Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημερα απο νοτια Κερκυρα.....υγρασια-νοτιας και ζεστη κλασσικα.....ενα τρυγονι ειδα και ειχα κι εγω μια απροσμενη συναντηση με εναν μεγαλο λαγο!!!!7 και 20 με τη κοκκερινα μου διπλα μου βλεπουμε να περναει βιαστικα ο αυτιας στα 10 μετρα απο το καρτερι.....του ειπαμε καλημερα και συνεχισε!!!!!οσο για τρυγονια,πιστευω οτι η αυριανη μερα ειναι επικινδυνη επειδη ο καιρος χαλαει τριτη-τεταρτη-πεμπτη και μπορει να βιαστουν να περασουν.....αλλα ακομα και με βροχη (ψιχαλα) εχει τυχει εδωσ εμας να τα βαραμε......αβυσσος η ψυχη των τρυγονιων!!!!

Πολυ κοσμος σημερα εξω και ειδα καμια πουλια.Ντοφεκισα ενα που πριν πρεπει να ειχε φαει τολαχιστον 30 ντουφεκιες ερχομενο απο πισω με τρομερη ταχυτητα αλλα και εγω ειχα την τυχη των προηγουμενων.... 3 ντουφεκιες στα 25 μετρα με μισο μετρο προσκοπευση και ολες οι ντουφεκιες πισω...Δεν πειραζει αξιζε να επιζησει μετα απο τετοιο καταιγισμο...Παντως εντος της εβδομαδας θα εχει περασμα λογικα.

Άμα χαράζει και δεν ακούς τουφεκιες στον Κημηλιαρη...χαιρετίσματα :)
Όλη η Λαυρεωτικη έχει πιασμένα 10 τρυγόνια που αν δεν τύχει να περάσει κάποιος δίπλα τους, δεν σηκώνονται με τίποτα.
Δλδ τα τρυγόνια στο μπασιμο μόλις δουν στεριά χονοντε σε θάμνους και σικονοντε όταν είναι να συνεχίσουν στον τελικό προορισμό?

Δλδ τα τρυγόνια στο μπασιμο μόλις δουν στεριά χονοντε σε θάμνους και σικονοντε όταν είναι να συνεχίσουν στον τελικό προορισμό?
Το πρόβλημα δεν είναι ότι κάθονται, το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν λόγο να κάτσουν αρκετά ώστε να γίνει παιχνίδι με την πολυκοσμία. Πρέπει να τύχει μεγάλος συσχετισμός γεγονότων για να δεις πρωινό πέρασμα τρυγονιων. Τότε θα μου πεις γιατί τρέχουμε και πιάνουμε τα κατσαβραχα. Ας όψεται η τρέλα μας :)

Το πρόβλημα δεν είναι ότι κάθονται, το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν λόγο να κάτσουν αρκετά ώστε να γίνει παιχνίδι με την πολυκοσμία. Πρέπει να τύχει μεγάλος συσχετισμός γεγονότων για να δεις πρωινό πέρασμα τρυγονιων. Τότε θα μου πεις γιατί τρέχουμε και πιάνουμε τα κατσαβραχα. Ας όψεται η τρέλα μας :)
Αχαχα το πάθος είναι πάθος... Και ελπίζουμε για το αποκορύφωμα :)...
Πάντως θα θελα..μια φορά στην ζωη μου να έβλεπα ένα ωραίο μπασιμο τρυγονιων και μην βασταγα τζιφτε (που λέει ο λόγος) :p

Αχαχα το πάθος είναι πάθος... Και ελπίζουμε για το αποκορύφωμα :)...
Πάντως θα θελα..μια φορά στην ζωη μου να έβλεπα ένα ωραίο μπασιμο τρυγονιων και μην βασταγα τζιφτε (που λέει ο λόγος) :p
Πραγματικα στο ευχομαι γιατι θα ειναι κατι που θα το θυμασαι για μια ζωη κ θα σρε κανει να κολησεις ακομα πιο πολυ με αυτο το νεραιδοπουλι

