Τελικά χρειαζόμαστε πολλά όπλα;

Πόσα όπλα έχουμε; Θέλουμε να πάρουμε κι άλλα;

• 1

Votes: 7 9,2%
  • 2

Votes: 24 31,6%
  • 3

Votes: 15 19,7%
  • 4

Votes: 7 9,2%
  • 5

Votes: 8 10,5%
  • Πάνω από 5

Votes: 10 13,2%
  • Θέλω να πάρω κι άλλα

Votes: 29 38,2%
  • Δεν θέλω να πάρω άλλα

Votes: 18 23,7%

• Total voters
    76

George Ant.

Staff member
Τελικά χρειαζόμαστε πολλά όπλα;
Για εμένα η απάντηση είναι όχι! Δεν χρειαζόμαστε πολλά όπλα. Θέλουμε όμως πολλά όπλα.
Ο καθένας για τους δικούς του λόγους!
Προσωπικά κυνηγάω με καραμπίνα 66cm τσιχλοκότσυφα, τρυγόνι και μπεκάτσα.
Στα υδρόβια όμως, επειδή στο μέρος που κυνηγάω περνάνε ψηλά, η 66cm χάνει σε σκοπευτική γραμμή.
Οπότε θα ήθελα κάτι με με μακρύτερη κάννη.
Επίσης πάω και κανένα σκοπευτήριο, που η καραμπίνα δεν κάνει, οπότε έχω και ένα σούπερ ποζέ.

Last edited:
Να φοβάσαι τον κυνηγό που κυνηγά με ένα μονο όπλο λένε κ έχουν απόλυτο δίκιο...
Το πρωτοάκουσα μικρός χωρίς να έχω ξεκινήσει το κυνήγι, και δεν μπορούσα να καταλάβω τι εννοούσε. Αργότερα κατάλαβα

από ποια άποψη Άρη?
Ότι μαθαίνεις το όπλο σου κ γίνεται φυσική προέκταση του εαυτού σου... Κάθε όπλο θέλει χρόνο προσαρμογής κ οι συχνές αλλάγες μόνο προβλήματα δημιουργούν στην απόδοση... Ωστόσο δεν μέτρα μόνο η απόδοση αλλά κ η προσωπική ευχαρίστηση οπότε καλά κάνουμε κ αλλάζουμε...

Ότι μαθαίνεις το όπλο σου κ γίνεται φυσική προέκταση του εαυτού σου... Κάθε όπλο θέλει χρόνο προσαρμογής κ οι συχνές αλλάγες μόνο προβλήματα δημιουργούν στην απόδοση... Ωστόσο δεν μέτρα μόνο η απόδοση αλλά κ η προσωπική ευχαρίστηση οπότε καλά κάνουμε κ αλλάζουμε...
Α οκ κατάλαβα, ότι γίνεται φαρμακοχερης δλδ...γιατί αρχικά το είδα ως αρνητικό

Τρία στον οπλοβαστό, μια καραμπίνα, ένα ποζέ με κάνη 67cm για κυνήγι και ένα συναισθηματικής αξίας. Αλλά θα ήθελα κι ένα ποζέ με κάνη 71-76 πόντους δισκάνδαλο με ρυθμιζόμενο κοντάκι. Βασικά θα είναι η επόμενη αγορά όταν το πάρω απόφαση

Το όπλο είναι εργαλείο, είναι και αντικείμενο συλλογής. Μερικά όπλα ( το όπλο του παππού - του πατέρα) μπορεί να μην τα χρησιμοποιούμε, όμως έχουν συναισθηματική αξία και τα θέλουμε να τα έχουμε. Ένα και μοναδικό όπλο σίγουρα δεν φτάνει. Όμως με δύο όπλα πιστεύω ότι είσαι οκ από πρακτική άποψη. Προσωπικά δεν βρίσκω κακό να έχει κανείς όσα όπλα θέλει, αρκεί να φροντίζει για την ασφαλή φύλαξη τους.

Last edited:
Πάντα κυνηγούσα με ένα όπλο ... σκοπευτήριο με το ίδιο μιας και πάω για πλάκα και να διατηρούμαι σε φόρμα.
Αυτή την στιγμή έχω ένα κοκοράτο του παππού και του πατέρα μου, μια 1187 εφεδρική ραγισμένη και την Μ2.

Για τα όπλα μας ισχύει ότι και για τις γυναίκες και τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ τους... Έχουμε πολύ περισσότερα από όσα πραγματικά χρειαζόμαστε αλλά και πολύ πολύ λιγότερα από όσα πραγματικά θα θέλαμε...

Πρακτικά κυνηγάω μόνο με την SX3 αλλά έχω άλλα 9 και θέλω άλλα τόσα...

Κατά την προσωπική μου πάντα γνώμη το ιδανικότερο είναι να έχει κάποιος 1 όπλο για να κάνει όλα τα κυνήγια του ανεξάρτητα αν είναι καραμπίνα η δίκαννο και ένα για εφεδρικό σε περίπτωση ανάγκης ( επισκευή , μακρυ κυνηγετικό ταξίδι ) .

4 δικαννάκια στην κατοχή μου και ο πατέρας 1 την ραφαέλο κρίο.Όλα τα δικαννάκια τα φέρνω γύρω, την καραμπίνα πάρα πολύ σπάνια την παίρνω.Την αφήνω στον μπαρμπαμήτσο!
Το έχω ξαναπεί . Τα δίκαννα είναι παντοτεινή αγάπη και οι καραμπίνες one night stand.

Back