Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ούτε σήμερα τίποτα...όσο δε γυρίζει αυτή η hot sun1 δεν μπαίνει πουλί. Παρόλα αυτά σήμερα ένα τρυγόνι που πέταξε από τη γη (έβοσκε μέσα σε κάτι χαμοκρούζια) κατά 90% ''ντόπιο'' που είχε ξεμείνει, κατέβηκε με μια ντουφεκιά που είχε ''άρωμα'' άλλης εποχής. Συνεργάστηκαν 2 βετεράνοι και ένας παλιός σε νέα έκδοση.
1ος συνεργάτης: κυνηγός, ο μπάρμπας μου ηλικίας 71 χρονών, με αμέτρητα κυνηγετικά χιλιόμετρα στο ενεργητικό του.
2ος συνεργάτης: όπλο, ένα Manufrance Robust 246 με το ενισχυμένο monobloc γύρω από τις θαλάμες, φερμένο από τη Γερμανία το '67, έχει ρίξει μια ''καραβιά'' φυσίγγια και συνεχίζει...
3ος ''παλιός'' σε νέα έκδοση: ΝΕΟ VELOX Νο 7 τα χρησιμοποιεί (όπως και ο πατέρας μου) σαν καλοκαιρινό φυσίγγι και μέχρι τα τέλη Οκτώβρη, από τη δεκαετία τα τέλη της δεκαετίας του ' 70, (και σα χειμωνιάτικο το RWS της DORKAS σε Νο 7, πάντα) βέβαια από τότε έχουν αλλάξει οι μπαρούτες που γεμιζόταν, αλλά εξακολουθούν να τα εμπιστεύονται.

Καλησπέρα στην παρέα.
Σήμερα τα πράγματα ήταν απογοητευτικά.
Στα ηλιόσπορα που μέχρι την Κυριακή πέφτανε πολλά πουλιά,σήμερα φάνηκαν μόνο τέσσερα!!!
Πηγαίνοντας να πιάσω το καρτέρι σηκώθηκε από το χωράφι μόνο ένα πουλί.Κακό αυτό λέω...
Δεν προλαβαίνω να ταχτοποιηθώ και μου περνάνε δύο τα οποία με αιφνιδίασαν και οι τουφεκιές πήγαν στον γάμο του Καραγκιόζη.
Αυτό ήταν.Μέχρι να φύγω δεν φάνηκε τίποτα άλλο.
Την ώρα που πάω να φύγω,ακούω δύο τουφεκιές από ένα συνάδελφο που κυνηγούσε ορτύκια.Κοιτάζω προς τα εκεί και βλέπω ένα τρυγόνι να έρχεται καρφί πάνω μου.
Λέω ωραία δεν θα φύγουμε άπραγοι.Σηκώνω το όπλο,σημαδεύω, πατάω την σκανδάλη και....τίποτα.Είχα ασφάλεια....kkk. .smashfrak. .buy buy.
Λέω Γιώργο σήκω φύγε δεν είναι η μέρα σου σήμερα. .goodboy.
Η εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι ή τα πουλιά από το τουφεκίδι που έφαγαν σε αυτό το μέρος(έριξα αρκετά φυσίγγια η αλήθεια είναι) μετακινήθηκαν τοπικά,ή λόγο της ζέστης η οποία ήταν αφόρητη τα πουλιά δεν πήγαν για βοσκή και παρέμειναν στα ρέματα ή την έκαναν για άλλες πολιτείες....xm.

Νομίζω οτι το νταραβέρι με τορτόρα τελείωσε αφού και σήμερα μεχρι αυτή την ώρα δεν εχει φανει τιποτα.Ετσι κι αλλιώς αυτά που τρώγανε εδώ τα φαγανε αλλα η ασπρη και άλλα η κόκκινη αλεπού.Τα προχθεσινά 6 θα ήταν και τα τελευταία.Το κριμα για μένα οτι ποτε δεν καταφερα να ειμαι εδώ απο 15 του μήνα και μετά.
Το σημαντικό ειναι οτι ο καιρός σήμερα εμφανώς διαφοροποιημένος και φαίνεται οτι θα αλλάξει.
Βλέπω ψηλά μικρά κοπαδάκια απο πουλιά ,δεν ξέρω αλλά σαν κοτσύφια μου φαίνονται , να μετακινούνται νοτιοδυτικά.Καθομαι λίγο ακόμη και παω να φερμάρω κανένα ορτύκι και μετα εχω να κόψω χοντροκομένο κιμά απο βετούλι(χρονιατικο κατσικι) με μπαλταδάκι σε ξύλο,Το βραδυ εχουμε προπόνηση με ένα βετούλι 15 κιλά στο φούρνο και οποιος αντέξει.
Πρεπει να ερθω εγω εδω για να τους μάθω βλέπετε......sarcastic.

