Επιστροφη απο δεκα μερες στην ψυχοθαρεπεια μου τη Μανη... Δεν το χωραει το μυαλο μου πως ειναι δυνατον να μην τον χορταινω αυτον τον τόπο με τίποτα...
Ο καιρος δεν βοηθησε φέτος, απνοια και ζεστη στις περισσοτερες μερες οποτε μονο τα πιο κουρασμενα πουλιά εμεναν το βραδυ και καποιες φορες ειχε ενδιαφερον ξεκλαρωμα... Ημερησιο περασμα ειχε 3 μερες, και αρκετα υποτονικο μαλιστα, στις 3, τις 4 και τις 13 του μηνα, ενω τα περισσοτερα τρυγονια ηταν στις 4 και τις 9 του Σεπτεμβρη...
Διασπαρτα υπηρχαν κ μερικα ορτυκακια με τα περισσοτερα να ειναι στις 9 και 10 του μηνα...
Με αρκετο περπατημα η καρπωση κυμαινοταν απο 3 εως οριο τη μερα, αλλά δυστυχως ελαχιστα χαρηκα ενα ημερησιο μπασιμο που μου εχει λειψει τοσο...
Αυτη η φιγουρα του να ανεβαινει με τα τσαλιμια με τον αερα στον κωλο με φοντο το γαλαζιο ειναι μια εικονα που οσες φορες και αν τη δω δεν θα την χορτασω ποτε...
Μεγαλες προσδοκιες υπηρχαν για τις 14 τη μερα του Σταυρου που επιτελους αποφασισε να πιασει ενας δυνατος αερας στις 3 τη νυχτα... Στις 4 οδηγωντας για το καρτερι σηκωνα τα ορτυκια και τα τρυγονια απο τις ακρες του δρομου αλλά ανθρακας ο θησαυρος... Δεν εβγαλε πουλιά... Ενα τρυγονι μου βγηκε κ το κλαμπανισα πανηγηρικα, ισως απο τα λιγα που μου εφυγαν ετσι παλικαρισια...
Νομιζα οτι αυτο θα ηταν το τελευταιο τρυγονι της Μανης, αλλά στο γυρισμο σταματησα εκει που ειχα δει τα πουλια στη νυχτα... Σηκωσα 2 τρυγονια και 3 ορτυκια, τα πηρα ολα και γυρισα ευτυχισμενος με τη θαλασσα για πρωτη φορα φουρτουνιασμενη...
Αναμικτα συναισθηματα φετος μετά τις εξελιξεις στη Γαλλια... Δυσκολο να καταλαβεις πως ειναι δυνατον ενα θηραμα στο ενα σπιτι να ειναι απαγορευμενος καρπος και στο διπλανο κυνηγετικος τουρισμος...Δεν θελω να φανταστω τη μερα που δεν θα κατεβω στη Μανη, εστω και γι αυτο το ενα τρυγονι...
Δοξα το θεο η μεση με κρατησε και φετος κ περπατησα αρκετα, για καποιο λογο δεν ηθελα να τελειωσει το κυνηγι φετος και ας μην ειχε πουλια, ελπιζω να μην ειναι προαισθημα...
Καποιες μερες ειχα παρεα τον φιλο τον Παυλο που ηρθε να γνωρισει τη Μανη και νομιζω οτι την αγαπησε... Δεν κολλωνε πουθενα ο Παυλος, σε ολα μεσα...