Τρόποι κλεισίματος φυσιγγίων

Καθομαι κι εγω και γεμιζω για να κανω δοκιμες....τωρα το θεμα ειναι ποτε θα τις κανω....βγαζω τα υλικα απο τις κουτες τα βαζω σε αλλες τους αλλαζω θεση.... ετσι για να βρισκομαι σε δουλεια...
View attachment 11200
Μπραβο Στρατο. Χωρις να το παρεξηγησεις θα σου ελεγα να σταθεροποιησεις την βαση στο δραπανο σου με δυο σταθερες βιδες απο την κατω πλευρα για να μην εχεις καθολου τζογους. Φιλικα παντα

Μπραβο Στρατο. Χωρις να το παρεξηγησεις θα σου ελεγα να σταθεροποιησεις την βαση στο δραπανο σου με δυο σταθερες βιδες απο την κατω πλευρα για να μην εχεις καθολου τζογους. Φιλικα παντα
Τωρα που εχω χρονο θα το κανω κι αυτο....
Οπως λες ειναι απαραιτητο...
Σ' ευχαριστω.

Ελληνικά δεν έχω δει αλλά καναδεζικα όπως τα φετεραλ ναι Και ρώτησα και συγγενείς μεγάλους σε ηλικία και δεν ξέρω που τα είδες το ότι ήταν συνηθισμένο διότι χωρίς βλητική δοκιμή δεν ξέρεις τι πιέσεις βγάζει ποιος Έλληνας έφτιαχνε τέτοια στο εμπόριο και πουλούσε ίσως γι'αυτό είχαν σπάσει αρκετά ντουφέκια παλιά αν και κάποια ήταν από ελληνική μεγάλη εταιρία φυσιγγίων που δεν υπάρχει πλέον

Χωρίς παρεξηγηση παιδιά και εγώ από ταχύτητα έγραψα λάθος λέγετε κεντρική τήξη όχι σύντηξη σύντηξη είναι όταν μετατρέπουμε την μορφή της ύλης τουλάχιστον δύο διαφορετικών σωμάτων τήξη ενός δε κάνω τον έξυπνο αλλά από ότι θυμάμαι γράφω

Σχεδόν όλα τα παλιά lambro, και dorkas cal16 είχα ρίξει όπως και rotweill plus με κεντρική σύντηξη. Από αμερικανικές σήμερα μόνο η winchester σε 3" και 3 1/2"
Ελληνικά δεν έχω δει αλλά καναδεζικα όπως τα φετεραλ ναι Και ρώτησα και συγγενείς μεγάλους σε ηλικία και δεν ξέρω που τα είδες το ότι ήταν συνηθισμένο διότι χωρίς βλητική δοκιμή δεν ξέρεις τι πιέσεις βγάζει ποιος Έλληνας έφτιαχνε τέτοια στο εμπόριο και πουλούσε ίσως γι'αυτό είχαν σπάσει αρκετά ντουφέκια παλιά αν και κάποια ήταν από ελληνική μεγάλη εταιρία φυσιγγίων που δεν υπάρχει πλέον
Γιάννη συζήτηση κάνουμε μην είσαι τόσο απόλυτος.

Αν θημαμε καλα τα παλια ροτβαιλ ειχαν κεντρικη οπως και τα λαμπρου το κιτρινο το διασπορας....
Αν καποιος φιλος τα εχει ας τα ποσταρει μια φωτο....
Μάκη αυτά τα είχαν ποστάρει τα παιδιά σε άλλο θέμα.
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Παρουσίαση-Φυσιγγίων.2698/post-427078

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Παρουσίαση-Φυσιγγίων.2698/post-427166

Δεν είμαι απόλυτος συζήτηση είναι και πολύ χρήσιμη κιόλας όσο ζούμε μαθαίνουμε ένα είναι σίγουρο πάντως ότι ανεβάζει πιέσεις ο συγκεκριμένος τρόπος και αν ένα φυσιγγι είναι σωστό και ποιοτικό γιατί να το χρειάζεται αυτό άβυσσος η ψυχή του γομωτη

