Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μια γρήγορη βόλτα πριν λίγο.
Σύνολο είδα 14 πουλάκια σπαστά.
Δν τουφέκισα κανένα....κάνει πάλι πέρασμα σήμερα μικρότερο από χθες λογικά,γιατί ένα κοπαδάκι των 6 κ 3 ήταν αρκετά ψηλομένα....+1 στα σύρματα της Δ.Ε.Η που δν έλεγε να κουνηθεί.

20200921_071134.jpg

Παρεπιπτόντως επειδη εγραψα για Λεγρενά χθες, νομιζω εκει φετος ειναι καλη χρονια για ορτυκακια... Επιβεβαιωνουν και κατι ενημερωσεις που ειχα απο φιλους.. οσοι ασχολείστε απο Αθηνα ισως αξιζει τον κοπο..

Μια γρήγορη βόλτα πριν λίγο.
Σύνολο είδα 14 πουλάκια σπαστά.
Δν τουφέκισα κανένα....κάνει πάλι πέρασμα σήμερα μικρότερο από χθες λογικά,γιατί ένα κοπαδάκι των 6 κ 3 ήταν αρκετά ψηλομένα....+1 στα σύρματα της Δ.Ε.Η που δν έλεγε να κουνηθεί.

View attachment 16282
Καλημέρα Κώστα, αυτά είναι πουλιά που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή σας και έχουν συμπεριφορά "ντοπιάρικων" πλέον, ξέρουν που θα τρώνε που θα κουρνιάζουν κ.λ.π. , θα μείνουν σε εσας αν δεν πιεστούν πολύ έως ότου θα έρθει η κατάλληλη βραδιά (φεγγαράκι και ευνοικός καιρός) γιά να αποδημήσουν. Αν βρείς ένα καλό χωράφι, που το έχουν εντοπίσει και πηγαίνουν για φαγητό, θα κάνεις πουλάκια κάθε μέρα. Δεν θα τουφεκάς κοπάδια και δεν θα ρίχνεις καραμπινιές, στά μονά διπλά και σίγουρα (όχι μακρυνές τουφεκιές). ...

Τα πουλιά στα μέρη μας σταματάνε μόνο για φαί κ ξεκούραση το πολύ μία μέρα.Θα μείνει μόνο κανένα πολύ μικρό.Εκτός κ τα κλείσει ο καιρός κ μείνουν μέχρι να καθαρίσει. Επίσης τώρα πλέον έχουν κοπεί τα περισσότερα καλαμπόκια κ βρίσκουν παντού φαί στη περιοχή.Βέβαια κάποια σημεία τα έλκουν περισσότερο, όμως θέλει να πηγαίνεις από χωράφι σε χωράφι κ να μην έχει κόσμο για να κάνεις πουλιά.

Αρκετά πουλιά είδα κ σήμερα το πρωί,όμως είχε πάρα πολύ κόσμο κ δεν έστρωναν πουθενα.Αποτέλεσμα 1 χαμένο, 2 στο κρεμαστάρι (με ένα σμπάρο) κ 1 που πρέπει να εχει φτάσει Αίγυπτο τώρα!!!!Μόνο tordo ν7. Νομός Ηλείας.View attachment 16264
Αυτή η 391 αν έβγαινε με πραγματικά νερά στα ξύλα και όχι φιλμ θεωρώ ότι είναι ότι πιο όμορφο έβγαλε ποτέ η Beretta topic. Μπράβο για την κάρπωση.

Παρεπιπτόντως επειδη εγραψα για Λεγρενά χθες, νομιζω εκει φετος ειναι καλη χρονια για ορτυκακια... Επιβεβαιωνουν και κατι ενημερωσεις που ειχα απο φιλους.. οσοι ασχολείστε απο Αθηνα ισως αξιζει τον κοπο..
Στέφανε, τέσσερα άτομα σήμερα Λεγρενά για ορτύκι έφτασαν -παρά ένα- στο απόλυτο όριο!!! Στο κάτω όριο όμως... .sarcastic.

