Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Άλλαξα πόστο σήμερα στο απογευματινό και έκατσα 200 μέτρα πάρα δίπλα πίσω από έναν λοφάκο/ύψωμα... Κλειστό το καρτέρι εκεί, χωρίς πολλά περιθώρια για σημαδεμένες ντουφεκιές, παρά μπηχτές περισσότερο...
Ε, πέρασαν αρκετές τσίχλες κατά το σούρουπο και έτσι ξάπλωσα καμιά 10ριά (9 για την ακρίβεια)...!
Τελικά, καμιά φορά, λίγες μόνο εκατοντάδες μέτρα παραπέρα από εκεί που καθόσουν άκαρπα, αρκούν για να βρεις αρκετά πουλιά και να κάμεις το κέφι σου...!
Αύριο πάλι εκεί φυσικά...!
Μην πηγαινειs κάθε μέρα εκεί.

Συγχαρητήρια για τις επιτυχίες παλικάρια. 2 σκ δεν έχω βγει αλλά το ερχόμενο δεν το χάνω καιρού επιτρέποντως. Ρε αφήστε τα ποσοστά και χαρείτε τα κυνήγια σας.
Ε ναι....Να βγεις καλύτερα την Κυριακή που θα χει και σαλιγκάρια . .yel.

Σαφώς πιο λίγα πουλιά σήμερα ...πολύ φοβισμένα. Καταφέραμε 31 και καμιά 10 χαμένα , "πέριξ Αττικής" φυσικά. Λόγο υγρασίας τα gorilla τσίχλα 8,5 μμμμμ έτσι κ έτσι...αίματα πολλά. Τα ΜΒ32 πολύ καλύτερα. 1256 φυσίγγια βέβαια έριξα για 20 πουλιά ....πολύ καλό ποσοστό για τα δεδομένα μου :)

Αφου εριξες κατω απο 1260, καλα εισαι .sarcastic.

Το 1ο μου απογευματινό καρτέρι για φέτος έκανα απόψε από τις 16:30 με 17:30...!! :)
Πιο πολύ με έτρωγε η περιέργεια να δω αν δουλεύει ξανά φέτος το συγκεκριμένο μέρος....και τελικά χάρικα που είδα πουλιά κ από την άλλη σπάστεικα από τα χόρτα που είδα....o_Oo_O.no.

Από την ώρα που πήγα οι τσίχλες έπαιζαν στα γύρω λιοστάσια αλλά εκτός βολής....
Μόλις έριξα την 1η τουφεκιά ξαφνικά ο ουρανός γέμισε τσίχλες που έμεινα μ@λ@κ@ς.....Τα πουλιά τρομαγμένα σκόρπισαν τα πιο πολλά από ένα λογγάκι με κυπαρίσσια το οποίο λιαζόντουσαν εκεί και ήταν όλα μαζεμένα....
Συνολικά 5 τουφεκιές έριξα με το S.pose και πήρα 2 τσίχλες...τη 1 βρείκα όμως...το χορτάρι από τις βροχές έχει φουντώσει 0,5m κ με το ζόρι βρείκα την μια τσίχλα....

Όσο για τα φυσίγγια είχα πάρει 1 κουτάκι κοντά μου Fantom Fanatic 30gr No:8 να ρίξω.....στις τουφεκιές μου, παρατήρησα πως όταν έριξα τις 4 μονές τουφεκιές με τα 3* τα πουλιά έκοβαν ταχύτητα κ μετά βίδωναν....μάλλον έδεινα αρκετή προσκόπευση....:rolleyes:..ακόμη δν θα τα κρίνω διότι δν έριξα αρκετά...:)

Kαι απόψε στο ίδιο απογευματινό καρτεράκι με χτες...
Τα τσιχλάκια περισσότερα σήμερα, αλλά η συντριπτική τους πλειονοψηφία πολύ αργά στην ώρα, το τελευταίο τεταρτάκι...! Τότε ήταν που "ζεμάτισαν" και οι κάννες του Browning Cynergy...!
Συνολικά 18 πουλάκια έριξα κάτω! Όλα κελαηδότσιχλες, συν 2 κοτσυφάδες (οι οποίοι συνεχίζουν να είναι ιδιαιτέρως λιγοστοί εφέτος)!
Αύριο πάλι εκεί!

