Τουφεκιές στα όρια...

Διονυση θες να σου πω και γω την γνώμη μιυ ρε φιλε?

Η συνεχης βολες σε καποιο θηραμα σε μια μεσου ορου αποσταση αλλα και πορεια βολης δημιιυργουν ενα αντανακλαστικο στο υποσυνειδητο το οποιο μες επιτρεπει εγκεφαλικά να τις επαναλαμβανουμε καθε φορά.
Οταν εχουμε τον σωστο συνδυασμό τσοκ και φυσιγκι και το σωστο οπλο στα μετρα μας και κανιυμε ενα κυνηγι συχνα καποια στιγμη θα γινεται η βολη ασυναισθητα.
Αν π.χ εσυ εχεις μαθει καλα τις βολες στις μαυρες του πρωινου τις σπιρτοζες και τις κανεις να κλαινε'' αυτο δεν σημαίνει οτι θα το κανουν ολοι.
Μπορω να σου πω οτι ειναι πιο δυσκολες αυτες αν αναλογιστεί κανεις ποσο κοντά ξαφνικα πςριοριαμενου χωρου και γρήγορα γίνονται που δεν καταλαβαινεις οτι στοχευεις.
Τις θεωρω πθο δυσκολες απο πορεις π.χ παπιων η φασσας πιυ περιμενεις το πουλί στρωτα καθαρα και το περνεις οραν εχεις μαθει κιολας την ''ντουφεκια''
Εκει λοιπον μετρας αποστααη η μετρα κλπ?
Η στοχευεις. ?
Δοκιμασε να στοχευσεις βαζοντας ακιδα στο πουλι και αμα πεσει σφυρα μου κλεφτικα.

Στθς δοκιμες η αποσταση γινεται με ταινια μετρημενα.
Αδιαμφησβητητο.
Στο κυνηγι η μετρηση ειτε ειναι 48 μετρα ειται ειναι 53 μετρα δεν θα παιξει ρολο.
Εαν εχεις μαθει να τα ντουφεκας εκει εμαθες ειτε στο 48 ειται στο 53 θα πεσει ρε φιλε.
Τωρα αν καποιος η καλύτερα να πιυμε εγω για να μην δινω λαθος εντυπώσεις ριχνω στα 40 μετρα και λεω οτι ειναι 60 λογω λαθους μου υπολογισμού αυτο δεν κανει ρην βολη αδυνατη.
Απλα εγω εχω λαθος και πρεπει να το βελτιωσω.
Αλλο αν μπορω να υπολογισω σαν σημειο αναφορας μια αποσταση και αλλο αν θα πεσει το πουλί.
Αμα ξερω να το ρίξω με ολα οσα υποθηκαν θα πεσει ρε παιδες.
Εχω δει απίστευτες βολες.
Ο φιλος μου αυτος ομως ειναι κυνηγος καρτεριτζης και ριχνει δυο φορες την βδομαδα σκοπςυτηριο και 8 κιβωτια των 250 σε τσιχλες και σιραριθρες τον χρονο.
Δεν μπορω να κοντράρω την εμπειρια του.
Ελα τωρα να πω σε ενα παιδι λεω τυχαια τωρα τον skaifall που νομιζω δεν κυνηγα ο άνθρωπος ορτυκια να ερθει μαζι μου.
Αμα παρει τα 3 στα δεκα θα μαι πολυ χαρουμενος.
Μονο την φερμα να δει οντας απειρος θα του κοπουν τα ποδια.
Εγω χωρις να το παινευτω θα παρω τα 9 ρε φιλε.
Σκαιφαλλ σε χρηαιμοποιησα τυχαια ως παράδειγμα φιλε να με συγχωρείς ειδικα αν τα κυνηγας και τα ξερεις.

