Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κυριακή περιοχή Άη Γιώργη μετά την αλιαρτο δεν είχε τπτ. 4 πουλάκια για κάθε ένα κυνηγό της παρέας. Περπατήσαμε και λίγο αλλά πετάχτηκαν πολύ λίγα πουλιά.
Για άλλα πουλάκια πήγες στον Αι Γιώργη πονηρούλη .... .yel.

Xθες απογευματινο καρτερι απο 16.10 εως και 18.00 ενας κοτσυφας και μια τσιχλα.....με το ζορι.Σημερα απογευματινο καρτερι απο 16.45 εως και 18.00 δυο τσιχλες.....παλι με το ζορι.Δεν εχει πουλια φετος....δυστυχως....
Ποια περιοχη Λεωνιδα?

Αυτές τις μέρες θα αλλάξει το σκηνικό γιατί θα αρχίσουν να πέφτουν στην ελιά μαζικά αλλά η κατάσταση πιστεύω θα αλλάξει προς το καλύτερο μόνο αν δούμε τίποτα χιόνια έστω κ τελευταία στιγμή... Μαζεματα θα γίνονται αρκετά αλλά συγκεντρώσεις λόγω επιστροφιων τέτοιων που να έχουμε πληθυσμιακή αύξηση δύσκολα θα δούμε απλά γιατί τα πουλιά είναι ακόμα αρκετά βόρεια...
Εδώ κάτω τα καλά καρτερία κάνουν καμία 15αρια αυτές τις μέρες...

Απογευματινό καρτεράκι με το φίλο Νίκο σήμερα επιδή ήθελε να τουφεκίσει καμιά τσίχλα λέει... .sarcastic. ...αμ που να'ξερες...είπα από μέσα μου.....sarcastic.....δν είχε ξανά πάει φέτος καρτέρι ο κακομοίρης.....του τ'άλεγα εγώ αλλά δν άκουγε.....sarcastic....στις 17:00 μου φωνάζει....Κωστααα έρχεται η ώρα.....
Συλογίζομαι: Αμ θα περιμένεις πολύ ακόμα Νίκο....sarcastic.
Στις 17:20....με παίρνει τηλ. και μου λέει..(μαλάκα δν πέρασε ακόμη τίποτα)....sarcastic.
Στις 17:40.....ακούω να μουρμουράει......εγώ;;;; Έχω παιθάνει στα γέλια από κάτω........vert funny.
Στις 17:50 έκαναν ένα ντου για 5' και τν ακούω να τουφεκάει.....τελικά πήρε 4 βρείκε τις 3....εγώ 2 τουφεκιές πήρα μια τραυματισμένη..........στο αυτοκίνητο σε όλη τη διαδρομή παραλόγαγε ο Νίκος......very happy.
(ρε που'νε οι τσίχλες ρε...ρε πέρισυ θέλαμε 2 κουτιά εδώ πέρα ρε)....

Υ.Γ. Κλαύτα Χαράλαμπε.........

Τι όνειρο είδατε και πήγατε εκεί ;

Γιατί πρέπει να δούμε όνειρο για αυτά τα καρτέρια; Την προηγούμενη εβδομάδα βρήκαν πουλάκια οι συνκυνηγοί μου όπως και εγώ μερικά χλμ παρακάτω. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Να δούμε το ερχόμενο ΣΚ που θα μας φωτίσει ο Θεός να πάμε.

Γιατί πρέπει να δούμε όνειρο για αυτά τα καρτέρια; Την προηγούμενη εβδομάδα βρήκαν πουλάκια οι συνκυνηγοί μου όπως και εγώ μερικά χλμ παρακάτω. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Να δούμε το ερχόμενο ΣΚ που θα μας φωτίσει ο Θεός να πάμε.
Αη Γιώργη έχω κάνει και εγώ κάποια ωραία καρτερια στο παρελθόν.
Κατέβαζε αρκετά πουλιά η περιοχή κυρίως με χιόνια στα ψηλά.Οπως και μπεκάτσες στις ρεματιές.
Δύσκολο μέρος όμως για περπατητο.

Αυτές τις μέρες θα αλλάξει το σκηνικό γιατί θα αρχίσουν να πέφτουν στην ελιά μαζικά αλλά η κατάσταση πιστεύω θα αλλάξει προς το καλύτερο μόνο αν δούμε τίποτα χιόνια έστω κ τελευταία στιγμή... Μαζεματα θα γίνονται αρκετά αλλά συγκεντρώσεις λόγω επιστροφιων τέτοιων που να έχουμε πληθυσμιακή αύξηση δύσκολα θα δούμε απλά γιατί τα πουλιά είναι ακόμα αρκετά βόρεια...
Εδώ κάτω τα καλά καρτερία κάνουν καμία 15αρια αυτές τις μέρες...
Να κάνω κάτω? .my man.

Δλδ τις προαλλες στο καρτερι τα κανατε τα πουλια? Γτ εγω καταλαβα περπατητο...
Αμα εγιναν σε καρτερι 35 πουλια, και μαλιστα πρωινο καρτερι ειναι ειδηση!
Κάναμε 21 καρτέρι και τις υπόλοιπες στο περπατητο. Το περπατητο ήταν μια ώρα. Δεν θέλαμε κάτι άλλο μας έφταναν και φύγαμε.

