Συνταγές για Ορτύκια

Φίλε Χρήστο κάτι απλό δοκιμασμενο(όταν καταφέρω και μαζέψω μερικά ορτύκια) και εξαιρετικά νόστιμο είναι το εξής»αφού πλύνεις καλά τα ορτύκια κοψτα κατά μήκος της πλάτης με ένα ψαλίδι πέρασε τα από τριμμένη φρυγανιά και Βαλέτα στα κάρβουνα!!!πιανουν μια κρουστά από έξω τρομερή σαν τα KFC και από μέσα παραμένουν ζουμερά και πεντανόστιμα,προσοχή όμως μην καταπιείς και κανα δάχτυλο ομως’τοσο νόστιμα γινονται!!!!!bbq2
Αλέξανδρε, την Κυριακή λέω να βγάλω καμμιά 10αριά πουλάκια από τα περσινά (να δούμε πότε θα τα τελειώσω .sarcastic. ) και να δοκιμάσω την συνταγή σου. Θέλω να ρωτήσω, χρειάζεται να τα μαρινάρω πριν ή αν τα ψήσω κατευθείαν μετά το πλύσιμο;
 
Μια πολύ εύκολη ,απλή στην εκτέλεση ,ιδανική και για παιδιά που πολλές φορές δεν τα ενθουσιάζει η κυνηγητική κουζίνα,ειναι ορτύκια γιουβέτσι !
Αφού ετοιμάσουμε τα ορτύκια,όσα περισσότερα τόσο καλύτερα,τα βάζουμε στο ταψί του φούρνου,προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει οριακά,2 κρασοπότιρα ελαιόλαδο,αλάτι-πιπέρι, 2-3 κλαράκια ρίγανη ,αν δεν έχουμε κλαρακια ριγανη,βάζουμε τριμένη,2 φυλλα δάφνη (προαιρετικά) και τα βάζουμε στον (προθερμασμένο ) φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου,ίσως και λίγο παραπάνω.Οταν δοκιμάζοντας να εχουν γίνει τα ορτυκια μας ,τα τρυπάμε με το πηρούνι μας ή με το χέρι ,δούμε οτι είναι έτοιμα,ρίχνουμε μέσα το χοντρό κριθαράκι μας .Αν δούμε πως χρειάζεται,προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα,το ανακατεύουμε με τη κουτάλα μας τα στρωσει σωστά σε όλο το ταψί,και το αφήνουμε να βρασει για 15' περιπου,ανακατεύοντας μια δυο φορες ακόμα.Μόλις δούμε οτι εχει γίνει,έχει ''μελώσει'' το κριθαράκι μας,το βγάζουμε απο το φούρνο και το αφήνουμε 5 λεπτά να ''πιεί'' λίγο τα υγρά του. Ιδια ακριβως συνταγή μπορεί να γίνει και με τρυγόνια.Σας βεβαιώνω πως νοστιμότερο γιουβέτσι δεν θα έχετε ξαναφάει ! :):)
 
Μια πολύ εύκολη ,απλή στην εκτέλεση ,ιδανική και για παιδιά που πολλές φορές δεν τα ενθουσιάζει η κυνηγητική κουζίνα,ειναι ορτύκια γιουβέτσι !
Αφού ετοιμάσουμε τα ορτύκια,όσα περισσότερα τόσο καλύτερα,τα βάζουμε στο ταψί του φούρνου,προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει οριακά,2 κρασοπότιρα ελαιόλαδο,αλάτι-πιπέρι, 2-3 κλαράκια ρίγανη ,αν δεν έχουμε κλαρακια ριγανη,βάζουμε τριμένη,2 φυλλα δάφνη (προαιρετικά) και τα βάζουμε στον (προθερμασμένο ) φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου,ίσως και λίγο παραπάνω.Οταν δοκιμάζοντας να εχουν γίνει τα ορτυκια μας ,τα τρυπάμε με το πηρούνι μας ή με το χέρι ,δούμε οτι είναι έτοιμα,ρίχνουμε μέσα το χοντρό κριθαράκι μας .Αν δούμε πως χρειάζεται,προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα,το ανακατεύουμε με τη κουτάλα μας τα στρωσει σωστά σε όλο το ταψί,και το αφήνουμε να βρασει για 15' περιπου,ανακατεύοντας μια δυο φορες ακόμα.Μόλις δούμε οτι εχει γίνει,έχει ''μελώσει'' το κριθαράκι μας,το βγάζουμε απο το φούρνο και το αφήνουμε 5 λεπτά να ''πιεί'' λίγο τα υγρά του. Ιδια ακριβως συνταγή μπορεί να γίνει και με τρυγόνια.Σας βεβαιώνω πως νοστιμότερο γιουβέτσι δεν θα έχετε ξαναφάει ! :):)
Σίγουρα θα είναι νόστιμα και φυσικά και άλλα θηράματα γίνονται καθαυτόν τον τρόπο. Και φυσικά όταν τα σερβίρεις στο πιάτο σου,ρίχνεις και τριμένη μυζήθρα (ντόπια ακόμη καλύτερα) και φουλ του κρασιού.
 
Σημερα Χριστούγεννα ,δοκιμασα τη συνταγη του alexthehunter.
Αποβραδίς εβαλα 10 ορτύκια σε κρασι και ριγανη, και το πρωί αλατοπιπερο και πασπαλισμα με τριμμένη φρυγανιά και στο μαγκάλι .
Οντως έγιναν σαν KFC . Τα παιδια μου τρελάθηκαν....




