Τουφεκιές στα όρια...

Πάντως, εγώ είμαι πολύ συγκρατημένος στο να σηκώσω ντουφέκι σε τσίχλα πάνω από 40 μέτρα, ή σε τρυγόνι ή κυριαρίνα πάνω από 45, ή σε φάσσα πάνω από 50 βαριά - βαριά...
Ε πες το από την αρχή...:D
Μια χαρά σε βρίσκω και γω στα ίδια περίπου κινούμαι. Μ'αυτά που μας έλεγες νόμιζα ότι πάνω από 20 μέτρα δεν τουφεκάς.

Δεν μπορω ειλικρινα να συνεχισω αλλο αυτη την κουβεντα, καποιοι πιστευω προσπαθουν φανατικα να αποδειξουν οτι το λειοκανο ειναι μεχρι τα 45 μετρα βαρια και οποιος λεει το αντιθετο δεν μπορει να υπολογισει τις αποστασεις η χτυπαει τα πουλια 1 στις 10 και κατα τυχη.
Ελεος πια μ'αυτο το θεμα, ακου τα BB ειναι μεχρι 45 μετρα, δεν θα ηθελα να βρεθω ουτε στα 80 μετρα μπροστα τους, και αν ισχυουν ολα αυτα με τα 35 και 45 μετρα ο χοντρουλης ο Τζωρτζ πως κατεβαζει τις φασσες απο τα 90 μετρα με φουλ τσοκ και 5αρια 35gr?
Τα 35 μετρα του λειοκανου ηταν καποτε μια φορα κι ενα καιρο που κυνηγουσαν οι παπουδες μας με απαρχαιομενα οπλα και φυσιγγια.

Ο Τζώρτζ ειναι λίγο πονηρούλης γιατί δεν μας λέει με τι φυσίγγια κατεβάζει τις φάσσες απο τα 90μ.

Νκολαος Ρεντιφης..

[[ Πάντως, εγώ είμαι πολύ συγκρατημένος στο να σηκώσω ντουφέκι σε τσίχλα πάνω από 40 μέτρα, ή σε τρυγόνι ή κυριαρίνα πάνω από 45, ή σε φάσσα πάνω από 50 βαριά - βαριά... Αισθάνομαι, ότι σε μεγαλύτερες αποστάσεις απ' τις προαναφερθείσες, το πιο πιθανό είναι να αστοχήσω, ή, το πολύ - πολύ, να προκαλέσω άσκοπο τραυματισμό και να μην καρπωθώ το θήραμα ποτέ...

Είναι και ζήτημα της κυνηγετικής μου παιδείας η στάση μου αυτή...!]]]

Τα ειπες ολα μπραβο.Γιατι να προκαλεσουμε πονο και βασανιστικο θανατο στο θηραμα?
Για να πουμε στην παρεα ποσο μακρια βαραμε με το οπλομας?

η πρόσκληση έγινε 2 φορές από μέλος και έπεσε στο κενό
μια μέρα να το κάνουμε σαν βόλτα με δοκιμές συζητήσεις παρεούλα και ότι άλλο μπορεί να φέρει το κέφι και η διάθεση της παρέας
δεν θα μαλώσουμε μεγάλα παιδιά είμαστε
τι λέτε;;;;;

Ο Τζώρτζ ειναι λίγο πονηρούλης γιατί δεν μας λέει με τι φυσίγγια κατεβάζει τις φάσσες απο τα 90μ.
Gameboar με αλευρακι μπόλικο αντιμόνιο φτιαγμένα για πάρτη του κανες στο perazzi φτιαγμένες για τη πάρτη του και τσοκαρισμα ful full ή full xtrafull με 70000 καράβια ριγμένα φυσίγγια.δεν υπάρχει σύγκριση με τον συμπαθεστατο εύσωμο.ειπαμε όλα γίνονται με προϋποθέσεις.δεν ξυπνάμε πιάνουμε τουφέκι και τα κατεβάζουμε απ' τα 90 μετρα

