Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Επιστροφή από απογευματινη βόλτα.Βγήκαν λίγα πουλιά και κατάφερα να πάρω πέντε τρυγονια και μια φάσσα.Καλά ήταν για δεύτερη ημέρα.

Από την φωτο λείπει ένα τρυγονι που βρήκα μετά.Έχασα και άλλα τρία πουλιά που τράβηξαν αρκετά μακριά μέσα στα ηλιοσπορα.
Και η συνολική καρπωση μαζί με την φάσσα του παππού μου.

Μολις γυρησα κι εγω με 4 πουλακια. Παιξαν αρκετα στο ιδιο καρτερι. Παρατηρησα πως δεν κατεβαιναν απ το βουνο στον καμπο αλλα το αντιθετο. Μακαρι αυριο να μη μας τα χαλασει ο καιρος γιατι πιστευω θα κρατησει

Η πρώτη μέρα πήγε αρκετά καλά για περιοχή Φθιώτιδος η δεύτερη μέρα στην Βοιωτία απογοήτευση. Μαζί με τον Δημήτρη η ευστοχία την πρώτη μέρα άγγιξε το 90% είχαμε δεί γύρω στα 20 πουλιά και πήραμε 16 γι αυτό και αλλάξαμε μέρος δεν είχε νόημα να ανέβουμε πάλι για πουλιά και πήγαμε Βοιωτία σήμερα είδαμε περίπου 5 πουλιά αλλά καθόλου βολικά αρκετά μακρυά και κάναμε κουλούρι. Αλλά για αρχή καλά ήταν καλη κυνηγετική χρονιά εύχομαι σε όλους τους φίλους του Φόρουμ.

Έναρξη και για μένα στο χωριό ύστερα από πολλά χρόνια με δυο παιδικούς φίλους αφού η παρέα από Αθήνα με απέτρεψε να πάω στο Κιλκίς που βρίσκονταν γιατί τα πράγματα εκεί ήταν απογοητευτικά μετά από πολλά χρόνια με καλά κυνήγια.
Βέβαια και Καβάλα τα πράγματα δεν ήταν και πολύ καλύτερα, τα πουλιά πολύ λιγότερα από άλλες χρονιές κι έτσι κάναμε από τρία πουλιά εγώ κι ένας φίλος και δυο ο άλλος.
Στα τσιπούρα και στους μεζέδες τα πήγαμε πολύ καλύτερα και για μένα αυτό έχει τεράστια αξία όταν βρίσκομαι με τους πιο αγαπημένους φίλους.
Τέλος άψογα τα euromix τα παλιά που είχα φυλάξει για το τρυγόνι και δεν τα έριξα στις τσίχλες και το BRAIN TM το οποίο μου χάρισε δυο υπέροχες τουφεκιές σε δυο πουλιά όχι πολύ ψηλά αλλά μακρινά
Καλή κυνηγετική Χρονιά σε όλους.
Μπραβο Μιχαλη παντα τετοια

3 πουλάκια απογευματινό 2 στο χερι ενα στο ρεμα....πέρασε μια φασσα δεν σηκωσα καν όπλο μαγκισα η κυρία συν αλλά δυο τρυγόνια που πεταλωσα :D

Αύριο δεν θα βγω το πρωί,,εχω κατι Τελευταία ψωνια απο τα χωριά και επιστροφη το μεσημέρι για Αθήνα

Το ευχαριστήθηκα φέτος παρα πολύ με την παρέα,,,ευχομαι να μπορέσω και του χρόνου να ξανακανω το αγαπημένο μου κυνήγι
20170821_170458.jpg
Σε μπέρδεψα με τον ράμπο ρε παύλο!!!

Εγώ πάλι, σήμερα απόγευμα, στο ίδιο σημείο με εχτές (ημιορεινή ρεματιά μέσα σε ελαιώνα, δηλ. όχι τρυγονότοπος) το "μάτωσα", αλλά... δυστυχώς, δεν το "χούφτωσα"! Έπεσε μακρυά, δεν είδα καλά - καλά πού ακριβώς και σε πολύ "ζαβό" μέρος...! Θα προτιμούσα να μην το είχα σκαγιάσει καν...! Δεν πειράζει όμως, αυτά έχει το κυνήγι, και δη, χωρίς πουλόσκυλο...! Τουλάχιστον, είδα και απόψε αρκετά τρυγονάκια (6 - 7), αλλά πετούσαν στην κυριολεξία σαν "βέλη" και μάλιστα χαμηλά, ελάχιστα πιο πάνω από τα ελαιόδεντρα...! Αύριο πάλι...

