Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν ανοιξετε την πορτα σε ενα μαντρι με προβατα κανενα δε θα βγει εξω θελουν τσοπανο για να κουνιθουν αν βγει ενα ακολουθουν ολα ακομα και στο γκρεμο ετσι και μεις ενας ενας η με τσοπανο κατι πρεπει να κανουμε γτ οι λυκοι καραδωκουν και πρεπει να ειμαστε ενωμενοι συντομα και οχι σε 400/γμχρονια

Φυσίγγια φτιάχνουμε,αναγνωριστικές που έχει λιόσπορα κάνουμε,το σκυλάκι μας το εκπαιδεύουμε και ονειρευόμαστε μια ωραία έναρξη!

Γιώργο βλέπεις κανένα τρυγόνι στα μέρη σου;
Εδώ βλέπω ελάχιστα... καλό ή κακό θα δουμε αργότερα...

Στράτο λίγα προς το παρόν! Δεν υπάρχει κίνηση μεγάλη.
Είναι σχετικά νωρίς πιστεύω.
Ένα απότομο ανακάτεμα του καιρού τν άλλο μήνα,θα τα εμφανίσει...
Άντε να δούμε φέτος με διαφορά μεγάλη σε σχέση με πέρσι δεν έχουν κάνει φωλιές σε μέρη που είναι μαγνήτες για αυτά εδώ.
Οι φάσες βγάλανε τα πρώτα πουλιά...

Άντε να δούμε φέτος με διαφορά μεγάλη σε σχέση με πέρσι δεν έχουν κάνει φωλιές σε μέρη που είναι μαγνήτες για αυτά εδώ.
Οι φάσες βγάλανε τα πρώτα πουλιά...
Μακάρι να είχαμε κ καμιά φάσσα εδώ στα χαμηλά,θα είχαμε κ εναλλακτική λύση...
Έχω 1 μήνα ακόμη για να κάνω τα πρώτα μπανιστήρια.

Εκτίμηση μου είναι πως ακολουθούμε κι εμεις.
Δεν πιστεύω να κυνηγήσουμε τρυγονι φέτος και μάλλον για παντα.
Βρήκαν σύμμαχο οι ζωόφιλοι και αφού συγκυβερνουν φανερά πλέον θα περάσουν ότι μπορούν για να μας περιορίσουν ποσοτικα αλλά και χρονικα.

Εκτίμηση μου είναι πως ακολουθούμε κι εμεις.
Δεν πιστεύω να κυνηγήσουμε τρυγονι φέτος και μάλλον για παντα.
Βρήκαν σύμμαχο οι ζωόφιλοι και αφού συγκυβερνουν φανερά πλέον θα περάσουν ότι μπορούν για να μας περιορίσουν ποσοτικα αλλά και χρονικα.
Πέρυσι κι'εφέτος το πέρασμα του απριλιάτικου εμας κάτω ήταν το κάτι άλλο .
Θύμισε παλιούς καλούς καιρούς .Πολύ αυξημένα χωρίς υπερβολή .

Πέρυσι κι'εφέτος το πέρασμα του απριλιάτικου εμας κάτω ήταν το κάτι άλλο .
Θύμισε παλιούς καλούς καιρούς .Πολύ αυξημένα χωρίς υπερβολή .
Δεν έχει καμία σημασια που ο Ανατολικος διαδρομος εχει καλυτερη εικονα απο τον δυτικο .Αν το γλιτώσουμε φετος θα το κόψουν του χρονου. Είναι εδώ και αρκετά χρόνια φανερό ότι θα το σώσουμε εμείς ενώ οι άλλοι γύρω γυρω θα το μακελευουν.

Η Ισπανία απαγόρευσε το κυνήγι του τρυγονιού
https://dasarxeio.com/2021/06/25/98500/
Τι μλκς ειναι αυτες...
1 εκατομμυριο σκοτωνονται,πιεζονται απο το κυνηγι κλπ κλπ..
Που τα ειδαν ολα αυτα?
Ας δουν τις καταστροφες των τοπων φωλεοποιησης με τις καταστροφες των δασων,την μειωση τροφης με την εντατικη καλλιεργεια,το παρανομο κυνηγι και τα εγκληματα των βορειοαφρικανων και τα ξανακουβεντιαζουμε μετα...Θα ανακαμψει 5% αν κοψουν το κυνηγι...Αρα το κυνηγι "φταιει" για αυτο το ποσοστο...
Για τους λογους που αφορουν το 95% ψαχτηκαν καθολου?
Κοπριες....
Εγω δεν το ¨ξεχναω" το τρυγονι.....

