Πολυ φασαρια για το τιποτα.Ακαριαιος θανατος στα 50+ μετρα στα υδροβια(πρασινα,σφυριχταρια,ψαλιδες) με ενα φυσιγγι 34-36 γρμ Νο4 και full τσοκ γινετε για πλακα.Αρκει να μπορει να το πραξει ο σκοπευτης.Προσωπικα γνωριζω αρκετους που μπορουν.Μετρησιμα μεγεθη σαφως και υπαρχουν.Η αποσταση του γκιουμε απο την γραμμη(συσταδα) των γιαλγκινιων(αλμυρικια)ειναι ευκολα μετρησιμη με μια απλη κορδελα.Οταν σε τουφεκιες τραβερσας σε πουλια που πετουν παραλληλα με την γραμμη πεφτουν μετα την συσταδα που απεχει 50 μετρημενα μετρα απο σενα δεν αφηνει νομιζω μεγαλα ερωτηματικα.Υπαρχουν και τα μη μετρησιμα υποθετικα μεγεθη.Δηλαδη οταν πετα 25(?) υποθετικα μετρα πανω απο την συσταδα μας ποση ακριβως ειναι η ολικη αποσταση μπορει να κανω λαθος υπολογισμο...
Αυτοι που ψαχνονται περισσοτερο απ'ολους στα οπλα τσοκ κανες φυσιγγια και πυριτιδες ειναι οι κυνηγοι φασας και υδροβιων.Και ειναι αυτοι κυριως που επιμενουν στην κουβεντα μας για τις μακρυνες τουφεκιες.Τυχαιο??Δεν νομιζω!Απλα και μονο γιατι ειναι του .. ανοιχτου πεδιου.Οι πενταοροφες οικοδομες μας δινουν την εντυπωση "βουνου" μεσα στην πολη.Αν δεις μια υπερυψομενη σκοπια στον Εβρο με το ιδιο υψος θα σου φανει "σπιτακι" εκει στη ανοιχτωσια.Το υψος της 5οροφης ειναι εντυπωσιακο με την πρωτη ματια και δεν ειναι λιγες οι φορες που το εχω διαβασει ως μετρο συγκρισης σε παρομοιες συζητησεις αλλα οσες φορες ειδα να πετουν περιστερια η γλαρη απο πανω ειπα νοητα απο μεσα μου "σε κατεβαζω απο κει με 8ρακι και ντεμι..ΑΝΕΤΑ"Εχετε το υπ οψη σας και παρατηρήστε το αν σας δοθει η ευκαιρια

Πανω στην κουβεντα τεθικε απο φιλους και το ηθικο κοματι του ζητηματος.Κατα την αποψη μου ειναι χειροτερο(απο ηθικης πλευρας) να ριξω μια καραμπινια 7/8αρια διασπορας σε ενα κοπαδι πουλιων στα 25-30 μετρα απ το να ριξω επιλεκτικα σε συγκεκριμενα πουλια στα 40-50μ με σφιχτο τσοκ και καταλληλα σκαγια.Ειναι αλλο διαφορετικο κοματι αυτο της ηθικης και δεν εχει να κανει τοσο με τις αποστασεις οσο με αλλους παραγοντες.
Αυτη ειναι απλως μια αποψη που εξεφρασα διαβαζοντας επι τροχαδειν το νημα και δεν εχω προθεση να θιξω προσωπα που συμετεχουν στην στην κουβεντα