Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γιάννη σωστά τα λες και εγώ όπου δω πολλούς την κοπανάω ... αλλά με αυτό τον τρόπο δυστυχώς τα "άγρια" διώχνουν τα "ήμερα"... (υποθέτω ξέρεις την σχετική παροιμία "ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα" ισχύει σε όλες τις δραστηριότητες χόμπυ, δουλειές, κ.λ.π. )
Υπάρχουν πολλοί που δεν σέβονται τους υπόλοιπους, γιατί κυρίως δεν σέβονται οι ίδιοι τον εαυτό τους ..."κοράκια τους λέω" δεν μπορείς να κάνεις τίποτα! ... μόνο να τους αποφεύγεις και να τους σταμπάρεις ... μπορεί να χρειαστεί! :)
Είναι και αυτό κομμάτι της έναρξης. Άλλες χρονιές διανυκτερεύω και εγώ στον κυνηγότοπο για να πιάσω ένα καλό καρτέρι και άλλες πάω το πρωί με την ελπίδα να μην έχει πιάσει κάποιος το μέρος.Αυτό είναι το κακό των ηλιόσπορων, τα πουλιά είναι συγκεντρωμένα σε ένα σημείο αι κατ'επέκταση και οι κυνηγοί.
Όπως σέβομαι όμως εγώ αυτούς που έχουν "πιάσει" το μέρος και αποχωρώ ή έρχομαι σε συνεννόηση ώστε να πιάσουμε όλοι σημεία που να μην ενοχλεί ο ένας των άλλων, έτσι θέλω να με σέβονται και αυτοί. Προσωπικά χειρότερο θεωρώ τον μ...κα που θα έρθει τελευταία στιγμή άνετος και θα πιάσει μπροστά σου παρά κάποιον που έχει κοιμηθεί αποβραδίς στο μέρος με την όποια ταλαιπωρία και θυσίες αυτό συνεπάγεται για να κυνηγήσει το πρωί.Ο πρώτος που θα χωθεί σφήνα ανάμεσα στους άλλους είναι ακόμα και επικίνδυνος σε περίπτωση μίας χαμηλής τουφεκιάς.
Ξεκάθαρα δεν μιλάω για περιπτώσεις που απλά κάποιοι έξυπνοι έχουν στολίσει το χωράφι με κάθε λογής διακοσμητικό και πηγαίνουν σπίτι τους με την ιδέα ότι έτσι έχουν πιάσει το καρτέρι.Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια.
Αλληλοσεβασμός κι και καλή διάθεση χρειάζεται. Βγαίνουμε για να ξεσκάσουμε και όχι για να τσακωθούμε.

Είναι και αυτό κομμάτι της έναρξης. Άλλες χρονιές διανυκτερεύω και εγώ στον κυνηγότοπο για να πιάσω ένα καλό καρτέρι και άλλες πάω το πρωί με την ελπίδα να μην έχει πιάσει κάποιος το μέρος.Αυτό είναι το κακό των ηλιόσπορων, τα πουλιά είναι συγκεντρωμένα σε ένα σημείο αι κατ'επέκταση και οι κυνηγοί.
Όπως σέβομαι όμως εγώ αυτούς που έχουν "πιάσει" το μέρος και αποχωρώ ή έρχομαι σε συνεννόηση ώστε να πιάσουμε όλοι σημεία που να μην ενοχλεί ο ένας των άλλων, έτσι θέλω να με σέβονται και αυτοί. Προσωπικά χειρότερο θεωρώ τον μ...κα που θα έρθει τελευταία στιγμή άνετος και θα πιάσει μπροστά σου παρά κάποιον που έχει κοιμηθεί αποβραδίς στο μέρος με την όποια ταλαιπωρία και θυσίες αυτό συνεπάγεται για να κυνηγήσει το πρωί.Ο πρώτος που θα χωθεί σφήνα ανάμεσα στους άλλους είναι ακόμα και επικίνδυνος σε περίπτωση μίας χαμηλής τουφεκιάς.
Ξεκάθαρα δεν μιλάω για περιπτώσεις που απλά κάποιοι έξυπνοι έχουν στολίσει το χωράφι με κάθε λογής διακοσμητικό και πηγαίνουν σπίτι τους με την ιδέα ότι έτσι έχουν πιάσει το καρτέρι.Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια.
Αλληλοσεβασμός κι και καλή διάθεση χρειάζεται. Βγαίνουμε για να ξεσκάσουμε και όχι για να τσακωθούμε.
Συμφωνώ μαζι σου ειδικά όταν έρχεται κάποιος μπροστά σου. Αυτό πάντως που μου έχει τύχει εμένα, είναι να βρίσκομαι κι εγώ απ την προηγούμενη εκεί κι ενω ήταν μόνο ένα αυτοκίνητο εκεί έριξε σύρμα και πλακωσαν τα μεσάνυχτα άλλα 4 αυτοκίνητα που ουσιαστικά στήνοντας αυτά τα στολίδια όπως λες μας εκτόπισαν απ το μέρος. Και να πεις οτι ήμασταν 5-6 άτομα; 2 ημασταν και βρεθήκαμε 1 χλμ πιο κάτω τελικά με το ζόρι αφου αν μέναμε εκει μέσα ή εμάς θα τουφεκούσαν ή το αυτοκίνητο μας ... Τι να σου πω τώρα άστο καλή χρονιά να έχουμε όσο κρατήσει.

Έτσι είναι τα πράγματα, όπως τα λες.

Φθιώτιδα στο ύψος του Δομοκού έχουν ωριμάσει κάποια χωράφια με ηλιόσπορα. Όποιος κυνηγάει στη περιοχή ίσως είχε ενδιαφέρον να κάνει μία βόλτα προς τα εκεί να δει πως κινούνται τα πουλιά.
Βέβαια είναι νωρίς ακόμα και μέχρι την έναρξη πολλά αλλάζουν.