Δεν κανει τιποτα στην τυχη το ζωντανο!Λειτουργει απο αρχεγονο ενστικτο κατα την αποδημια του και οχι μονο.Θα προσπαθησει να φυγει με τις καλυτερες συνθηκες και προυποθεσεις,για να ....φτασει στον προορισμο του!
Εμας,μας βολευει το καλο ξεκινημα του μεγαλου ογκου των αποδημητικων και ακολουθως το εμποδιο μπροστα τους.Αυτες οι καιρικες συνθηκες,απροβλεπτες και αντιξοες σ'αυτα,που θα τα "καθησουν" και θα μας χαρισουν μια γεματη κυνηγετικα μερα!Ειναι τοπικα καιρικα φαινομενα.Αν ηταν γενικα,δεν θα ξεκινουσαν τα πουλια.Ξεκινανε και πετυχαινουν τον καιρο μπροστα τους.Τοτε καθονται η γυριζουν πισω απο τη θαλασσα,που προσπαθουν να περασουν κατα τη διαρκεια της νυχτας.Αυτα τα λιγα που βλεπουμε,σαν αυτα τα 10 που ειπε ο Γιωργο(altair), ειναι αυτα που ξεμειναν απο ενα "φτερο".Πουλια που ξεκινησαν αργοτερα,το ιδιο βραδυ,το ταξιδι εφτασαν στο ακρωτηρι,ειδαν τη θαλασσα να γυαλιζει,"ψαρωσαν" ,"μετρησαν"το χρονο τους και καθησαν περιμενοντας το επομενο,βολικο βραδυ.Εμεις περιμενουμε να συμβουν ολα αυτα και ελπιζουμε να δουμε....πανω απο 10!;)

Πραγματικα στο ευχομαι γιατι θα ειναι κατι που θα το θυμασαι για μια ζωη κ θα σρε κανει να κολησεις ακομα πιο πολυ με αυτο το νεραιδοπουλι
Ευχαριστώ φίλε μου.. Και όπως είπα ζούμε για το πάθος που θα φέρει το αποκορύφωμα.

Έξοδος με τον Σπύρο το πατέρα του και τον μπάρμπα του. Ενα μεγάλο τρυγονι είδαμε με το Σπύρο και 2 ο μπάρμπας του, απι τουφεκιές καμιά 10αρια γυρω γύρω-γύρω αλλα αμφιβάλω αν ηταν ολες σε τρυγόνια. Χάρηκα που γνώρισα τον πατέρα και τον μπάρμπα του Σπύρου, μεγάλοι ανθρωπποι ανω των 70 αλλα με καρδιά έφηβου μιας και το κυνήγι του δινει πνοή. Αύριο πάλι μιας και εχω ρεπό μήπως με την επερχόμενη αλλαγη του καιρού γίνει κάποιο πέρασμα.

Έξοδος με τον Σπύρο το πατέρα του και τον μπάρμπα του. Ενα μεγάλο τρυγονι είδαμε με το Σπύρο και 2 ο μπάρμπας του, απι τουφεκιές καμιά 10αρια γυρω γύρω-γύρω αλλα αμφιβάλω αν ηταν ολες σε τρυγόνια. Χάρηκα που γνώρισα τον πατέρα και τον μπάρμπα του Σπύρου, μεγάλοι ανθρωπποι ανω των 70 αλλα με καρδιά έφηβου μιας και το κυνήγι του δινει πνοή. Αύριο πάλι μιας και εχω ρεπό μήπως με την επερχόμενη αλλαγη του καιρού γίνει κάποιο πέρασμα.
ΩΡΑΙΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ!!!!

Τέτοιες μέρες περάσματων για απογευματινό καρτέρι τι ρόλο βαράει?
Έχουν γίνει περάσματα και απογευματινές ώρες, προχθές το έγραψε ο Πέτρος απο Πρέβεζα αλλα και απο μαρτυρίες παλαιότερων, πιο σπάνιο αλλα γίνεται και οταν γίνει συνήθως τα βλέπουν ελάχιστοι.

Έχουν γίνει περάσματα και απογευματινές ώρες, προχθές το έγραψε ο Πέτρος απο Πρέβεζα αλλα και απο μαρτυρίες παλαιότερων, πιο σπάνιο αλλα γίνεται και οταν γίνει συνήθως τα βλέπουν ελάχιστοι.
Ας το ελπίσουμε :)

Status
Not open for further replies.
Back