 
Σημερα Χριστούγεννα ,δοκιμασα τη συνταγη του alexthehunter.
Αποβραδίς εβαλα 10 ορτύκια σε κρασι και ριγανη, και το πρωί αλατοπιπερο και πασπαλισμα με τριμμένη φρυγανιά και στο μαγκάλι .
Οντως έγιναν σαν KFC . Τα παιδια μου τρελάθηκαν....




Κωστα,με τα ορτυκια τρελαθηκαν ή με τα υπολοιπα?:D
 
Σημερα Χριστούγεννα ,δοκιμασα ξανά τη δοκιμασμένη συνταγη του alexthehunter.
Αποβραδίς εβαλα 30 ορτύκια σε κρασι , θυμάρι , δενδρολίβανο και ριγανη, και το πρωί αλατοπιπερο και πασπαλισμα με τριμμένη φρυγανιά και στο μαγκάλι.
Έγιναν τραγανά σαν KFC . Τα παιδια μου τα τίμησαν δεόντως ....

IMG_20191224_162707.jpg

IMG_20191225_110504.jpg

IMG_20191225_112019.jpg

Και του χρόνου με υγεία ....
 
Καλό απόγευμα! Εμείς συνήθως τα ορτύκια τα κάνουμε σουβλιστα σε ειδική σούβλα και ψησταρια που έχει φτιαξει ο συγκυνηγος μου.
αποτελεί συνταγή του πατέρα του και την συνεχίζει και αυτός ..
Και μια φωτό από μια πρόσφατη μάζωξη που κάναμε.
83D3AEA6-64F2-48E1-9C1D-35FCA417C657.jpeg
 
Καλό απόγευμα! Εμείς συνήθως τα ορτύκια τα κάνουμε σουβλιστα σε ειδική σούβλα και ψησταρια που έχει φτιαξει ο συγκυνηγος μου.
αποτελεί συνταγή του πατέρα του και την συνεχίζει και αυτός ..
Και μια φωτό από μια πρόσφατη μάζωξη που κάναμε.
View attachment 48492
Έτσι στη σούβλα τα έχω μάθει κι εγώ από τον πατέρα μου, αλλά στρέιτ (χωρίς πασπάλισμα) :cool:
Όταν είναι παχιά, στη σούβλα νομίζω δεν χρειάζεται κάτι άλλο, πέρα από αλάτι, πιπέρι, ρίγανη/θυμάρι, γιατί το λίπος που λειώνει δεν τα αφήνει να στεγνώσουν
 
Έτσι στη σούβλα τα έχω μάθει κι εγώ από τον πατέρα μου, αλλά στρέιτ (χωρίς πασπάλισμα) :cool:
Όταν είναι παχιά, στη σούβλα νομίζω δεν χρειάζεται κάτι άλλο, πέρα από αλάτι, πιπέρι, ρίγανη/θυμάρι, γιατί το λίπος που λειώνει δεν τα αφήνει να στεγνώσουν
Ναι καταλαβαίνω τι εννοείς ..παχιά η αδύνατα αυτος κάνει πάντα την ίδια διαδικασία..βάζει ακριβώς τα μπαχαρικά που λες εσυ και αλατι βέβαια ..απλά τα πασπαλίζει με λίγο αλεύρι για να μην λιώσει το λίπος ..δηλαδή πρώτα τα βάζει χωρίς καθόλου αλεύρι στη σούβλα και ψήνονται ,μετά μόλις πάει να στάξει το λίπος πετάει πάνω τους λίγο αλεύρι..ψήνονται,ψήνονται ,ψήνονται πάει πάλι να ξανασταξει το λίπος τα πασπαλίζει πάλι λίγο αλεύρι άλλη μια φορά και μετά από λίγο είναι έτοιμα..
 
Ναι καταλαβαίνω τι εννοείς ..παχιά η αδύνατα αυτος κάνει πάντα την ίδια διαδικασία..βάζει ακριβώς τα μπαχαρικά που λες εσυ και αλατι βέβαια ..απλά τα πασπαλίζει με λίγο αλεύρι για να μην λιώσει το λίπος ..δηλαδή πρώτα τα βάζει χωρίς καθόλου αλεύρι στη σούβλα και ψήνονται ,μετά μόλις πάει να στάξει το λίπος πετάει πάνω τους λίγο αλεύρι..ψήνονται,ψήνονται ,ψήνονται πάει πάλι να ξανασταξει το λίπος τα πασπαλίζει πάλι λίγο αλεύρι άλλη μια φορά και μετά από λίγο είναι έτοιμα..
Αααα! Αυτό μου ακούγεται πολύ σπέσιαλ! Θα γίνεται τραγανό απέξω και ζουμερό μέσα!
 
Ναι καταλαβαίνω τι εννοείς ..παχιά η αδύνατα αυτος κάνει πάντα την ίδια διαδικασία..βάζει ακριβώς τα μπαχαρικά που λες εσυ και αλατι βέβαια ..απλά τα πασπαλίζει με λίγο αλεύρι για να μην λιώσει το λίπος ..δηλαδή πρώτα τα βάζει χωρίς καθόλου αλεύρι στη σούβλα και ψήνονται ,μετά μόλις πάει να στάξει το λίπος πετάει πάνω τους λίγο αλεύρι..ψήνονται,ψήνονται ,ψήνονται πάει πάλι να ξανασταξει το λίπος τα πασπαλίζει πάλι λίγο αλεύρι άλλη μια φορά και μετά από λίγο είναι έτοιμα..
Και στο κοντοσουβλι στο τζάκι το ίδιο κάνω.
 
Back
Top