Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
επιτελους φως σε απογευματινο πηγαμε με φιλο σε απογευματινο καρτερι απο τις 3.00 ως τις 5.30 17 στο χερι και 4 χαμενες.πιστευω οτι ητανε καλα
02lLXzt.jpg
Μην το πεις ουτε του παπα:)(Μόνο στον Βίκτωρα);)
Για τα σημερινά δεδομένα των απογευματινών μια χαρά ειναι.well done.
Μπράβο στον Ευριπίδη κ τον φιλο του.congrats.

Λοιπόν ,επειδή είμαι απο την Ηπειρο και ξέρω καλά τι παιχνίδι παίζευαι οταν τα κοτσύφια πλακώνουν τους κισσούς έχω να πω το εξείς.
Παλιότερα γινόταν μεγάλο παιχνίδι από μέσα Ιανουαρίου και που πολλές φορές κράταγε σχεδόν όλο τον Φεβρουάριο.Εδω και αρκετά χρόνια παρατηρώ οτι τα κισσόσπορα ωριμάζουν νωρίτερα λόγω της κλιματικής αλλαγής και τα πουλιά αρχίζουν δειλά δειλά να πέφτουν στα κισσόσπορα απο μέσα Δεκέμβρη και τα σιγοτρώνε.Αποτέλεσμα ,στα μέρη μου τουλάχιστον , μετά τα μέσα Ιανουαρίου να μην υπάρχει τίποτα.Και δεν μιλάω για έναν κισσό εδώ και έναν απέναντι.Μιλάω για δαση απο πλατάνια που έιναι γεμάτα απο κισσό και σε πολλά μέρη.
Έτσι είναι.... ήδη οι καρποί του κισσού έχουν μαυρίσει και τα κοτσύφια και άλλα μικρόπουλα πέφτουν και τρώνε...

Μπροστά πηγαίνει ο φωνακλάς και πίσω του οι ...σκύλοι....very funny..very funny.

11_1.jpg

Και κάποια στιγμή ήταν ώρα για μια ανάσα και λίγο νεράκι.
33.jpg

22_2.jpg

Στην επιστροφή ,οι Ταλιμπαν έκλεισαν τα μάτια τους ,ακούμπησαν το κεφαλάκι τους και...χρρρρρ ....ζζζζζ

44.jpg

Ο αέρας σήμερα στην Βοιωτία μας έκανε την ζωή δύσκολη. Πολύ κυνηγημένα πλέον τα πουλιά, καχύποπτα και με τον αέρα στον κώλο φεύγαν σαν μπεκατσίνια. Δύσκολες τουφεκιές, αλλά τις ρίξαμε. Guest star ο Αντωνάκος που επέστρεψε από την Ιταλία φιγουρίνι με μπεκατσοπαντέλονα, γιλεκάκια, καπελάκια, γαντάκια κτλ και φαίνεται ότι οι τελευταίες παρεμβάσεις στην Α400 άξιζαν το κόπο αφού είχε μεγάλα ποσοστά ευστοχίας. Ένα άτυχο ορτύκι έτυχε στο διάβα του. Μερικές φώτο από την σημερινή βόλτα που κυμάνθηκε στην μετριότητα.

Γιώργο κ εγώ εκεί Θήβα ήμουν προχθές....ποτε τις κλαδεψαν τις ελιές μωρε

Στον βάλτο δεν μπορούμε να πάμε και το θέμα είναι ότι όλο ... ούζο, ούζο ... το βαρέθηκα. Πρέπει να πάμε και για καμιά άλλη τουφεκιά .xm. Η Κωπαΐδα άραγε να έχει κάνα ενδιαφέρον για περπάτημα τουλάχιστον σε άλλο τερέν;

Χτεσινο απογευματινο ηταν φολα. 8 πουλια ειδα ολα και ολα, μετα τις 5 ολα, και εριξα 3 τουφεκιες, σε 2 που περνουσαν βολικες. Επεσαν και οι 2 αλλα κατα διαβολικη συμπτωση και οι δυο πανω σε δεντρα με κισσο. Σημερα δεν πηγα καν. Εξεπλαγην απο το απογευματινο του Ευριπιδη, χαιρομαι ομως που δεν ηταν φολα...

