Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πολύ παράξενο να κάθεται στον δρόμο έστω και χωμάτινος .
Το μόνο που μπορεί να παίζει σαν σενάριο και να μην ήταν τσίχλα είναι να ήταν νυχτοπούλι που μοιάζει αρκετά μες την νύχτα με την τσίχλα.Για λαγό που πάμε βλέπουμε πολλές φορές στο δρόμο είτε άσφαλτο είτε χώμα.Τώρα γιδοβύζι είναι;Ούτε ξέρω.

Το μόνο που μπορεί να παίζει σαν σενάριο και να μην ήταν τσίχλα είναι να ήταν νυχτοπούλι που μοιάζει αρκετά μες την νύχτα με την τσίχλα.Για λαγό που πάμε βλέπουμε πολλές φορές στο δρόμο είτε άσφαλτο είτε χώμα.Τώρα γιδοβύζι είναι;Ούτε ξέρω.
Γιδοβύζι ποιό πουλί ονομάζετε ;

Γατί όταν πας για μπασίματα δεν έχει τύχει να δεις στο δρόμο; Που είναι τόσο κουρασμένες που πρέπει να πας σύριζα για να σηκωθούν.
Παρα πολλές φορές στα μπασιματα έχω δει τσιχλες λιγο πριν ξημερώσει να κάθονται συνηθως στις άκρες των χωματοδρομων που οδηγουν στον κυνηγοτοπο... Και κοκκινολαιμηδες το ίδιο..
Τρεις φορες μου έχει τυχει κ με ορτυκι....

Παρα πολλές φορές στα μπασιματα έχω δει τσιχλες λιγο πριν ξημερώσει να κάθονται συνηθως στις άκρες των χωματοδρομων που οδηγουν στον κυνηγοτοπο... Και κοκκινολαιμηδες το ίδιο..
Τρεις φορες μου έχει τυχει κ με ορτυκι....
Oρτύκι ναί πολλές κι'εγώ με τα φώτα .
Πρίν μερικά χρόνια μόλις έπιασα χωματόδρομο άρχισαν να τρέχουν δεξιά -αριστερά .
Στην αρχή έκανα χαρά .Όσο όμως προχωρούσα με τ'αμάξι κι'έβλεπα ακόμα πιο πολλά
στο δρόμο -σκοτάδι ακόμη -άρχισα να ανατριχιάζω μπάς κι'είχα παραισθήσεις .

Όποτε τα έχω δει τα γοδοβυζια ειδικά Σεπτέμβρη ακολουθουσαν τρυγονια.(συνηθως)
Τουλάχιστον είναι πιο αξιόπιστο από τους τρυγονοσουρτες.Μεταναστεύει στην Αφρική όπου και το τρυγονι αλλά σε τεράστιες αποστάσεις.

Το γιδοβύζι είναι πιο μεγάλο!

Οι χωματόδρομοι ,με το φως του φεγγαριού φωτίζουν ,γι'αυτό και κάθονται πολλές φορές ,μεταναστευτικά ..
Όπως πιάνουν και σε αλπικά κομμάτια ,που ασπρίζουν οι πέτρες ..
Έχει δει σε αλπικό ορτύκια ,σε κυνήγι πέρδικας ..
Και τσίχλες πιασμένες στις πέτρες ...

Πολύ παράξενο να κάθεται στον δρόμο έστω και χωμάτινος .
Άπειρες φορές στον δρομο για τα μπασιμοκαρτερα έχω δει τσιχλες και κοκκινολαιμηδες. Αποκλείεται να έκανε λάθος ο γέρος μου. Το γιδοβυζι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να το μπερδεψεις με τσιχλα.

Πήγα σήμερα τ' απόγεμα σε κλασικό τσιχλοκάρτερο μπας και διαβούν ντόπιοι κοτσυφάδες...
Ε λοιπόν, συνέβη το αναμενόμενο, δηλ. μια απ' τα ίδια με όλες τις χρονιές τέτοια εποχή, με βάση τη δική μου εμπειρία τουλάχιστον...
Πέρασε μοναχά ένας μόνος του και άλλο ένα ζευγάρι κατά το τελευταίο μισάωρο... Δυστυχώς όλα μακριά μου...
Λίγη υπομονή ακόμη και σε καμιά 15αριά μερούλες που θα 'χουν μπει τα πρώτα τσιχλάκια, θα αρχίσουμε να καίμε κανένα τσιχλοφούσεκο πρωί-απόγεμα στα καρτέρια... Κι έτσι θ' αποκτήσουν ένα ενδιαφέρον...

Οι χωματόδρομοι ,με το φως του φεγγαριού φωτίζουν ,γι'αυτό και κάθονται πολλές φορές ,μεταναστευτικά ..
Όπως πιάνουν και σε αλπικά κομμάτια ,που ασπρίζουν οι πέτρες ..
Έχει δει σε αλπικό ορτύκια ,σε κυνήγι πέρδικας ..
Και τσίχλες πιασμένες στις πέτρες ...
Έτσι ακριβώς...;)
Πέρισυ έψαχνα ορτύκια με την κουτάβα άκρη σε χωματόδρομους, με χόρτα στο διπλανό χωράφι,σταματά ένας κ βλέπει μαύρο το σκύλο κ μου λέει...φίλε πριν μισή ώρα έψαχναν το λαγό εδώ ο "τάδε" με τν "τάδε" αλλά τίποτα.
Κ στο τέλος το κορυφαίο...ωραίο το Γκέκας σου μου λέει....sarcastic.

Αγαπητέ Μήτσο (DimDre), τελικά εκείνο το απογεματινό για ντοπιάρικα κοτσύφια που μας έλεγες το έκανες ή όχι ακόμη...;
Και αν ναι, πώς ήτανε...;
Κάτσε στα αβγά σου και κάνε τίποτα άλλο μέχρι να έρθει ο καιρός ρε Νικόλαε.. .yelling.

Κάτσε στα αβγά σου και κάνε τίποτα άλλο μέχρι να έρθει ο καιρός ρε Νικόλαε.. .yelling.
Μίλα στη διάλεκτο του ξάδερφε:
Αγαπητέ Νικόλαε, άφησε ήσυχα τα προσφιλή turdus merula και πιάσε αγκαζέ καμιά Μαιρούλα, γτ παρατηρώ ότι έχει πάει το ... ΣυΣωλην (YouTube αγγλιστί) σύννεφο...

Status
Not open for further replies.
Back