Ελα να με παρει ο παυλος εμενα η αλλος φιλος στα μπασιματα σας στην τσιχλα που τις παιζετε σε περασματα στα 35-45 μετρα και τις βλεπετε κουκιδες.
Αμα παρω πουλι εκτος απ το δικο μου θα ναι ευτύχημα.
Εσυ ομως διπλα η ο παυλος θα τις κατεβαζεις μια χαρά.
Το ξερεις το εχεις γραμενο υποσυνείδητα.

Αμα εσυ τις κατεβαζεις ειται 35 μετεα ειναι ειται 45 μετρα ειναι πέφτουν. ......αρα γινεται.
Υποσυνειδητα ξερεις και που βρίσκεται και που θα ριξεις.
Αντε και πεσες εξω λιγα μετρα.

Τωρα αν λες οτι ηταν στα εκατο...δεν θα σκασω εγω να μαθω να ντουφεκαω στα 100.
Αλλα και συ πρεπει να θες να κοροιδευψεις τον εαυτο σου να βλεπεις τα 45 ως εκατο και να μιλας για τσιχλα.

Με λιγα λογια...νομιζω καλύφθηκε η κουβεντα.

Η νρουφεκια στα ορια ειναι η νρουφεκια ατο υποσυνειδητο οριο του καθε ενος απι εμας.
Του ντινγουιντ το οριο είναι αλλο εμενα αλλο εσενα αλλο.....

Βγειτε για κυνηγι φιλοι μου...απολαύστε το.....χαλαρωστε....και εχει πολλα το μυαλο μας μεσα για να το γεμιζουμε πιστευω και με υπερβολικη αναλυση του μεχρι ποσο μπορρι καποιος να ριξει.

Ριχνει οπου θελει οσο ξερει και οσο του επιτρεπει η ηθικη του και οι εμπειρια του (αμα τα περνει τα πουλια στα 60) και χει κοπιασει σε εξοπλισμο και γνωση να το κάνει τοτε και ηθικο ειναι και επιτευγμα)

Καλα κυνηγια.
.congrats..congrats..well done.

Να δουμε στο τελος ποιος θα κανει το τεστ της παραλιας η του γρασιδιου να δουμε εντυπωσεις.xm.
Βαλε μου στην παραλια η στο γρασίδι καμια σουιδεζα...φιλοξενα με κ δυο μερες για ''επαγγελματικο'' ταξιδι κ σου τεσταρω εγω οτι θες οπως το θες κ οσο θες πανω της.
Σου λεω θα ''πεσει'' .yel. .banana.

Φιλε μου σορυ δεν ξερω τι τεστ ειναι αυτα αλλα εγω σουιδεζα σκέφτηκα.sarcastic..sarcastic.

