Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ενα απογευματινο καρτερακι ειπα να κανω σημερα μετα απο μερες..εισα γυρω στα 20 πουλια τα 10 μου εδωσαν χερι και απο αυτα πηρα τα 8..πραγματικα σημερα το απολαυσα γιατι εκανα και κοντινες και σχετικα μακρινες τουφεκιες με το brain bell που ηταν σκουπα και με το σχετικο παφ και το συννεφακι απο πουπουλα
Στην φωτο αυτη η τσιχλα κοντεψε να σκασει πανω στο κεφαλι μου οταν επεφτε
20200126_180453.jpg

Σήμερα έκανα μια βόλτα λίγο μακρύτερα, στην καβάτζα μου που έχει αρκετά πουλιά φέτος. Εμφανίστηκαν και μερικά κοτσύφια. Μία ώρα 16:00 έως 17:30 περπάτημα μόνος έριξα μερικά φυσίγγια, πήρα 4 τσίχλες και μία χαμένη. Όλα ιδιογομωση διάφορα. Πολύ καλό το καινούργιο μου PSB2 1,80x34 No 81/2 με διασπορέα Gualandi K19. Με αυτό πήρα τις 3 από τις 4. Το postimage.org δεν συνεργάζεται και χρησιμοποιώ πρώτη φορά το imgur.

Χτες και σήμερα στο απογευματινό καρτέρι, τα πουλιά έχουν κόψει αρκετά και με το ζόρι έκανα 13 πουλάκια (11 τσίχλες, 2 κοτσύφια) και τα δύο απογεύματα (5 χτες, 6 απόψε)...

Επίσης, χτες και σήμερα πρωί, επιτέλους με θαυμάσιο καιρό, ξανανέβηκα στο έλατο για τις αγαπημένες μου κυργιαρίνες (turdus viscivorus), αφού τα χιόνια και οι πάγοι με κρατούσαν μακριά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα... Λοιπόν, τόσο το Σαββάτο, όσο και σήμερα Κυριακή, οι τσαρτσάρες (turdus viscivorus) ήτανε εκεί και μαζί μ' αυτές και αρκετές γερακότσιχλες (turdus pilaris)...! Πού και πού παρουσιαζότανε και από κανένα κοπάδι, πότε με τις μεν, πότε με τις δε... Ωστόσο, υπήρχαν και δύο μείον στα κυνήγια μου αυτά: πρώτον, τα πουλιά εξαφανίζονταν κάποιες φορές και αργούσαν να ξαναέλθουν... Δεύτερον, οι περισσότερες πετούσαν πάρα πολύ ψηλά και μακριά, με αποτέλεσμα να μην τις φτάνει το ντουφέκι... Παρά ταύτα, με μπόλικη υπομονή (την επιτάσσει, εξάλλου, το συγκεκριμένο κυνήγι) κατάφερα να πάρω 12 κυριαρίνες (turdus viscivorus) σύνολο και στα δύο πρωινά (6 χτες, 6 σήμερα)... Καλά ήτανε, ικανοποιημένος είμαι... Και σε συνδυασμό πάντα με τον περίπατο και τη βόλτα μου στο πανέμορφο τοπίο του ελατοδάσους, με έναν ιδανικό καιρό για την εποχή...! Θα το ξανακάνω σίγουρα με την πρώτη ευκαιρία...

Τα ίδια περιστατικά συμβαίνουν και στην γέφυρα της Θήβας
Εκεί πετροβολουν διερχόμενα αυτοκίνητα
Άντε σου λέω εγώ και έπιασαν 5-10 άτομα εεε και ;
Θα πάνε αυτοφόρω θα τους κρατήσουν μια εβδομάδα μέσα και στο δικαστήριο θα μαζευτούν άλλοι 100 να κλαψουριζουν υπέρ τους
Δηλώνει πολύτεκνος άνεργος κτλ και βγαίνει έξω με αναστολή και πάλι από την αρχή
Απλά ξέρουν ότι οι κυνηγοί κουβαλάνε εξοπλισμό
βάλε αν βρουν και κανένα όπλο ακόμα καλύτερα γιαυτους πολεμοφόδια είναι αυτά τους χρειάζονται για ληστείες κτλ
Έτσι όπως τα λες δυστυχώς.

Τρία σύντομα απογεματινά, Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο, σκάρτη 1 ώρα το καθένα από 5.00' - 6.00' περίπου, αμέσως μετά το σχόλασμα από τις ελιές, και με παγωμένο βοριά να σφυρίζει και να ξυρίζει, ειδικά τις 2 πρώτες μέρες !!! Λίγα τα πουλιά, και πολύ λιγότερα αυτά που έδιναν ευκαιρία για τουφεκιά. Κι αυτό για 10-15 λεπτά μόνο. Την Πέμπτη περάσανε νωρίς, μέχρι 5.15' ... Μετά σχεδόν καμία !! Τις επόμενες 2 μέρες συνέβη το αντίθετο, όσες πέρασαν ήταν μετά τις 5.30' ... Τα αποτελέσματα φτωχά ... 1-2-2, είχα και άλλες 7-8 άστοχες βολές, θα μπορούσα ίσως λίγο καλύτερα, αλλά δε βαριέσαι ... απ' το τίποτα καλά ήταν! .yel.
IMG_20200123_173410.jpg IMG_20200124_180511.jpg IMG_20200125_181124.jpg