Στέφανε, τέσσερα άτομα σήμερα Λεγρενά για ορτύκι έφτασαν -παρά ένα- στο απόλυτο όριο!!! Στο κάτω όριο όμως... .sarcastic.
Για χθες μιλαω..πηραν αρκετοι κανα δυο πουλια..Σαφως δεν μιλάω για ορια! Περσι κλαιγανε ακομα νομιζω!....
Λεγρενα Χαρακα Θυμαρι κτλ λεμε τωρα

Καλημέρα Κώστα, αυτά είναι πουλιά που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή σας και έχουν συμπεριφορά "ντοπιάρικων" πλέον, ξέρουν που θα τρώνε που θα κουρνιάζουν κ.λ.π. , θα μείνουν σε εσας αν δεν πιεστούν πολύ έως ότου θα έρθει η κατάλληλη βραδιά (φεγγαράκι και ευνοικός καιρός) γιά να αποδημήσουν. Αν βρείς ένα καλό χωράφι, που το έχουν εντοπίσει και πηγαίνουν για φαγητό, θα κάνεις πουλάκια κάθε μέρα. Δεν θα τουφεκάς κοπάδια και δεν θα ρίχνεις καραμπινιές, στά μονά διπλά και σίγουρα (όχι μακρυνές τουφεκιές). ...
Τα πουλιά σήμερα τα εντόπισα που βόσκουν... ;) μέχρι χθες έβλεπα απλά που ακριβώς περνούσαν.
Αύριο πιστεύω να τους βάλω χέρι...βρείκα ήδη το νέο καρτέρι που θα τα φυλάξω.....;).cofee.
Πιστεύω να μήνουν ως την τετάρτη. Από κει κ έπειτα γυρνάει ο αέρας Νοτιάς κ ως το Σ/Κ θα υπάρχουν εδώ γύρω.;)...ελπίζω λοιπόν....

Τα πουλιά στα μέρη μας σταματάνε μόνο για φαί κ ξεκούραση το πολύ μία μέρα.Θα μείνει μόνο κανένα πολύ μικρό.Εκτός κ τα κλείσει ο καιρός κ μείνουν μέχρι να καθαρίσει. Επίσης τώρα πλέον έχουν κοπεί τα περισσότερα καλαμπόκια κ βρίσκουν παντού φαί στη περιοχή.Βέβαια κάποια σημεία τα έλκουν περισσότερο, όμως θέλει να πηγαίνεις από χωράφι σε χωράφι κ να μην έχει κόσμο για να κάνεις πουλιά.
Φίλε Dio κατ'αρχάς να χαίρεσαι τον εκκολαπτόμενο κυνηγό, κατά δεύτερο ξέρω τι λές και αυτός είναι ο κανόνας στις ευνοικές για αποδημία περιόδους. Αυτή την φορά όμως έκανε κακοκαιρίες και διέκοψε την κάθοδο κάποιων πουλιών, τις τελευταίες ευνοικές ημέρες της ευνοικής περιόδου έτσι αποκλείστηκαν και το πιθανότερο είναι να μείνουν περισσότερες μέρες, εφόσον βρίσκουν τροφή και δεν πιέζονται εύκολα. Τώρα σε εσάς τα πουλιά είναι ήδη 3-4 μέρες και νομίζω ότι είναι τέτοια περίπτωση ... πάντως εσύ έκανες ωραίο κυνήγι !!! :)

Τα πουλιά σήμερα τα εντόπισα που βόσκουν... ;) μέχρι χθες έβλεπα απλά που ακριβώς περνούσαν.
Αύριο πιστεύω να τους βάλω χέρι...βρείκα ήδη το νέο καρτέρι που θα τα φυλάξω.....;).cofee.
Πιστεύω να μήνουν ως την τετάρτη. Από κει κ έπειτα γυρνάει ο αέρας Νοτιάς κ ως το Σ/Κ θα υπάρχουν εδώ γύρω.;)...ελπίζω λοιπόν....
πηγαινε το απογευμα.