Πολυ φασαρια για το τιποτα.Ακαριαιος θανατος στα 50+ μετρα στα υδροβια(πρασινα,σφυριχταρια,ψαλιδες) με ενα φυσιγγι 34-36 γρμ Νο4 και full τσοκ γινετε για πλακα.Αρκει να μπορει να το πραξει ο σκοπευτης.Προσωπικα γνωριζω αρκετους που μπορουν.Μετρησιμα μεγεθη σαφως και υπαρχουν.Η αποσταση του γκιουμε απο την γραμμη(συσταδα) των γιαλγκινιων(αλμυρικια)ειναι ευκολα μετρησιμη με μια απλη κορδελα.Οταν σε τουφεκιες τραβερσας σε πουλια που πετουν παραλληλα με την γραμμη πεφτουν μετα την συσταδα που απεχει 50 μετρημενα μετρα απο σενα δεν αφηνει νομιζω μεγαλα ερωτηματικα.Υπαρχουν και τα μη μετρησιμα υποθετικα μεγεθη.Δηλαδη οταν πετα 25(?) υποθετικα μετρα πανω απο την συσταδα μας ποση ακριβως ειναι η ολικη αποσταση μπορει να κανω λαθος υπολογισμο...
Αυτοι που ψαχνονται περισσοτερο απ'ολους στα οπλα τσοκ κανες φυσιγγια και πυριτιδες ειναι οι κυνηγοι φασας και υδροβιων.Και ειναι αυτοι κυριως που επιμενουν στην κουβεντα μας για τις μακρυνες τουφεκιες.Τυχαιο??Δεν νομιζω!Απλα και μονο γιατι ειναι του .. ανοιχτου πεδιου.Οι πενταοροφες οικοδομες μας δινουν την εντυπωση "βουνου" μεσα στην πολη.Αν δεις μια υπερυψομενη σκοπια στον Εβρο με το ιδιο υψος θα σου φανει "σπιτακι" εκει στη ανοιχτωσια.Το υψος της 5οροφης ειναι εντυπωσιακο με την πρωτη ματια και δεν ειναι λιγες οι φορες που το εχω διαβασει ως μετρο συγκρισης σε παρομοιες συζητησεις αλλα οσες φορες ειδα να πετουν περιστερια η γλαρη απο πανω ειπα νοητα απο μεσα μου "σε κατεβαζω απο κει με 8ρακι και ντεμι..ΑΝΕΤΑ"Εχετε το υπ οψη σας και παρατηρήστε το αν σας δοθει η ευκαιρια;)
Πανω στην κουβεντα τεθικε απο φιλους και το ηθικο κοματι του ζητηματος.Κατα την αποψη μου ειναι χειροτερο(απο ηθικης πλευρας) να ριξω μια καραμπινια 7/8αρια διασπορας σε ενα κοπαδι πουλιων στα 25-30 μετρα απ το να ριξω επιλεκτικα σε συγκεκριμενα πουλια στα 40-50μ με σφιχτο τσοκ και καταλληλα σκαγια.Ειναι αλλο διαφορετικο κοματι αυτο της ηθικης και δεν εχει να κανει τοσο με τις αποστασεις οσο με αλλους παραγοντες.
Αυτη ειναι απλως μια αποψη που εξεφρασα διαβαζοντας επι τροχαδειν το νημα και δεν εχω προθεση να θιξω προσωπα που συμετεχουν στην στην κουβεντα
αυτο με το αλμυρικη και τη πολυκατοικια πολυ μου αρεσε και αυτο λεμε τοσο καιρο αλλα.....τη λεγανε οι παλιοι (αν δεν βλεπουμε χρωματα στα παπια και στις φασσες δεν ντουφεκαμε)

Βαλε μου στην παραλια η στο γρασίδι καμια σουιδεζα...φιλοξενα με κ δυο μερες για ''επαγγελματικο'' ταξιδι κ σου τεσταρω εγω οτι θες οπως το θες κ οσο θες πανω της.
Σου λεω θα ''πεσει'' .yel. .banana.

Φιλε μου σορυ δεν ξερω τι τεστ ειναι αυτα αλλα εγω σουιδεζα σκέφτηκα.sarcastic..sarcastic.
.congrats..RESPECT.Οσο για το τεστ διαβασε λιγο ποιο πισω και θα καταλαβεις

Αν δεν κάνω λάθος ο προορισμός του συγκεκριμένου τσοκ από τον κατασκευαστή αφορά την δεύτερη τουφεκιά στο αγώνισμα του double trap. Ωστόσο μπορεί κάποιος να πει ότι για ιδίων όφελος ο εταιρίες λένε ότι θέλουν. Αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε είναι ο κανονισμός του ολυμπιακού τραπ που θεωρεί επιτυχημένο το σπάσιμο του δίσκου μέχρι τα 75 με 76 μέτρα, ανάλογα τις διαστάσεις του γηπέδου. Επίσης, στο ολυμπιακό trap απαγορεύονται όπλα με πατέντες όπως porting. Μια κάννη φουλ και ένα φυσίγγι 24 γρ που μπορεί να σπάσει τον δίσκο μέχρι τα 75 μέτρα.

