Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το Μποχώρι που είναι Μανώλη;;
Πρόσεξε!, Φτάνοντας στο Ευηνοχώρι, περνά ο ποταμός Εύηνος!, πρίν το ποτάμι εάν στρίψεις αριστερά προς την θάλασσα πηγαίνεις στον Γαλατά, εάν περάσεις το ποτάμι και στρίψεις πάλι αριστερά πηγαίνεις στο Μποχώρι!. Στην ουσία είναι το ίδιο μέρος αλλά κυνηγετικά ήταν καλύτερα στο Μποχώρι, όμως έκαψαν τα αρμυρίκια πρίν δυό χρόνια και δεν κρατάει πουλιά!.

Αναστολή της θήρας του τρυγονιού στη Γαλλία
Του έδινα μια 5ετία περιθώριο για να συμβεί και στην Ελλάδα, τώρα το βλέπω να έρχεται με πιο γοργούς ρυθμούς
Δεν μπορώ να καταλάβω πως σε μερικές χώρες το τρυγονι θαείναι κυνηγετικος προορισμός -τουρισμος-και ένα βουνό πιο πέρα σε άλλη χώρα θα απαγορεύεται.
Για την Αφρική δεν το συζητάμε, άλλος κόσμος, χωρίς όρια και ευαισθησιες.

Εχθές στον Γαλατά Αιτ/νίας έπεσαν δεν έπεσαν 20 ντουφεκιές!, σήμερα το απόλυτο τίποτα!, εάν έπαιξαν 10 πουλιά ζήτημα ήταν!. Θα σας πώ και αύριο!.
εδω στο Πυργο σημερα ουτε πιπουλο ουτε ντουφεκια το απολητο 0

Καλήν εσπέρα πλέον.
Είχα να βγω για τρυγονι απο το ΣΚ μετά την έναρξη.
Έχει ακόμα πουλάκια.
Λίγα μεν αλλά έχει ενδιαφέρον μέχρι να ζεστάνει.
Σήμερα μου έτυχε και ένα γεγονός που όταν το βλέπεις τα πιστεύεις.
Έριξα σε ενα ζευγάρι και φάνηκε πως πήρε σκάγια το ένα.
Συνέχισε όμως να πετά και χάθηκε πάνω από τα δέντρα.
Σε δευτερόλεπτα ξαναγυρνά προς το χωράφι κανοντας ενα ημικυκλιο ερχόμενο προς τα εμένα πάλι.
Δεν πρόλαβε όμως να μπει σε απόσταση βολής και έπεσε.
Ευτυχώς ξαναγύρισε και δεν πηγε προς τα δέντρα οπότε και θα χάνονταν.

Παρέλειψα να πω πως στα τέσσερα πουλιά που πήρα τα δύο ήταν μεγάλα και παχιά κοντά άλλα δύο φετινά.
Ο ρουμελιώτης το 30αρι και το 32αρι όπου χρειάστηκε έδωσαν ρέστα.
Βέβαια σε συνδυασμό με τη benellάρα (Μ2) μου.

Καλήν εσπέρα πλέον.
Είχα να βγω για τρυγονι απο το ΣΚ μετά την έναρξη.
Έχει ακόμα πουλάκια.
Λίγα μεν αλλά έχει ενδιαφέρον μέχρι να ζεστάνει.
Σήμερα μου έτυχε και ένα γεγονός που όταν το βλέπεις τα πιστεύεις.
Έριξα σε ενα ζευγάρι και φάνηκε πως πήρε σκάγια το ένα.
Συνέχισε όμως να πετά και χάθηκε πάνω από τα δέντρα.
Σε δευτερόλεπτα ξαναγυρνά προς το χωράφι κανοντας ενα ημικυκλιο ερχόμενο προς τα εμένα πάλι.
Δεν πρόλαβε όμως να μπει σε απόσταση βολής και έπεσε.
Ευτυχώς ξαναγύρισε και δεν πηγε προς τα δέντρα οπότε και θα χάνονταν.
το αφιλοτημο ειχε φιλοτιμο σε σκεφτηκε που να πας να ψαχνεις

Το πιάνω ακριβώς απ' εκεί που το 'χα 'φήσει...

Τόσο την περασμένη Κυριακή (6 του μηνός), όσο και τη Δευτέρα (7 του μηνός), μήτε που το είδα απ' το απογιοματινό μου πόστο...!

