Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έναρξη και για μένα στο χωριό ύστερα από πολλά χρόνια με δυο παιδικούς φίλους αφού η παρέα από Αθήνα με απέτρεψε να πάω στο Κιλκίς που βρίσκονταν γιατί τα πράγματα εκεί ήταν απογοητευτικά μετά από πολλά χρόνια με καλά κυνήγια.
Βέβαια και Καβάλα τα πράγματα δεν ήταν και πολύ καλύτερα, τα πουλιά πολύ λιγότερα από άλλες χρονιές κι έτσι κάναμε από τρία πουλιά εγώ κι ένας φίλος και δυο ο άλλος.
Στα τσιπούρα και στους μεζέδες τα πήγαμε πολύ καλύτερα και για μένα αυτό έχει τεράστια αξία όταν βρίσκομαι με τους πιο αγαπημένους φίλους.
Τέλος άψογα τα euromix τα παλιά που είχα φυλάξει για το τρυγόνι και δεν τα έριξα στις τσίχλες και το BRAIN TM το οποίο μου χάρισε δυο υπέροχες τουφεκιές σε δυο πουλιά όχι πολύ ψηλά αλλά μακρινά
Καλή κυνηγετική Χρονιά σε όλους.

Καλησπέρα και από εμένα.
Πολύ ταλαιπωρία αρκετές μέρες τώρα αλλά άξιζε και με το παραπάνω!
Πιάσαμε ένα ωραίο μέρος με αρκετά πουλιά και περάσαμε ωραία.
Την προηγούμενη της έναρξης είχε γιορτή με κατασκήνωση και φαγοπότι μέχρι αργά.
Έφτασα πολύ εύκολα στο επιτρεπόμενο όριο με διαλεγμένες τουφεκιές μέχρι τα 25-30 μέτρα για να μην χαλάμε και τους άλλους φίλους.
Καλή κυνηγετική περίοδο να έχουμε με υγεία.
Μπραβο Γιώργο εκανες double double που λενε και στο μπασκετ.
Και περασες καλα και εκανες ωραιο κυνηγι.
Το καλυτερο βεβαια ειναι αυτο που ειπες για τις επιλεγμενες τουφεκιες για να ΜΗΝ χαλας τα διπλανα καρτερια.
Μακαρι να σε ειχα διπλανο καρτερι...
Κυκλοφορουν πολλοι περιεργοι και στην εναρξη οπως ξερεις γινεται εντονοτερη η παρουσια τους.
Και εις αλλα με υγεια.

Γιγωργο και μια ερωτηση
Χθες το πρωιβράδυ συναντησα εναν κυριο που, ηρθε απο, γερακαρου.
Μου ειπε πως δεν καθισε εκει γιατι ειχε παρα πολυ κοσμο και ηρθε προς αναμεσα προφητη με νυμφοπετρα αν γνωριζεις.
Ειχατε τοσο κοσμο στην περιοχη σου;

Μπραβο Γιώργο εκανες double double που λενε και στο μπασκετ.
Και περασες καλα και εκανες ωραιο κυνηγι.
Το καλυτερο βεβαια ειναι αυτο που ειπες για τις επιλεγμενες τουφεκιες για να ΜΗΝ χαλας τα διπλανα καρτερια.
Μακαρι να σε ειχα διπλανο καρτερι...
Κυκλοφορουν πολλοι περιεργοι και στην εναρξη οπως ξερεις γινεται εντονοτερη η παρουσια τους.
Και εις αλλα με υγεια.

Άγγελε είχε και εχθές στην γύρο περιοχή άτομα που έριχναν τα τρυγόνια στον Θεό.
Δεν τους παρεξηγώ πολλοί ήταν και από άλλες περιοχές τις Ελλάδας όπου το τρυγόνι είναι δυσεύρετο.
Αλλά το τρυγόνι θέλει σωστή διαχείριση στις τουφεκιές για να μπορούν να ρίξουν όλοι.