Last edited:
Η πρώτη μέρα πήγε αρκετά καλά για περιοχή Φθιώτιδος η δεύτερη μέρα στην Βοιωτία απογοήτευση. Μαζί με τον Δημήτρη η ευστοχία την πρώτη μέρα άγγιξε το 90% είχαμε δεί γύρω στα 20 πουλιά και πήραμε 16 γι αυτό και αλλάξαμε μέρος δεν είχε νόημα να ανέβουμε πάλι για πουλιά και πήγαμε Βοιωτία σήμερα είδαμε περίπου 5 πουλιά αλλά καθόλου βολικά αρκετά μακρυά και κάναμε κουλούρι. Αλλά για αρχή καλά ήταν καλη κυνηγετική χρονιά εύχομαι σε όλους τους φίλους του Φόρουμ.
Φώτη και Δημήτρη μπράβο! Φώτη ψαρώνεις κόσμο με το γυαλάκι φίλε .sarcastic.

Το πρωί αφιέρωσα ένα 3ωρο κοντά στο χθεσινό μέρος άλλα τα 8-10 πουλιά που υπήρχαν ήταν αγριεμένα, φυσικό άλλωστε μετά το χθεσινό τουφεκηδι που έπεσε. Ολα πήγαιναν τουρμπατα και σύριζα με τα δέντρα. Μόνο ένα ήρθε βολικά αλλά με έπιασε την ώρα που εστριβα τσιγάρο, μόνος άλλος ένας συνάδελφος υπήρχε στο μέρος ο οποίος έκανε μια τουφεκια όποτε τα πουλιά δεν έπαιζαν. Εδώ τελείωσα με τα ντοπιαρικα και τώρα θα πάμε από Σεπτέμβρη για κάνα περασματιαρικο.

Να πω καιπως τα δικα μου.
Εγω εκανα 2 πουλακια με λιγες τουφεκιες λογω κακου καρτεριου.
Πολλα πουλια δεν ειχε οπως ειχα ανφερει και στις 19/8 και σε συνδυασμό με μερικους πουπου νομιζαν οτι ειχαν ραημενταλ δεν πλησιαζαν ευκολα τα πουλια.
Ακουσα και ειδα καποιους που ηρθανναπο Σέρρες με μεγαλους αριθμους πουλιων. Η Σέρρες ακουγονταν απο μερεςνοτι εχει και κρατησε αρκερα πουλια.
Ο Σάκης με το ποιντερ ας μας πληροφορήσει.
Για σερρες επιβεβαιωνω γτ πηγε 1 φιλος με αλλη παρεα κ μ ειπε οτι ειχε πολυ θεμα

Πρωινή βόλτα σήμερα για κανένα τρυγονακι.Λίγα πουλιά έκαναν την εμφάνιση τους και έτσι κατάφερα να παρω 3 τρυγονια και μια φάσσα.

Ακόμα 2 τρυγονια πηρε και ο παππους μου.
Αυτά ήταν τα μόνα που τουφεκισαμε.

2 κοτσυφια με ενα ντουμπλε τιγανθ και αυγα Λιδωρικιου πατατες ορεινες και κρασι. Τι χρωμα εχει το τρυγονι;

Πολύ καλά είναι και αυτά συνονόματε! Απ' το ολότελα... Και ειδικά έτσι όπως τα απόλαυσες...!

http://www.huffingtonpost.gr/2017/0...ebig&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos2

Υ.Γ.: ...Και κάποιος συνάδελφος το είχε αναφέρει εδώ μέσα...!
Και μια θερμή παράκληση κύριοι συνάδελφοι: ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ κάποια αντικυνηγετικά σχόλια από κάποιους "εγκάθετους" (για να μην αναφέρω τίποτα πιο βαρύ) στο τέλος του άρθρου...!
Επίσης, μία σημαντική διόρθωση ο άτυχος κυνηγός είχε εξορμήσει για τρυγόνια, και όχι για "μπεκάτσες (!)" όπως εσφαλμένα αναφέρεται στο ρεπορτάζ...! (Προφανώς, κάποιος άσχετος με το κυνήγι το συνέταξε αυτό το άρθρο...!)
Τέλος, θερμές ευχές για περαστικά και καλή ανάρρωση στον αγαπητό συνάδελφο...!

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back