Φίλε Dio κατ'αρχάς να χαίρεσαι τον εκκολαπτόμενο κυνηγό, κατά δεύτερο ξέρω τι λές και αυτός είναι ο κανόνας στις ευνοικές για αποδημία περιόδους. Αυτή την φορά όμως έκανε κακοκαιρίες και διέκοψε την κάθοδο κάποιων πουλιών, τις τελευταίες ευνοικές ημέρες της ευνοικής περιόδου έτσι αποκλείστηκαν και το πιθανότερο είναι να μείνουν περισσότερες μέρες, εφόσον βρίσκουν τροφή και δεν πιέζονται εύκολα. Τώρα σε εσάς τα πουλιά είναι ήδη 3-4 μέρες και νομίζω ότι είναι τέτοια περίπτωση ... πάντως εσύ έκανες ωραίο κυνήγι !!! :)
Σ ευχαριστώ πολύ.Έχω την τύχη να πηγαίνω για κυνήγι με το πατέρα μου κ με το γιο μου!Τώρα όσο για τα τρυγόνα νομίζω ότι κάθε μέρα έχουμε αναχωρήσεις κ αφίξεις.Δεν πιστεύω ότι ειναι τα ίδια πουλιά 2-3 μέρες.Πιο πολύ ευχαριστήθηκα που είδα κοπαδάκια,που είχα χρόνια να δω.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αλλά δουλειά που μπορείς να κάνεις σήμερα μην την αφήνεις για αυριο!

Καλησπέρα παλικάρια από Κεφαλλονιά!!
Εχθές λόγω που έπρεπε να μαζέψω τα αμαζευτα το πρωί δεν πήγα!! κυκλοφόρουσαν τρυγονακια και το απόγευμα για ένα 3ρο που πήγα με ένα παλιοτούφεκο που λένε ότι δεν σκοτώνει.yel..yel. με φυσίγγια ιδιογόμωση με γκρανουλαρ στα 30.5 γρμ ν8 πάντα;);) View attachment 16279

Και σήμερα υπήρχαν το πρωί τρυγονακια από μονά έως και 14 το κοπαδακι, και το απόγευμα κυκλοφορούσαν αλλά γύρισα αργά σπίτι γιατί έκανα κάμποσα χιλ με τα πόδια και δεν το σκέφτηκα να βγάλω φωτό γιατί γύρισα σπίτι βράδακι, γιατί είχα το μυαλό μου στα τρυγονακια που δεν το έχω με τής φωτο:rolleyes::rolleyes:
Ωραίος!! Μια φιλική συμβουλή προς όλους με αφορμή την φώτο και μόνο.ΜΗΝ βάζετε το φυσιγγι από την μεριά του κάλυκα πιάνοντας το ανάμεσα σε κλείστρο και θαλαμη για να το αδρανεισετε.Καλο δεν κάνει πουθενά,ούτε στο όπλο αλλά ούτε και στον παφυλα.Απο την πλευρά του κλεισίματος είναι πολύ καλύτερα αν και μια σημαία θαλαμης έχει 5 ευρό μόνο.topic.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αλλά δουλειά που μπορείς να κάνεις σήμερα μην την αφήνεις για αυριο!
πηγαινε το απογευμα.
Δυστυχώς δουλεύω κ απόγευμα.
Οπότε οι ώρες που είμαι free είναι από τις 14:30 ως τις 18:00..... :( μετά ξανά πάω για δουλειά....μεσημέρι δν λέει να κάτσω σε εκείνο το μέρος.....

Είσαι σίγουρος ????.think.
Άλλες φορές με ψιλόβροχο καθόμουν όλη μέρα στο καρτέρι κ με το ζόρι έπεζαν 2 πουλιά το μεσημέρι....δν έχει αρκετή βλάστηση να έχει δέντρα να τρώνε όλη μέρα στο μέρος εκείνο.
Με τη ζέστη δν πετάει ούτε σπούργος εκεί.... .sarcastic.
Κι αύριο μέρα είναι....

"Η αγαπημένη μου και εγώ"
Ένα 40 λεπτό ήταν αρκετό για να πιάσω το όριο , μια γρήγορη έξοδο που μετατράπηκε σε ένα ωραίο κυνήγι αυτού του όμορφου πουλιού . Δύο δεν μπόρεσα να τα βρώ μέσα στα ηλιόσπορα, έψαξα Κανά μισάωρο αλλά ήταν αδύνατο να τα βρώ . Αυτή η Xlr όσο πάει την ερωτεύομαι όλο και περισσότερο. Άντε Καλή συνέχεια ,btw πολύ λίπος τα άτιμα , τσιγαριδες μαγειρεύεις να ούμε.

Attachments

• IMG_20200921_172937.jpg
    IMG_20200921_172937.jpg
    488,7 KB · Προβολές: 117
Status
Not open for further replies.
Back