Τα τσιχλάκια περισσότερα σήμερα, αλλά η συντριπτική τους πλειονοψηφία πολύ αργά στην ώρα, το τελευταίο τεταρτάκι...! Τότε ήταν που "ζεμάτισαν" και οι κάννες του Browning Cynergy...!
Συνολικά 18 πουλάκια έριξα κάτω! Όλα κελαηδότσιχλες, συν 2 κοτσυφάδες (οι οποίοι συνεχίζουν να είναι ιδιαιτέρως λιγοστοί εφέτος)!
Αύριο πάλι εκεί!
Νικολαε πιστολιερο!

Αύριο πάλι εκεί!
Αρχηγός!!

Το 1ο μου απογευματινό καρτέρι για φέτος έκανα απόψε από τις 16:30 με 17:30...!! :)
Πιο πολύ με έτρωγε η περιέργεια να δω αν δουλεύει ξανά φέτος το συγκεκριμένο μέρος....και τελικά χάρικα που είδα πουλιά κ από την άλλη σπάστεικα από τα χόρτα που είδα....o_Oo_O.no.

Από την ώρα που πήγα οι τσίχλες έπαιζαν στα γύρω λιοστάσια αλλά εκτός βολής....
Μόλις έριξα την 1η τουφεκιά ξαφνικά ο ουρανός γέμισε τσίχλες που έμεινα μ@λ@κ@ς.....Τα πουλιά τρομαγμένα σκόρπισαν τα πιο πολλά από ένα λογγάκι με κυπαρίσσια το οποίο λιαζόντουσαν εκεί και ήταν όλα μαζεμένα....
Συνολικά 5 τουφεκιές έριξα με το S.pose και πήρα 2 τσίχλες...τη 1 βρείκα όμως...το χορτάρι από τις βροχές έχει φουντώσει 0,5m κ με το ζόρι βρείκα την μια τσίχλα....

Όσο για τα φυσίγγια είχα πάρει 1 κουτάκι κοντά μου Fantom Fanatic 30gr No:8 να ρίξω.....στις τουφεκιές μου, παρατήρησα πως όταν έριξα τις 4 μονές τουφεκιές με τα 3* τα πουλιά έκοβαν ταχύτητα κ μετά βίδωναν....μάλλον έδεινα αρκετή προσκόπευση....:rolleyes:..ακόμη δν θα τα κρίνω διότι δν έριξα αρκετά...:)
Είναι πολύ καλό να ξέρεις και αρκετά γρήγορο

Αύριο πάλι εκεί!
Είσαι ο γιατρός της τσίχλας....well done.

Καλημέρα, αν κ ποτε δεν κυνηγησα τσιχλες συστηματικά φέτος με την ανυπαρξία μπεκάτσας, φασσας κ μη ιδανικου καιρού για να δουλέψουν τα παπιά θα κάνω ενα κυνήγι τσιχλας.. Η γερακοτσιχλες είναι σε πραγματικα μεγάλους αριθμούς, παράξενο, κυρίως εμφανίζονται με κακοκαιρία

Καλημέρα, αν κ ποτε δεν κυνηγησα τσιχλες συστηματικά φέτος με την ανυπαρξία μπεκάτσας, φασσας κ μη ιδανικου καιρού για να δουλέψουν τα παπιά θα κάνω ενα κυνήγι τσιχλας.. Η γερακοτσιχλες είναι σε πραγματικα μεγάλους αριθμούς, παράξενο, κυρίως εμφανίζονται με κακοκαιρία
Δημήτρη , σκέψου τι θα γίνει αν πιάσει και καμιά κακοκαιρία, με χιόνια και να χει και ομίχλη ......

Αύριο πάλι εκεί!
Νικολα εχεις σκυλακι? Αν οχι πιο εντυπωσιακό ειναι το οτι σε 15 λεπτα έριξες 18 πουλια και τα βρηκες κιολας! Ευγε!

Ένας λόγος που πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ δυνατο γύρισμα του καιρου είναι αυτό ακριβώς που γίνεται με τις μεγάλες τσίχλες φέτος ,
Όπως και με την παρουσία της μπεκατσας από αρχές του Δεκεμβρίου στην Πελοπόννησο φίλε μου ...

ΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ?????

Ένας λόγος που πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ δυνατο γύρισμα του καιρου είναι αυτό ακριβώς που γίνεται με τις μεγάλες τσίχλες φέτος ,
Όπως και με την παρουσία της μπεκατσας από αρχές του Δεκεμβρίου στην Πελοπόννησο φίλε μου ...
.well done.

Δημήτρη έχουν πέσει στα μηλα ή είναι στα ψηλά ακόμα;

Status
Not open for further replies.
Back