Σχεδόν όλα τα παλιά lambro, και dorkas cal16 είχα ρίξει όπως και rotweill plus με κεντρική σύντηξη.
Πολυ συνηθες φαινομενο την δεκαετια '80 ακομα κ απο τους μικρους κατασκευαστες..
ολοι oι τυποι φυσιγγιων του Δορκα σε cal12,16
Kαι ολοι τυποι lambro σε 12,16,20..
που ηταν κ απο τις τελευταιες εταιριες που κρατησε κ μετα το 2000 την κεντρικη συντηξη μαζι με τα φυσιγγια του Αποστολιδη..
Τέτοια έβγαζαν πολλοί Γιάννη από την καναδεζικη imperial μέχρι και ελληνικές στο πρόσφατο παρελθόν, μέχρι και μικρές βιοτεχνίες ακόμα και τώρα.
Χατζηστεφανου,Μαπακης,Λαμπρου εκλειναν κ τα σκοπευτικα φυσιγγια με κεντρικη συντηξη εκεινες τις εποχες..τι προσφερει κ ειδικα στα λιγα γραμμαρια δεν ξερω..αλλα οπως εχουμε ξανασυζητησει ενα φυσιγγι κλεισμενο με κεντρικη φαινεται πολυ καλο κ προσεγμενο στα ματια του καταναλωτη διμηουργωντας λανθασμενες εντυπωσεις γιατι μια κεντρικη απο μονη της δεν λεει κατι..

λαμπρου το κιτρινο το διασπορας....
εχω σφαγμενο..εντος ολιγων λεπτων θα ανεβει στην "παρουσιαση φυσιγγιων"..

Πολυ συνηθες φαινομενο την δεκαετια '80 ακομα κ απο τους μικρους κατασκευαστες..
που ηταν κ απο τις τελευταιες εταιριες που κρατησε κ μετα το 2000 την κεντρικη συντηξη μαζι με τα φυσιγγια του Αποστολιδη..

Χατζηστεφανου,Μαπακης,Λαμπρου εκλειναν κ τα σκοπευτικα φυσιγγια με κεντρικη συντηξη εκεινες τις εποχες..τι προσφερει κ ειδικα στα λιγα γραμμαρια δεν ξερω..αλλα οπως εχουμε ξανασυζητησει ενα φυσιγγι κλεισμενο με κεντρικη φαινεται πολυ καλο κ προσεγμενο στα ματια του καταναλωτη διμηουργωντας λανθασμενες εντυπωσεις γιατι μια κεντρικη απο μονη της δεν λεει κατι..

Στην παρουσίαση φυσιγγίων έβαλα το ΜΑΠΑΚΗΣ ΜΠΛΕ με 35gr και κεντρική σύντηξη....

H κεντρικη συντηξη στο αστερι εκτος απο στεγανοποιηση που προσφερει στο φυσιγγι , αυξανει την αντισταση ξερελιασματος οπου αυτο χρειαζεται , αυξανει ελαχιστα τις πιεσεις , αλλα αν η συνταγη ειναι στημενη οπως πχ το λαμπρο το κιτρινο με τεκνα στα 36 , η κεντρικη ειναι σχεδον απαραιτητη .Κ κατι τελευταιο , δεν σπανε ποτε οι κανες σπο πιεσεις

Μαπακής μεγάλος γομωτης ίσως από τους καλυτερους εμένα μου έχει διογκωθεί θαλάμη και δεν ανοιγοκλείνε καλά το ποζε από λάθος βιαστικά που έβαλα ένα φυσιγγι 38 σεμι σε ένα verney caron με 70αρα θαλάμη που έπιασα από τη ζώνη έχεις δίκιο κανη μπορεί να μην σπάσει αλλά κλείστρο εύκολα όπως έσπαγε στις μπερετες παλιά σιγου τα το φυσιγγι με αυτού του είδους κλείσιμο φενεται πιο ποιοτικό ενοειται αλλά και πάλι δυσκολεύομαι να καταλάβω με όσα γνωρίζω βέβαια γιατί να κολήσεις και να μην πατήσεις λίγο παραπάνω αν κάποιος έχει περισσότερες γνώσεις ας μας βοηθήσει στη κουβεντα