SK στην ΑΡΤΑ οντως εχουν εμφανιστει κοκκινες οχι ομως πολλα πραγματτα τα καλα καρτερια ειναι πιασμενα απο τους ντοπιους οποτε δεν αξιζει ακομη λιγοτερα τα πουλια απο τα αναμενομενα συν οτι ανεβηκαν οι ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ και τα πελεκησαν τα πουλια τα εκαψαν

Last edited:
Μια χαρά θα είναι με τη CSB-1 !!! .well done.
Με την ευκαιρία, και εντελώς συμπτωματικά ... να τι έφτιαξα το απόγεμα πίνοντας το φραπέ μου ... με τη CSB-5 αλλά στα 28 γρ. Με κάλυκες που έκοψα στα 63,5 χιλ. να φύγουν οι έντονες πτυχές του αστεριού. Και συγκεντρωτήρες Giovanni 20άρηδες που μου είχε στείλει παλιά ο Κένταυρος κατά λάθος αντί 22άρηδες που του'χα παραγγείλει ... ;)
View attachment 8678
Με αυτή την παλιά ρελιάστρα ... (αλλά με σύγχρονο στροφείο).
View attachment 8679
Είχα ξαναφτιάξει λίγα το καλοκαίρι, δεν τα δοκίμασα στον πίνακα αλλά τα δισκάκια τα καπνίζανε! Να δούμε τώρα και σε καμιά τσίχλα τι κάνουνε ...:rolleyes:
Αφού Πέμπτη και Παρασκευή είδα ότι κάποιες από τις λιγοστές τσίχλες που πέρασαν, πέρασαν αρκετά ψηλά για τα Lambro διασποράς που είχα μαζί μου (Classic και Direct), το Σάββατο πήρα και 5 από τα παραπάνω, για να τα δοκιμάσω κιόλας. Τα είχα πάρει στο χωριό, αλλά με το τρέξιμο για τις ελιές, δεν τα είχα βγάλει καν από την τσάντα !!! Έριξα τελικά τα 3 και πήρα 2 τσίχλες ... Εισερχόμενες, σχεδόν ρουαγιάλ, αρκετά ψηλά ... δε θέλω να φανώ υπερβολικός, όμως πάνω από 30 μέτρα ... (με τα Classic διασποράς δεν έριχνα σ'αυτό το ύψος).
Μπεκάτσα δεν κυνηγώ, αλλά αυτή την πουτανιά, μου την έχουν κάνει τσίχλες αρκετές φορές. Να τη βλέπω, κι αφού τη βλέπω ψόφια να μην πηγαίνω να την πάρω για 5 - 10 λεπτά ή και περισσότερα. Και στο τέλος, όταν πάω να τη μαζέψω να ζωντανεύει και να γίνεται λούης !!! Είτε να πετάει κανονικά, είτε να ποδαρώνει (αν είχε σπασμένη φτερούγα) και να τρυπώνει στα πυκνά !!!
Άλλη όταν την πλησίαζα στα 1-2 μέτρα, άλλη μόλις έσκυβα κι άπλωνα το χέρι να την πιάσω ... μια μου την έκανε μέσα από το χέρι αφού την είχα πιάσει ψόφια και πήγαινα να την κρεμάσω στην πουλιάστρα !! .sarcastic. .hair.
Τι τό'θελα να το γράψω αυτό την περασμένη εβδομάδα ;; !!! Το ίδιο σκηνικό μου'κανε το Σάββατο η 2η τσίχλα που χτύπησα !!! .sarcastic.
Έπεφτε κανονικά, κοντά μου, αλλά από την πίσω μεριά μιας ψηλής ελιάς που υπάρχει εκεί, και τη χάνω απ' τα μάτια μου. Προσπαθώ να ακούσω το γδούπο στο χώμα, δεν άκουσα τίποτα, αλλά αμέσως μετά τη βλέπω να πετάει άτσαλα, να κάνει το γύρω της ελιάς, να προσπαθεί να πάρει ύψος, αλλά τελικά πέφτει στην άκρη της πεζούλας 4-5 μέτρα από μένα, κατρακυλάει στην κάτω πεζούλα κάπου 3 μέτρα ύψος, και μένει ακίνητη μπρούμυτα. Έμεινα στη θέση μου κάπου 10-15 λεπτά ακόμη, μήπως περάσει και καμιά άλλη, ρίχνοντας συχνά ματιές προς τα κάτω μήπως και "ζωντανέψει" ... Αυτή εκεί, ακίνητη. Στο τέλος, κι αφού νύχτωνε, κατεβαίνω να την πάρω και να φύγω. Ήμουν όμως υποψιασμένος, από όλη την παραπάνω φάση, ότι μπορεί και να είναι ζωντανή, γι'αυτό την πλησίασα σιγά-σιγά και με ένα απότομο άπλωμα του χεριού τη χούφτωσα. Και πράγματι τότε "ζωντάνεψε" κι άρχισε να χτυπιέται και να βγάζει στριγγλιές. Όμως την είχα περικυκλώσει με τα δάχτυλά μου σφιχτά και δεν είχε περιθώριο διαφυγής αυτή τη φορά ! Αν είχα πάει και την είχα πιάσει χαλαρά, θα μου την είχε κάνει πάλι, και θα έτρεχα να την κυνηγώ νυχτιάτικα, πιθανόν και να τρύπωνε σε κανα βάτο και να την έχανα !! .hair.

Status
Not open for further replies.
Back