Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
(Β.Ηλεία)
Βολτούλα πρωινή για τρυγόνια παρέα με το φιλαράκι @Aristos και άλλον έναν φίλο στο δίπλα καρτέρι να μας κάνει παρέα τν
@Kostas_sp .
Ξεκλάρωμε δν είχε....αλλά σήμερα μάλλον έκανε ένα μικρό μπάσιμο από τρυγόνια κ όχι μόνο....
Σύνολο είδαμε 4 τρυγονάκια,1 μπεκατσίνη σφήνα,6 αγριοπερίστερα που κόβαν βόλτες κ στο τέλος 1 καριολίτσα (φάσσα) που πέρασε στο ρελαντί..... @Aristos ας μην έφευγες από το καρτέρι σου.....yel..yel. .sarcastic.
Λίγο απ'όλα σήμερα αλλά σταθήκαμε άτυχοι για τα πουλιά που μας πέρασαν ΟΛΑ από 08:45 και μετά. :oops:
@Kostas_sp χαρήκαμε πολύ τα είπαμε κ περιμένουμε ξανά αντάμωση. :)
Χάρηκα και εγώ πολύ που συνάντησα τους πατριώτες @Kostas ContraDosi και @Aristos !
Φιλαράκια να είμαστε καλά και θα τα ξαναπούμε !!

Αφού το πρωί είδα κινητικότητα από διάφορα μεταναστευτικά, έκανα μια βόλτα το απόγευμα σε θερισμένο με κρύα καρδιά.... στις 18:45 είδα ενστικτωδώς στο βάθος 4 πουλιά με τσαλίμια κ βούτηξαν...αλλά δν έδωσα βάση γιατί περνάν κ 18ούρες εκεί...10' μετά είδα άλλα 3 πουλιά κ ξανά βούτηξαν στο ίδιο σημείο......υποψιάζομαι ότι κάτι παίζετε....αλλάζω μέρος κ εντοπίζω 1 θερισμένο 80στρ. το οποίο το κυνηγάω πάντα...(μέχρι προχθές αθέριστο)..
Αφήνω το μηχανάκι κ πάω περπατητό περιμετρικά την καλαμποκιά....ξαφνικά σηκώνονται στα 40+ μέτρα 5 τρυγόνια κ καβαλάν ένα αθέριστο ατουφέκιστα....δν υπήρχε λόγος εκεί να τους ρίξω....αυτομάτος σηκώθεικαν άλλα 2 τα οποία τους έριξα 2 σμπάρα με κόντρα τν ήλιο, με το ένα να φεύγει λαβομένο πάνω από αθέριστο... :( :( :( ...το ωραίο είναι πως 2 τρυγόνια ξανά γύρισαν σχεδόν επάνω μου αλλά δν είχα κάλυψη κ έστριψαν κ έφυγαν....

Υ.Γ Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνεται η εμφάνισή τους παραμονή του Τιμίου Σταυρού κ με αέρα Νοτιά... :oops:

20200913_192252.jpg

Αύριο πριν τη δουλειά θα κάνω μια αρπαχτή ως τις 08:15.....

Πιστεύω ότι μετά τα μέσα τις εβδομάδας που έρχεται είναι ευνοϊκές η συνθήκες για το δυτικό τόξο δηλαδή και Αττική και Πελοπόννησο και ειδικά για Μάνη. View attachment 16013
Πέμπτη. View attachment 16014
Παρασκευή.
Αυτά βλέπω κι εγώ στο τηλ. Γιάννη.
Μου δίχνει πτώση τη θερμοκρασίας Πέμπτη κ Παρασκευή με μπόρες.
Άντε να δούμε τη θα γίνει.

Αυτά βλέπω κι εγώ στο τηλ. Γιάννη.
Μου δίχνει πτώση τη θερμοκρασίας Πέμπτη κ Παρασκευή με μπόρες.
Άντε να δούμε τη θα γίνει.
Ναι Κώστα γενικά αυτή η βδομάδα είναι φθινοπωρινή. .ότι είναι να γίνει θα γίνει αυτές τις μέρες και λόγω καιρού και ημερομηνίας. Αυτές τις μέρες βλέπανε πουλιά μόνο Κυκλάδες επειδή τα σταμάταγε ο αέρας. .αλλά δεν σημαίνει ότι δεν πέρναγαν από αλλού απλώς δεν τα βλέπουμε.

