Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πατρίδα μου σε ευχαριστώ...Το καφεδάκι το πήρα νωρίς εγώ δύσκολο να συναντηθήκαμε αλλά κακώς που δεν έστειλες ένα μήνυμα να κάνουμε μια βόλτα στα παλιά σου λημέρια...
Φιλαράκι είσαι έτοιμος;
Εγώ τώρα ετοιμάζω το αυτοκίνητο και σε 2 ώρες αναχωρώ.
Το βράδυ έχει ύπνο στο βάλτο.

Πατρίδα μου σε ευχαριστώ...Το καφεδάκι το πήρα νωρίς εγώ δύσκολο να συναντηθήκαμε αλλά κακώς που δεν έστειλες ένα μήνυμα να κάνουμε μια βόλτα στα παλιά σου λημέρια...
Νίκο, την επόμενη φορά που θα κατέβω θα μιλήσουμε σίγουρα.
Καλή αυριανή αν πας για θηράματα άλλου τόπικ......my man.

Πρέβεζα σήμερα τίποτα,2 τρυγονακια είδα τα οποία ήρθαν εντός βολής και τα πήρα αλλά μόνο ένα βρήκα το άλλο λες και άνοιξε η γη και το κατάπιε...
.
Δύο στα δύο, τρία στα τρία, ένα στο ένα, ότι κινείται εντός FIR πέφτει!!!
Φαρμακοχέρης!!! :p
Μπράβο Χρήστο, κάθε μέρα περιμένω εναγωνίως την ανταπόκρισή σου από Πρέβεζα, ειδικά σήμερα του Σταυρού!
Υ.Γ. Κυνηγάμε με τα ίδια φυσίγγια, μάλλον 91/2 από όσο είχα δει σε άλλη φωτό

Φιλαράκι είσαι έτοιμος;
Εγώ τώρα ετοιμάζω το αυτοκίνητο και σε 2 ώρες αναχωρώ.
Το βράδυ έχει ύπνο στο βάλτο.
Χρηστάρα σε 1 ωρίτσα έχω φύγει....Δεν βλέπω την ώρα που θα με τρώνε τα κουνούπια... Ύπνος με τόση αδρεναλίνη δεν νομίζω να υπάρξει!!!! Καλή έναρξη με ασφάλεια πάντα κομάντο μου!

Πρωινή γρήγορη έξοδο για τρυγόνια σε θερισμένο.
Από τις 07:15 ως τις 08:30 διήρκησε το καρτέρι μου λόγο δουλειάς έπειτα... Έποιασα στις 07:15 και στις 07:25 ήρθε το πρώτο από λοξός δεξιά μου κ πισώπλατα κυριολεκτικά σαν fantom που κάνει αναχέτηση...με 300χλμ πήγενε αφού σάστησα από την ταχύτητά του....ωραίο θέαμα φυσικά....το ίδιο έργο έγινε ακριβώς κ 2η φορά με κατεύθυνση πάντα να καβαλά το δίπλα αθέριστο κομμάτι...δν υπήρχε καν λόγος για τουφεκιά ενώ θα μπορούσα μόνο μια να τη ρίξω.
Έπειτα είδα άλλα 2 περαστικά στην άλλη άκρη της καλαμποκιάς.....+2 φάσσες στο θεό....:eek::eek:
Παράξενο για την εποχή στα μέροι μου.!!
Αυτά τα λίγα από μ'ένα... :)

20200914_071441.jpg

Από τις 07:15 ως τις 08:30 διήρκησε το καρτέρι μου λόγο δουλειάς έπειτα... Έποιασα στις 07:15 και στις 07:25 ήρθε το πρώτο από λοξός δεξιά μου κ πισώπλατα κυριολεκτικά σαν fantom που κάνει αναχέτηση...με 300χλμ πήγενε αφού σάστησα από την ταχύτητά του....ωραίο θέαμα φυσικά....το ίδιο έργο έγινε ακριβώς κ 2η φορά με κατεύθυνση πάντα να καβαλά το δίπλα αθέριστο κομμάτι...δν υπήρχε καν λόγος για τουφεκιά ενώ θα μπορούσα μόνο μια να τη ρίξω.
Έπειτα είδα άλλα 2 περαστικά στην άλλη άκρη της καλαμποκιάς.....+2 φάσσες στο θεό....:eek::eek:

View attachment 16045
Ωραία φωτογραφία Κώστα.
Βγήκες τώρα το απόγευμα ;...Όλο και κανένα θα ερχόταν στην καλαμποκιά.