Φέτος στα μέρη που κυνηγάω τα τρυγόνια είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά.τοσα γουργουρητα πρώτη φορά κ πολύ κοντά σε σπίτια.μη ξεχάσω αν πιάσω το τεράστιο όριο των έξι να τα δηλώσω με το υπερσύγχρονο κινητό μου

Φέτος στα μέρη που κυνηγάω τα τρυγόνια είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά.τοσα γουργουρητα πρώτη φορά κ πολύ κοντά σε σπίτια.μη ξεχάσω αν πιάσω το τεράστιο όριο των έξι να τα δηλώσω με το υπερσύγχρονο κινητό μου
Εγω σημερα πηγα να δω για τρυγωνια και με επνηξαν τα κοτσια καμια 20αρια ειδα ποτε μου δεν εχω βρει τοσα κοτσιαφια αυτην την εποχη αφου καπια στιγμη νομιζα πως εχει μπασηματα.terror.

Μακάρι Γιώργη να παραμείνουνε όλα μέχρι την έναρξη και ακόμη περσσότερο, ώστε να τα "τρυγάς" καθημερινά, πρωί-απόγεμα...! Κι ας είναι και μόνο 6 ημερησίως: καθόλου άσχημα!
Εύχομαι κι ελπίζω η παραμονή των ντοπιάρικων τρυγόνων, τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες μας θηρευτικές ημέρες, να είναι καθολική, σε ολόκληρη δηλαδή την επικράτεια, εκεί βέβαια όπου ήδη διαβιούν ντοπιάρικα τρυγόνια...! Ας παραμείνουνε όσο το δυνατόν περσσότερο χρονικό διάστημα γίνεται, από την 20ή Αυγούστου κι έπειτα, έτσι ώστε να 'χει αρκετό ενδιαφέρον για τους λάτρεις του τίρου... Στο χρόνο παραμονής τους θα παίξει σπουδαίο ρόλο ο καιρός και το εάν και κατά πόσο θα είναι ευνοϊκός γι' αυτά ή όχι... Κατόπιν, δηλαδή στα Σεπτεμπριανά τρυγονοπεράσματα, είναι εντελώς... "άλλο καπέλο" και "άλλη ιστορία" το τι μέλλει γενέσθαι...

Γυρνώντας από θάλασσα και ανάμεσα στις λίμνες είδα πως τα ηλιόσπορα είναι έτοιμα για αλώνισμα.
Με την ξηρασια και τις μεγάλες ζέστες ωρίμασαν νωρίτερα.
Μάλιστα είδα και δυο χωράφια θερισμενα.
Βλέπω να ξεκινάνε νωρίς ρο κόψιμο και να μένουμε με τα κοτσάνια μόνο στα χωράφια.
Τρυγονακια πολύ λίγα μου έκοψαν τον δρόμο.
Άλλες χρονιές κΙ το πρωί πηγαίνοντας και το απογευματάκι στην επιστροφή έβλεπα περισσότερα.
Μιλάω για Θεσσαλονίκη και μάλιστα πεδίνα στις λίμνες.
Για να δούμε σε κανένα 10ημερο τι θα παίξει.

Καλο το βιντεο....καλες και ωραιες τουφεκιες.....αλλα κυνηγι χωρις σκυλο....το θεωρω φαγητο
χωρις αλατι!!!
Τεσσερα χρονια προσπαθουσα να φτιαξω σκυλο....και καθε χρονιά μου ''τσακιζε''....και το κυνηγι
για μενα ''ανοστο''.....
Τωρα τον προσεχω σαν τα ματια μου!!!

Μακάρι Γιώργη να παραμείνουνε όλα μέχρι την έναρξη και ακόμη περσσότερο, ώστε να τα "τρυγάς" καθημερινά, πρωί-απόγεμα...! Κι ας είναι και μόνο 6 ημερησίως: καθόλου άσχημα!
Εύχομαι κι ελπίζω η παραμονή των ντοπιάρικων τρυγόνων, τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες μας θηρευτικές ημέρες, να είναι καθολική, σε ολόκληρη δηλαδή την επικράτεια, εκεί βέβαια όπου ήδη διαβιούν ντοπιάρικα τρυγόνια...! Ας παραμείνουνε όσο το δυνατόν περσσότερο χρονικό διάστημα γίνεται, από την 20ή Αυγούστου κι έπειτα, έτσι ώστε να 'χει αρκετό ενδιαφέρον για τους λάτρεις του τίρου... Στο χρόνο παραμονής τους θα παίξει σπουδαίο ρόλο ο καιρός και το εάν και κατά πόσο θα είναι ευνοϊκός γι' αυτά ή όχι... Κατόπιν, δηλαδή στα Σεπτεμπριανά τρυγονοπεράσματα, είναι εντελώς... "άλλο καπέλο" και "άλλη ιστορία" το τι μέλλει γενέσθαι...
Νικόλα ας βγούμε τις 3 πρώτες ημέρες για τρυγόνια γιατί από εκεί και περα μόνο για κοράκια και κοτσύφια θα πάμε οι καρτεριτζηδες! Τα περάσματα του Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρχει νόμιμο κυνήγι τρυγονιου δυστυχώς.

Νικόλα ας βγούμε τις 3 πρώτες ημέρες για τρυγόνια γιατί από εκεί και περα μόνο για κοράκια και κοτσύφια θα πάμε οι καρτεριτζηδες! Τα περάσματα του Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρχει νόμιμο κυνήγι τρυγονιου δυστυχώς.
Θα εχει ορτικια ορε μην φοβασε

Status
Not open for further replies.
Back