Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στο καρτέρι σήμερα στον κάμπο της Ξάνθης, απο 06:10 εως 09:30 .
Θερμοκρασιες 18-22°C και βαριά συννεφιά.
Μονο ενα σμήνος 4 τρυγονιών περασε, εκτος βολής, με κατεύθυνση προς το νότο.
Κώστα το σκηνικό καιρού που περιγράφεις είναι πάρα πολύ ωραίο! Τον Σεπτέμβρη που κάνει τέτοιους καιρούς αλλά και τον Νοέμβρη που έχει και ψιλόβροχο είναι ο αγαπημένος μου καιρός για να είμαι στο βουνό :) Αισθάνομαι ότι εξατμίζεται το στρες από πάνω μου εκείνη την ώρα...Να απολαμβάνεις αυτές τις στιγμές στο βουνό φίλε παρέα με το σκυλάκι σου!

http://www.huffingtonpost.gr/2017/0...ebig&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos2

Υ.Γ.: ...Και κάποιος συνάδελφος το είχε αναφέρει εδώ μέσα...!
Και μια θερμή παράκληση κύριοι συνάδελφοι: ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ κάποια αντικυνηγετικά σχόλια από κάποιους "εγκάθετους" (για να μην αναφέρω τίποτα πιο βαρύ) στο τέλος του άρθρου...!
Επίσης, μία σημαντική διόρθωση ο άτυχος κυνηγός είχε εξορμήσει για τρυγόνια, και όχι για "μπεκάτσες (!)" όπως εσφαλμένα αναφέρεται στο ρεπορτάζ...! (Προφανώς, κάποιος άσχετος με το κυνήγι το συνέταξε αυτό το άρθρο...!)
Τέλος, θερμές ευχές για περαστικά και καλή ανάρρωση στον αγαπητό συνάδελφο...!

όσο και να θέλω να αγνοήσω τα σχόλια από τους "εγκάθετους" , δεν μπορώ.
όταν λοιπόν όλοι αυτοί οι " οικολόγοι " - φυσιολάτρες και ότι άλλο θέλουν να λέγονται , λύσουν όλα τα άλλα προβλήματα της ανθρωπότητας .
π.χ τα παιδάκια με τους γονείς τους που πνίγονται στη μεσόγειο καθημερινά για να αποφύγουν τον πόλεμο .
π.χ τα παιδάκια με τους γονείς τους που πεθαίνουν από ασιτία στην αφρική , ενώ δίπλα τους οι πολυεθνικές βγάζουν πετρέλαιο και τρελά κέρδη.
π.χ τα παιδάκια που οι ηλίθιοι τζιχαντιστές τα ζώνουν με εκρηκτικά και ανατινάζονται παίρνοντας μαζί τους και τους "άπιστους".
...
και τόσα άλλα π.χ. που μπορώ να γράψω .

όταν λοιπόν τα λύσουν ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ας έλθουν να απαγορέψουμε το κυνήγι.

άντε γιατί μου τα έχουν "πρήξει" όλοι αυτοί οι υποκριτές που κλαίνε για το τρυγονάκι και δεν τους καίγεται καρφάκι για το παιδάκι του κόσμου ( όποιας φυλής και θρησκέιας )
άντε πιά..........

καλησπερα! μολις εκατσα και διαβασα ολα τα μηνυματα σας απο την Κυριακη μεχρι τωρα! μπραβο κυριοι! ωραια τα γραφομενα σας,ωραιες εικονες! δυστηχως εγω λογω οικογενειακων και επαγγελματικων υποχρεωσεων (γινετε σφαγη με τα τροχαια εδω),δεν μπορεσα να κανω την εναρξη που ηθελα στο γνωστο μου μερος 20 χρονια τωρα..καταφερα μονο την πρωτη μερα να παω σε ενα μερος καπου κοντα για 2 ωρες μαζι με το Μητσο..πουλια αρκετα (φασσες πιο πολυ αλλα και λιγα τρυγονια) αλλα δυσκολο να πλησιαστουν σε ενα πολυ δυσβατο μερος..ο Μητσος πηρε μια φασσα και ηταν το μονο πουλι που τουφεκισαμε! καλη συνεχεια σε ολους!