To U4 το εχω φερει εδω και χρονια για δυο ατομα της τσιχλοπαρεας μου στα μπασιματα, ενας κυνηγαει με Remington και ο αλλος με Vinci. Τις τουφεκιες τις εχω δει ο ιδιος προσωπικα. Τις δοκιμες τις εχω δει επισης που ηταν στα 60 μετρα με φυσιγγια ιδιογομωσης Ν 7.5 και μετρημενη αποσταση με range finder. Αν καποιος μπορει να υπολογισει σε αυτα τα μετρα την προσκοπευση σωστα δεν χωραει η παραμικρη αμφιβολια οτι εχει πολυ μεγαλες πιθανοτητες να καταβαλει το θηραμα σε αυτη την αποσταση. Ναι υπαρχουν καποια κενα στην τουφεκια, λογικο για την αποσταση και συγκρισιμο περιπου με μια τουφεκια με ΙC στα 40 περιπου μετρα.

Μαλον εχεις κανει λαθος και μεταφραζεις τα γραφομενα μου με το δικο σου σκευτικο σηγουρα δεν εχω ενοησει ποτε κατι τετιο ουτε σηναδει με τον χαρακτηρα μου. Ξαναδιαβασε τα ποςτ .
Αν οντως το εννοεις τοτε δεν το καταλαβα εγω καλα με συνγχωρεις.....shake hands.

αυτο και αγορασα και την sp10 και το ufo
αγορασες cal 10 για ποιο λογο φιλε αν επιτρεπεται ?? και UFO για ποιο λογο ? εσυ δεν εγραφες ότι δεν γινονται οι μακρινες τουφεκιες και ζητούσες επιμονα να βαλουμε φωτο για να αποδειξουμε τους ισχυρισμούς μας??

Φιλε δημητρη απο τα γραφομενα αυτο καταλαβες.Εγω εγραψα για την αποδοση της συγκεκριμενης τουφεκας,Εγω την δοκιμη στα 70μ την εχω κανει και τα αποτελεσματα θα τα αναφερω οταν θα ερθει η ωρα.Τωρα για την σπ10 την αγορασα γιατι ειμαι οπλολατρης οπλολαγνος γοα μενα οπλομ ας για καποιους αλλους.Βλητικα αν θες την γνωμη υπερτερει απο ολα τα υπολοιπα οπλα που κατεχω και εχω δοκιμασει παντα με φυσιγγια εμποριου.Φετοσ θα την κυνηγησω πολυ περισσοτερο στην κεντρικη μακεδονια και τα αποτελεσματα.Πιστευω με συμβατικα φυσιγγια και με ατσαλινα σκαγια το πρασινο δεν πεφτει στα 70μ[οταν εισαι απολυ καλος σκοπευτης να εχεις πιθανοτητες μεγαλυτερες απο 50 τοις εκατο]Αυτα. δεν μιλαω για ΣΠ10

