Τελικά χρειαζόμαστε πολλά όπλα;

Πόσα όπλα έχουμε; Θέλουμε να πάρουμε κι άλλα;

• 1

Votes: 7 9,2%
  • 2

Votes: 24 31,6%
  • 3

Votes: 15 19,7%
  • 4

Votes: 7 9,2%
  • 5

Votes: 8 10,5%
  • Πάνω από 5

Votes: 10 13,2%
  • Θέλω να πάρω κι άλλα

Votes: 29 38,2%
  • Δεν θέλω να πάρω άλλα

Votes: 18 23,7%

• Total voters
    76
Έχοντας αλλάξει εύκολα 15+ έχω 3 τώρα το ιδανικό για μένα είναι να έχεις 2 cal 12 με σωστά κοντάκια αλλά διαφορετικά χαρακτηριστικά στις κανες αλλά να κυνηγάς με το 1 το άλλο εφεδρικό και 1cal 20 για να είσαι sportsman για ορτύκι και ότι άλλο σε βολεύει.

Ο κουμπάρος και συνκυνηγος χρόνια μου είχε πει μια φορά..... καημό το'χω να σε δω να κυνηγήσεις μια χρονιά με ένα μόνο όπλο....του απάντησα όταν ανατηλει ο ήλιος από τη Δύση θα γίνει αυτό...
Έχω 2 πλαγιοκανα, μια καραμπίνα, ένα σκοπευτικό,μια επαναληπτική και δυο μονοκανα, έχω επίσης στο πρόγραμμα αγοράς ένα ποζε ελαφρύ ή μια 20αρα καραμπίνα. Υπερβολή τόσα όπλα το ξέρω αλλά τα κυνηγάω όλα....

Έχω τρία όπως οι περισσότεροι
Δυο ποζε το ένα είναι σταθερό 1-2
Και μια ραφαελο λούσο
Μια μπενελα ακόμη θέλω
Και όσες φορές έτυχε να παρω το 725 μπραουνιγκ κάτι τύχαινε και στοπ και έτσι εμεινα με των καημό
Στο μέλλον ένα πλάγιο δισκανδαλο

Εγω νιωθω και υιοθετω οτι μονο τα οπλα κληρονομιας η συναισθηματικης αξιας πρεπει να κατεχει περαν απο το ενα και κυριο του οπλο ο κυνηγος

Δεν μου αρεσουν οι αλλαγες ατα οπλα
Και παντα με ενα οπλο κυνηγαω

Δεν θεωρω ως οπλο κυνηγιου το οπλο που καποιος εχει για σκοπευτηριο , οταν το κανει σαν σοβαρη ενασχοληση

Αλλιως και εκει με το ενα και κυριο του οπλο θεωρω σωστο να πηγαινει

Προςωπικα ενα και μονο οπλο κατεχω και κυνηγω περαν του οπλου απο τον παππου

Αλλα 10 να ειχα
Με το δικαννο που κυνηγω θα εβγαινα και παντα με αυτο

Εκτος και εαν σε ολα ειχα φτιαγμενο κοντακι στα μετρα μου

Ενα δικαννο θελω αποκτησω και το θελω παρα πολλα χρονια
Παντα καποιο εμποδιο βρισκεται στην αποκτηση του

Εαν και εφοσον το αποκτησω και ειναι στα μετρα μου

Τοτε το ζαμπαλα θα φυλακτει και δεν θα κυνηγιεται

Η θα δωθει εαν μπορει να δωθει σε μια σωστη τιμη

Σιγουτα ομως το ενα απο τα δυο θα βγαινει κυνηγι

Νυν: Benelli centro(παλιό μοντέλο 97-98 το πήρα ,αν θυμάμαι καλά) ,Banelli Be Diamond, Beretta 302 απ τον πατέρα μου με δύο κάννες φουλ και ντεμι.

Πρώην: Beretta A300, Franchi alcione, SKB 805 sporting, Franchi Fast, Benelli Vinchi.

Αιώνια αγαπημένη και αναντικατάστατη: Centro, αμέτρητα κυνήγια, αμέτρητα φυσίγγια, serial killer, ούτε ένα κλίκ στην καριέρα της.

Όνειρο: Blaser F3

Όλοι οι κυνηγοί δεν είναι οπλοφιλοι(με την έννοια του αγοράζω, πουλαω,κοιταω για νεα μοντελα κλπ) κ το αντίθετο.......
Άρα λοιπόν όλα εξαρτώνται από το πως το βλέπει ο καθένας....

Άλλος κυνηγάει με ένα όπλο από τσίχλα έως γουρουνι κ ειναι χαρουμενος κ ευτυχισμένος κ άλλος έχει πέντε διαφορετικά όπλα για..πεντε διαφορετικά θηράματα κ πάλι κάτι του λείπει....
Αλλος μπορεί να δηλώνει κυνηγός με δέκα όπλα κ να βγαίνει κυνήγι δέκα φορές τον..χρόνο...
Κτλπ... Κτλπ.... Κτλπ......

Τα βασικά μου όπλα είναι μια καραμπίνα κ ενα πλαγιοκαννο κ μακάρι να έχουμε υγεία(και εγώ και...αυτά) για να το φτάσουμε ως το τέλος........

Με ενα οπλο , το ιδιο απο το 1987
Αυτό για εμενα είναι ευλογία..
Τα συγχαρητήρια μου......

Κατά την άποψη μου χρειαζόμαστε 1 για όλα τα κυνήγια. Αν τα κυνήγια μας είναι κατά κύριο λόγο μακριά από το σπίτι ή δύσκολα (πχ υδρόβιο) και το επιτρέπει η οικονομική μας κατάσταση 1 εφεδρικό. Εκτός από όπλα κληρονομιάς και συναισθηματικής αξίας δεν βρίσκω το λόγο να κρατάει κάποιος παραπάνω από 2 όπλα και να μη τα κυνηγάει. Τα πουλάς να τα χαρεί κάποιος άλλος.

Αυτή τη στιγμή έχω στην κατοχή μου τέσσερα δίκανα και τρεις καραμπίνες.....τα δύο δίκανα είναι πλαγιοκανα του παππού και του πατέρα μου.... δεν τα κυνηγάω αλλά και δεν τα δίνω.....το ένα σούπερ ποζε είναι το πρώτο όπλο που αγόρασα ( ένα Baikal το οποίο αργότερα το διασκευασα σε μπεκατσοντουφεκο και δεν αξίζει να το δώσω) και το άλλο είναι αυτό που κυνηγάω κυρίως.....οι καραμπίνες είναι η rafaelo με δύο κάννες που παίρνω αν πάω για πέρδικα, τσίχλα, φάσσα και γουρούνια.... μια επαναληπτική έτσι για την εμπειρία (μάλιστα είναι τούρκικη)και η m4 που ήταν όνειρο ζωής και εργαλείο για το σκοπευτήριο, γουρούνια και..... πόλεμο....

Last edited:
Back