Τελικά χρειαζόμαστε πολλά όπλα;

Πόσα όπλα έχουμε; Θέλουμε να πάρουμε κι άλλα;

• 1

Votes: 7 9,2%
  • 2

Votes: 24 31,6%
  • 3

Votes: 15 19,7%
  • 4

Votes: 7 9,2%
  • 5

Votes: 8 10,5%
  • Πάνω από 5

Votes: 10 13,2%
  • Θέλω να πάρω κι άλλα

Votes: 29 38,2%
  • Δεν θέλω να πάρω άλλα

Votes: 18 23,7%

• Total voters
    76
Το πολλά ή λίγα ειναι έννοιες σχετικές...
Ακριβώς γιατί αν είχα άνεση θα χα καμία 40 όπλα άλλα τόσα πιστόλια και μαχαίρια 2/3 αεροβόλα ,βαλιστρες και δύο σπαθιά σαμουράι,νόμιμα και έναν όλμο ,ένα m1 ,,και ένα 50 Άρι browning για παν ενδεχόμενο.

Ακριβώς γιατί αν είχα άνεση θα χα καμία 40 όπλα άλλα τόσα πιστόλια και μαχαίρια 2/3 αεροβόλα ,βαλιστρες και δύο σπαθιά σαμουράι,νόμιμα και έναν όλμο ,ένα m1 ,,και ένα 50 Άρι browning για παν ενδεχόμενο.
Το παράξενο ειναι όταν έχεις 5 όπλα πανομοιότυπα για το ίδιο κυνηγι/θήραμα ...

Κατά την άποψή μου και με ένα καλό και "θηλυκό" όπλο κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά.
Όμως, όπως σοφά έγραψε στην πρώτη ανάρτηση ο Administrator, θέλουμε και άλλα.
Προσωπικά τα πρώτα χρόνια της κυνηγ. πορείας μου είχα ένα, αλλά όχι το ίδιο.
Άλλαζα μέχρι να βρω αυτό που θα μου κάνει καλύτερα και αυτό ήταν η Franchi 48 Al. Μετά, θες από περιέργεια, θες από οικονομική βελτίωση, θες από ματαιοδοξία άρχιζα και "φόρτωνα". Κάποια στιγμή είχα πέντε και για αρκετές δεκαετίες 3-4. Όλα διαφορετικά μεταξύ τους. Όλα τα είδη. Υπερβολή! Τώρα απέμειναν δύο, ένα ποζέ και μία καραμπίνα. Υπεραρκετά.
Τη μεγαλύτερη αγάπη μου τα πλάγια (και πέρασαν 3) δεν κατάφερα ποτέ να βολευτώ.

Το παράξενο ειναι όταν έχεις 5 όπλα πανομοιότυπα για το ίδιο κυνηγι/θήραμα ...
Οπως οι Άγγλοι για κυνήγια με τους βοηθούς έχουν τα ξακουστα ζεύγη όπλων ( πανομοιότυπα με αρίθμηση 1 και 2), μπορεί σε κανένα καρτέρι να δούμε κάποιον δικό μας λορδο με δύο τρεις μπάτλερ και 4, 5 ολόιδια όπλα. Πολύ πιθανό να υπάρχει τέτοιος μαχαραγιας ή σεΐχης .

Οπως οι Άγγλοι για κυνήγια με τους βοηθούς έχουν τα ξακουστα ζεύγη όπλων ( πανομοιότυπα με αρίθμηση 1 και 2), μπορεί σε κανένα καρτέρι να δούμε κάποιον δικό μας λορδο με δύο τρεις μπάτλερ και 4, 5 ολόιδια όπλα. Πολύ πιθανό να υπάρχει τέτοιος μαχαραγιας ή σεΐχης .
Εμένα πάντως επειδή με έχει βολέψει αφάνταστα η SΧ3, είναι στα άμεσα σχέδια μου να πάρω άλλη μια ίδια να την φέρω στα μέτρα ακριβώς ίδια με αυτή που έχω τώρα (αν δεν είναι ήδη μιας και σε αυτή που εχω τώρα δεν πείραξα τίποτα εξαρχής) και να ησυχάσω από όπλο για να χρησιμοποιώ στο κυνήγι για την υπόλοιπη ζωή μου. Τώρα όπως είπα φυσικά εννοείται πως θα ήθελα να πάρω και κάποια άλλα oπλα, αλλά την SX3 δεν μπορεί κανενα να την υποσκελισει για αυτό θέλω να την κλωνοποιησω...

Εμένα πάντως επειδή με έχει βολέψει αφάνταστα η SΧ3, είναι στα άμεσα σχέδια μου να πάρω άλλη μια ίδια να την φέρω στα μέτρα ακριβώς ίδια με αυτή που έχω τώρα (αν δεν είναι ήδη μιας και σε αυτή που εχω τώρα δεν πείραξα τίποτα εξαρχής) και να ησυχάσω από όπλο για να χρησιμοποιώ στο κυνήγι για την υπόλοιπη ζωή μου. Τώρα όπως είπα φυσικά εννοείται πως θα ήθελα να πάρω και κάποια άλλα oπλα, αλλά την SX3 δεν μπορεί κανενα να την υποσκελισει για αυτό θέλω να την κλωνοποιησω...
Σωστή σκέψη.

2-3 οπλα χρειαζόμαστε ανάλογα αν πάμε και σκοπευτήριο. Μια καραμπίνα για σκληρή χρήση (περπατητα με πολλά φυσιγγια-καρτέρια με βαριές γομωσεις-βαλτους κτλ). Ένα ελαφρύ δικανο για άνετο κουβάλημα σε περπατητα κυνήγια φερμας και ένα δικανο για χρήση σκοπευτηριου. Αυτή είναι η δικιά μου άποψη

2-3 οπλα χρειαζόμαστε ανάλογα αν πάμε και σκοπευτήριο. Μια καραμπίνα για σκληρή χρήση (περπατητα με πολλά φυσιγγια-καρτέρια με βαριές γομωσεις-βαλτους κτλ). Ένα ελαφρύ δικανο για άνετο κουβάλημα σε περπατητα κυνήγια φερμας και ένα δικανο για χρήση σκοπευτηριου. Αυτή είναι η δικιά μου άποψη
Αν κάποιος έχει 3 τελείως διαφορετικές χρήσεις π.χ. Κυνήγι δενδρόβιων καρτέρι, ή περπατητό, Κυνήγι εδαφόβιων και τριχωτών και σκοπευτήριο, ΝΑΙ, χρειάζεται 3 διαφορετικά όπλα. Άλλα παπούτσια φοράμε στο βουνό, άλλα στο στίβο και άλλα στο γάμο.
Όμως, για να τα λέμε όλα, εξαρτάται από την ποσόστωση των τριών διαφορετικών σκοπευτικών δραστηριοτήτων.
Για μένα π.χ. είναι (ήταν....) 95% δενδρόβια (φάσα, τρυγόνι, τσίχλα) 4% πέρδικα, 1% σκοπευτήριο.
Δύο όπλα υπεραρκετά για να μην πω.....1,5.

Εμένα τώρα μου λείπει ένα ελαφρύ (δε ξέρω τι ακόμα) και ένα πλάγιο τραντισιονάλε.

Back