Ωραία φωτογραφία Κώστα.
Βγήκες τώρα το απόγευμα ;...Όλο και κανένα θα ερχόταν στην καλαμποκιά.
Ευχαριστώ Γιάννη....τράβάω κανένα πλάνο καμιά φωρά όταν μπωρώ. .sarcastic.
Το απόγευμα πάλι εκεί θα είναι τα άτιμα, αλλά στις 18:30 δουλεύω πάλι.....hair.

View attachment 16045
Κάτι άρχισε να κινείται και οι επόμενες ημέρες , αν αλλάξει ο καιρός , φαίνονται αρκετά πονηρές για πέρασμα.
Το θέμα είναι μην πας καμιά μέρα , όπως σήμερα, και αρχίσουν να μπαίνουν κατά τις 08:00 .......άντε μετά να πας στη δουλειά .hair.

Πουλιά υπάρχουν και μάλλον ετοιμάζονται.
Κοπαδιαστα ήρθαν σήμερα.
Λογικα μέχρι την Παρασκευή θα μας χαιρετίσουν τα περισσότερα σύμφωνα και με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για πτώση της θερμοκρασίας.
Τα ξερά δέντρα τελικά είναι μαγνήτης για τα πουλιά.
Τρια άτομα σε ζωνη που άνοιξε σήμερα 20 πουλια.
Τι θετικό ειναι οι μηδενικές απώλειες.
Βόλευε και το μέρος όμως με σχεδόν καθόλου πυκνα.
Γρηγορείτε...
και έρχονται.

Πουλιά υπάρχουν και μάλλον ετοιμάζονται.
Κοπαδιαστα ήρθαν σήμερα.
Λογικα μέχρι την Παρασκευή θα μας χαιρετίσουν τα περισσότερα σύμφωνα και με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για πτώση της θερμοκρασίας.
Τα ξερά δέντρα τελικά είναι μαγνήτης για τα πουλιά.
Τρια άτομα σε ζωνη που άνοιξε σήμερα 20 πουλια.
Τι θετικό ειναι οι μηδενικές απώλειες.
Βόλευε και το μέρος όμως με σχεδόν καθόλου πυκνα.
Γρηγορείτε...
και έρχονται.
Γεια σου φιλε απο Παναγης κεφαλονια..εδω ακομα λιγα εως τιποτα..αυτες τις μερες θα παω και θα σου πω πω..θα δοκιμασω παλι το οπλο για τα τραυματισμενα που ειχα στην εναρξη..ισως χρειαστω τη βοηθεια σου για την αλλαγη φλανζα στη μ2..θα σε παρω τηλ οταν ερθω πανω..να σαι καλα και μιλαμε...

Βγήκα το πρωί μια βόλτα ως τις 08:30 αλλά κανένα δν ήρθε στο θερισμένο.
Όταν έφευγα τα βρείκα 2 τρυγονάκια πιασμένα σε σύρματα μέσα σε περιφραγμένο. :mad:
Ελάχιστες τουφεκιές άκουσα.
Μπάσιμο δν έκανε απ'ότι πληροφορίθεικα από 2 φίλους....πιστεύω πως άλλο ένα περασματάκι θα το κάνει το Σ/Κ με την αλλαγή θερμοκρασίας.

20200915_071933.jpg

Γεια σου φιλε απο Παναγης κεφαλονια..εδω ακομα λιγα εως τιποτα..αυτες τις μερες θα παω και θα σου πω πω..θα δοκιμασω παλι το οπλο για τα τραυματισμενα που ειχα στην εναρξη..ισως χρειαστω τη βοηθεια σου για την αλλαγη φλανζα στη μ2..θα σε παρω τηλ οταν ερθω πανω..να σαι καλα και μιλαμε...

Οκ
οποτε θες το φτιάχνουμε.
Καλή συνέχεια.

Μετά από ψάξιμο και παρακολούθηση βρήκα κάποια πουλιά που έπεφταν σε ένα θερισμένο λιόσπορο σε περιοχή που άνοιγε σήμερα...

Σήμερα λοιπόν ξέκλεψα λίγες ώρες από το μαγαζί και έκανα ένα ωραίο κυνήγι φτάνοντας στο επιτρεπόμενο όριο σχετικά γρήγορα...

Κάποια από τα πουλιά ήταν μεγάλα ενήλικα φορτωμένα στο λίπος!

