Ευχαριστω για τις αποψεις
Οπως τα λεει ο Γιάννης. Παιδιά.
Αλλο το παστο που ψηνεται ελαφρα και το διατηρουσαμε στο λιωμενο χοιρινο λιπος και αλλο το παστο που το κανεις με το αλατι και ουσιαστηκα ψηνετε σε αυτο.
Εμεις εδω εχουμε τα ΠΑΣΤΑ του χειμωνα που ειναι κομματια χοιρινο που εχει τηγανιστει αλλα οχι ψηθει το οποιο πρωτα εχει μεινει γιαμ ερες σε ξηρο κρασι χωριατικο με κολιανδρο και αρωματικα και ακολουθως αφου αλατιστηκε εχει ξεραθει στον ηλιο για μερες.
Αφου τηγανιστουν ελαφρα λοιπον τα βαζεις σε γυαλινο το οποιο μετα γεμιζεις με ζεστο λιωμενο λαρδι και αφου αυτο γινει ασπρο και στερεο τα φυλας σε δροσερο μερος του σπιτιου και χωρις φως.
Τελευταια φορα εφτιαξα το 2009. Πραγματικα υπεροχος μεζες για τις κρυες νυκτες με το ποτο σου.
Εχουμε και το παστο του τυπου μονο με αλατι και μπαχαρικα και ψησιμο αποκλειστικα στον ηλιο.
Αυτο το λεμε τσαμαρελλα και η οικογενεια μου την εφτιαχνε μεχρι προσφατα με βαση ενα μυστικο οικογενειακο που την αφηνε μαλακη και σε ''ξανθο χρωμα.
Ειναι γιδα, μεγαλη σε ηλικια απο την οποια αφαιρουνται ολα τα κοκκαλα σχολαστικα και αφου βρασεις το κρεας το γεμιζεις παντου με χοντρο αλατι και μπαχαρικα και ριγανη και στεγνωνει για μερες.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ τσιμπημα.
Τα ορτυκια ο μπραμπα Νικος δεν τα εβαζε σε λιπος.
Ψηνονταν απο το αλατι και εμεναν σε κλειστο πηλινο δοχειο, φανταζομαι σε δροσερο κα ισκιερο μερος του σπιτιου.
Απλα ειχα την απορια εαν μπορουν να μπουν σε πλαστικο.
Θα βρω ομως πηλινο το ποιο πιθανον