Αφού το πρωί είδα κινητικότητα από διάφορα μεταναστευτικά, έκανα μια βόλτα το απόγευμα σε θερισμένο με κρύα καρδιά.... στις 18:45 είδα ενστικτωδώς στο βάθος 4 πουλιά με τσαλίμια κ βούτηξαν...αλλά δν έδωσα βάση γιατί περνάν κ 18ούρες εκεί...10' μετά είδα άλλα 3 πουλιά κ ξανά βούτηξαν στο ίδιο σημείο......υποψιάζομαι ότι κάτι παίζετε....αλλάζω μέρος κ εντοπίζω 1 θερισμένο 80στρ. το οποίο το κυνηγάω πάντα...(μέχρι προχθές αθέριστο)..
Αφήνω το μηχανάκι κ πάω περπατητό περιμετρικά την καλαμποκιά....ξαφνικά σηκώνονται στα 40+ μέτρα 5 τρυγόνια κ καβαλάν ένα αθέριστο ατουφέκιστα....δν υπήρχε λόγος εκεί να τους ρίξω....αυτομάτος σηκώθεικαν άλλα 2 τα οποία τους έριξα 2 σμπάρα με κόντρα τν ήλιο, με το ένα να φεύγει λαβομένο πάνω από αθέριστο... :( :( :( ...το ωραίο είναι πως 2 τρυγόνια ξανά γύρισαν σχεδόν επάνω μου αλλά δν είχα κάλυψη κ έστριψαν κ έφυγαν....

Υ.Γ Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνεται η εμφάνισή τους παραμονή του Τιμίου Σταυρού κ με αέρα Νοτιά... :oops:

View attachment 16012

Αύριο πριν τη δουλειά θα κάνω μια αρπαχτή ως τις 08:15.....
Moνο 08.15 ? Το Σάββατο το πρωί ένας φίλος πηγαίνοντας για Σπερχειάδα για την έναρξη αγριογουρουνου είδε ολόκληρο κοπαδακι κατά τις 09.30 λίγο πριν το Κάστρο . Οι κυνηγοι που θα υπηρχαν ισως να ειχαν φύγει νωριτερα. Αυτά έρχονταν από ανατολικά.

Moνο 08.15 ? Το Σάββατο το πρωί ένας φίλος πηγαίνοντας για Σπερχειάδα για την έναρξη αγριογουρουνου είδε ολόκληρο κοπαδακι κατά τις 09.30 λίγο πριν το Κάστρο . Οι κυνηγοι που θα υπηρχαν ισως να ειχαν φύγει νωριτερα. Αυτά έρχονταν από ανατολικά.
Ναι Γιώργο μόνο 08:15 γιατί μετά δουλεύω....:( δν φεύγω ποτέ πριν τις 09:00...
Ότι πουλιά μπήκαν σήμερα το πρωί, μπείκαν 08:45 κ μετά....

Ναι Γιώργο μόνο 08:15 γιατί μετά δουλεύω....:( δν φεύγω ποτέ πριν τις 09:00...
Ότι πουλιά μπήκαν σήμερα το πρωί, μπείκαν 08:45 κ μετά....
Όταν έχω χρόνο κάθομαι στο καρτέρι μέχρι να φύγουν οι πολλοί (09:00) και μετά περπατητό τουλάχιστον μέχρι τις 10:30.

Όταν έχω χρόνο κάθομαι στο καρτέρι μέχρι να φύγουν οι πολλοί (09:00) και μετά περπατητό τουλάχιστον μέχρι τις 10:30.
Εγώ όταν έχω χρόνο κάθομαι ως τις 09:30 κ μετά βόλτες με το μηχανάκι σε δέντρα, σε συγκεκριμένες μεριές.

Εγώ όταν έχω χρόνο κάθομαι ως τις 09:30 κ μετά βόλτες με το μηχανάκι σε δέντρα, σε συγκεκριμένες μεριές.
Ο... "σχιζοφρενής" κυνηγός με το... μηχανάκι!!! (Παραφράζοντας μια άλλη γνωστή ρήση...)

Γεια σου αγαπητέ Κώστα με τις γλαφυρές σου αφηγήσεις! Να 'σαι καλά και καλή σεζόν να έχεις...!

Γειά σας μάγκες!
Τα σέβη μου στους παλιούς και νέους κυνηγάρεους.
Φέτος έκανα μερικές εξόδους στο Γραμματικό και στα Γιάννενα χωρίς σπουδαία πράματα..
Αν είσαι τυχερός και πέσεις σε κανένα μπάσιμο έχει καλώς αλλιώς είναι ωραίος ο καφές στη φύσι χαχαχα
Οι επόμενες μέρες είναι πονηρές για να δούμε..