Πολυ ωραια παρεα, χωρις να μας κανει το χατηρι σε πουλια... Δεν με ενδιαφερει ομως γιατι μονο τα πειραγματα πριν,κατα και μετα το κυνηγι ειναι απιστευτο συναισθημα... Δεν μενει αντερο απο τα γελια....
Η Α400 εδωσε λιγες αλλα ωραιες τουφεκιες... Οι υπολοιποι κυριοι αψογοι οπως παντα...
Υ.Γ. Δοκιμασα τα Lambro Mezzo 9/10... Δεν τρελαθηκα... Μεχρι 20 μετρα καλο... Μετα.... Για να τα λεμε ολα ομως δεν ειχαμε και πολλες ευκαιριες για να βγαλω συμπερασμα... Θα τα ξαναπροσπαθησω...

.sarcastic..sarcastic..sarcastic.
το κινητό ποιός το βάρεσε εσύ η ο φίλος σου;;;;; .yelling.
ακου να δεις τι εγινε.περνουσε μια τσιχλα πανω απ τον φιλο και βλεποντας το φονικο εβγαλε το κινητο να ειδοποιησει τις αλλες να μην περασουν απο κει αλλα για καλη μας τυχη την ειδε πριν προλαβει να τηλεφωνησει κι ετσι το κερδος ητανε διπλο

ρεπό σήμερα και το πρωί κάναμε 1 ώρα και κάτι καρτέρι με τον blanco.....είχαμε ξεχάσει το βουνό και οι 2.......αποτέλεσμα 2 τσιχλίτσες από τις 14 που είδα και 4 που τουφέκισα
όλες στο ξημέρωμα μετά τίποτα....ήπια τον καφέ ο σκύλος έκανε την βόλτα του και γυρίσαμε χαρούμενοι κι αγκαλιασμένοι :) το απόγευμα πάλι με νέες αγκαλιές
υ.σ. μην με παρεξηγείτε που γράφω κάτι παραπάνω....αλλά αφού δεν έχει πουλιά λέω καμιά μαλ_ _ _ _ .sarcastic.

Last edited:
...ήπια τον καφέ ο σκύλος έκανε την βόλτα του και γυρίσαμε χαρούμενοι κι αγκαλιασμένοι :) το απόγευμα πάλι με νέες αγκαλιές
υ.σ. μην με παρεξηγείτε που γράφω κάτι παραπάνω....αλλά αφού δεν έχει πουλιά λέω καμιά μαλ_ _ _ _ .sarcastic.

Μετά αν πάρει φωτιά το PhotoShop δεν σου φταίει κανείς... .sarcastic.

Μπράβο στα παιδιά που το ευχαριστήθηκαν αυτό το σ/κ ! .well done.
Για μένα η γκαντεμιά συνεχίζεται ... Ελάχιστα πουλιά στο χωριό μου παρόλο που οι ελιές είναι φορτωμένες. Σάββατο, από τις 4 παρά τέταρτο μέχρι 5 και κάτι, δεν πέρασε τίποτα! Μετά άρχισε να φαίνεται αραιά και που καμιά τσίχλα, όχι παραπάνω από 10 συνολικά, άλλη μεσούρανα κι άλλη ξυστά με το έδαφος ανάμεσα από τις ελιές ... έριξα σε 6-7 και πήρα μια! .kkk.
Χθες το πρωί πάλι είπα να κάμω μια βόλτα, περπάτησα 2 ώρες περίπου και δεν είδα παρά 2-3 τσίχλες και 2 κοτσύφια ... μάλλον τα άκουσα παρά τα είδα ... και δεν πρόλαβα να τουφεκίσω. :(
Αλλά το αποκορύφωμα της γκαντεμιάς ήταν όταν ανεβαίνοντας μια ρεματιά, σηκώθηκαν 2 φάσσες ανάμεσα από κουμαριές κοντά σε κάτι καστανιές, αλλά πέταξαν προς τα αριστερά μου και πάνω, προς την απέναντι πλαγιά, αρκετά εκτός βολής. Όπως τις χάζευα σηκώθηκαν άλλες 2, η μια πήρε την ίδια κατεύθυνση, ενώ η άλλη ήρθε ευθεία κατά πάνω μου και στα 10 μέτρα έστριψε απότομα προς τα αριστερά μου. Ίσα που πρόλαβα και της έριξα ενστικτωδώς μια μπηχτή, ακριβώς πριν χαθεί πίσω από μια αγριελιά που περιόριζε το οπτικό μου πεδίο, και δεν είδα καν αν χτυπήθηκε... Μου φάνηκε ότι άκουσα θόρυβο σαν να χτύπησε σε κλαδάκια λίγο παρακάτω, προσπάθησα να ακούσω το .. ντούπ στο έδαφος, αλλά δεν άκουσα τίποτα. Έψαξα για αρκετή ώρα τη ρεματιά σε μεγάλη απόσταση προς τα κάτω, αλλά δεν βρήκα ούτε πούπουλο! Θέλω να ελπίζω - και το εύχομαι - να μην πήρε καθόλου σκάγια ... .xm.
Πριν λίγα χρόνια στο ίδιο μέρος (λίγα μόλις μέτρα παρακάτω) είχα χτυπήσει μια φάσσα, πάλι με το μονόκαννο Baikal (αλλά με Remington express Νο.6) - αλλά τότε είδα καθαρά ότι χτυπήθηκε, είδα την κατεύθυνση της πτωτικής της πορείας, και άκουσα το ντουπ όταν χτύπησε στο έδαφος. Έτσι, παρόλο που, λόγω της μεγάλης κλίσης της πλαγιάς, είχε πέσει 150 μέτρα πιο κάτω , υπολόγισα με σχετικά καλή ακρίβεια το σημείο και τη βρήκα ... :)