η πρόσκληση έγινε 2 φορές από μέλος και έπεσε στο κενό
μια μέρα να το κάνουμε σαν βόλτα με δοκιμές συζητήσεις παρεούλα και ότι άλλο μπορεί να φέρει το κέφι και η διάθεση της παρέας
δεν θα μαλώσουμε μεγάλα παιδιά είμαστε
τι λέτε;;;;;
Σωστή η παρατήρηση του Μάκη.
Διαβάζω προσεκτικά τις ενδιαφέρουσες απόψεις όλων των συναδέλφων. Από τις τοποθετήσεις των υπέρμαχων των μεγάλων αποστάσεων 60+ μέτρων (ας μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός αυτός), μου δημιουργήθηκε η εντύπωση (παρακαλώ να με διορθώσετε αν κάνω λάθος) ότι υποστηρίζουν πως μπορεί να είναι επιτυχείς οι βολές του λειόκανου με εμπορικά φυσίγγια σε μέτρα 60+, αρκεί να υπάρχει το ταλέντο του σκοπευτή. Είναι μεν εφικτή η καταβολή θηραμάτων σε τέτοιες αποστάσεις, αρκεί δε να υπάρχει το ταλέντο. Εγώ λοιπόν έχω να συμπληρώσω κάτι δικό μου στην πρόταση του Μάκη. Προτείνω να ακυρώσουμε τον παράγοντα ταλέντο αφού αυτός δεν είναι σταθερός και να εστιάσουμε στον παράγοντα καθεαυτό της απόστασης.
Προτείνω λοιπόν να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στην οποία αναφέρθηκε ο Μάκης, αφού όμως πρώτα αγοραστούν από το κρεοπωλείο μερικά νωπά κοτόπουλα και ορτύκια. Τα στήνετε στις αποστάσεις που θέλετε και κάνετε δοκιμές. Βάλτε στα 50, 60, 70 , 80 μέτρα μερικά κοτόπουλα και μερικά ορτύκια και τουφεκίστε. Φεύγει το ταλέντο και μένει η απόσταση, προχωρώντας στην εξαγωγή αποτελεσμάτων. Μετά τα τοποθετείτε και στη σχάρα, ακολουθώντας ένα γλέντι τρικούβερτο με αναλύσεις επί αναλύσεων... bbq3 bbq2 beer .beer.

Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή, θα παρακαλούσα να τη βιντεοσκοπήσετε για να τη δούμε και οι υπόλοιποι.
Τι λέτε; Δεν θα είχε ενδιαφέρον; think

Πολυ ωραια σκεψη αυτη η συναντηση αν και ειμαι πολυ μακρια για να παραβρεθω, αν ομως γινει βαλτε και λιγη προβατινα στις δοκιμες εστω μονο για να δουμε την διατρηση:)
μπορούμε να το κάνουμε Κυριακή κάπου στην Αταλάντη(μοιράζοντας την απόσταση)συνδυαζοντας το με κάποιο κυνήγι σε μπασίματα του Οκτώβρη :)

Πως γινεται Δημητρη να βαρας φασσες με 10ρακια 32γρ στα 35 μετρα και να ισχυριζεσαι οτι το βεληνεκες του λειοκανου ειναι 35 μετρα? Εχεις σκεφτει πως αν βαλεις 6αρια η 5αρια μεσα ποσο θα ανεβει το βεληνεκες του οπλου, να εχεις στο μυαλο σου οτι ανετα ανεβαινει στα 60 μετρα. Οταν κανεις μια δοκιμη που λες στα 33 μετρα και δεις την τουφεκια σου να ειναι ολη σε ενα κυκλο 35-40 ποντων θα πεις οτι οκ πρεπει να βαλω πιο ανοιχτο τσοκ η θα πεις οτι οκ εχει πολλα μετρα ακομα να μου δωσει? Κανε καποια δοκιμη με φουλ τσοκ στα 50 μετρα και δες τι κατανομη θα εχει η τουφεκια σου, πλεον με τα φυσιγγια τις κανες και τα τσοκ που υπαρχουν δεν ειναι καθολου παραλογα αυτα τα μετρα;)
Είναι άλλη η φιλοσοφία πίσω από αυτό που λέω....Το όριο για μένα δεν είναι μόνο μέτρα.Είναι και θέμα σεβασμού προς θήραμα και συναδέλφους.το δισκάκι θα το βοσκησω και θα το σπάσω στα 60 μέτρα ....Όμως ένα ακριβοθωρητο θήραμα όπως φασσα η παπί δεν θα το παίξω κορόνα γράμματα σε τέτοια απόσταση...Αν κάναμε όλοι το ίδιο στον κυνηγοτοπο θα ειχαμε μικρότερη σπατάλη σε θήραμα και λιγότερες εντάσεις με συναδέλφους.Προτρεψτε τους φίλους και συγκυνηγους να κάνουν το ίδιο ....

