Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κυριακη περιξ Θηβας μιλαμε για πανδαισία ξεπουπουλιασματος! Και εγω και ο Γιαννης παθαμε σοκ απο τα ζωντανα που ανασταινονταν και εξαφανιζοντουσαν ενω ειχαν πεσει, αλλα και απο τις μπαλες με πουπουλα που εμεναν στον αερα και το πουλι αγέρωχο να συνεχιζει, για να το φαει η αλεπου πιθανον το βραδυ! Να μην τραβαει το b&p classic32 και να τραβάει το imperial με την csb μεσα!
Για να εχετε μια εικονα εγω εφυγα με 7 πουλια και ο Γιαννης με καμια 10-12, ενω επρεπε να φυγουμε με 18-20 πουλιά ο καθενας!
Συμβαίνουν και αυτα στα καλυτερα σπιτια!!!

Καλημέρα στην παρέα και καλή εβδομάδα!

Το ΣΚ..και κυριώς την Κυριακή το ρίξαμε στις μπεκάτσες...όμως τόσο το Σάββατο το απόγευμα όσο και την Κυριακή στην επιστροφή μας από Πελοπόννησο είχαμε την ευκαιρία για να κάτσουμε απογευματινό καρτέρι για τσίχλες.

Το Σάββατο...στα μέρη μου (ΝΑ Αττική) μετά την βροχή....πέρασαν πουλιά μετρημένα στα δάχτυλα και των δύο χεριών. Παρόλο που ο καιρός ήταν πολλά υποσχόμενος....δεν μας έκανε το χατήρι να δούμε έστω καμία 20αριά.

Την Κυριακή σε απογευματινό στην Δυτική Αττική...λίγο καλύτερη εικόνα αφού μισή πουλιάστρα γέμισε. Παρόλα αυτά....οι αριθμοί στα απογευματινά είναι δραματικά μειωμένοι.

Στα αρνητικά...ήταν οι 3 μονοτουφεκιές που ακούσαμε....στις 17:47...17:50....και σχεδόν 17:55.

Καλή συνέχεια σε όλους!!

Κυριακη περιξ Θηβας μιλαμε για πανδαισία ξεπουπουλιασματος! Και εγω και ο Γιαννης παθαμε σοκ απο τα ζωντανα που ανασταινονταν και εξαφανιζοντουσαν ενω ειχαν πεσει, αλλα και απο τις μπαλες με πουπουλα που εμεναν στον αερα και το πουλι αγέρωχο να συνεχιζει, για να το φαει η αλεπου πιθανον το βραδυ! Να μην τραβαει το b&p classic32 και να τραβάει το imperial με την csb μεσα!
Για να εχετε μια εικονα εγω εφυγα με 7 πουλια και ο Γιαννης με καμια 10-12, ενω επρεπε να φυγουμε με 18-20 πουλιά ο καθενας!
Συμβαίνουν και αυτα στα καλυτερα σπιτια!!!
Στέφανε εγώ από πέρυσι που τα ρίχνω τα imperial μπορώ να πω ότι δεν κολώνουν σε κανέναν καιρό...μη σ κάνει εντύπωση.Φετος απ' τα μπασιματα και μέχρι τώρα είναι τα μόνα που δεν με απογοητευσανε σε σύγκριση με κάποια άλλα π έριξα.

Στέφανε εγώ από πέρυσι που τα ρίχνω τα imperial μπορώ να πω ότι δεν κολώνουν σε κανέναν καιρό...μη σ κάνει εντύπωση.Φετος απ' τα μπασιματα και μέχρι τώρα είναι τα μόνα που δεν με απογοητευσανε σε σύγκριση με κάποια άλλα π έριξα.
Μιλαμε για τα ισπανικα ετσι?

Ναι Κώστα τα Ισπανικά.....μέχρι στιγμής δεν με προδώσανε. Αλλά στα δίκανα άκουσα ότι κλωτσάνε λίγο σαν γαιδουρακια. Εγώ τα 30 γρ έριξα.
Τα πηρα κ γω πρωτη φορα σε 32gr απο καλκατζακο 64,5 ε η κουτα. Μια χαρα μου φανηκαν και πολυ καλη τιμη σε σχεση με ολα τ αλλα θεωρω. Δεν νομιζω οτι υπαρχρι κατι ποιοτικοτερο σ αυτηνντην τιμη.

Σήμερα πήγα ένα απογευματινό καρτέρι μετά από καιρό,τα ίδια χάλια βρήκα. Έκατσα ένα δίωρο δεν είδα ούτε μια,το μόνο που είδα ήταν δύο βασίλισσες όπως πήγαινα στο αμάξι. Σε καρτέρι που άλλες χρόνια γινόταν χαμός από τσιχλοκοτσυφα. Απογοήτευση φέτος οι τσίχλες στο νησί (Σίφνος).