Να πω καιπως τα δικα μου.
Εγω εκανα 2 πουλακια με λιγες τουφεκιες λογω κακου καρτεριου.
Πολλα πουλια δεν ειχε οπως ειχα ανφερει και στις 19/8 και σε συνδυασμό με μερικους πουπου νομιζαν οτι ειχαν ραημενταλ δεν πλησιαζαν ευκολα τα πουλια.
Ακουσα και ειδα καποιους που ηρθανναπο Σέρρες με μεγαλους αριθμους πουλιων. Η Σέρρες ακουγονταν απο μερεςνοτι εχει και κρατησε αρκερα πουλια.
Ο Σάκης με το ποιντερ ας μας πληροφορήσει.

Απο χθες αέρηδες στο χωριό και σήμερα μια μικρή μπόρα με βρήκε στο καρτέρι...2 πουλάκια περασαν με ακολούθησαν και ενα πήρε ενα παιδι που καθησε στην Κάτω μερια του λιοσπορου

Πτολεμαΐδα για καφεδάκι και μπουγάτσα με κρέμα σπίτι μεσημεριανο και ξανα στο καρτέρι... ο καιρος θα μας κανει την χάρη
Αν και απο Αθήνα μερια ξερεις πως πρεπει να αναφερουμε με τι ειναι η μπουγατσα.
Οτι καλυτερο για ξεκινημα το πρωί η κρεμα, και μια με κιμα μετα για να πιασει καλυτερα και να μην πεινασεις γρηγορα.

Αν και απο Αθήνα μερια ξερεις πως πρεπει να αναφερουμε με τι ειναι η μπουγατσα.
Οτι καλυτερο για ξεκινημα το πρωί η κρεμα, και μια με κιμα μετα για να πιασει καλυτερα και να μην πεινασεις γρηγορα.

Δεν πιανει σε μενα :(

Άγγελε είχε και εχθές στην γύρο περιοχή άτομα που έριχναν τα τρυγόνια στον Θεό.
Δεν τους παρεξηγώ πολλοί ήταν και από άλλες περιοχές τις Ελλάδας όπου το τρυγόνι είναι δυσεύρετο.
Αλλά το τρυγόνι θέλει σωστή διαχείριση στις τουφεκιές για να μπορούν να ρίξουν όλοι.
Σωστη διαχείριση και ψυχραιμία, γιατι αν κρινω απκ μενα που μενω ως συνήθως πισω ετσι την παθαίνουν οι περισσοτεροι καιτις ακους τριαρες και βιασυνες στο ριξιμο.
Αν δεν υπηρχαμε και εμεις ομως τι θα εμενε νανα κυμηγαμε!!!

Καλή κυνηγετική χρονιά σε όλους με ασφάλεια!
Κάναμε χθες την βόλτα μας με τον Λάμπρο για το καλό,χωρίς να το "ματώσουμε"..
Αναμενόμενο βέβαια όταν παραμονή της έναρξης στην αναγνωριστική βολτα ακούς περισσότερες τουφεκιές από οτι στην έναρξη!!
Καλή συνέχεια σε όλους

Τώρα που πέρασε η μπόρα της έναρξης ας γράψω και εγώ για τα δικά μου.
Από το πρωινό της παραμονής πιάσαμε το ηλιόσπορο το οποίο θα κυνηγουσαμε.Πουλιά υπήρχαν αρκετά στο μέρος αλλά λιγότερα από αυτά που είχαμε εντοπίσει πριν λίγες μέρες.Τα καλά καρτερία βέβαια είχαν πιαστεί από νωρίτερα αφού μια μεγαλή παρέα είχε κατασκηνωσει στο μέρος από την Τετάρτη.Παρόλα αυτά ξέραμε ότι κάποια πουλιά θα περάσουν και από εμάς.
Ξημερώνει η έναρξη και τα πουλιά αρχίζουν να κατεβαίνουν από τις κουρνιες τους,τα καλά καρτερία καιγοντουσαν απ τουφεκιδι και εμείς δεν είχαμε ρίξει τουφεκιά.
Κατά τις 7 και 15 κάποια πουλιά άρχισαν να περνάν και από εμάς και έτσι μέχρι τις 10 30 που καθίσαμε πήραμε αρκετά.
Εδώ τα πουλιά που χτύπησα με τον παππού μου:

Πολλά χαμένα πουλιά ή καλύτερα "κλεμμένα" και θα εξηγήσω στην κυνηγετική γωνιά.
Το απόγευμα πήγαμε σε ένα άλλο μέρος όπου έπαιζαν και λίγες φασσες.
Το μέρος είχε κυνηγήθει από το πρωί και έτσι τα πουλιά ήταν λίγα και αγριεμένα.
Παρόλα αυτά με σχεδόν απολυτη επιτυχια κατάφερα να πάρω 7 τρυγονια και 2 φασσες ,χάνοντας όμως ακόμα 2 φασσες και 4 τρυγονια,αφού το μέρος ήταν πολύ πυκνό.

Όμορφη στιγμή της ημέρας η τριπλετα σε δυο φασσες και ένα τρυγονι που πήγαιναν παρέα.

Καλή κυνηγετική αρχή και χρονία σε όλους, μπράβο παιδιά να ξέρετε ότι σας ζηλεύω διαβάζοντας οτι έχει ζήση ο καθένας από εσάς σήμερα
Αρκετά χρόνια πριν έχω ζήση στο νησί μου την ετοιμασία και την προσμονή για την πρώτη μέρα του κυνηγιού. Θυμάμαι τις ατέλειωτες ώρες συζήτησης στο μπαράκι μερες πριν αρχίσει το κυνήγι τους καβγάδες για ποιου το όπλο είναι καλύτερο και βαράει μακρητερα η ποιος είναι ο καλύτερος κυνηγός τα συναισθήματα τις μυρωδιές τις εικόνες , τις ιστορίες που περιμέναμε να ακούσουμε και να πούμε ο ένας στον αλλον από την πρώτη μέρα και από ορισμένους ακόμα τα ψέματα και τα παραμύθια
Δεν θέλω να μακρήλογο , μια χάρη μονάχα Μια λεπτομέρεια για αυτούς που έχουν επιτυχια πιο λεπτομερέστατη αναφορά στο φισέκι, τύπος, γόμωση, βάρος και οπλο
Καλημέρα είσαι από νέα Υόρκη?

Κ στην τριτη μερα παλι θα αρχισει να γινεται παιχνιδακι Ηλια, στην τεταρτη ακομα καλυτερα... Αναλογα κ με το αν εχει κυνηγετικη πιεση το μερος...
Η δευτερη μερα ειναι παντα η χειροτερη απο ολες...
Αρι να μην σου πω ψέμματα....το περίμενα,αλλά δεν γινόταν και να μην πάω,το περίεργο είναι ότι σε μια ψαχτικη που ακολούθησα δεν είδα ενδιαφέροντα πράγματα!

Αρι να μην σου πω ψέμματα....το περίμενα,αλλά δεν γινόταν και να μην πάω,το περίεργο είναι ότι σε μια ψαχτικη που ακολούθησα δεν είδα ενδιαφέροντα πράγματα!
Δεν ξερω τι πουλια εχει το μερος κ τι περιμενεις να εχει μεινει... Απλα με το τουφεκιδι παντα εξαφανιζονται την επομενη μερα... Δυσκολο να τα δεις αλλου, αφου συνηθως πιανουν τα πυκνα... Αν παντως ξερεις οτι εχουν μεινει πουλια στο μερος, κανε λιγο υπομονη κ ξαναπροσπαθησε...

Status
Not open for further replies.
Back