Μου φάνηκε ότι άκουσα θόρυβο σαν να χτύπησε σε κλαδάκια λίγο παρακάτω, προσπάθησα να ακούσω το .. ντούπ στο έδαφος, αλλά δεν άκουσα τίποτα. Έ
Μπορεί και να έπεσε..Μήπως σκαλωσε σε κάνα θαμνακι?
Πάντως μπράβο για άλλη μια φορά που κυνηγάς με το μονοκαννο..Εγώ εχω να ρίξω με το Baikal ij18 em-m γυρω στα 9 χρονια.what.
Δεν σου κρύβω ομως οτι το εχω αχτι να κάνω ένα περπατητο με δαύτο για να θυμηθώ τα παλια..Τοτε που το μονοκαννο ήταν μεγαλύτερο απο μένα...sarcastic.

Γιατί δεν πεταγεστε ένα απογευματακι μέχρι τους Γοννους.fff.
, από 4 πουλάκια μπορεί να τα κάνετε .buy buy..

Γιάννη στους Γόννους Λάρισας αναφέρεσαι;;
Νομίζω προς εκεί είχα ακούσει ότι παλιά γινόταν χαμός από τσίχλα και σε καρτέρι και στο περπάτημα.

Γιάννη στους Γόννους Λάρισας αναφέρεσαι;;
Νομίζω προς εκεί είχα ακούσει ότι παλιά γινόταν χαμός από τσίχλα και σε καρτέρι και στο περπάτημα.
Ναι όταν έκανε 60 λεπτά το λίτρο η βενζίνη και περναμε 1600 ευρώ το μήνα, ήταν μετά τα Χριστούγεννα το αγαπημενο μου τοπακι. Πηγαινα διήμερο το Σ/Κ μόνος μου και διανυχτερευα στο βουνο. Πολλά τα πουλιά και στο περπατητο και στο καρτέρι. Όλη την ημέρα τουφεκαγες.
Ένα χειμώνα έκανε για αρκετές μέρες -23 βαθμούς και χάλασε τα λιοδενδρα σε όλο τον καμπο. Μετα με τις τσαπες έβγαζαν χιλιάδες ξερα ελαιόδεντρα και φυτευαν καινούργια. Από τότε δεν ξαναδα πολλά πουλιά όπως τα ήξερα.
Να έχεις το νου σου όταν χιονισει η Οσσα (Κισσαβος) θα ρίξει τα πουλιά στην Αγια και τη Σωτηριτσα. Αν το απογευματινό σου κάτσει με αραιη χιονοπτωση θα πάθεις πλάκα με τα πουλιά που μπαίνουν από τη θάλασσα, αρκεί ναχεις φυσιγγια ν.8 γιατί τα μισά είναι κοτσυφια.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back