Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ναι συμφωνώ.....απλά θα περιμένουμε απευθείας τα μπασίματα τσίχλας εμείς εδώ κάτω να κάνουμε έναρξη.
Με σκύλα σχεδόν έτοιμη περιμένεις τις τσίχλες για να κάνεις έναρξη?Σταμάτα να σκέφτεσαι σαν καρτεριτζης ρε,θα καείς στο τέλος!!

Συνάδερφοι θέλω να μοιραστώ ένα προβληματισμό μου με αφορμή αυτό το θήραμα.

Το τρυγόνι και βάσει επιστημονικων δεδομένων και δικών μας παρατηρήσεων διαχρονικά έχει μειωθεί πολύ ως πληθυσμός και ίσως κινδυνεύει, χωρίς η θηρευτικη δραστηριότητα στη χώρα μας να είναι η γεννεσιουργος αιτία, αλλά χωρίς σίγουρα και να βοηθά τα πράγματα στη δεδομένη κατάσταση που έχει διαμορφωθει.

Εντούτοις βλέπω πως όλοι, και εννοειται βάζω και τον εαυτό μου μέσα, σκεφτόμαστε αν θα το κυνηγήσουμε και τα επόμενα χρόνια και δυσανασχετουμε έντονα σε κάποιες μειώσεις η απαγορεύσεις λέγοντας ότι τι νόημα έχει το τι κάνουμε εμείς και γιατί να σταματήσουμε εμεις αφού οι άλλοι που πραγματικά φταίνε δεν αλλάζουν τίποτα.

Φοβάμαι πως αυτές οι αντιδράσεις μας είναι λάθος με βάση το ποιοι πραγματικά είμαστε οι κυνηγοί και ταυτόχρονα δίνουν λάθος εικόνα για εμάς και τη δραστηριότητα μας προς τα εξω... Ας το σκεφτούμε λίγο...

Αν χρόνια τώρα καπνίζουμε ενώ βρισκόμαστε με κάποιον που αγαπάμε (εδώ το τρυγόνι). Όσο ήταν καλά αυτό το άτομο, το κάπνισμα μας δεν τον πείραζε. Ξαφνικά για άλλο λόγο (επειδή άλλοι σε άλλα μέρη που πήγαινε κάπνιζαν ασταμάτητα μπροστά του και πολύ πολύ περισσότερο από εμάς ή/και ταυτόχρονα έγιναν και 10 εργοστάσια δίπλα στο σπίτι του) εμφανίζει συμπτώματα αναπνευστικής ανεπάρκειας και σημαντικής δυσκολίας αναπνοης.

Εμείς θα συνεχίζουμε να καπνίζουμε μπροστά του οπότε τον βλέπουμε και να του προκαλούμε έστω και μικρή δυσκολία αναπνοής λέγοντας τι νόημα έχει να σταματήσουμε την απόλαυση μας αφού δεν φταίμε εμείς και όλα τα άλλα που τον αρρωστησαν θα συνεχίσουν μέχρι να τον εξοντώσουν; θα το κάναμε σε κάποιο πραγματικά αγαπημένο μας;

Αν μας πουν ότι θα πεθάνει ο, τι και να γινει, εμείς και στις τελευταίες στιγμές του που θα ασφυκτιά θα επιμένουμε να έχουμε το τσιγάρο στο χέρι και να διαμαρτυρομαστε που δεν καπνίζουμε; Πως θα σκεφτόσασταν για ένα τέτοιο άνθρωπο; Τι εικόνα θα σας έδινε;

Πρέπει να συνεχίσουμε να φωνάζουμε γιατί δεν καπνίζουμε μπροστά του ή να κανουμε ο, τι μπορούμε για να τον διευκολύνουμε ανεξάρτητα ποιος τον έφερε σε αυτή την κατάσταση και να οργανωθούμε ώστε να ενημερώσουμε αρμόδιους και κοινωνία για το ποιος φταίει πραγματικά και τι ισχύει ώστε να μην συμβεί κάτι ανάλογο κακό όπως σε αυτό τον αγαπημένο μας και σε άλλους;

Γιατί εμείς χάνουμε με κάθε τρυγόνι πραγματικά αγαπημένους, για τους άλλους στην κοινωνία, στις περισσότερες οικολογικές οργανώσεις, στους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς και τα υπουργεία δεν είναι ούτε καν γνωστοί...

