Συνταγές για Ορτύκια

Συζήτηση στο φόρουμ 'Συνταγές' που ξεκίνησε από το μέλος Chris-Kaz, στις 10 Σεπτεμβρίου 2015.

  1. Chris-Kaz

    Chris-Kaz

    Περιοχή:
    Κομοτηνή
    Όνομα:
    Χρήστος
    Αλέξανδρε, την Κυριακή λέω να βγάλω καμμιά 10αριά πουλάκια από τα περσινά (να δούμε πότε θα τα τελειώσω .sarcastic. ) και να δοκιμάσω την συνταγή σου. Θέλω να ρωτήσω, χρειάζεται να τα μαρινάρω πριν ή αν τα ψήσω κατευθείαν μετά το πλύσιμο;
     
  2. Το ορτύκι προσωπικά δεν πιστεύω ότι χρειάζεται μαρινάρισμα έχει ήδη πολύ ντελικάτη γεύση!!!μετα το πλύσιμο απλώς στέγνωσε τα από το νερό
     
  3. Chris-Kaz

    Chris-Kaz

    Περιοχή:
    Κομοτηνή
    Όνομα:
    Χρήστος
    Οκ. Ευχαριστω
     
    Μάκης, konstantinos and kos kas like this.
  4. konstantinos

    konstantinos Moderator

    Περιοχή:
    ΚΑΣΟΣ
    Πιλάφι τα έχω φάει μια φορά καλά ήταν δεν μπορώ να πω, αλλά στα κάρβουνα ειναι το κάτι άλλο (θα μου πείτε τι ψήνεται εκεί και δεν είναι νόστιμο).
     
    kos kas, Vasilis, Μάκης and 2 others like this.
  5. Μια πολύ εύκολη ,απλή στην εκτέλεση ,ιδανική και για παιδιά που πολλές φορές δεν τα ενθουσιάζει η κυνηγητική κουζίνα,ειναι ορτύκια γιουβέτσι !
    Αφού ετοιμάσουμε τα ορτύκια,όσα περισσότερα τόσο καλύτερα,τα βάζουμε στο ταψί του φούρνου,προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει οριακά,2 κρασοπότιρα ελαιόλαδο,αλάτι-πιπέρι, 2-3 κλαράκια ρίγανη ,αν δεν έχουμε κλαρακια ριγανη,βάζουμε τριμένη,2 φυλλα δάφνη (προαιρετικά) και τα βάζουμε στον (προθερμασμένο ) φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου,ίσως και λίγο παραπάνω.Οταν δοκιμάζοντας να εχουν γίνει τα ορτυκια μας ,τα τρυπάμε με το πηρούνι μας ή με το χέρι ,δούμε οτι είναι έτοιμα,ρίχνουμε μέσα το χοντρό κριθαράκι μας .Αν δούμε πως χρειάζεται,προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα,το ανακατεύουμε με τη κουτάλα μας τα στρωσει σωστά σε όλο το ταψί,και το αφήνουμε να βρασει για 15' περιπου,ανακατεύοντας μια δυο φορες ακόμα.Μόλις δούμε οτι εχει γίνει,έχει ''μελώσει'' το κριθαράκι μας,το βγάζουμε απο το φούρνο και το αφήνουμε 5 λεπτά να ''πιεί'' λίγο τα υγρά του. Ιδια ακριβως συνταγή μπορεί να γίνει και με τρυγόνια.Σας βεβαιώνω πως νοστιμότερο γιουβέτσι δεν θα έχετε ξαναφάει ! :):)
     
  6. Διαμαντής

    Διαμαντής

    Περιοχή:
    Ίλιον Αττικής & Ορεινή Ηλεία
    Όνομα:
    Διαμαντής
    Σίγουρα θα είναι νόστιμα και φυσικά και άλλα θηράματα γίνονται καθαυτόν τον τρόπο. Και φυσικά όταν τα σερβίρεις στο πιάτο σου,ρίχνεις και τριμένη μυζήθρα (ντόπια ακόμη καλύτερα) και φουλ του κρασιού.
     
  7. Σωστά , τριμένη μυζηθρούλα οπωσδήποτε :):)
     
  8. DrV

    DrV Guest

    Τα ρέστα μου.sarcastic.
     
  9. Vasilis

    Vasilis Staff Member

    Περιοχή:
    Δραπετσώνα-Δίστομο
    Όνομα:
    Βασίλης
    Τα βλέπω και βάζω και το αμάξι μου .very funny.
     
  10. Pavlos92

    Pavlos92

    Όνομα:
    Παύλος
    μου τρέχουν τα σάλια :D:D
     
  11. kos kas

    kos kas

    Περιοχή:
    Ξάνθη
    Όνομα:
    Κώστας
    Σημερα Χριστούγεννα ,δοκιμασα τη συνταγη του alexthehunter.
    Αποβραδίς εβαλα 10 ορτύκια σε κρασι και ριγανη, και το πρωί αλατοπιπερο και πασπαλισμα με τριμμένη φρυγανιά και στο μαγκάλι .
    Οντως έγιναν σαν KFC . Τα παιδια μου τρελάθηκαν....
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]
     
  12. Κωστα,με τα ορτυκια τρελαθηκαν ή με τα υπολοιπα?:D
     
  13. kos kas

    kos kas

    Περιοχή:
    Ξάνθη
    Όνομα:
    Κώστας
    Ξετρελαθηκαν με τα ορτυκια.
    Να σου πω την αληθεια την άλλη φορα θα δοκιμάσω να κάνω ορτύκια γεμιστά με λουκανικο πέταλο.....sarcastic.
    bbq2bbq3.eatt.
     

Μοιραστείτε τη σελίδα


Νέες Δημοσιεύσεις