Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
χθεσινό απογευματινό στα καρτέρια του Μώλου..........ΝΑΥΑΓΙΟ
12 τσίχλες μετά της 17.20 μεσ τα σκοτάδια 3 ο φίλος μου 2 εγώ
:)
Γιατί δεν πεταγεστε ένα απογευματακι μέχρι τους Γοννους.fff.
, από 4 πουλάκια μπορεί να τα κάνετε .buy buy..
Πάρτε και κανένα τυχερουλη μαζί .sarcastic.

αρκεί ναχεις φυσιγγια ν.8 γιατί τα μισά είναι κοτσυφια.
Οποτε ας πούμε οτι θα μπορούμε να λέγαμε τα εξης:Στο απογευματινό που τουφεκαμε συνήθως μακρια το ιδανικό νούμερο για τσίχλα (εφόσον υπάρχουν κ κοτσυφια) ειναι το 8.
Ενώ στο περπατητο που συνήθως τουφεκαμε κοντά το ιδανικό νούμερο ειναι το 9 και για τα δυο θηράματα.

Ναι όταν έκανε 60 λεπτά το λίτρο η βενζίνη και περναμε 1600 ευρώ το μήνα, ήταν μετά τα Χριστούγεννα το αγαπημενο μου τοπακι. Πηγαινα διήμερο το Σ/Κ μόνος μου και διανυχτερευα στο βουνο. Πολλά τα πουλιά και στο περπατητο και στο καρτέρι. Όλη την ημέρα τουφεκαγες.
Ένα χειμώνα έκανε για αρκετές μέρες -23 βαθμούς και χάλασε τα λιοδενδρα σε όλο τον καμπο. Μετα με τις τσαπες έβγαζαν χιλιάδες ξερα ελαιόδεντρα και φυτευαν καινούργια. Από τότε δεν ξαναδα πολλά πουλιά όπως τα ήξερα.
Να έχεις το νου σου όταν χιονισει η Οσσα (Κισσαβος) θα ρίξει τα πουλιά στην Αγια και τη Σωτηριτσα. Αν το απογευματινό σου κάτσει με αραιη χιονοπτωση θα πάθεις πλάκα με τα πουλιά που μπαίνουν από τη θάλασσα, αρκεί ναχεις φυσιγγια ν.8 γιατί τα μισά είναι κοτσυφια.
Τα έχω ακουστά σαν μέρη αλλά δεν έχω πάει προς τα κει, και αν δεν έχεις κάποιον να σου δείξει και πας στα τυφλά είναι πρόβλημα. Γενικά πρέπει να φας πολύ χρόνο και βενζίνη για να μάθεις τα καρτέρια. Όπως στο βόλο 3 χρόνια τώρα και ακόμα βρίσκω καρτέρια που το ένα από το άλλο μπορεί να απέχουν ελάχιστα. Είναι λίγο μπέρδεμα το όλο θέμα.

Οποτε ας πούμε οτι θα μπορούμε να λέγαμε τα εξης:Στο απογευματινό που τουφεκαμε συνήθως μακρια το ιδανικό νούμερο για τσίχλα (εφόσον υπάρχουν κ κοτσυφια) ειναι το 8.
Ενώ στο περπατητο που συνήθως τουφεκαμε κοντά το ιδανικό νούμερο ειναι το 9 και για τα δυο θηράματα.
Εγώ σε δικαννο 3-1 Τασο σαν το δικό σου , θα έβαζα ν9 στην ανοιχτή και ν8 στην κλειστή σε όλα τα τσιχλοκυνηγια. Τελευταία στο σ/π που δουλεύω και είναι F/F βάζω 28γρ ν8.5 η ν7.5 σπορτινγκ. Εναλλακτικά ν8.5 πρώτη και ν7,5 δεύτερη και το έχω καταευχαριστηθει.
Όπως κατάλαβες είμαι δεύτερο ξαδελφακι του Digweed.fool..

Με ημιαυτοματο στο απογευματινό ξεκινάς με ν8 στα ψηλωμένα και καταληγεις σε ν9 στις μαύρες. Με τα ανάλογα τσοκ φυσικά, 2*/4* ή 3*/5* είναι λογικά.

χθεσινό απογευματινό στα καρτέρια του Μώλου..........ΝΑΥΑΓΙΟ
12 τσίχλες μετά της 17.20 μεσ τα σκοτάδια 3 ο φίλος μου 2 εγώ
:)
Πω πω...μας εκανες την καρδια περιβολι...Αφου δεν εχει απογευματινό εκεί...άντε και του χρόνου πια.

