Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
To πρωι ηθελα να παω για μπεκατσα αλλα δεν καταφερα να την κοπανησω απο τη δουλεια κ ετσι το κλεισιμο εγινε σε απογευματινο με τον Ακη χωρις ιδιαιτερες προσδοκιες... Πηραμε τα δικανα και με τον αερα να πιανει τα 7 μποφωρ ξεκινησαμε το περπατημα... Η θεα του κυνηγιου μας φυλαξε μια ωραια εκπληξη, πουλια βρηκαμε οχι πολλα, αλλα με τον αερα δεν σηκωνονταν κ ετσι μας εβγαιναν κοντα... Βεβαια ποσο ευκολη μπορει να ειναι μια τσιχλα με 7 μποφωρ στην ουρα και ενα οπλο 4 κιλα στα χερια ειναι μια αλλη ιστορια αλλα σε 2 ωριτσες περπατημα και λιγο χαζοκαρτερακι στο τελος πηραμε στο χερι καμια 35αρια πουλια... Καναμε κατι καπνισματα αλλο πραγμα... Σημαντικη βοηθεια ο γερακος που παρα τον αερα βρηκε αρκετα δυσκολα πουλια που δεν υπηρχε περιπτωση να βρω και τα χαμμενα περιοριστηκαν σε καμια 10αρια...
Ωραια ηταν, και του χρονου με υγεια... :D

Τελευταία βόλτα και για μένα με τον Αλεπουδιάρη σήμερα, ο καιρός μας έκανε το χατήρι και η συννεφιά με το αεράκι μας άφησε να περπατήσουμε αξιοπρεπώς. Πήγαμε και για ένα απογευματινό αλλά κατά τις 16:30 ξέσπασε ένας θυελλώδης άνεμος που μας έκανε να τα μαζέψουμε και να φύγουμε χωρίς να τουφεκίσουμε. Το θεωρήσαμε ανώφελο να περιμένουμε με αυτόν τον αέρα να περάσουν τσίχλες από το υψωματάκι που τις περιμέναμε και έχοντας και 1 1/2 ώρα για επιστροφή, την κάναμε με ελαφρά δίνοντας, πρώτα ο Θεός, ραντεβού με τις τσιχλίτσες για του χρόνου.
Στο περπατητό καταφέραμε 25 στο χέρι με 3-4 χαμένες. :)

Καλησπέρα παρέα. Τσίρκο σήμερα στο απογευματινό. Περπατησα καμιά ωριτσα αλλά τα πουλιά που εφευγαν πολλή μπροστά με αποτέλεσμα οι τρεις τουφεκιες τραβηγμένες από τα μαλιά να είναι άστοχες. Κατά τις 17:00 πηγαίνω στο πόστο για καρτερακι στις απογευματινές, ήταν εκει άλλοι δύο γνωστοι από το χωριο. Κατά τις 17:15 εμφανίστηκαν 2 αμάξια με 6 άτομα, καθησαν γύρω μας και τα έκαναν μπαχαλο, τουφεκαγαν παντού όπου τις έβλεπαν και ότι πετούσε λες και ήθελαν τα ξεστοκαρουν τα φυσίγγια τους. Τα πουλιά ήταν ψηλωμενα και με το νοτια στο ποπό πήγαιναν σαν πύραυλοι. Τελικά κατάφερα και πήρα 2 κιχλες στο χέρι, άφησα μια στα πυκνά που λόγω αέρα έπεσε μακρια και άλλες 3-4 που αστοχησα, ολες οι τουφεκιες στο τελος λίγο πριν νυχτώσει. Έτσι έκλεισε ή φετινή σεζόν, του χρόνου πάλι με υγεία για όλους.

adult image

Last edited:
Τελευταία ολοήμερη έξοδος στην Βοιωτία με Γιώργο και κλείσαμε τη φετινή περίοδο.Μόνο που ο καιρός μας τα χάλασε και δεν μας άφησε να κάτσουμε για απογευματινό αφού φυσούσε με μεγάλη ένταση.
Και του χρόνου με υγεία πάνω απ όλα να είμαστε καλά και να μπορούμε να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας χόμπι.
Η τελευταία τσίχλα της χρονιάς.
11_8.jpg

Είπα και εγώ ο άσχετος να πάω το μεσημέρι για καμμιά τσίχλα μέρα που είναι. Πήγα σε ελαιώνες της Μαρώνειας που παραδοσιακά κρατάνε τσίχλες. Ο καιρός κυριολεκτικά καλοκαιρινός! Κανένας άλλος κυνηγός. Έκατσα από τις 14:00 μέχρι τις 16:30. Όχι ότι δεν είχε τσίχλες αλλά δεν πετούσε τίποτα! Όμως αν είχα μαζί μου απόχη, θα μπορούσα να μαζέψω πάνω από 200 πεταλούδες... .sarcastic.
Και του χρόνου με Υγεία!