Τι μλκς ειναι αυτες...
Που τα ειδαν ολα αυτα?
Ας δουν τις καταστροφες των τοπων φωλεοποιησης με τις καταστροφες των δασων,την μειωση τροφης με την εντατικη καλλιεργεια,το παρανομο κυνηγι και τα εγκληματα των βορειοαφρικανων και τα ξανακουβεντιαζουμε μετα...Θα ανακαμψει 5% αν κοψουν το κυνηγι...Αρα το κυνηγι "φταιει" για αυτο το ποσοστο...
Κοπριες....
Έτσι όπως τα λες είναι, τα τρυγόνια δεν αναπαράγονται σε τόσο μεγάλο βαθμό πλέον διότι η εύρεση τροφής είναι πιο δύσκολη γι'αυτό και δεν φωλιάζουν τόσο και αυτό φέρνει αρνητικό αριθμό νεοσσών και ένας πολύ μεγάλος παράγοντας είναι η λαθροθηρία και το κυνήγι των επιστροφιων. Όποτε και να μας απαγορεύουν το κυνήγι του τρυγονιου είναι ανούσιο η παράγοντες για την μείωση θα συνεχίσουν να καλπάζουν και ιδικά η καταστροφή των δασών δεν θα σταματήσει ποτέ για το "άγιο χρήμα"

Έτσι όπως τα λες είναι, τα τρυγόνια δεν αναπαράγονται σε τόσο μεγάλο βαθμό πλέον διότι η εύρεση τροφής είναι πιο δύσκολη γι'αυτό και δεν φωλιάζουν τόσο και αυτό φέρνει αρνητικό αριθμό νεοσσών και ένας πολύ μεγάλος παράγοντας είναι η λαθροθηρία και το κυνήγι των επιστροφιων. Όποτε και να μας απαγορεύουν το κυνήγι του τρυγονιου είναι ανούσιο η παράγοντες για την μείωση θα συνεχίσουν να καλπάζουν και ιδικά η καταστροφή των δασών δεν θα σταματήσει ποτέ για το "άγιο χρήμα"
Ξεχασα να βαλω τα επιβλαβη κορακοειδη που εχουν γεμισει τον τοπο παντου και δεν αφηνουν φωλια για φωλια....

Ξεχασα να βαλω τα επιβλαβη κορακοειδη που εχουν γεμισει τον τοπο παντου και δεν αφηνουν φωλια για φωλια....
Πολύ σωστα! Εμείς εδώ είχαμε πάντα κουρουνες, καργιες και πολλες κισσες. Αυτές οι καργιολες οι καρακαξες εμφανίστηκαν εδω τα τελευταία 15 χρόνια και στα τρυγόνια που φωλιάζουν εδώ εχουν κάνει τεράστια ζημία γιατί πλέον είναι αμετρητες.

Πολύ σωστα! Εμείς εδώ είχαμε πάντα κουρουνες, καργιες και πολλες κισσες. Αυτές οι καργιολες οι καρακαξες εμφανίστηκαν εδω τα τελευταία 15 χρόνια και στα τρυγόνια που φωλιάζουν εδώ εχουν κάνει τεράστια ζημία γιατί πλέον είναι αμετρητες.
Όσο μπορούμε τις τιμάμε κι αυτές μαζευόμαστε 3-4 φιλαράκι ότι μπορούμε κάνουμε,ΣΚΑΤΟΠΟΥΛΙΑ.!!!!!!

Τι μλκς ειναι αυτες...
Που τα ειδαν ολα αυτα?
Κοπριες....
100000+++++++

Τι μλκς ειναι αυτες...
Που τα ειδαν ολα αυτα?
Κοπριες....
Μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τ' ακούμε...
Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος

Όσο μπορούμε τις τιμάμε κι αυτές μαζευόμαστε 3-4 φιλαράκι ότι μπορούμε κάνουμε,ΣΚΑΤΟΠΟΥΛΙΑ.!!!!!!
Αυτές θέλουν πραγματικά ξεπατωμα. Εγώ φιλε καίω ένα κασονι φυσίγγια τουλάχιστον για αυτές. Τρυγόνια πολλά δεν έχουμε και θέλει και τύχη να τα πετυχεις. Αρα ως να έρθουν οι τσιχλες τις τουφεκαω χωρίς έλεος. Δεν τις ακουμπάει τίποτα αλλο. Πέρισυ κάναμε ένα ωραίο καρτερι με ένα συνονοματο που τις έχει άχτι και αυτος. Βαρεσαμε 35-40 απο αυτές και 5-6 κουρουνες. Όλα είχαν πέσει σε θερισμενο στάρι και δεν τα μαζέψαμε γιατί είπαμε ότι θα τα φάνε γάτες και αλλά ζουδια. Ξαναπηγαμε μετα απο 2 μέρες και οι καρακαξες ηταν όλες εκεί ανεπαφες! Οι κουρουνες είχαν φαγωθει!!!!

Eτσι θέλουν οι καργιολες. Μολύβι χωρίς ελεος. Σε μια μεγάλη καναλια που τις ξεπατωσαμε σχεδόν όλες την επόμενη χρονιά τα μικρά κοτσύφια ήταν δεκαδες περισσότερα. Τρυγόνια και κοτσύφια δέχονται τεράστια πίεση στις φωλιές από τα κωλοπουλια.

Status
Not open for further replies.
Back