Τρόποι κλεισίματος φυσιγγίων

Ειναι αναποδα ο συγκεντρωτηρας ο tubo. Μια τεχνικη που επεμεναν οι κατασκευαστες οτι ηταν long range φυσιγγια για 60 και 100 μετρα. Η θεωρια ηταν οτι τα πρωτα 50 μετρα πηγαινε σαν μονοβολο μετα με εναν μαγικο τροπο γυρνουσε πεταγε αλλα 5 με 10 μετρα και λειτουργουσε η αδρανεια πεφτοντας ο συγκεντρωτηρας στο εδαφος και συνεχιζαν τα σκαγια προς τον στοχο. Καθαρα θεμα marketing γιατι εριχνες 10 φυσιγγια και ειχες 10 διαφορετικα αποτελεσματα. Ακομα τα πουλανε
Οταν ειχαν πρωτοβγει τα πηρε 1 λαγας γνωστος μου ριχνει 1 κορακα καθιστο καπου 100 μ ξερος ο κορακας!! Επαθε πλακα, λαγο με αυτα δεν πηρε ποτε ,χρειαστηκαν χρονια για να παραδεχτει οτι ειναι αχρηστα

Το άσχημο με αυτά τα φυσίγγια είναι ότι είναι απρόβλεπτα. Άλλοτε δουλεύουν άλλοτε όχι.
Ίσως αν χρησιμοποιούσαν αυτούσιο τον συγκεντρωτήρα (χωρίς να κόψουν το αμορτισέρ) να δούλευαν καλύτερα.
Δεν έχει αμορτισέρ....

Καλημέρα .
Το περιεχόμενο σκαγιών που εμπερικλείεται στον tubo σίγουρα δεν θα πάνε ανάποδα σαν μονόβολο μέχρι τέλους.
Αυτό θα γινόταν ίσως αν όλη η γόμωση Α καλυπτόταν με τον tubo.
Eπίσης αν το πάχος της βάσης C ήτανε το πάχος ενός κανονικού βύσματος με αμορτισέρ .
Σε κάποια φάση θα γυρίσει το tubo κι'αυτό σε συνάρτηση με την ώθηση (γόμωση πυρίτιδας V) που δίδει ο ιδιογομωτής
Αυτό που βλέπω ειναι μίξη -συνδυασμός με σχεδόν μισή γόμωση ελεύθερη και μισή στο tubo .
Οι συνισταμένες A B C καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα της βολής μαζί με την αρχική V

Κάποιος που έχει ασχοληθεί και έχει δοκιμάσει το κλείσιμο σε αστέρι 6αρι και σε 8αρι, τι διαφορά μπορεί να έχει ανάμεσα σε ένα ίδιο σεταπ;;; καλησπέρα σε όλους τους φίλους του φόρουμ και εύχομαι να περνάτε καλά .cofee.

Κάποιος που έχει ασχοληθεί και έχει δοκιμάσει το κλείσιμο σε αστέρι 6αρι και σε 8αρι, τι διαφορά μπορεί να έχει ανάμεσα σε ένα ίδιο σεταπ;;; καλησπέρα σε όλους τους φίλους του φόρουμ και εύχομαι να περνάτε καλά .cofee.
Πολύ εύκολο αλλά και πολύ δύσκολο να απαντηθεί .
Αν εννοείς σε ίδιο ακριβώς set up με κλείσιμο ακριβώς ίδιο (πχ 57.50) το οκτάπτυχο υπερτερεί σε ομοιομορφία κατανομής με μειωμένες όμως τουλάχιστον - 5m/s V1

Y.Γ Για να πιάσεις και την ομοιομορφία κατανομής και την V1 του 6* μια λύση είναι η κεντρική σύντηξη ή να κατέβεις στα 57.30.

Last edited:
Αν εννοείς σε ίδιο ακριβώς set up με κλείσιμο ακριβώς ίδιο (πχ 57.50) το οκτάπτυχο υπερτερεί σε ομοιομορφία κατανομής με μειωμένες όμως τουλάχιστον - 5m/s V1
Ναι για ύψος 57,50 παράδειγμα, αυτό λέω,από ότι κατάλαβα δηλαδή δείνει ένα πιο μαζεμένο αποτέλεσμα, αλλά κόβει ταχύτητα

Νομίζω ότι είναι θεμιτό να βρεις ζευγαρωμενα σκάγια σε μια κατανομή....
Ναί ,πολύ πιό συχνό στα 6* .Αυτό που εκπλήσσει σ'ένα καλά ισορροπημένο 8* είναι οι σχεδον ''ίσες '' αποστασεις απο σκάγι σε σκάγι

