Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι όλα, ή σχεδόν όλα, έπεσαν ζωντανά τραυματισμένα ;;; ... Και μπορεί πολλά να πέθαναν πολύ σύντομα μετά την πτώση τους, δεν ξέρω ... Αλλά, πραγματικά "ακαριαία καταβολή" εγώ δεν είδα καμιά νομίζω !!! :oops: o_O
Μερικά μου φάνηκε ότι έτρωγαν τις τουφεκιές στο κεφάλι. Έτσι σαν παλαβά κάνουν όταν την φάνε εκεί και πολύ νομίζουν ότι είναι ζωντανά. Δεν ξέρω σίγουρα, απλά μια υπόθεση κάνω.

Τα ηλιοσπορα του βίντεο δεν έχουν γινει ακομη, έτσι δεν ειναι? Υπάρχει περίπτωση να έπεφταν τα πουλιά στα συγκεκριμένα? Εμείς εδώ δεν έχουμε ηλιοσπορα. Γαιδουραγκαθα έχουμε και φετος είναι απίστευτα πολλα.
Και τα γαϊδουραγκαθα τραβάνε τα πουλιά.
Αν έχει και δέντρα εκεί κοντά κάτσε ένα καρτερακι.

Τα ηλιοσπορα του βίντεο δεν έχουν γινει ακομη, έτσι δεν ειναι? Υπάρχει περίπτωση να έπεφταν τα πουλιά στα συγκεκριμένα? Εμείς εδώ δεν έχουμε ηλιοσπορα. Γαιδουραγκαθα έχουμε και φετος είναι απίστευτα πολλα.
Σε εμάς λίγο σπόρο τρώνε από αγκάθι και πολύ λυγια. Εδώ που δεν έχει καθόλου καλλιέργειες όλα σχεδόν πέφτουν στις λυγαριες που συνήθως ειναι σε μέρη με νερά.

Εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι όλα, ή σχεδόν όλα, έπεσαν ζωντανά τραυματισμένα ;;; ... Και μπορεί πολλά να πέθαναν πολύ σύντομα μετά την πτώση τους, δεν ξέρω ... Αλλά, πραγματικά "ακαριαία καταβολή" εγώ δεν είδα καμιά νομίζω !!! :oops: o_O
Μπενελι εχει το παιδι τι θελεις δεν λες και καλα που επεσαν .my man.

Στελιο μου , μεχρι την μεση....που αντεξα και το ειδα.....ολα ζωντανα και φτεριαρικα ηταν....δεν
κανεις λαθος!!!!
Αυτος ηταν και ο λογος που δεν το ειδα ολο φιλε!!!!

Τα καταπινουν ολα μη παραξενεβεσε
Κι εγώ έτσι πιστεύω. Σιγά μην κάθονται να κάνουν διαλογή τα τρυγόνια για το ποια λιόσπορα θα τρώνε και ποια όχι...! Άμα κόβει λόρδα... όλα τα καταπίνουν!

Κι εγώ έτσι πιστεύω. Σιγά μην κάθονται να κάνουν διαλογή τα τρυγόνια για το ποια λιόσπορα θα τρώνε και ποια όχι...! Άμα κόβει λόρδα... όλα τα καταπίνουν!
Το πρόβλημα δεν είναι στο αν τα τρώνε, είναι στον αν θα μπορούν να τα φάνε..:)
Άμα δεν είναι καλά γινομένο το ηλιόσπορο δύσκολα ξεκολλάει ο σπόρος από επάνω.

View attachment 29276

Έτσι είναι τα λιόσπορα που τρώνε...
Γιώργο έχω πετύχει πουλιά και σε μεγάλα ηλιόσπορα με το φλατ κεφάλι. Λίγες φορές βέβαια,αλλά τρέφονται και σε αυτά τα χωράφια.
Η αδυναμία τους είναι βέβαια χωράφια σαν αυτό στη φωτογραφία που ανέβασες.

Τα επιβλαβή θέλουν ειδική μεταχείριση.
Το ότι επιτρέπεται το κυνήγι τους είναι δώρο άδωρον.
Ποιος πάει αποκλειστικά για αλεπού;
Ποιος λαγάς τουφεκάει αλεπού;
Ποιος γουρουνάς τουφεκάει αλεπού;
Το ίδιο και για τα υπόλοιπα.
Κάνουν μεγάλη ζημιά στα θηρεύσιμα και όχι μόνο.

Τα επιβλαβή θέλουν ειδική μεταχείριση.
Το ότι επιτρέπεται το κυνήγι τους είναι δώρο άδωρον.
Ποιος πάει αποκλειστικά για αλεπού;
Ποιος λαγάς τουφεκάει αλεπού;
Ποιος γουρουνάς τουφεκάει αλεπού;
Το ίδιο και για τα υπόλοιπα.
Κάνουν μεγάλη ζημιά στα θηρεύσιμα και όχι μόνο.
Διαχειριση ειναι οταν σε ενα μερος βλεπουμε εξαρση απο κορακοειδη να περνουμε μετρα ανεξαρτιτα της κυνηγετικης περιοδου και η καλυτερη περιοδος ειναι τωρα στην αναπαραγωγη τους και μετα στη κουρνια

Διαχειριση ειναι οταν σε ενα μερος βλεπουμε εξαρση απο κορακοειδη να περνουμε μετρα ανεξαρτιτα της κυνηγετικης περιοδου και η καλυτερη περιοδος ειναι τωρα στην αναπαραγωγη τους και μετα στη κουρνια
Πες τα Τόλη.
Αν επιτρέπονταν τώρα τα επιβλαβή θα τα είχαμε εξαφανίσει από προσώπου γης
Βράδυ με το 5.5 αεροβόλο θα χτυπούσα καμιά 5-6 αλεπούδες για πλάκα.
Για λογαριάστε πόσες πέρδικες και λαγούς θα είχα σώσει ...

Ο αντίλογος είναι οι λαθροθήρες βέβαια :(

Last edited:
Πες τα Τόλη.
Αν επιτρέπονταν τώρα τα επιβλαβή θα τα είχαμε εξαφανίσει από προσώπου γης
Βράδυ με το 5.5 αεροβόλο θα χτυπούσα καμιά 5-6 αλεπούδες για πλάκα.
Για λογαριάστε πόσες πέρδικες και λαγούς θα είχα σώσει ...

Ο αντίλογος είναι οι λαθροθήρες βέβαια :(
Όχι εξαφάνιση από προσώπου γης. Τα είδη αυτά υπάρχουν και έχουν ρόλο στην φυση. Αριθμούς ελεγχόμενους και στα επιπεδα που πρέπει θελουμε.Και το αεροβόλο είναι νομίζω το κατάλληλο για αυτό το σκοπό.

Status
Not open for further replies.
Back