Τελευταία μέρα , τελευταία έξοδος δευτέρας. Με τον πεθερό πήγαμε ξανά πέριξ του Διστόμου. Περπάτημα μέχρι τελικής με ζέστη και υγρασία και μια ίωση να με ταλαιπωρεί όλη την βδομάδα ,τερμάτισα στις 5,5 ώρες . Ήταν όμως από άποψη κάρπωσης η καλύτερη έξοδος 10 τσίχλες εγώ και 7 ο πεθερός , χαμένα 7-8. Πάλι είχαμε θέμα με τα πουλιά 9 στα 10 να πέφτουν ζωντανά.

photos upload

Για πρώτη χρονιά κυνηγός είμαι ικανοποιημένος και απο την βελτίωση στις βολές μου με κάθε έξοδο αλλά και απο τα μέρη που γνώρισα και κυνήγησα τα οποία κάτω από άλλες συνθήκες δύσκολα θα επισκεπτόμουν.
Εύχομαι να ήμαστε καλά και του χρόνου να ευχαριστηθούμε περπάτημα.

Τελευταία μέρα , τελευταία έξοδος δευτέρας. Με τον πεθερό πήγαμε ξανά πέριξ του Διστόμου. Περπάτημα μέχρι τελικής με ζέστη και υγρασία και μια ίωση να με ταλαιπωρεί όλη την βδομάδα ,τερμάτισα στις 5,5 ώρες . Ήταν όμως από άποψη κάρπωσης η καλύτερη έξοδος 10 τσίχλες εγώ και 7 ο πεθερός , χαμένα 7-8. Πάλι είχαμε θέμα με τα πουλιά 9 στα 10 να πέφτουν ζωντανά.

photos upload

Για πρώτη χρονιά κυνηγός είμαι ικανοποιημένος και απο την βελτίωση στις βολές μου με κάθε έξοδο αλλά και απο τα μέρη που γνώρισα και κυνήγησα τα οποία κάτω από άλλες συνθήκες δύσκολα θα επισκεπτόμουν.
Εύχομαι να ήμαστε καλά και του χρόνου να ευχαριστηθούμε περπάτημα.
Βαγγέλη, για πρώτη χρονιά κυνηγός είσαι εξαιρετικός. Για το 9 στα 10 ζωντανά, τώρα που έκλεισε το κυνήγι κανόνιζε κάποιες εξόδους στο σκοπευτήριο, θα σε βοηθήσει πολύ και ο πίνακας θα σε καθοδηγήσει για ενδεχόμενες βελτιώσεις στα μέτρα του όπλου.

Για να την δεις να πετάει τέτοιες ωρες έπρεπε να περπαταγες βρε Χρηστοοοοοοοοοοοοοοο!!!:)

Τάσο για τον χαβαλέ πήγα. Δεν κυνηγάω την τσίχλα. Πήρα το όπλο, μερικά φυσίγγια, καρεκλάκι, κρύο νερό, καφέ, 2 πιτόγυρα και άραξα. Το συνδύασα και με το να ρίξω μια ματιά στο εξοχικό. Φέτος η άνοιξη μπήκε πολύ νωρίς και είδα ότι ήδη πρέπει να αρχίσω τον αγώνα με τα χόρτα και με τις άλλες δουλειές... :)

α και που ειστε γατακια μπερετακηδες του χρονου με μπενελακι σας ευχομαι μοντιφαρισμενο στο doctor .....my man..my man.
για να καταλαβετε τι να παει να πει καπνιζω...buy..buy..buy.
.buy buy..buy buy..buy buy.... βρε τι τραβάμε και δεν το μαρτυράμε.... .buy buy..buy buy..buy buy.

Βαγγέλη, για πρώτη χρονιά κυνηγός είσαι εξαιρετικός. Για το 9 στα 10 ζωντανά, τώρα που έκλεισε το κυνήγι κανόνιζε κάποιες εξόδους στο σκοπευτήριο, θα σε βοηθήσει πολύ και ο πίνακας θα σε καθοδηγήσει για ενδεχόμενες βελτιώσεις στα μέτρα του όπλου.
Γιώργο μόλις δέσω το δίκαννο(στεγνώνουν τα λάδια τώρα) θα πάω και στο σκοπευτήριο γιατι έχω εντοπίσει αδυναμίες σε ορισμένες βολές . 'Οσο για τα ζωντανά πιστεύω οτι οφείλονται στις καιρικές συνθήκες γιατί όταν βλέπεις πουλιά χτυπημένα στο κεφάλι με το αίμα να αφήνει λεκέ στο χώμα αλλά να μην πεθαίνουν ακαριαία δεν νομίζω να φταίει τόσο η σκόπευση.

Τάσο για τον χαβαλέ πήγα. Δεν κυνηγάω την τσίχλα. Πήρα το όπλο, μερικά φυσίγγια, καρεκλάκι, κρύο νερό, καφέ, 2 πιτόγυρα και άραξα. Το συνδύασα και με το να ρίξω μια ματιά στο εξοχικό. Φέτος η άνοιξη μπήκε πολύ νωρίς και είδα ότι ήδη πρέπει να αρχίσω τον αγώνα με τα χόρτα και με τις άλλες δουλειές... :)
Χρήστο μου εσύ δεν πηγές για κυνήγι, πηγες για πικνικ, το μενού δεν είχε γλυκό; .sarcastic.

όταν βλέπεις πουλιά χτυπημένα στο κεφάλι με το αίμα να αφήνει λεκέ στο χώμα αλλά να μην πεθαίνουν ακαριαία δεν νομίζω να φταίει τόσο η σκόπευση.
Το έχω δει αρκετές φορές να συμβενει..Και ίσως η απάντηση να είναι ότι το σκάγι δεν βρήκε εγκέφαλο.Λεω τώρα εγώ...xm.

Status
Not open for further replies.
Back