Από τότε κι έπειτα δεν έχω ματαπάει καθόλου, διότι δεν μου το επιτρέπει ο "λυσσασμένος" και συνεχής Β/ΒΑ άνεμος που επικρατεί στην περιοχή όλες αυτές τις τελευταίες ημέρες και μου είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικός... Και δυστυχώς, απ' ό,τι προβλέπεται, θα συνεχίσει αμείωτος κι άλλο, δηλ. μέχρι μεσοβδόμαδα...!

Οπότε, κατά πάσα πιθανότητα, κάπως έτσι, "άδοξα" κι αναπάντεχα, θα τερματιστεί για εμένα το εφετινό κυνήγι ντοπιάρικου τρυγονιού.

Εντάξει, αφού κατάφερα και χούφτωσα μερικά τρυγονάκια, συν ένα τροφαντό αγριοπερίστερο για "bonus", πάλι καλά να λέω, δεδομένου και του ότι στην περιοχή μου πολύ λίγα έως ελάχιστα τρυγονάκια παραμένουν μέχρι την έναρξη και τις πρώτες εβδομάδες της κυνηγητικής σεζόν...

Εύχομαι λοιπόν, καλή συνέχεια σε όσους θα συνεχίσουν για μερικές ημέρες ακόμη τις τρυγονοαναζητήσεις τους...

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ! ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ! (Και μακάρι να παραμείνει στα επιτρεπόμενα θηρεύσιμα το τρυγόνι βεβαίως-βεβαίως...!)

(Εάν, ωστόσο, ξαναβγώ για κάνα τρυγονάκι και καταφέρω να το "ματώσω", θα μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας μέσα από εδώ...)

Last edited:
Από Λεγραινα ανταπόκριση κανένας? Εγώ ήμουν κουρασμένος ξύπνησα αλλά δεν κατάφερα να σηκωθώ....
Έμαθα ότι έπεσαν κάτι τουφεκιές και προς τα Μεγάλα Πεύκα όχι όμως πολλές.Ένας φίλος στάθηκε τυχερός του πέρασε ένα ζευγάρι καλα και τα πηρε

Καλησπερα στην παρεα,σημερα επιβεβαιωθηκε η ρηση που λεει οτι η υπομονη αμοιβεται!
Επιασα ενα απο τα λιγα ακοπα ηλιοσπορα απο τις 6:30,με φαγανε τα κουνουπια βεβαια,αλλα χαλαλι!
Μεχρι τις 8:30 φουλ κοσμο στα ηλιοσπορα και ελαχιστα πουλια,οταν εφυγε ομως ο κοσμος και εμεινα μονος εγινε πολυ καλο παιχνιδι!
Τα πουλια μετα τις 9:00 ξεκινησαν να φαινονται στον οριζοντα και σιγα σιγα αρχισαν να ερχονται στο ηλιοσπορο για τροφη!
Ευχαριστηθηκα τουφεκιες και καθαρα σκοτωματα!
Με το super pose μου Beretta 692 Sporting,τσοκ 4&3* μαμα και φυσιγγια τα αγαπημενα μου πλεον Lambro Series 2 Sporting no 8.
Και μερικες φωτο απο την διαρκεια της κυνηγετικης μερας...

Attachments

• 4D311468-CA2B-4F91-B561-6BAFE1BBB38A.jpeg
    4D311468-CA2B-4F91-B561-6BAFE1BBB38A.jpeg
    81,8 KB · Προβολές: 86
  • 4F4C058E-F52C-4A78-BC11-B9ECC0D69F88.jpeg
    4F4C058E-F52C-4A78-BC11-B9ECC0D69F88.jpeg
    161 KB · Προβολές: 87
  • 2474B843-663D-41C4-84AF-37F3AC2BB0AB.jpeg
    2474B843-663D-41C4-84AF-37F3AC2BB0AB.jpeg
    170,9 KB · Προβολές: 103
  • D077D059-80FC-4356-B717-D7331AB08732.jpeg
    D077D059-80FC-4356-B717-D7331AB08732.jpeg
    122,3 KB · Προβολές: 116
  • B1DFC291-EE3D-4768-A80B-7A457B4B9E56.jpeg
    B1DFC291-EE3D-4768-A80B-7A457B4B9E56.jpeg
    161,1 KB · Προβολές: 116
Απο κυκλαδες 10-9 ειδα 5 πουλια μακρια κοντα 11-9 ειδα 3 παλι δεν ειχε τιποτα.Σημερα 12-9 ειχε το 3το περασμα ισαξιο με τα προηγουμενα 2 που εχω γραψει σε παραπανω σελιδες .Επιστροφη για αθηνα και του χρονου να μπορεσω να ξαναπαω, τελος για μενα το τρυγονι η συνεχεια μονο στα ορτυκια.

Status
Not open for further replies.
Back