Ελπίζω να μην σας κούρασα και η παρομοίωση του κυνηγίου με το τσιγάρο δεν έγινε επειδή το θεωρώ κακη συνήθεια αλλά επειδή έτσι ακριβώς και λανθασμένα το θεωρεί το μεγαλύτερο μέρος της παραπληροφορημενης κοινωνίας μας και ως διαμαρτυρομενους καπνιστές μας θεωρει σε κάθε απαγόρευση οπως αντιδρούμε...

Συνάδερφοι θέλω να μοιραστώ ένα προβληματισμό μου με αφορμή αυτό το θήραμα.

Το τρυγόνι και βάσει επιστημονικων δεδομένων και δικών μας παρατηρήσεων διαχρονικά έχει μειωθεί πολύ ως πληθυσμός και ίσως κινδυνεύει, χωρίς η θηρευτικη δραστηριότητα στη χώρα μας να είναι η γεννεσιουργος αιτία, αλλά χωρίς σίγουρα και να βοηθά τα πράγματα στη δεδομένη κατάσταση που έχει διαμορφωθει.

Εντούτοις βλέπω πως όλοι, και εννοειται βάζω και τον εαυτό μου μέσα, σκεφτόμαστε αν θα το κυνηγήσουμε και τα επόμενα χρόνια και δυσανασχετουμε έντονα σε κάποιες μειώσεις η απαγορεύσεις λέγοντας ότι τι νόημα έχει το τι κάνουμε εμείς και γιατί να σταματήσουμε εμεις αφού οι άλλοι που πραγματικά φταίνε δεν αλλάζουν τίποτα.

Φοβάμαι πως αυτές οι αντιδράσεις μας είναι λάθος με βάση το ποιοι πραγματικά είμαστε οι κυνηγοί και ταυτόχρονα δίνουν λάθος εικόνα για εμάς και τη δραστηριότητα μας προς τα εξω... Ας το σκεφτούμε λίγο...

Αν χρόνια τώρα καπνίζουμε ενώ βρισκόμαστε με κάποιον που αγαπάμε (εδώ το τρυγόνι). Όσο ήταν καλά αυτό το άτομο, το κάπνισμα μας δεν τον πείραζε. Ξαφνικά για άλλο λόγο (επειδή άλλοι σε άλλα μέρη που πήγαινε κάπνιζαν ασταμάτητα μπροστά του και πολύ πολύ περισσότερο από εμάς ή/και ταυτόχρονα έγιναν και 10 εργοστάσια δίπλα στο σπίτι του) εμφανίζει συμπτώματα αναπνευστικής ανεπάρκειας και σημαντικής δυσκολίας αναπνοης.

Εμείς θα συνεχίζουμε να καπνίζουμε μπροστά του οπότε τον βλέπουμε και να του προκαλούμε έστω και μικρή δυσκολία αναπνοής λέγοντας τι νόημα έχει να σταματήσουμε την απόλαυση μας αφού δεν φταίμε εμείς και όλα τα άλλα που τον αρρωστησαν θα συνεχίσουν μέχρι να τον εξοντώσουν; θα το κάναμε σε κάποιο πραγματικά αγαπημένο μας;

Αν μας πουν ότι θα πεθάνει ο, τι και να γινει, εμείς και στις τελευταίες στιγμές του που θα ασφυκτιά θα επιμένουμε να έχουμε το τσιγάρο στο χέρι και να διαμαρτυρομαστε που δεν καπνίζουμε; Πως θα σκεφτόσασταν για ένα τέτοιο άνθρωπο; Τι εικόνα θα σας έδινε;

Πρέπει να συνεχίσουμε να φωνάζουμε γιατί δεν καπνίζουμε μπροστά του ή να κανουμε ο, τι μπορούμε για να τον διευκολύνουμε ανεξάρτητα ποιος τον έφερε σε αυτή την κατάσταση και να οργανωθούμε ώστε να ενημερώσουμε αρμόδιους και κοινωνία για το ποιος φταίει πραγματικά και τι ισχύει ώστε να μην συμβεί κάτι ανάλογο κακό όπως σε αυτό τον αγαπημένο μας και σε άλλους;

Γιατί εμείς χάνουμε με κάθε τρυγόνι πραγματικά αγαπημένους, για τους άλλους στην κοινωνία, στις περισσότερες οικολογικές οργανώσεις, στους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς και τα υπουργεία δεν είναι ούτε καν γνωστοί...