Παραθέτει ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΙΓΗΝΙΤΗΣ (διευθυντής της ελληνικής σχολής κυνηγετικής σκοποβολής)

..... εγώ τουλάχιστον ( αν κάποιος ξέρει κάτι άλλο να με διαφωτίσει. ) τον κ. Αιγινήτη δεν τον έχω δει να κερδίζει σε κάποιον αγώνα , η να έχει κάποια σημαντική διάκριση.
Γιατί θα πρέπει λοιπόν τα λεγόμενά του να τα θεωρώ ευαγγέλιο ??

..... εγώ τουλάχιστον ( αν κάποιος ξέρει κάτι άλλο να με διαφωτίσει. ) τον κ. Αιγινήτη δεν τον έχω δει να κερδίζει σε κάποιον αγώνα , η να έχει κάποια σημαντική διάκριση.
+1000

Εγώ θα το θέσω αλλιώς.κανεις δεν έχει τον συγχωρεμενο και τεράστιο στο είδος του Γιάννη Λοβέρδο στα βιντεάκια του σε τι αποστάσεις τουφεκουσε παπιά φασσες και τρυγόνια?και με όπλα άλλων δεκαετιών όπως aries 2 και άλλα?για να ξεφύγουμε λίγο απ' τον ευσωμο

Είναι άλλη η φιλοσοφία πίσω από αυτό που λέω....Το όριο για μένα δεν είναι μόνο μέτρα.Είναι και θέμα σεβασμού προς θήραμα και συναδέλφους.το δισκάκι θα το βοσκησω και θα το σπάσω στα 60 μέτρα ....Όμως ένα ακριβοθωρητο θήραμα όπως φασσα η παπί δεν θα το παίξω κορόνα γράμματα σε τέτοια απόσταση...Αν κάναμε όλοι το ίδιο στον κυνηγοτοπο θα ειχαμε μικρότερη σπατάλη σε θήραμα και λιγότερες εντάσεις με συναδέλφους.Προτρεψτε τους φίλους και συγκυνηγους να κάνουν το ίδιο ....
Ετσι συμφωνουμε, εγω οταν θα ριξω στη φασσα στα 60 μετρα ειμαι μονος μου δεν υπαρχει κανεις αλλος διπλα μου να του χαλασω το κυνηγι και σπανια θα εχω τραυματισμενο πουλι, φταει και το τσοκ γι αυτο η θα το παρω η θα φυγει αλωβητο. Τραυματισμενα πουλια θα υπαρχουν σε ολες τι αποστασεις στα 20 30 40 μετρα, στα 50 και 60 το πιο πιθανο ειναι καποιος να μεινει πισω στην τουφεκια παρα να τραυματισει το θηραμα. Ποσες κοντινες τουφεκιες διαβασαμε φετος σε τρυγονια που εφυγαν τραυματισμενα σε νορμαλ αποστασεις? Το καλο που εχουν τα μερη που παω για κυνηγι ειναι οτι ειμαι μονος μου και δεν ενοχλω κανεναν, στα μπασιματα περυσι τελη Οκτωβριου που ειμασταν για φασσες το μερος που πηγαμε ειχε κοσμο, περασε ενα κοπαδι ψηλωμενο και ειχα παρει δυο. Αφησα ομως τα πουλια να φτασουν σε μας για να μπορεσουν να τουφεκισουν και οι υπολοιποι οποιος ηθελε, δεν καταφεραν να παρουν πουλι αλλα το επομενο κοπαδι το τουφεκισαν στα 90 μετρα πριν προλαβει να μας πλησιασει οσο κοντα επρεπε. Δεν ειχα ορεξη για τσακωμους και εφυγα να πιασω αλλο καρτερι κι ας μην περνουσαν οι φασσες απο κει, απολαυσα τον καφε μου ομως στις φτερες. Εχω μεγαλο σεβασμο και προς το θηραμα αλλα και προς τους αλλους κυνηγους, για μενα επισης να τουφεκας στεκουμενα πουλια δεν ειναι σεβασμος γιατι δεν του δινεις καμια ευκαιρια να φυγει. Περυσι ειχα την ευκαιρια να παρω πολλες φασσες αν ηθελα σε κατι δεντρα που πηγαιναν και καθοντουσταν,μπορουσα δηλαδη να αλλαξω τσοκ και να βαλω διασπορας και θα επεφταν σαν τα σταφυλια κατω αλλα δεν το εκανα. Καθομουν αρκετα πιο ψηλα και μακρια πειτε με τρελαμενο αλλα ειχα μετρησει και την αποσταση και τις τουφεκουσα οταν περνουσαν για τα δεντρα, μετρημενες αποστασεις 50 και 60 μετρα τραβερσες, δεν ηθελα να κανω νουμερο επαιρνα 1 μεχρι 3 πουλια και εφευγα. Και φετος παλι το ιδιο θα κανω, τραυματισμενα πουλια δεν ειχα παντως ηταν kill or miss οι τουφεκιες.