Τρίτη και φαρμακερή σήμερα... Η εμπειρία έχει βγάλει έναν κανόνα. Στο μέρος της πρώτης μέρας θα ξαναπάς την τρίτη ;) Έτσι και έκανα. Από τις 4:30 περπατητό προσεκτικά και με ησυχία εκεί που τα είχα πρωτοδεί. Πράγματι τα πιτσουνάκια μου είχαν επιστρέψει κοπαδιασμένα και σχετικά ήμερα! Πλησιάζοντας στο πρώτο "επίκαιρο" σημείο, εγώ περπατούσα στη βάση του λόφου και τσέκαρα πάνω και αριστερά μου το οργωμένο. Βλέπω ένα τρυγονάκι να πιάνει σε μια ελιά, λέω εδώ είμαστε. Αρχίζω σιγά σιγά και σκυφτός την ανάβαση και μόλις πλησίασα πολύ (~20μ.) αποφάσισε να την κάνει ήρεμα χαμηλά κάτω από την ελιά. Λόγω κλίσης είχα καλό οπτικό πεδίο, μόλις το έκρυψε το "σκαφτό" έφαγε ΗΙΤ8 9αράκι με τη δεξιά του Robust και έπεσε σμπαράλια. Ταυτόχρονα σηκώνονται και άλλα τέσσερα πιο δίπλα από κάτι αγριοβαμβακίτσες και λακάνε κατεπάνω ενώ ένα δεύτερο βγαίνει από ένα πευκάκι άλλα δέκα μέτρα πιο πάνω και έρχεται καρφί πάνω μου. Δυστυχώς όμως μόλις του έριξα την τουφεκιά, αυτό έστριψε και πέρασε από κάτω του, ήταν κοντά, ήταν και τα 2* της αριστερής με Λάμπρο κίτρινο που είναι συγκεντρωτικό και δεν το πήρα. Σφυγμοί αμέσως στο Θεό και τρέμουλο που έκανε να φύγει κάνα 5λεπτο .sarcastic. Άντε το ρουμπώσαμε και φέτος, έκανα το σταυρό μου και έδωσα και ένα πεταχτό στη δικαννιά μου .big smile.:D Περπάτησα το μέρος, μου σηκώθηκε άλλο ένα ζευγαράκι κοντά μεν, αλλά μέσα σε πυκνόφυτο ελαιώνα και ίσα που είδα τις βεντάλιες τους. Είδα από κει και πέρα και άλλα 3-4, ένα μόνο θα μπορούσα να ντουφεκίσω, αλλά ήρθε από την πλάτη μου και αμέσως μου έβαλε κάτι ευκαλύπτους, οπότε ξέφυγε. Σύνολο δλδ είδα μια δεκαριά πουλάκια, τα σεσημασμένα. Μεθαύριο τώρα πάλι... ;)

καλως σας βρηκα ,επιστροφη απο ν. θεσ\νικης,τα πουλια πολυ λιγοτερα απο αυτα που ακουγαμε αλλα φετος κοψανε απο νωρις πολλα λιοσπορα και πρωτη φορα ειδα τοσες πολλες μετακινησης πουλιων απο μερα σε μερα.μεχρι και τις 15 της παναγιας το κιλκις ειχε ελαχιστα πουλια και μετα τις 15 γεμισε πουλια ,αντιθετα ο εβρος που ειχε πολλα πουλια μειωθηκαν μετα τις παναγιας,οποτε ο κοσμος ηταν πολλης σε συγκεκριμενα σημεια αλλα το οριο το καναμε με υπομονη και πολλη ωραιες μακρινες τουφεκιες.το φαγητο αφθονο και η παρεα και η ανθρωποι απο εκει πανω πολυ φιλοξενοι και εξω καρδια.μπραβο σε ολους που μπορεσατε και κυνηγησατε την πρωτη μερα οπου και να εισασταν σημασια εχει η υγεια και να ειμαστε εξω στα βουνα,καλη συνεχεια φιλοι μου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους τρυγοναδες για τις επιτυχίες σας.congrats.
Είστε πραγματικά από τους παρά πολύ τυχερούς που έχετε τόπους με ντοπιαρικα πουλιά κ ρίχνετε τις τουφεκιες σας...shake.
Γιατρέ με το πανέμορφο δικαννο βάζε κάνα διασποράς,βρίσκουν απόλυτη εφαρμογή κ σε αυτό το κυνήγι..

Οχι διασπορας, ενα μισοταπο, ενα μαλλινο, κατι.
Γιατι οχι διασπορας,επειδή δεν αρεσουν σε εσενα?.yelling.
Σημερα ουτε που ειδαμε πουπουλο, ενα αγριοπεριστερακι ομως ηρθε μαζι μας
Τα μαθαμε τα μαθαμε..ha haaa