Ελπίζω να μην σας κούρασα και η παρομοίωση του κυνηγίου με το τσιγάρο δεν έγινε επειδή το θεωρώ κακη συνήθεια αλλά επειδή έτσι ακριβώς και λανθασμένα το θεωρεί το μεγαλύτερο μέρος της παραπληροφορημενης κοινωνίας μας και ως διαμαρτυρομενους καπνιστές μας θεωρει σε κάθε απαγόρευση οπως αντιδρούμε...
Άψογος για άλλη μια φορά με πολύ ωραίο παράδειγμα.Σου βγάζω το καπέλο και συμφωνώ..RESPECT.

Ρε παιδιά ηρεμιστε λίγο,μας διαβάζουν και η βοριοελλαδιτες και θα γελάνε, για πια μείωση μιλάτε και βλέπετε και εσείς γιατί κάθε χρόνο στην β.ελλαδα έχει πολλά τρυγόνια,το τρυγόνι θέλει λιοσπορα πως να το κάνουμε,τα τραβάει περισσότερο, εμείς εδώ έχουμε τον ανατολικό άξονα όχι τόν δυτικό πού μπορεί να έχει πρόβλημα.δυτικοι Ευρώπη βάζουν πολλά λιοσπορα? Βαλκανικές χώρες μέχρι β.ελλαδα τα πουλιά είναι πολλά, τώρα για τά περάσματα τον μεγαλύτερο ρόλο το παίζει ο καιρός όλοι το ξέρετε και φυσικά να μην είναι εκεί που θα πιάσουν γεμάτο φώτα.ας γίνει μια σωστή καταμέτρηση από Βαλκάνια μέχρι Αφρική και μετά μιλάμε αν υπάρχει μείωση.κυνηγαμε κανονικά ελεύθερα και παραδοσιακά.

Ρε παιδιά ηρεμιστε λίγο,μας διαβάζουν και η βοριοελλαδιτες και θα γελάνε, για πια μείωση μιλάτε και βλέπετε και εσείς γιατί κάθε χρόνο στην β.ελλαδα έχει πολλά τρυγόνια,το τρυγόνι θέλει λιοσπορα πως να το κάνουμε,τα τραβάει περισσότερο, εμείς εδώ έχουμε τον ανατολικό άξονα όχι τόν δυτικό πού μπορεί να έχει πρόβλημα.δυτικοι Ευρώπη βάζουν πολλά λιοσπορα? Βαλκανικές χώρες μέχρι β.ελλαδα τα πουλιά είναι πολλά, τώρα για τά περάσματα τον μεγαλύτερο ρόλο το παίζει ο καιρός όλοι το ξέρετε και φυσικά να μην είναι εκεί που θα πιάσουν γεμάτο φώτα.ας γίνει μια σωστή καταμέτρηση από Βαλκάνια μέχρι Αφρική και μετά μιλάμε αν υπάρχει μείωση.κυνηγαμε κανονικά ελεύθερα και παραδοσιακά.
πεστααααα χρισοστομεεεεε.well done..RESPECT.

Δηλαδή η μείωση της κάρπωσης αυτού του είδους πανευρωπαϊκά είναι βασισμένη σε λάθος στοιχεία η σε πρόχειρες μελέτες??

Δηλαδή η μείωση της κάρπωσης αυτού του είδους πανευρωπαϊκά είναι βασισμένη σε λάθος στοιχεία η σε πρόχειρες μελέτες??
όχι, απλά όσο κι αν ξεπέσει ο Χριστός (Β. Ελλάδα) για 10 Αγίους (Νότια) κάνει
ναι η Β. Ελλάδα έχει ακόμα αρκετά τρυγόνια, αλλά σε σχέση με τη σημερινή Ν. Ελλάδα.
Αν συγκρίνουμε τη Β. Ελλάδα το 2000 με το 2020 έχουν ίδιους πληθυσμούς; (ρωτάω, δεν ξέρω, υποθέτω πως όχι)
Επειδή βλέπουμε στη "γειτονιά" μας κάτι να πηγαίνει καλά (έστω και φαινομενικά) δε σημαίνει ότι αυτό συμβαίνει καθολικά (πανευρωπαϊκά δλδ)
Ο πληθυσμός τους πιστεύω ακράδαντα ότι διέρχεται μεγάλη κρίση, δεν πιστεύω ότι αν απαγορευτεί μόνο στην Ελλάδα θα σωθεί το τρυγόνι.
Τέτοια μέτρα, θέλουν δραστική καθολικότητα, καλώς-κακώς οριζόντια. Ή θα πει όλη η Ευρώπη (και βαλκανικές χώρες μέσα ε; ) ότι το κόβουμε π.χ. για μια 5ετία και βλέπουμε ή αλλιώς είναι παρηγοριά στον άρρωστο.
Φοβάμαι όμως ότι και η Ευρώπη να το απαγορεύσει πλήρως και να τηρηθεί σωστά, δέχονται τέτοια πίεση οι πληθυσμοί του στην Αφρική και στη Μ. Ανατολή που απλά εμείς θα προσπαθούμε να βοηθήσουμε και οι άλλοι θα "τρυγάνε"