Φεύγοντας είχα και ένα μπόνους με ένα ορτύκι από τα δύο που πετάχτηκαν από τα πόδια μου!

Όσο ακόμα έχει πουλιά θα επιμείνω ψάχνοντας τα!!

Επιστροφη απο δεκα μερες στην ψυχοθαρεπεια μου τη Μανη... Δεν το χωραει το μυαλο μου πως ειναι δυνατον να μην τον χορταινω αυτον τον τόπο με τίποτα...
Ο καιρος δεν βοηθησε φέτος, απνοια και ζεστη στις περισσοτερες μερες οποτε μονο τα πιο κουρασμενα πουλιά εμεναν το βραδυ και καποιες φορες ειχε ενδιαφερον ξεκλαρωμα... Ημερησιο περασμα ειχε 3 μερες, και αρκετα υποτονικο μαλιστα, στις 3, τις 4 και τις 13 του μηνα, ενω τα περισσοτερα τρυγονια ηταν στις 4 και τις 9 του Σεπτεμβρη...
Διασπαρτα υπηρχαν κ μερικα ορτυκακια με τα περισσοτερα να ειναι στις 9 και 10 του μηνα...
Με αρκετο περπατημα η καρπωση κυμαινοταν απο 3 εως οριο τη μερα, αλλά δυστυχως ελαχιστα χαρηκα ενα ημερησιο μπασιμο που μου εχει λειψει τοσο...
Αυτη η φιγουρα του να ανεβαινει με τα τσαλιμια με τον αερα στον κωλο με φοντο το γαλαζιο ειναι μια εικονα που οσες φορες και αν τη δω δεν θα την χορτασω ποτε...
Μεγαλες προσδοκιες υπηρχαν για τις 14 τη μερα του Σταυρου που επιτελους αποφασισε να πιασει ενας δυνατος αερας στις 3 τη νυχτα... Στις 4 οδηγωντας για το καρτερι σηκωνα τα ορτυκια και τα τρυγονια απο τις ακρες του δρομου αλλά ανθρακας ο θησαυρος... Δεν εβγαλε πουλιά... Ενα τρυγονι μου βγηκε κ το κλαμπανισα πανηγηρικα, ισως απο τα λιγα που μου εφυγαν ετσι παλικαρισια...
Νομιζα οτι αυτο θα ηταν το τελευταιο τρυγονι της Μανης, αλλά στο γυρισμο σταματησα εκει που ειχα δει τα πουλια στη νυχτα... Σηκωσα 2 τρυγονια και 3 ορτυκια, τα πηρα ολα και γυρισα ευτυχισμενος με τη θαλασσα για πρωτη φορα φουρτουνιασμενη...
Αναμικτα συναισθηματα φετος μετά τις εξελιξεις στη Γαλλια... Δυσκολο να καταλαβεις πως ειναι δυνατον ενα θηραμα στο ενα σπιτι να ειναι απαγορευμενος καρπος και στο διπλανο κυνηγετικος τουρισμος...Δεν θελω να φανταστω τη μερα που δεν θα κατεβω στη Μανη, εστω και γι αυτο το ενα τρυγονι...
Δοξα το θεο η μεση με κρατησε και φετος κ περπατησα αρκετα, για καποιο λογο δεν ηθελα να τελειωσει το κυνηγι φετος και ας μην ειχε πουλια, ελπιζω να μην ειναι προαισθημα...
Καποιες μερες ειχα παρεα τον φιλο τον Παυλο που ηρθε να γνωρισει τη Μανη και νομιζω οτι την αγαπησε... Δεν κολλωνε πουθενα ο Παυλος, σε ολα μεσα...

Μετά από ψάξιμο και παρακολούθηση βρήκα κάποια πουλιά που έπεφταν σε ένα θερισμένο λιόσπορο σε περιοχή που άνοιγε σήμερα...

Σήμερα λοιπόν ξέκλεψα λίγες ώρες από το μαγαζί και έκανα ένα ωραίο κυνήγι φτάνοντας στο επιτρεπόμενο όριο σχετικά γρήγορα...

Κάποια από τα πουλιά ήταν μεγάλα ενήλικα φορτωμένα στο λίπος!

Φεύγοντας είχα και ένα μπόνους με ένα ορτύκι από τα δύο που πετάχτηκαν από τα πόδια μου!

Όσο ακόμα έχει πουλιά θα επιμείνω ψάχνοντας τα!!
Μπραβο Γιωργαρα ......
THE ONE WHO INSISTS, WINS

Status
Not open for further replies.
Back