Τη στεγανοποίηση την έχω δει σε καναδέζικο φετεραλ που ήταν από πάνω κερωμενο αλλά άλλο φυσιγγι της ίδιας εταιρίας ήταν με κεντρική τήξη βέβαια το φυσιγγι ήταν απίστευτο είχε ο πατέρας μου κάτι παλιά. Νουμ 4 μου έλεγε ότι σε καιρικές συνθήκες για πάπια που αλλά φυσίγγια ήταν σαν να μην ρίχνεις αυτά θεριζαν

Εισαι γατονι πατριδα!!!!! σου ανεβαζω κατι που βρηκα απο τα παλια........

Attachments

• 20200326_200630.jpg
    20200326_200630.jpg
    250,8 KB · Προβολές: 57
  • 20200326_200650.jpg
    20200326_200650.jpg
    239,6 KB · Προβολές: 57
  • 20200326_202640.jpg
    20200326_202640.jpg
    225,6 KB · Προβολές: 59
  • 20200326_202658.jpg
    20200326_202658.jpg
    231,9 KB · Προβολές: 55
Μαπακής μεγάλος γομωτης ίσως από τους καλυτερους εμένα μου έχει διογκωθεί θαλάμη και δεν ανοιγοκλείνε καλά το ποζε από λάθος βιαστικά που έβαλα ένα φυσιγγι 38 σεμι σε ένα verney caron με 70αρα θαλάμη που έπιασα από τη ζώνη έχεις δίκιο κανη μπορεί να μην σπάσει αλλά κλείστρο εύκολα όπως έσπαγε στις μπερετες παλιά σιγου τα το φυσιγγι με αυτού του είδους κλείσιμο φενεται πιο ποιοτικό ενοειται αλλά και πάλι δυσκολεύομαι να καταλάβω με όσα γνωρίζω βέβαια γιατί να κολήσεις και να μην πατήσεις λίγο παραπάνω αν κάποιος έχει περισσότερες γνώσεις ας μας βοηθήσει στη κουβεντα
Φυσίγγια Μαπακη έχω ρίξει χιλιάδες χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.......και με καραμπίνα και δικανο όσο για τις μπερετες της σειράς 300,301,302,303 το είχαν κουσουράκι το κλείστρο κάποια στιγμή έσπαγε.....

Φυσίγγια Μαπακη έχω ρίξει χιλιάδες χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.......και με καραμπίνα και δικανο όσο για τις μορφές της σειράς 300,301,302,303 το είχαν κουσουράκι το κλείστρο κάποια στιγμή έσπαγε.....
Φιλε Βαγγελη,εχω τρεις ,δυο 303 και μια 302,γιατι εχω τρεις γιους,αυτος ειναι ο λογος,και ποτε μα ποτε δεν ειχα καποιο προβλημα με καμια!!!!!περα απο το σχολαστικο καθαρισμα,σε σχεση με μια BENELLI ας πουμε!!!!Αλλα ποτε δεν εβαλα να ριξω δυναμιτες.....θελω και τα οπλα μου ενταξει και τα σαγονια μου στη θεση τους!!!

Φιλε Βαγγελη,εχω τρεις ,δυο 303 και μια 302,γιατι εχω τρεις γιους,αυτος ειναι ο λογος,και ποτε μα ποτε δεν ειχα καποιο προβλημα με καμια!!!!!περα απο το σχολαστικο καθαρισμα,σε σχεση με μια BENELLI ας πουμε!!!!Αλλα ποτε δεν εβαλα να ριξω δυναμιτες.....θελω και τα οπλα μου ενταξει και τα σαγονια μου στη θεση τους!!!
Σπυρο θυμισε μου την συνταγη που ειχες γραψει οτι ριχνεις με Α1

Back