όχι, απλά όσο κι αν ξεπέσει ο Χριστός (Β. Ελλάδα) για 10 Αγίους (Νότια) κάνει
ναι η Β. Ελλάδα έχει ακόμα αρκετά τρυγόνια, αλλά σε σχέση με τη σημερινή Ν. Ελλάδα.
Αν συγκρίνουμε τη Β. Ελλάδα το 2000 με το 2020 έχουν ίδιους πληθυσμούς; (ρωτάω, δεν ξέρω, υποθέτω πως όχι)
Επειδή βλέπουμε στη "γειτονιά" μας κάτι να πηγαίνει καλά (έστω και φαινομενικά) δε σημαίνει ότι αυτό συμβαίνει καθολικά (πανευρωπαϊκά δλδ)
Ο πληθυσμός τους πιστεύω ακράδαντα ότι διέρχεται μεγάλη κρίση, δεν πιστεύω ότι αν απαγορευτεί μόνο στην Ελλάδα θα σωθεί το τρυγόνι.
Τέτοια μέτρα, θέλουν δραστική καθολικότητα, καλώς-κακώς οριζόντια. Ή θα πει όλη η Ευρώπη (και βαλκανικές χώρες μέσα ε; ) ότι το κόβουμε π.χ. για μια 5ετία και βλέπουμε ή αλλιώς είναι παρηγοριά στον άρρωστο.
Φοβάμαι όμως ότι και η Ευρώπη να το απαγορεύσει πλήρως και να τηρηθεί σωστά, δέχονται τέτοια πίεση οι πληθυσμοί του στην Αφρική και στη Μ. Ανατολή που απλά εμείς θα προσπαθούμε να βοηθήσουμε και οι άλλοι θα "τρυγάνε"
Δε καταλαβα τπτ σγις πρωτες σειρες αλλα στο τελος τα ειπες ολα θα τα αφηνουμε για τους αλλους ακριβως

Καλησπερα στην παρεα,σημερα επιβεβαιωθηκε η ρηση που λεει οτι η υπομονη αμοιβεται!
Επιασα ενα απο τα λιγα ακοπα ηλιοσπορα απο τις 6:30,με φαγανε τα κουνουπια βεβαια,αλλα χαλαλι!
Μεχρι τις 8:30 φουλ κοσμο στα ηλιοσπορα και ελαχιστα πουλια,οταν εφυγε ομως ο κοσμος και εμεινα μονος εγινε πολυ καλο παιχνιδι!
Τα πουλια μετα τις 9:00 ξεκινησαν να φαινονται στον οριζοντα και σιγα σιγα αρχισαν να ερχονται στο ηλιοσπορο για τροφη!
Ευχαριστηθηκα τουφεκιες και καθαρα σκοτωματα!
Με το super pose μου Beretta 692 Sporting,τσοκ 4&3* μαμα και φυσιγγια τα αγαπημενα μου πλεον Lambro Series 2 Sporting no 8.
Και μερικες φωτο απο την διαρκεια της κυνηγετικης μερας...
Μπραβο ρε θυριο

Συμφωνω και εγω εαν ειναι για καλό...αλλα με την Αφρικη οπου γινεται η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ σφαγή, εκεί θα γινει τιποτα?
Εκει πιστευω ειναι η λυση του προβληματος της μειωσης του αριθμου του τρυγονιού..
Αν κανω λάθος διορθωστε με...
Υ.Γ: Και για να μην πει καποιος, οτι δεν βλεπω το προβλημα, να του ξαναθυμίσω τι λεω στην πρώτη μου φράση... :)

