "κυνηγότοπους" για να εξοικιωθεί. Όπως περπατάμε στον δρόμο την βλέπω να χώνεται κάτω, μέσα σε κάτι πουρνάρια και να φερμάρει! Στην αρχή νόμιζα ότι απλά άκουγε τα κουδούνια από κάτι γίδια που ήταν ακόμα πιο κάτω. Η φέρμα κράτησε κανά λεπτό το πολύ και μετά πετάχτηκαν δύο πουλιά χωρίς να μπορέσω να τα διακρίνω.Την φώναζα να έρθει πάνω αλλά αυτή είχε ξαπλώσει και γαύγιζε... Κατάλαβα ότι κάτι είχε πιάσει και έτσι χώθηκα μέσα για να δω και την βλέπω με ένα κοτσυφάκι στο στόμα.. Ευτυχώς το είχε πιάσει πολύ μαλακά και δεν το είχε τραυματίσει καθόλου. Δεν μπορώ να πω ότι ήθελε να μου το δώσει, αλλά το άφησε σχετικά εύκολα, ίσως το βαρέθηκε ή απλά της έπεσε και το πρόλαβα :p . H σκέψη μου ήταν ότι έπεσε μαζί με το άλλο που έφυγε από κάποια φωλιά. Υπάρχει περίπτωση να φωλιάζουν στο έδαφος όμως τα κοτσύφια; Δεν ξέρω...
Να το και σήμερα:
20160527_122226.jpg
Με τι το ταΐζεις?

Στην αρχή το τάιζα μικρά κομμάτια ψιχας ψωμιού βρεγμένα και κολλαγα πάνω λίγο φυραμα που δίνουν στα μικρά κοτόπουλα. Τώρα και αυτό αλλά τρώει και μικρά κομμάτια πατάτας, μακαρόνια, σπυριά ρυζιού κτλ. Τα κάρφωνω απαλά σε μια οδοντογλυφιδα και τα καταπίνει κατευθείαν. Για νερό μια σύριγγα είναι αρκετή. Τώρα βέβαια αρχισε να πίνει νερό από την ποτίστρα και σιγά σιγά τρώει από την ταιστρα έτσι θα ξεκινήσω σιγά σιγά τα σπόρια.

Σε ευχαριστώ Νίκο.Λοιπόν είναι το πλαγιόκαννο το Baikal με απλούς εξωλκείς και δύο σκανδάλες και έχω βιδωμένο στην πρώτη κάννη 3* και στην δεύτερη 2*.
Η πρώτη τουφεκιά είναι με B&P MB Classic 8άρι,η δεύτερη με Lambro Sporting 8άρι και η τελευταία με Club Nova 10άρι.

Σε ευχαριστώ Νίκο.Λοιπόν είναι το πλαγιόκαννο το Baikal με απλούς εξωλκείς και δύο σκανδάλες και έχω βιδωμένο στην πρώτη κάννη 3* και στην δεύτερη 2*.
Η πρώτη τουφεκιά είναι με B&P MB Classic 8άρι,η δεύτερη με Lambro Sporting 8άρι και η τελευταία με Club Nova 10άρι.
Το b&p mp 30gr, αν γι αυτο λες, μου αρεσει πολυ και το βαζω και εγω σε 9 και 10 νουμερο.

Στην αρχή το τάιζα μικρά κομμάτια ψιχας ψωμιού βρεγμένα και κολλαγα πάνω λίγο φυραμα που δίνουν στα μικρά κοτόπουλα. Τώρα και αυτό αλλά τρώει και μικρά κομμάτια πατάτας, μακαρόνια, σπυριά ρυζιού κτλ. Τα κάρφωνω απαλά σε μια οδοντογλυφιδα και τα καταπίνει κατευθείαν. Για νερό μια σύριγγα είναι αρκετή. Τώρα βέβαια αρχισε να πίνει νερό από την ποτίστρα και σιγά σιγά τρώει από την ταιστρα έτσι θα ξεκινήσω σιγά σιγά τα σπόρια.
Ενα ποτήρι πλαστικό όπου μεσα εχεις ανελατεψει ζάχαρη με νερο ώστε να χεις λιγο υλικό παχυρευστο η λιγο τριανταφυλλο αδιαλυτο κ το αφήνεις εξω.
Σε δέκα λεπτά θα χει φουλωσει μυρμυγκι.
Η καλύτερη πρωτεινη κ τροφη για νεοσους.
Το καναμε μικροι με τα περδικοπουλα

Μια ωραία ταινία(DVD)με πρωταγωνιστή τον κύριο "the best"..
Ο οποίος είναι και best σκοπευτής..:)
Το έχω αυτό το dvd και πραγματικά ο τύπος είναι φαρμακι με μονοκαννο έπρεπε να κυνηγάει , έχεις δοκιμάσει τα φυσίγγια του Τάσο.

Και εγώ την εχω,όπως κ άλλες ταινίες του Καραγιάννη.Τις έβαζε συχνά το εθνος κυνήγι.
Μονο ενα-δυο κουτιά πρασινα 30γρ ειχα ριξει πριν μια 15ετια όμως.Καλα φυσίγγια ήταν..Μετά το μαγαζί εκλεισε και δεν τα έφερε κανείς άλλος.
Γενικά εδω στο νησι δεν ηταν καθόλου γνωστά φυσίγγια..

Status
Not open for further replies.
Back