Εχθές το πρωί σηκώθηκα και αφού ετοίμασα το καφεδάκι μου ξεκίνησα για το γνωστό μου καρτέρι...

Μετά από περίπου 15 με 20 λεπτά διαδρομή απολάμβανα την ανατολή του ηλίου περιμένοντας να ακούσω το γνώριμο κράξιμο από τις τσαρτσάρες!

Τα πουλιά πολύ ανήσυχα και λόγο καλοκαιρίας μη πιεσμένα για τροφή.Αυτό σημαίνει πολύ ανιαρή κίνηση άρα και λίγες ευκαιρίες για τουφεκιές.

Με πολύ υπομονή και λίγες αλλά καλές τουφεκιές κατάφερα να βάλω στην πουλιάστρα μου τρις τσαρτσάρες!

Την άλλη εβδομάδα πρώτα ο Θεός θα πάμε σε άλλο μέρος το οποίο ''δουλεύει'' πολύ από εδώ και πέρα που ωριμάζει το γκι στα δέντρα...

Εχθές το πρωί σηκώθηκα και αφού ετοίμασα το καφεδάκι μου ξεκίνησα για το γνωστό μου καρτέρι...

Μετά από περίπου 15 με 20 λεπτά διαδρομή απολάμβανα την ανατολή του ηλίου περιμένοντας να ακούσω το γνώριμο κράξιμο από τις τσαρτσάρες!

Τα πουλιά πολύ ανήσυχα και λόγο καλοκαιρίας μη πιεσμένα για τροφή.Αυτό σημαίνει πολύ ανιαρή κίνηση άρα και λίγες ευκαιρίες για τουφεκιές.

Με πολύ υπομονή και λίγες αλλά καλές τουφεκιές κατάφερα να βάλω στην πουλιάστρα μου τρις τσαρτσάρες!

Την άλλη εβδομάδα πρώτα ο Θεός θα πάμε σε άλλο μέρος το οποίο ''δουλεύει'' πολύ από εδώ και πέρα που ωριμάζει το γκι στα δέντρα...
Τσαρτσαρες και τσατσαρες...Γιωργαρα! .yel. Δωστους χορο να γουσταρουν

Μπραβο αλανι μου!

Άλλαξα πόστο σήμερα στο απογευματινό και έκατσα 200 μέτρα πάρα δίπλα πίσω από έναν λοφάκο/ύψωμα... Κλειστό το καρτέρι εκεί, χωρίς πολλά περιθώρια για σημαδεμένες ντουφεκιές, παρά μπηχτές περισσότερο...
Ε, πέρασαν αρκετές τσίχλες κατά το σούρουπο και έτσι ξάπλωσα καμιά 10ριά (9 για την ακρίβεια)...!
Τελικά, καμιά φορά, λίγες μόνο εκατοντάδες μέτρα παραπέρα από εκεί που καθόσουν άκαρπα, αρκούν για να βρεις αρκετά πουλιά και να κάμεις το κέφι σου...!
Αύριο πάλι εκεί φυσικά...!

Σαφώς πιο λίγα πουλιά σήμερα ...πολύ φοβισμένα. Καταφέραμε 31 και καμιά 10 χαμένα , "πέριξ Αττικής" φυσικά. Λόγο υγρασίας τα gorilla τσίχλα 8,5 μμμμμ έτσι κ έτσι...αίματα πολλά. Τα ΜΒ32 πολύ καλύτερα. 1256 φυσίγγια βέβαια έριξα για 20 πουλιά ....πολύ καλό ποσοστό για τα δεδομένα μου :-)

Attachments

• IMG_20191217_122329.jpg
    IMG_20191217_122329.jpg
    1,1 MB · Προβολές: 57
Σαφώς πιο λίγα πουλιά σήμερα ...πολύ φοβισμένα. Καταφέραμε 31 και καμιά 10 χαμένα , "πέριξ Αττικής" φυσικά. Λόγο υγρασίας τα gorilla τσίχλα 8,5 μμμμμ έτσι κ έτσι...αίματα πολλά. Τα ΜΒ32 πολύ καλύτερα. 1256 φυσίγγια βέβαια έριξα για 20 πουλιά ....πολύ καλό ποσοστό για τα δεδομένα μου :)
Καλός είσαι.....εχεις δρόμο ακόμα θα μάθεις και συ!!! Μια χαρά δεν πήγατε κ άσχημα!!

Σαφώς πιο λίγα πουλιά σήμερα ...πολύ φοβισμένα. Καταφέραμε 31 και καμιά 10 χαμένα , "πέριξ Αττικής" φυσικά. Λόγο υγρασίας τα gorilla τσίχλα 8,5 μμμμμ έτσι κ έτσι...αίματα πολλά. Τα ΜΒ32 πολύ καλύτερα. 1256 φυσίγγια βέβαια έριξα για 20 πουλιά ....πολύ καλό ποσοστό για τα δεδομένα μου :)
Χαχαχα

Status
Not open for further replies.
Back