Το άσχημο με αυτά τα φυσίγγια είναι ότι είναι απρόβλεπτα. Άλλοτε δουλεύουν άλλοτε όχι.
Ίσως αν χρησιμοποιούσαν αυτούσιο τον συγκεντρωτήρα (χωρίς να κόψουν το αμορτισέρ) να δούλευαν καλύτερα.
Τον tubo30 θελει για να δουλέψει , οχι να κοψεις το αμορτησερ απο οποιονδιποτε tubo. Θελει μεγαλες ταχυτητες για να δουλέψει.
Δεν το εχω επιχηρησει προσωπικά αν κ εχω tubo 30

Last edited:

Y.Γ Για να πιάσεις και την ομοιομορφία κατανομής και την V1 του 6* μια λύση είναι η κεντρική σύντηξη ή να κατέβεις στα 57.30.
Υπολογισε 10κιλα λιγοτερη αντίσταση ξερελιασματος κ σωστα το 57.3 γιατι μπενει λιγοτερο στα σκαγια οι πτιχες του 8* οποτε συμπιεζει κ λιγοτερο το αμορτησερ

Υπολογισε 10κιλα λιγοτερη αντίσταση ξερελιασματος κ σωστα το 57.3 γιατι μπενει λιγοτερο στα σκαγια οι πτιχες του 8* οποτε συμπιεζει κ λιγοτερο το αμορτησερ
φιλε γιαννη θα διαφονησο μαζι σου γιατι παλια ντουφεκουσα με 8αστερα κλεισμενα τα φυσιγγια ηταν παντα ποιο δυνατα απο τα 6 ατερια,και στα χαρτονια μου εδειχναν χειροτερες κατανομες απο τα εξαστερα.παντα ομως ειχα δυνατα σκοτοματα.αλλα αν γεμιζεις αυτο το πετυχενης και με 6 αστερια.

γιαννη σε παρακαλο πες μου πως υπολογιζεις τα 10 κιλα λιγοτερη αντισταση ξερελιασματος?για να υπολογιζω και γω?σοβαρα τωρα χωρις ειρωνια το λεω για να μαθενουμε ολοι.ετσι κι αλιως αποψεις ανταλασουμε.

γιαννη σε παρακαλο πες μου πως υπολογιζεις τα 10 κιλα λιγοτερη αντισταση ξερελιασματος?για να υπολογιζω και γω?σοβαρα τωρα χωρις ειρωνια το λεω για να μαθενουμε ολοι.ετσι κι αλιως αποψεις ανταλασουμε.
8* κοντα 70κιλα
6* κοντα 80κιλα
https://www.google.com/search?q=rim...droid-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
Μην σου φενεται παλιο, ειναι διακριβομενω οτι
δουλεύει σωστά

Last edited:
8* κοντα 70κιλα
6* κοντα 80κιλα
https://www.google.com/search?q=rim...droid-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
Μην σου φενεται παλιο, ειναι διακριβομενω οτξ δουλεύει σωστά
Γιαννη πολυ ωραια η δοκιμη σου...επειδη βλεπω να αναφερεσαι σε μεταχειρισμενους καλυκες,αναρωριεμαι μηπως διαφοροποιειται η αντισταση ξερελιασματος απο καλυκα σε καλυκα,ενδεχομενως και λογω διαφορετικης ποιοτητος πλαστικου??

• Like
Reactions: evo
Γιαννη πολυ ωραια η δοκιμη σου...επειδη βλεπω να αναφερεσαι σε μεταχειρισμενους καλυκες,αναρωριεμαι μηπως διαφοροποιειται η αντισταση ξερελιασματος απο καλυκα σε καλυκα,ενδεχομενως και λογω διαφορετικης ποιοτητος πλαστικου??
Στη συγκεκριμένη δοκιμη εχει Τ5 nobel κόκκινους ιδιας αγορας κ οι 2
Εξυπακούεται οτι διαφορετηκος καλικας=αλλη αντίσταση, ακομα κ η στεφάνι ρελιασματος λεπτη ή χοντρη με κουρμπα η οχι εχει διαφορά, ισος οχι τοσο μεγαλη αλλα έχει.
Σε κενουριο δεν καταφερα να ανοιξω το αστέρι γιατι ξεκόλλαγε το μεταλο απο το πλαστικό ουτε 4* μεταχειρισμένο, με την διναμη που έφτανε το μηχάνημα.
Στο όπλο μεσα λογο του αποτομου λογικα η διναμη ειναι μικροτερη γιατι η δοκιμη μου πλησίαζε πιο πολυ στην οριακη τριβή που ειναι η μεγαλύτερη.

Back