Ετσι συμφωνουμε, εγω οταν θα ριξω στη φασσα στα 60 μετρα ειμαι μονος μου δεν υπαρχει κανεις αλλος διπλα μου να του χαλασω το κυνηγι και σπανια θα εχω τραυματισμενο πουλι, φταει και το τσοκ γι αυτο η θα το παρω η θα φυγει αλωβητο. Τραυματισμενα πουλια θα υπαρχουν σε ολες τι αποστασεις στα 20 30 40 μετρα, στα 50 και 60 το πιο πιθανο ειναι καποιος να μεινει πισω στην τουφεκια παρα να τραυματισει το θηραμα. Ποσες κοντινες τουφεκιες διαβασαμε φετος σε τρυγονια που εφυγαν τραυματισμενα σε νορμαλ αποστασεις? Το καλο που εχουν τα μερη που παω για κυνηγι ειναι οτι ειμαι μονος μου και δεν ενοχλω κανεναν, στα μπασιματα περυσι τελη Οκτωβριου που ειμασταν για φασσες το μερος που πηγαμε ειχε κοσμο, περασε ενα κοπαδι ψηλωμενο και ειχα παρει δυο. Αφησα ομως τα πουλια να φτασουν σε μας για να μπορεσουν να τουφεκισουν και οι υπολοιποι οποιος ηθελε, δεν καταφεραν να παρουν πουλι αλλα το επομενο κοπαδι το τουφεκισαν στα 90 μετρα πριν προλαβει να μας πλησιασει οσο κοντα επρεπε. Δεν ειχα ορεξη για τσακωμους και εφυγα να πιασω αλλο καρτερι κι ας μην περνουσαν οι φασσες απο κει, απολαυσα τον καφε μου ομως στις φτερες. Εχω μεγαλο σεβασμο και προς το θηραμα αλλα και προς τους αλλους κυνηγους, για μενα επισης να τουφεκας στεκουμενα πουλια δεν ειναι σεβασμος γιατι δεν του δινεις καμια ευκαιρια να φυγει. Περυσι ειχα την ευκαιρια να παρω πολλες φασσες αν ηθελα σε κατι δεντρα που πηγαιναν και καθοντουσταν,μπορουσα δηλαδη να αλλαξω τσοκ και να βαλω διασπορας και θα επεφταν σαν τα σταφυλια κατω αλλα δεν το εκανα. Καθομουν αρκετα πιο ψηλα και μακρια πειτε με τρελαμενο αλλα ειχα μετρησει και την αποσταση και τις τουφεκουσα οταν περνουσαν για τα δεντρα, μετρημενες αποστασεις 50 και 60 μετρα τραβερσες, δεν ηθελα να κανω νουμερο επαιρνα 1 μεχρι 3 πουλια και εφευγα. Και φετος παλι το ιδιο θα κανω, τραυματισμενα πουλια δεν ειχα παντως ηταν kill or miss οι τουφεκιες.

... RESPECT .RESPECT..RESPECT..RESPECT.

Back