Καλημερα σας. Επιστροφη την Δευτερα αλλα λογω καποιων εκτακτων περιστατικων δεν μπορεσα μεχρι σημερα να γραψω. Παμε λοιπον. Σαββατο στην ανιχνευση ειδαμε πολλα πουλια και το πρωι και το απογευμα. Την Κυριακη ομως κι αφου τα πουλια ειχαν τουφεκιστει τα πουλια σπασανε με αποτελασμα και ναμην εχει τοσα πουλια και να βγαινουν αναποδα. Καταφερα πηρα 2 αλλα εχασα αλλα 2. Το απογευμα ακριβως το ιδιο αποτελεσμα σε διαφορετικο ποστο. Οι υπολοιποι της παρεας 4, 3 και 2. Τεσσερα τρυγονακια λοιπον για εναρξη με πολυ ωραιες ντουφεκιες. Το μονο μελανο σημειο ηταν τα 4 χαμενα. Μεχρι περσι χρησιμοποιουσα φυσιγγια γεμισμενα δικα μας με ντραγκο, 32γρ και νο 8. Φετος και λογω ελλειψης ντραγκο χρησιμοποιησα classica 32gr no8 nsi. Πολλη ωραια ντουφεκια παιδια και σε μακρινα πουλια. Α, και οπλο outlander A300 beretta. Απο'δω και περα και μιας και δεν εχω πετυχει ποτε επιστροφια εαν στραβωθει κανενα και πεσει πανω μας εχει καλως αλλιως ''περιμενοντας τις τσιχλιτσες''. Καλα να παιρνατε παληκαρια και καλη κυνηγετικη χρονια. Συγχαρητηρια σε οσους το ματωσαν και σε οσους οχι. Σημασια εχει η βολτα πανω απ'ολα.
Υ.Γ. Μηπως μπορει καποιος να μου πει πως ανεβαινουν οι φωτο? Ειναι ευκολο?

Αυτη ειναι η καρπωση της εναρξης. Τεσσερα τρυγονακια εγω και τρια ο πατερας. Στη φωτο ειναι και το καμαρι της οικογενειας breda altair με εξωτερικα τσοκ, παροπλισμενη πλεον. Σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφορειες.

Γιατι οχι διασπορας,επειδή δεν αρεσουν σε εσενα?.yelling.

Τα μαθαμε τα μαθαμε..ha haaa

Δεν ειναι θεμα προτιμησης Τασο, ειναι θεμα πως ενα τετοιο πουλι, θελει και τη μαστορια του στην τουφεκια. Διορθωσε λιγο ναι, αλλα με το διασπορας μου φαινεται λιγο σαν να κλεβεις εκκλησια

ειναι θεμα πως ενα τετοιο πουλι, θελει και τη μαστορια του στην τουφεκια.
Στο καρτερι ναι!! συμφωνω με χιλια!!
Αλλα ο Βασίλης μιλαγε για περπατητο,εκει κ ειδικα με τα κλειστα τσοκ που εχει το δικαννο του οποιος προλαβε τον Κύριο ειδε..
Διορθωσε λιγο ναι, αλλα με το διασπορας μου φαινεται λιγο σαν να κλεβεις εκκλησια
Αν ειχε εναλλασομενα τσοκ το οπλο του κ εβαζε κυλινδρο πανω δεν θα ηταν το ιδιο?? Και δεν θα λεγαμε τιποτα..
Απλα η λεξη διασπορας ακούγεται καπως"βαριά"..

Προσωπικη αποψη ειναι ρε σεις, μην ψαρωνετε.Ουτε τωρα του λεμε τιποτα του γιατρου, εκτος του οτι να ναι καλα και να ευχαριστιεται τις εξοδους του

Στην προκειμενη περιπτωση πχ, θα επαιζα με μαλλινοταπο

Αυτη ειναι η καρπωση της εναρξης. Τεσσερα τρυγονακια εγω και τρια ο πατερας. Στη φωτο ειναι και το καμαρι της οικογενειας breda altair με εξωτερικα τσοκ, παροπλισμενη πλεον. Σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφορειες.
Φιλιππε,γιατι παροπλιστηκε ο τουφεκος???.xm.

Φιλιππε,γιατι παροπλιστηκε ο τουφεκος???.xm.
Γιαννακο εχει κυνηγησει πολλα χρονια. Ακομα κυνηγαει αλλα μιας και πηρα την α300 ριχνω καμια ντουφεκια μονο για τα ελατηρια. Πιτσιρικας με αυτην εμαθα να κυνηγαω και οταν ηρθε η ωρα για την πρωτη αδεια ο πατερας, μου αγορασε την breda aries. Φυσικα μετα το πρωτο κυνηγι του εδωσα την καινουργια και πηρα την παλια. Μου εβγαζε πολυ ωραιες ντουφεκιες και ηταν σκυλι. Πως να το κανουμε ''ο πρωτος ερωτας ειναι και παντοτινος''.

Status
Not open for further replies.
Back