Τρία σύντομα απογεματινά, Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο, σκάρτη 1 ώρα το καθένα από 5.00' - 6.00' περίπου, αμέσως μετά το σχόλασμα από τις ελιές, και με παγωμένο βοριά να σφυρίζει και να ξυρίζει, ειδικά τις 2 πρώτες μέρες !!! Λίγα τα πουλιά, και πολύ λιγότερα αυτά που έδιναν ευκαιρία για τουφεκιά. Κι αυτό για 10-15 λεπτά μόνο. Την Πέμπτη περάσανε νωρίς, μέχρι 5.15' ... Μετά σχεδόν καμία !! Τις επόμενες 2 μέρες συνέβη το αντίθετο, όσες πέρασαν ήταν μετά τις 5.30' ... Τα αποτελέσματα φτωχά ... 1-2-2, είχα και άλλες 7-8 άστοχες βολές, θα μπορούσα ίσως λίγο καλύτερα, αλλά δε βαριέσαι ... απ' το τίποτα καλά ήταν! .yel.
View attachment 8849 View attachment 8850 View attachment 8851
Εδώ κάτω σε εμάς έτσι είναι....
Τα λιγότερα πουλιά που ακουμε επάνω είναι για μας τα περισσότερα που μπορούμε να κανουμε και ούτε.

Ενα απογευματινο καρτερακι ειπα να κανω σημερα μετα απο μερες..εισα γυρω στα 20 πουλια τα 10 μου εδωσαν χερι και απο αυτα πηρα τα 8..πραγματικα σημερα το απολαυσα γιατι εκανα και κοντινες και σχετικα μακρινες τουφεκιες με το brain bell που ηταν σκουπα και με το σχετικο παφ και το συννεφακι απο πουπουλα
Στην φωτο αυτη η τσιχλα κοντεψε να σκασει πανω στο κεφαλι μου οταν επεφτε
View attachment 8832
Το κουτάκι με τη πυρίτιδα είναι γεμισμένο;;; :cool:

Δεν ξέρω αν είναι τόσο απλό, αν υπόκειται σε θραύση κρυστάλλων, σε δολιοφθορά ή σε μερική κλοπή. Δεν είμαι σίγουρος ότι καλύπτεσαι από θραύση κρυστάλλων. Δεν σπάνε το τζάμι με χτύπημα αλλά με πίεση, βάζοντας λοστό, οπότε δημιουργούν φθορά στην κολώνα της πόρτας!
Είναι κακόβουλη πράξη...

Καλησπέρα, σήμερα 7χλμ περπατητό μόνος μου, σε δύο διαφορετικά μέρη, πουλιά λιγοστά, κάρπωση 1 κιλό τραχανάς ξινός, 1 σαγανάκι και ένας κεσές γιαούρτι .yel.
Καμιά δεκαπενταριά τουφεκιές ακούστηκαν το πρωί, μάλλον από καρτέρια απέναντί μου. Τουλάχιστον έκανα την γυμναστική μου στο ύπαιθρο! (ημιορεινή Φωκίδα)

Μας έχει τύχει και μας με βοσκούς.
Ευτυχώς δεν συναντηθήκαμε.
Και το πλαινο και το μπαμπριζ μπροστά.
Κάποιοι άνθρωποι είναι ανανδροι και θρασύτατοι.
Θραυση κρυστάλλων και όλα καλά.
Αλλά άντε να τον πετύχεις την ώρα που το κάνει.
Καλυτερα να μην.
Μα γιατί ,θα έχει πολλή πλάκα .

Τα ίδια περιστατικά συμβαίνουν και στην γέφυρα της Θήβας
Εκεί πετροβολουν διερχόμενα αυτοκίνητα
Άντε σου λέω εγώ και έπιασαν 5-10 άτομα εεε και ;
Θα πάνε αυτοφόρω θα τους κρατήσουν μια εβδομάδα μέσα και στο δικαστήριο θα μαζευτούν άλλοι 100 να κλαψουριζουν υπέρ τους
Δηλώνει πολύτεκνος άνεργος κτλ και βγαίνει έξω με αναστολή και πάλι από την αρχή
Απλά ξέρουν ότι οι κυνηγοί κουβαλάνε εξοπλισμό
βάλε αν βρουν και κανένα όπλο ακόμα καλύτερα γιαυτους πολεμοφόδια είναι αυτά τους χρειάζονται για ληστείες κτλ
Να μην μπει φυλακή ο παπάρας , και ο καθε παπάρας , ας τον
ξεσκίσουν σε κοινωφελή εργασία , έχει πάρα πολλες , με έλεγχο , και αν θέλει ας μην το κάνει , του αναβαθμίζεις την τιμωρία , από το να τον πας μέσα και να τον ταΐζεις τσαμπα .

Στέλιο ξέρω ότι στην Κρήτη είναι δύσκολα τα πράγματα . Εκεί το παιχνίδι παίζετε αλλιώς .
Ακριβώς.
Έχει χωριά που μεθανε και βαράνε με τα πιστόλια μέρα μεσημέρι λες και είσαι παλιά στο Τέξας.

Χτες που πήγα για τσιχλες με το παιδί άκουγα το καλασνικοφ μέρα μεσημέρι κι εριχνε στα 2 χλμ.

Λέω κοίτα δω τώρα...να φάει καμία το παιδί να κάνω εγώ μετά τι;
Τρέλα πράγματα.

Status
Not open for further replies.
Back