Τα έχω ακουστά σαν μέρη αλλά δεν έχω πάει προς τα κει, και αν δεν έχεις κάποιον να σου δείξει και πας στα τυφλά είναι πρόβλημα. Γενικά πρέπει να φας πολύ χρόνο και βενζίνη για να μάθεις τα καρτέρια. Όπως στο βόλο 3 χρόνια τώρα και ακόμα βρίσκω καρτέρια που το ένα από το άλλο μπορεί να απέχουν ελάχιστα. Είναι λίγο μπέρδεμα το όλο θέμα.
Πολύ σωστος εγω 25 χρονια και ακομη βρισκω

Βοιωτια εγω και ο γιος μου μονο για περπατητο ,2 ωρες κυνηγι καναμε 10 πουλια με ελάχιστα χαμενα, αλλα τα πουλια σαφως λιγοτερα απο την Κυριακή ,χαρηκε το σκυλάκι μας περπατημα,τραβηξαμε μια αναμνηστικη selfie και φαγαμε μερικα πιτογυρα στην Θηβα για παρηγορια.

Βοιωτια εγω και ο γιος μου μονο για περπατητο ,2 ωρες κυνηγι καναμε 10 πουλια με ελάχιστα χαμενα, αλλα τα πουλια σαφως λιγοτερα απο την Κυριακή ,χαρηκε το σκυλάκι μας περπατημα,τραβηξαμε μια αναμνηστικη selfie και φαγαμε μερικα πιτογυρα στην Θηβα για παρηγορια.
μπράβο στον Φώτη και τον Θάνο
δεν πιστεύω να είχατε τίποτα χαμένα στα πιτόγυρα.......δεν θα σας ξαναμιλήσω .sarcastic.

Φώτη τί μας κάνεις τώρα; Νηστεύουμε κιόλας............... ffff .sarcastic.
Συγνωμη ρε παιδια που ξεφυγε λιγο η συζητηση.off topic. αλλα οταν δεν συνανταμε πολλα θηραματα ,ας χαλαρωνουμε και λιγο να μην μας παιρνει απο κατω , γιατι το κυνηγι δεν ειναι μονο καρπωση, αλλα διασκεδαση , καλη παρεα ,μεζεδες κρασακι, και ολα τα καλουδια που ομορφαινουν την συγχρονη αλλα αγχωτικη ζωη μας

Θα θυμίσω κάτι στο Φώτη και στο Θάνο.Εύβοια τέτοιες μέρες, κυνήγι απόγευμα,έφτασε η ώρα του γυρισμού και κάνω τηλέφωνο από τον κυνηγότοπο και παραγγέλνω σουβλάκια.Σε 15 λεπτά παρκάραμε στου Κούλη και συνεχίστηκαν τα σμπαροκοπίδια με τα πιτόγυρα και τις μπύρες.Τελικά τα χρόνια περνάνε αλλά κάτι τέτοιες στιγμές μένουν χαραγμένες στο μυαλό.

Μπράβο στον Φώτη και γιο του!
Εγώ πρώτα ο θεός, θα περιμένω με την ελπίδα να το ζήσω αυτό με γαμπρούς από τις κόρες μου... :)
Χρήστο επιβάλεται να είναι φυσικά κυνηγοί. Εννοείται θα περάσουν "οντισιόν" ..sarcastic.
Καλά παιδιά να είναι και αν έχουν και λεφτά ακόμα καλύτερα .sarcastic.
* Αν θέλεις, εχώ αγορι, να κανονισουμε κάνα προξενιό σιγά σιγά; .sarcastic.

Χρήστο επιβάλεται να είναι φυσικά κυνηγοί. Εννοείται θα περάσουν "οντισιόν" ..sarcastic.
Καλά παιδιά να είναι και αν έχουν και λεφτά ακόμα καλύτερα .sarcastic.
* Αν θέλεις, εχώ αγορι, να κανονισουμε κάνα προξενιό σιγά σιγά; .sarcastic.

Αν έχεις λεφτά... .big smile.

Φαντάζεσαι να συμπεθεριάσουμε; Ω ρε γλέντια!!!!!!!

Σήμερα ήμουν στο χωριό και πετάχτηκα λίγο πριν το σούρουπο για καμιά κιχλιτσα. Τελικά για 10-15 λεπτά στο τέλος πέρασαν 5 κιχλες και 2 κοτσύφια σαν πύραυλοι μιας και το μέρος είναι κλειστό και οι τουφεκιες είναι μπηχτες, ή πιο μακρινή ήταν περίπου στα 9-10 μέτρα. Ωραία ήταν πάντως.

LCwpb2w.jpg

Σήμερα ήμουν στο χωριό και πετάχτηκα λίγο πριν το σούρουπο για καμιά κιχλιτσα. Τελικά για 10-15 λεπτά στο τέλος πέρασαν 5 κιχλες και 2 κοτσύφια σαν πύραυλοι μιας και το μέρος είναι κλειστό και οι τουφεκιες είναι μπηχτες, ή πιο μακρινή ήταν περίπου στα 9-10 μέτρα. Ωραία ήταν πάντως.

LCwpb2w.jpg
Αυτά είναι τα καλά όσων ζουν κοντά στη φύση Γιάννη.Έστω και για μισή ώρα απογευματινό να πας ,ξεχνιέσαι.Ρίχνεις 5 ντουφεκιές ,ζεις λίγο την ένταση του καρτεριού και σπας την μονοτονία της καθημερινότητας.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back