Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ειδα 2-3 σημερα, κατι χαζοξεκιναει... Ενα μου βγηκε κ παροτι εκανε τα παντα για να μην το χουφτωσω δεν του εκανα τη χαρη... Ομορφη τρυγονα... :) Αλλο δεν μου βγηκε...
Η φωτο ειναι αφιερωμενη στο Βασιλη... .yelling.

Αρη καλή αρχή φίλε.Η κάθοδος ξεκίνησε.

Σήμερα στα Λεγραινα λίγες οι τουφεκιες.
Περπάτημα με την κοκκερινα μου, σηκωσαμε ένα τρυγόνι απο πρωτη γεννα, που πήρα με Navaro 34 N9 στα 25 μετρα με Seminole LM. Μετά η μικρή μου σήκωσε σε πυκνα πεύκα ένα ορτυκι, το ξεπουπουλιασα στα 15 μέτρα με Tortora 33 n 8/7 αλλά δεν είχα ορατότητα και το έχασα.
Πλησιάζοντας στο αμαξι η μικρή σήκωσε και δεύτερο τρυγονι, μεγαλο αυτη τη φορα, που πέταξε στο ένα μέτρο ύψος προς τα αυτοκίνητα και το δρόμο, ανάμεσα σε πεύκα και φυσικά δεν τουφέκισα.
Πέρασαν ψηλά και καμμια δεκαπενταρια αγριοπερίστερα, μάλλον από Μακρονησο, σωα και αβλαβη.

photo hosting sites

Last edited:
Ειδα 2-3 σημερα, κατι χαζοξεκιναει... Ενα μου βγηκε κ παροτι εκανε τα παντα για να μην το χουφτωσω δεν του εκανα τη χαρη... Ομορφη τρυγονα... :) Αλλο δεν μου βγηκε...
Η φωτο ειναι αφιερωμενη στο Βασιλη... .yelling.
Από αύριο θα είμαι καθημερινά στο πόστο μου με σκοπό να ανταποδώσω την φωτογραφία! (ελπίζω να εννοείς εμένα για την αφιέρωση και να μην έγινα ρεζίλι .buy buy.)

Μπράβο στον Αρι και στο Γιάννη που το χούφτωσαν σήμερα!
Σήμερα αφήσαμε τον κάμπο και πιάσαμε τα υψώματα, με το που κατεβήκαμε απ΄το αυτοκίνητο, περί της 06:45 μου 'ρθε μια αρνητική αίσθηση ''κουφόβρασης'' και μέχρι να περπατήσω καμιά 500 μέτρα για να πάω στο καρτέρι που ήθελα κόλλαγα από τη ζέστη και την υγρασία.
Πουλί δεν είδαμε, αλλά μες στης 08:00 ένα κοπάδι μελλισουργοί (τρυγονοσύρτες) πετούσαν και φωνάζανε από πάνω μου και αν ισχύει αυτό που λένε οι παλιοί, ότι τα πουλιά αυτό είναι προπομποί των τρυγονιών, έχουμε ελπίδες...
Ο καιρός βέβαια δεν ευννοει αποδημία αλλά οι ημερομηνίες είναι ιδανικές για να κάνουν το 1ο μπάσιμο τους, θα δούμε...

Last edited:
ένα κοπάδι μελλισουργοί (τρυγονοσύρτες) πετούσαν και φωνάζανε
Εχθες αργά το απόγευμα είχε μελισσουργους στη νότια Αττική.
Ο καιρός βέβαια δεν ευννοει αποδημία αλλά οι ημερομηνίες είναι ιδανικές για να κάνουν το 1ο μπάσιμο τους, θα δούμε...
Πιστεύω μετά την Κυριακή που γυρνάει βοριαδακι και θα πέσει η θερμοκρασία κάτι θα γίνει...

μας λες ότι πας στην Βάρκιζα και τρέχεις στα Λεγραινά....
Όπως λέει και ο ποιητής :
Αλλού τρως και πίνεις
αλλού πας και το δίνεις.

Σημείωση: το πιο καλό ήταν ότι σήμερα πρωτοντουφεκισα την Centro με ενα πιο παχύ και μαλακο πελμα που της έβαλα την άνοιξη και μου έκατσε πολύ ωραία.

Last edited:
Αλλού τρως και πίνεις
αλλού πας και το δίνεις.
Από το χωριό μπαίνεις παραλιακά ή πας από πίσω Συντερίνα, Μεγάλα Πεύκα; Με τι αυτοκίνητο είσαι; Ρωτάω για να με βρεις μπροστά σου ... .yel.

Πήγα για μια αναγνωριστική πριν λίγο σε δυο μεγάλα ευκαλυπτα(χωρίς όπλο)3 συκολογια πετάχτηκαν..πολύ καλό σημάδι σκέφτηκα..Ίσως να φανεί κ κάποιο τρυγόνι..Η φυσιγγιοθηκη γέμισε..Αύριο ξεκινάω και εγώ..Καρτέρι το πρωί κ αν δεν δω κάποιο τρυγόνι δεν τα βάζω κάτω..έχει και περπατητο το πρόγραμμα όλο και κάποιο θα πεταχτεί..Θέλω να πιστεύω..

Εγω παντως μεγαλωνοντας στην Συρο εμαθα οτι τα περασματα των τρυγονιων γινοντουσαν 1-14 Σεπτεμβριου και με καιρο που εχει πολλη ζεστη και πολλη υγρασια. Μιλαω για γεγονοτα και οχι λογια. Εδω στην Αθηνα μου εχουν πει αλλα χωρις να εχω επιβεβαιωσει κατι. Μια σκεψη που κανω ειναι οτι τα πουλια περνουν το καλοκαιρι πιο νοτια απ' οτι συνηθως με αποτελεσμα να περνουν το Αιγαιο και το Ιονιο σε ενα βραδυ. Σιγουρα εχει μειωθει και ο πληθυσμος τους αλλα οχι τοσο πολυ! Αλλωστε οι φωτογραφιες στο φατσοβιβλιο αποδεικνυουν καποια πραγματα.

Να προσθέσω οτι σημερα το απόγευμα στα ανατολικά του νομού η ζέστη και η υγρασίσ ήταν το κάτι άλλο.Δεν πίστευα σε αυτό που ζούσα .Δύσπνοια,ιδρώτας και γενικά δυσφορία .Εβρος Σεπτέμβρη μήνα και να ζω συνθήκες καυσωνα Αθήνας.

Status
Not open for further replies.
Back