Ρε ουστ από δω που με βρήκατε μικρό και με εκμεταλλεύεστε. Είπα κι εγώ ....Σήμερα;
Ρε ουστ από δω που με βρήκατε μικρό και με εκμεταλλεύεστε. Είπα κι εγώ ....Σήμερα;
Αν βρέξει την νυχτα θα πάω αύριο το απόγευμα να περπατήσω για κάνα τρυγονι. Θα κατσω σούρουπο στα αμπέλια.............Δημήτριε πες αλεύρι ...View attachment 32927
Όπως τον χειμώνα περνανε. Αυγή και σούρουπο. Εγώ αύριο θα καθίσω το απόγευμα. Λέει και λίγο ψυχρά..... Καφεδάκι και κάνα δυο τσιγάρα έτσι για να ξελαμπικαρει το μυαλο!Παίδες μού ανοίξατε την όρεξη και αναρωτιέμαι:
τα (πολλά εφέτος) ντόπια κοτσύφια περνούνε στα κλασσικά τσιχλο-κοτσυφο-κάρτερα αυτήν την εποχή,
κυρίως τη χαραυγή και το προχωρημένο σούρουπο, όπως οι λεγόμενες "μαύρες" του χειμώνα...;;;
Ή μήπως τηρούνε άλλα, πιο "πονηρά" δρομολόγια...;
Θα πάω κι εγώ κάνα απόγιομα αργούτσικα στο σούρουπο σε κλασσικό καρτέρι μπας και περάσει κανένας μαύρος... Εντάξει, το να περάσουν 2-3 κοτσύφια δεν σημαίνει και κάτι, αλλά εάν περάσουν καμιά 10αριά - 15αριά, κάτι είναι... Μια αυτοψία θα μου δείξει...
Αλλά η εμπειρία των προηγούμενων ετών, μού λέει πως δεν αξίζει τον κόπο αυτή την εποχή το καρτέρι... Όμως, από τα μέσα του Οκτώβρη και ύστερα όλο και κάποιο ενδιαφέρον θα αποκτούν τα (καλά) απογεματινά καρτεράκια... Αναλόγως, βάβαια, και με το πόσα τσιχλάκια θα μπαίνουν εκείνον τον καιρό...
Πάντως έχω φχαριστηθεί αρκετές χρονιές "γεμάτα" απογιοματινά καρτέρια από τα μισά κιόλας του Οκτώβρη...!
Και κάτι τελευταίο: τα αμπέλια αυτήν την εποχή τα επισκέπτονται ολημερίς οι εντόπιοι κοτσυφάδες, ή τα προτιμούν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας...;;;
Ευχαριστώ!
να σου πω κατι σιγουρο, τα αμπελια 5.00 το απογευμαΠαίδες μού ανοίξατε την όρεξη και αναρωτιέμαι:
τα (πολλά εφέτος) ντόπια κοτσύφια περνούνε στα κλασσικά τσιχλο-κοτσυφο-κάρτερα αυτήν την εποχή,
κυρίως τη χαραυγή και το προχωρημένο σούρουπο, όπως οι λεγόμενες "μαύρες" του χειμώνα...;;;
Ή μήπως τηρούνε άλλα, πιο "πονηρά" δρομολόγια...;
Θα πάω κι εγώ κάνα απόγιομα αργούτσικα στο σούρουπο σε κλασσικό καρτέρι μπας και περάσει κανένας μαύρος... Εντάξει, το να περάσουν 2-3 κοτσύφια δεν σημαίνει και κάτι, αλλά εάν περάσουν καμιά 10αριά - 15αριά, κάτι είναι... Μια αυτοψία θα μου δείξει...
Αλλά η εμπειρία των προηγούμενων ετών, μού λέει πως δεν αξίζει τον κόπο αυτή την εποχή το καρτέρι... Όμως, από τα μέσα του Οκτώβρη και ύστερα όλο και κάποιο ενδιαφέρον θα αποκτούν τα (καλά) απογεματινά καρτεράκια... Αναλόγως, βάβαια, και με το πόσα τσιχλάκια θα μπαίνουν εκείνον τον καιρό...
Πάντως έχω φχαριστηθεί αρκετές χρονιές "γεμάτα" απογιοματινά καρτέρια από τα μισά κιόλας του Οκτώβρη...!
Και κάτι τελευταίο: τα αμπέλια αυτήν την εποχή τα επισκέπτονται ολημερίς οι εντόπιοι κοτσυφάδες, ή τα προτιμούν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας...;;;
Ευχαριστώ!
Έριξε μια μπορίτσα εδώ.Στην Εύβοια έχει αρχίσει να βρέχει τώρα;
Θα έχεις ένα κουτί σοκολατάκια δώρο από μ'ένα να ξέρεις....Αναμένω πολλές αναφορές προς το άλλο σ.κ πάντως ..
Μην πάρετε τα βουνά ακόμα ..
Αλλά μας πάει αυτός ο καιρός
Και εγώ τα κοτσύφια δεν τα κυνηγάωαπο κοτσιφαδες εδω σε εμας εχη πωλη πραμααα ντοπιαρικα βεβαια,,σε μια απογευματινη βωλτουλα κατα της 6,30 με 7 αναιβενανε μπουλουκια για κουρνα 6 7 8 μαζι,αλα δεν τους κυνηγαω την τσιχλιτσα γουσταρο περησωτερο,,,εως στιγμης εδω σε εμας δεν φανηκανε ακωμη,γυρο στης 10 15 οκτωβρη μπαινουνε σιγα σιγα
αναμωνη εως τοτεεε
Μπράβο ρε Περί.Και εγώ τα κοτσύφια δεν τα κυνηγάω
Ιδικά τους αρσενικούς ...
Είχα κρατήσει τσίχλα πριν πολλά χρόνια. Έζησε 6-7 χρόνια περίπου, την τάιζα αυτή την τροφή με τα σκουληκάκια που πουλάνε στα pet shops. Από Φλεβάρη και μετά δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κελάηδισμα έριχνε και μάλιστα ξεκινούσε κατά τις 4 τα ξημερώματα. Ήταν τόσο δυνατό που αναγκάστηκα να την πάω στον πατέρα μου στο χωριό επειδή ενοχλούσε όλη τη γειτονιά στην πόλη!Και εγώ τα κοτσύφια δεν τα κυνηγάω
Αυτό το κελάηδημα που κάνουν ,ιδικά την άνοιξη .....
Είχαμε σε κλουβί έναν όταν ήμουν μικρός ..
Δεν θα το ξεχάσω ποτέ ...
Και εγώ τα κοτσύφια δεν τα κυνηγάω
Αυτό το κελάηδημα που κάνουν ,ιδικά την άνοιξη .....
Είχαμε σε κλουβί έναν όταν ήμουν μικρός ..
Δεν θα το ξεχάσω ποτέ ...
Συγχωρέστε με αλλά δε μπορώ να φανταστώ Γενάρη Φλεβάρη σχάρα στο τζάκι χωρίς κοτσιφια κατά κίτρινα από το λίπος και ωραίο κρασάκι. Ειδικά όταν γυρνάμε από ελιές κουρασμένοι και μετά το καφέ να ακολουθεί σχάρα!!!Μπράβο ρε Περί.
Κ εγώ δν σηκώνω καθόλου τουφέκι σε αυτά τα πουλιά...δν μου πάει καρδιά.