Είναι και αυτό κομμάτι της έναρξης. Άλλες χρονιές διανυκτερεύω και εγώ στον κυνηγότοπο για να πιάσω ένα καλό καρτέρι και άλλες πάω το πρωί με την ελπίδα να μην έχει πιάσει κάποιος το μέρος.Αυτό είναι το κακό των ηλιόσπορων, τα πουλιά είναι συγκεντρωμένα σε ένα σημείο αι κατ'επέκταση και οι κυνηγοί.Γιάννη σωστά τα λες και εγώ όπου δω πολλούς την κοπανάω ... αλλά με αυτό τον τρόπο δυστυχώς τα "άγρια" διώχνουν τα "ήμερα"... (υποθέτω ξέρεις την σχετική παροιμία "ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα" ισχύει σε όλες τις δραστηριότητες χόμπυ, δουλειές, κ.λ.π. )
Υπάρχουν πολλοί που δεν σέβονται τους υπόλοιπους, γιατί κυρίως δεν σέβονται οι ίδιοι τον εαυτό τους ..."κοράκια τους λέω" δεν μπορείς να κάνεις τίποτα! ... μόνο να τους αποφεύγεις και να τους σταμπάρεις ... μπορεί να χρειαστεί!![]()
Όπως σέβομαι όμως εγώ αυτούς που έχουν "πιάσει" το μέρος και αποχωρώ ή έρχομαι σε συνεννόηση ώστε να πιάσουμε όλοι σημεία που να μην ενοχλεί ο ένας των άλλων, έτσι θέλω να με σέβονται και αυτοί. Προσωπικά χειρότερο θεωρώ τον μ...κα που θα έρθει τελευταία στιγμή άνετος και θα πιάσει μπροστά σου παρά κάποιον που έχει κοιμηθεί αποβραδίς στο μέρος με την όποια ταλαιπωρία και θυσίες αυτό συνεπάγεται για να κυνηγήσει το πρωί.Ο πρώτος που θα χωθεί σφήνα ανάμεσα στους άλλους είναι ακόμα και επικίνδυνος σε περίπτωση μίας χαμηλής τουφεκιάς.
Ξεκάθαρα δεν μιλάω για περιπτώσεις που απλά κάποιοι έξυπνοι έχουν στολίσει το χωράφι με κάθε λογής διακοσμητικό και πηγαίνουν σπίτι τους με την ιδέα ότι έτσι έχουν πιάσει το καρτέρι.Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια.
Αλληλοσεβασμός κι και καλή διάθεση χρειάζεται. Βγαίνουμε για να ξεσκάσουμε και όχι για να τσακωθούμε.