Last edited:
Χωρίς να θέλω να κατευθύνω την σκέψη κάπου καί να επηρεάσω θα αναφέρω μόνο
το φετεινό φαινόμενο εδώ στο νησί Απρίλη μήνα όπου τα τρυγόνια ήσαν άνευ προηγουμένου
Σε όλες τις περιοχές καί για 15 ημέρες φίλοι έβλεπαν εικόνες που τους έπαιρναν χρόνια πίσω .
Λόγω απαγορεύσεων σε πολλές χώρες (Αφρική -Μέση Ανατολή ) ελέω πανδημίας τα πουλιά
έμειναν ακυνήγητα .
Πήγα μια μέρα και τα είδα κι'εγώ αλλά είδα βίντεο φίλου όπου οι εικόνες ήσαν απίστευτες .
Επίσης σε κάποιες ευρωπαικές χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ κάποια πράγματα είναι
εντελώς ανεξέλεγκτα .
'' Έφυγα διότι το κεφάλι μου θα έκανε έκρηξη απο τις ντουφεκιές '' μούλεγε φίλος πρίν λίγα χρόνια
σε κυνήγι τρυγονιών σε ηλιοτρόπια στην Ρουμανία .
Έριξε ένα κιβώτιο (500 φυσίγγια ) καί δέν γνώριζε πόσα τρυγόνια είχε βάλει κάτω .........

Δεν θα είναι καμμία χρόνια τελευταία για το τρυγονι.Όλα πιστεύω ότι εξαρτώνται από τον κάθε λαό και αυτούς που στέλνει να τον εκπροσωπούν στην Ευρώπη.Όποτε έχουν θέσει θέματα στην ΕΕ για ομοιώματα,κράχτες κλπ οι λαοί του Βορρά μέσω των εκπροσώπων τους τα πετάνε στα μούτρα και αποχωρούν.Στα μούτρα πριν χρόνια τους τα πέταξε και η Μ
Βρετανία όταν ήθελαν να απαγορεύσουν το παραδοσιακό κυνηγι αλεπούς με σκύλους δίωξης και άλογα.Βάλε στην εξουσία όποιον υπογράφει ότι του ρίξουν στο τραπέζι ή οικολόγους και θα σου κόψουν και το ψαρονι.Είναι εξόχως πολιτικά και όχι κυνηγετικα ζητήματα. PEOPLE HAVE THE POWER

Παιδια μην το κανουμε και φιλοσοφία το ζητημα...δεν θα τα βαρεσουμε εμείς, θα τα αφησουμε για αλλους (κυνηγους-ψαραδες με διχτυα)....
Τωρα ολα τ αλλα να ειχαμε να λεγαμε!
Οκ θελουμε να κανουμε τους λαλακες για να πουμε οτι κατι καναμε εχεις καλως...αλλα να ειμαστε συνειδητοποιημένοι

Το πρώτο σωστο..το δευτερο σωστο και πάλι...ΑΛΛΑ ο "people" κοιμαται ορθιος για την ωρα σε πολλα θεματα!
Αγαπητέ Στέφανε ο κάθε λαός αποφασίζει για την τύχη του .Απλώς εγώ έχω την αυστηρή άποψη ότι ο λαός μέσω των επιλογών του είναι ο θύτης Και όχι το θθμα

Πρίν κάποιες ημέρες,στην έναρξη του κυνηγίου είπα για κάποιες συμπεριφορές συναδέλφων που με ενόχλησαν όσο αφορά αυτό το θήραμα, κάποιοι μου την έπεσαν με άσχημο τρόπο, επιμένω και θα το ξαναπώ. Για κάποιο λόγο υπάρχει μείωση του πληθυσμού, όπως φαίνεται ψέμα δεν είναι. Επομένως όσο πιο προσεκτικοί είμαστε ειδικά με αυτά τα θηράματα τόσο θα παρατείνουμε το κυνήγι τους. Γιατί -ας μη γελιόμαστε- περί παράτασης πρόκειται όταν σχεδόν κάθε χρόνο η Ρυθμιστική εχει μείωση στον αριθμό των θηρευσιμων. Ας μη γινόμαστε όμως μάρτυρες κακών, κι ας το απολαύσουμε όσο ακόμα μπορούμε, αν και στην Αττική έχουμε χρόνια να δούμε κάτι καλό στο συγκεκριμένο κυνήγι.

Status
Not open for further replies.
Back