Γιάννης

Δεν είναι αυτό το τρυγονι στη νότια Ελλάδα έχει χαθεί πάνω από εικοσαετία .Και ο λόγος δεν είναι τα σιτηρά γιατί ο τόπος ήταν άγονος έτσι και αλλιώς . Μερικοί λόγοι είναι ότι στα μέρη διάβασης των πουλιών χτίστηκαν σπίτια,μπήκαν ανεμογεννήτριες, πολλά φώτα και γενικά άλλαξε η μορφολογία του εδάφους έτσι τα πουλιά προτιμούν να φεύγουν (γιατί πουλιά υπάρχουν) παρά να κάθονται.Αν σκεφτούμε πριν είκοσι χρόνια πολλές φορές είχε τύχει στη Μάνη 8 η ώρα να έρχονται μπουλούκια από την θάλασσα και να σκάνε στα βράχια εξουθενομενα ,να γίνεται χαμός από όσους δεν ηχαν πάρει το δρόμο της επιστροφής από το κυνήγι.Θελω να πω για την νοτια Ελλάδα το τρυγόνι δεν είναι σταθμός,θα κάτσει μόνο σε δύο περιπτώσεις είτε τα νεότερα από κούραση γιατί φοβούνται να διασχίσουν θάλασσα είτε θα τα γυρίσει ο καιρός.Οι συνθήκες να μείνουν μια μέρα για ξεκούραση είναι αντίξοες τώρα για αυτά τα πουλιά
Σωστος συμφωνω και επαυξανω φιλε!17 χρονια κυνηγαω στη Μανη και το βλεπω αυτο ξεκαθαρα!Για να μη μπω στη διαδικασια να αναφερω τως πως ηταν η Μανη το '73 οταν πρωτη φορα ηρθε ο πατερας μου στη Μανη και κυνηγισε τρυγονια και ορτυκια....Ενα πραγμα θα πω!Εκει που σημερα ειναι δρομοι τοτε ηταν μονοπατια!Φτανανε με τα αυτοκινητα του τοτε κατι φορτηγα σακαρακες μεχρι οσο πηγαινε ο κακοτραχαλος τοτε χωματοδρομος ξεκιναγαγε και περπαταγανε στο μονοπατι (σημερινος δρομος) για να πανε στο κυνηγοτοπο (σημερα εκει παει κουρσα)το τι γινοτανε απο τρυγονο-ορτυκια ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ειναι μονο ιστοριες και μεσα απο αναμνησεις αγαπημενων μας προσωπων.....

(Β.Ηλεία)
Βολτούλα πρωινή για τρυγόνια παρέα με το φιλαράκι @Aristos και άλλον έναν φίλο στο δίπλα καρτέρι να μας κάνει παρέα τν
@Kostas_sp .
Ξεκλάρωμε δν είχε....αλλά σήμερα μάλλον έκανε ένα μικρό μπάσιμο από τρυγόνια κ όχι μόνο....
Σύνολο είδαμε 4 τρυγονάκια,1 μπεκατσίνη σφήνα,6 αγριοπερίστερα που κόβαν βόλτες κ στο τέλος 1 καριολίτσα (φάσσα) που πέρασε στο ρελαντί..... @Aristos ας μην έφευγες από το καρτέρι σου.....yel..yel. .sarcastic.
Λίγο απ'όλα σήμερα αλλά σταθήκαμε άτυχοι για τα πουλιά που μας πέρασαν ΟΛΑ από 08:45 και μετά. :oops:
@Kostas_sp χαρήκαμε πολύ τα είπαμε κ περιμένουμε ξανά αντάμωση. :)
Χάρηκα και εγώ πολύ που συνάντησα τους πατριώτες @Kostas ContraDosi και @Aristos !
Φιλαράκια να είμαστε καλά και θα τα ξαναπούμε !!
Χθές πρωινό καφεδάκι με τους Κωνσταντίνους @Kostas_sp και @Kostas ContraDosi και στη συνέχεια καρτέρι......
Αναφορά στα υπόλοιπα δε θα κανω τα είπε όλα ο Κώστας, αλλά μόνο ότι ο Κώστας @Kostas_sp μας έφερε γουρι και έστω είδαμε λίγα πουλακια αλλιώς δε θα βλέπαμε φτερό...... .ha ha.
Χάρηκα για τη γνωριμία Κώστα και να είμαστε γεροί να ξανά ανταμώσουμε!!!

IMG-20200913-074631.jpg

Ο καλύτερος καφές... Καλημέρες!!!
Μπράβο Νικόλα !!
Ο καφές , που λογικά πρέπει να είναι , από γνωστό μαγαζί στα Χαλικιάτικα πολύ καλός....

ΥΓ. ίσως συναντηθήκαμε ξημερώματα Κυριακής γιατί και εγώ από εκεί πήρα καφέ....

Μπράβο Νικόλα !!
Ο καφές , που λογικά πρέπει να είναι , από γνωστό μαγαζί στα Χαλικιάτικα πολύ καλός....

ΥΓ. ίσως συναντηθήκαμε ξημερώματα Κυριακής γιατί και εγώ από εκεί πήρα καφέ....
Πατρίδα μου σε ευχαριστώ...Το καφεδάκι το πήρα νωρίς εγώ δύσκολο να συναντηθήκαμε αλλά κακώς που δεν έστειλες ένα μήνυμα να κάνουμε μια βόλτα στα παλιά σου λημέρια...

Status
Not open for further replies.
Back