Εγω παιδια θελω να συζητήσουμε για την βολη του φιλου Γιωργου στα 50μ.Σιγουρα κ η ΒΕΡΕΤΤΑ 391 σε αυτην την αποσταση εχει καλη αποδοση με αυτό τον συνδυασμο τσοκ και φυσιγγιου αλλα κατά την γνωμη μου η τουφεκια αυτή δεν θα μας δωσει την τσιχλα σιγουρα.Αν υποθεσουμε ότι ο σκοπευτης είναι αριστος οι πιθανότητες για να καρπωθούμε την τσιχλα είναι κατω από μισες.Την γνωμη μου λεω και δεν θελω να ερθω σε κοντρα με κανενα.Για τα 50-60-70 μετρα ο καθενας εχει την δικη του αποψη,θα ηθελα να δω μια βολη στα 70μ. σε στοχο διαμετρου 76εκ. με ν.3 3,3μμ για παπια.Οποιος ανεβασει τετοια βολη εγω θα τον παραδεκτο.Για την ιστορια στον ανωτερω στοχο τουλάχιστον 90 σκαγια.Και κατι ακομα στα 10000τετ.εκ του πινακα δοκιμων χωρανε περιπου 285 τσίχλες αρα θελουμε 570 σκαγια στον στοχο.
Την τσίχλα δεν είναι ανάγκη να την σκεφτόμαστε "παστωμένη" πάνω στον πίνακα για να υπολογίσουμε με πόσα σκάγια πρέπει να γεμίσει αυτός. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι το πουλί πετάει την ώρα που μια στήλη σκαγιών θα κατευθυνθεί επάνω του. Οπότε αλλάξει συνέχεια θέση και αυτό και τα σκάγια άρα θεωρώ σχεδόν αδύνατο να γλυτώσει μια τσίχλα από την τουφεκιά της φωτογραφίας. Αυτό που προτείνεις σου υπόσχομαι ότι θα το κάνω γιατί το έχω και εγώ απορία και είναι πολύ ευχάριστο να κάνω τετοιες δοκιμές. Τον ανεβάζεις πολύ τον πύχη βέβαια για τα 70 μέτρα αλλά χαίρομαι ειλικρινά που από τα 50, περάσαμε στα 60 και τώρα μας ενδιαφέρουν τα 70. Ακίνητο στόχο 76 εκατοστών δεν ξέρω αν θα τον βρει η τουφεκιά στα 70 μέτρα αλλά θα το δοκιμάσω και θα έχεις σύντομα οπτικό υλικό. :)
Το πολύ πολύ να μην είναι ο στόχος 76 εκατοστά αλλά θα φτιάξω μετά κύκλο.

Last edited by a moderator:
Τώρα που ξαναδιαβάζω και ξαναδιαβάζω το μήνυμα σου βλέπω ότι θες στον στόχο των 76 εκατοστών με νούμερο 3 σκάγια, να μπουν και 90 σκάγια μέσα.... :)
Γιατί ακριβώς αυτό; Εγώ αν βρω δέκα 3άρια μέσα θα είμαι ευτυχισμένος, εσύ γιατί θες 90 .xm.;

Γιωργο η απαντηση σου με καλυψε απολυτα.συγνωμη για τα γραφομενα μου.Αν υπαρχει η δυνατοτητα παρακαλω να διαγραφει το μηνυμα μου.Οποιος επιθυμει απο την παρεα σας να δοκιμασει στον εβρο την SP10 να του την δωσω για να βιωσετε μια διαφορετικη εμπειρια
Την θέλω εγώ αλλά φυσίγγια ποιος θα μου αγοράσει δεν ξέρω .sarcastic..sarcastic..sarcastic. που κάτω από 50€ το κουτί δεν πρέπει να υπάρχουν, μην σου πω ότι λέω και λίγα.

Δεν ηξερα οτι υπαρχει διαθεσιμο στην αγορα διαμετρημα 10.
Φιλε Φωτη ιταν μπορεις βαλε καμια φωτο σε αντιστοιχο θεμα απο οπλο και φυσιγγια.
Ειναι πολυ ενδιαφερον και σιγουρα σπανιο. :)
Σε εμας τουλάχιστον μονο κανενα κειμηλιο μπορει να βρεθει καπου σε καμια εκθεση μαγαζιου.
Νομιζω τωρα που το σκέφτομαι οτι καποτε ειχα δει ενα :)

Μην μου θυμίζετε τις δεκάρες ρε παιδιά. Την κουβαλάγαμε κάθε μέρα στον γκιουμέ να ρίξω ένα γ@μιμ3νο φυσίγγι σε κάνα ψηλωμένο κοπάδι και ο ιδιοκτήτης είχε και μια βαλίτσα μαζί reminghton super magnum με σκάγια tungsten και βολφράμιο, κάτι καρότα 15 πόντους :eek: Ένα τέτοιο κοπάδι δεν πέρασε και την τελευταία μερα που γέμισε ο ουρανός κοπαδάκια με πράσινα, δεν την είχαμε πάρει μαζί .hair. Πέρναγαν και σε ύψος ότι πρέπει για αυτό το όπλο με αυτά τα φυσίγγια, κοντά στα 70 με 120 μέτρα .fiurius.

Back