• Like
Reactions: jnp
Καλημερα γαλαζιε τρυγωνα .yel.
εννοεις εχεις κομμάτι απο κατσικι κ θα το κοψεις κιμα με τον μπαλτα?
δεν μπορει να γινει ολο εαν το χεις σωστι θα το χαλασεις.
εαν το χεις ολο κ εχεις φουρνο ξυλων διαθέσιμο στειλε μυνημα να σου πω να φτιαξεις κλεφτικο κ θα σε καθε χρονο μετα στα γαλάζια τρυγωνια ;)

Ζωλο, κατσε εκει που εισαι κ ψαξε κ κανενα αλλο μερος... Θα εχει πουλια σιγουρα κ θα εμφανιστουν κ αλλα αυτες τις μερες...
Κ σημερα στο καρτερι, δεν ειχε μπασιμο... Ωστοσο για να θυμηθουμε τις παλιες καλες συνηθειες, ενα περασε ολο κ ολο κ το πηρα... :)

Ζωλο, κατσε εκει που εισαι κ ψαξε κ κανενα αλλο μερος... Θα εχει πουλια σιγουρα κ θα εμφανιστουν κ αλλα αυτες τις μερες...
Κ σημερα στο καρτερι, δεν ειχε μπασιμο... Ωστοσο για να θυμηθουμε τις παλιες καλες συνηθειες, ενα περασε ολο κ ολο κ το πηρα... :)
Άρι είναι αίτημα του λαού τα θηράματα σου να συνοδεύονται πάντα από φωτογραφία! :)

Ηταν στο παραπεντε για το αμαξι Βασιλη... Τα καλυτερα ερχονται... :)
Μου εχει χαλασει κ η μκιρη ψηφιακη (ηταν που ηταν για τον ..τσο) κ ειναι δυσκολο να κουβαλαω κ τη μεγαλη οταν πεταγομαι για μια ωρα πριν τη δουλεια...

Εγώ πάντως στη διαδρομή χτες με το τρένο Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη έβλεπα πάρα πολλούς συκοφάγους, μελισσοφάγους και τσαλαπετεινούς, στις Σέρρες είδα και ένα τρυγονάκι... Δυο μέρες τώρα, ακούω τα μελισσουργάκια που περνάνε... Τα πουλιά ακόμα είναι πίσω... (έχει ακόμα πολύ ζέστη+υγρασία, λιώνουμε...)

Ούτε σήμερα πέρασμα...Η ομίχλη πυκνή μέχρι και τις 09:00, σε σημείο που αν περνούσε κάνα τρυγόνι στα 20μ. πιθανό να μην το έπαιρνες χαμπάρι.
Πέρασα κοντά από ένα μαντρί και είδα μια μικρή συγκέντρωση καρακαξών, στήθηκα λίγο παραπέρα και πήρα τρεις, πιο πολύ για να δω την συμπεριφορά των φυσιγγίων σε τόσο μεγάλη υγρασία,έριξα με
ΝΕΟ VELOX No 7, NSI classica No 7,5 και PREDATOR 30 No7,5 του Ζωχιού (Τάσο ακούς.sarcastic.), με μπαρούτη F2X28 της Β&Ρ και βύσμα gualandi.
αν και καμία από τις ντουφεκιές δεν ήταν έξω ''τίρου'', παρόλα αυτά και οι τρεις καρακάξες ήταν καλοσκοτωμένες χωρίς αίματα. Παρόλο που λένε ότι οι μονοβασικές μπαρούτες δεν κάνουν για υγρασία.
Όταν άκουσε ο πατέρας μου τις ντουφεκιές ήρθε από 'κει και με ρωτάει:
''τι βαρείς''
''καρακάξες'' του λέω
''και δε σου πονεί, να χαλάς τα φυσίγγια σου, τσάμπα'' .sarcastic.
Της παλιάς σχολής βλέπεις, που η κάθε ντουφεκιά είχε στόχο θήραμα για το τσουκάλι.

Status
Not open for further replies.
Back