Συγκρίσεις όπλων-τσοκ

Το έχουμε πιστεύω καταλάβει όλη ότι η αδράνεια είναι το καλύτερο σύστημα απλά στο όπλο που δουλεύει με αδράνεια για να πάρεις τα μέγιστα του θέλει στενό αυλό γι'αυτό σπάνια βγαίνουν με αυλό μεγαλύτερο του 18.4 Ε χει πάλι αποδειχθεί πως ο αυλός ο στενός με συνάμα τον κοντό συνήθως κώνο διαχειρίζεται περιορισμένο εύρος γομωσεων και υστερεί στα φορτωμένα σετ απ'.Εκει είναι που χάνει το όπλο αδράνειας και προσπαθούν να κερδίσουν το κάτι παραπάνω με επεξεργασίες μεγάλων (κρυογονικη) και τσοκ των 7/9 εκ παραγγελία σε εταιρίες άλλες π.χ briley κτλ.Ενω των αερίων μπορούν να πετυχουν το καλύτερο απλά διερυνοντας έναν αυλό η έναν κώνο χωρίς να χάνουν τίποτα.ονι να κερδίζουν σε όλο το φάσμα γομοσεων .Αυτά βέβαια είναι για τους πολύ απαιτητικούς κυνηγούς και για κυνήγια που χρειάζεσαι να δοευεις στα όρια του βεληνεκούς και παραπάνω ,καθώς και σε θηράματα που θέλεις δύναμη .Για τους απλούς κυνηγούς μια χαρά και τα καλύτερα όπλα είναι τα αδράνειας όταν κυνηγάς τα όρια σου και τα όρια του βεληνεκούς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπερισχύει το όπλο αδράνειας έναντι του όπλου αερίων .Αναφέρομαι πάντα για βολές με φυσίγγια εμπορίου όχι χτιστά για το όπλο σου.
 
Έχω δει πολλά σκοτωματα αλλά τα καρφωμένα στο μυαλό είναι της Μπράουνινγκ και της ρεμινγτον και ενός πλαγιοκανου Σμιθ και ενός super/pose sentetien folkur αν θυμάμαι καλά μοντελο,σβηναν τα πουλιά εκεί που τα κοιτούσε ένας λόχος άλλοι κυνηγοί και δε τολμούσε να ντουφεκισει και με φυσίγγια όπως και των άλλων κοινά και ίδια νούμερα .Ακομη έχει δει ντουφεκια από 8αρι διαμέτρημα .Εικόνες τέτοιες μέσα από τόσα όπλα που έχω αλλάξει και έχω δει στη πράξη όλων των εταιριών και με καλους σκοπευτες από πίσω μου έχει θυμίσει μόνο η super sport benelli και έχω αλλάξει και κυνηγήσει με 7/8 διαφορετικές μπενελι όσον αφορά την αδράνεια.Ενω κάποιες όχι τόσες καταπληκτικές ντουφεκιες μου είχε χαρίσει και μια 302 με εσωτερικά τσοκακια .Επαναλαμβανόμενα αυτά που αναφέρω σε σημείο που είχε καταντήσει σλόγκαν δώσε μου τη δική σου καραμπίνα γιατί αυτή σκοτώνει παντού να άκους να λέγεται και τα κλασικά πειράγματα και γέλια .Να δεις καραμπίνα sentetien να πετιέται από τη πλάγια του βουνού κάτω λόγο εμπλοκών ,καραμπίνα ithaka για γκλίτσα η skb που είχε κάποιος και η ktj είχαν γλιτώσει τα πεταματα ήταν πιο λειτουργικές.Και benelli καινούρια 121 παρατημένη γιατί δε μπορούσε να σκοτώσει ο φίλος και κυνηγούσε μόνιμα με 302 μιλάω για το 1985
 
43 χρονια κυνηγι παω δεν την ειδα αυτη την υπεροχη των αεριων σε σχεση με τα αδρανειας....συμπεριλαμβανομενων και των δικανων
Έπεσες σε ελλατωματικές αδρανείας σαν εμένα, από αυτές δηλαδή που σκοτώνουν.

Μόνο μέχρι 90% έφτασε σε φορτωμένα σετάπ με χοντρά η Μ2 :)

Πάρε τσίπουρο και πήγαινε για κυνήγι με τον λεβέντη τον πατέρα σου και τα σκυλάκια σου.
 
Βασίλη αυτό κάνω... Χαχα....τι διαφορετικό έχει η super sport απο τις αλλες benelli ρε Γιαννη;... Γιατί με αυτό που λες αναιρεις ολες τις προηγούμενες εμπειρικες διαπιστωσεις που αναφέρεις.
 
Δε ξέρω τι έχει η super sport σίγουρα έχει πολλά μέτρα αν την υποστηρίζεις αλλά μόνο στη super sport το είδα αυτή είναι η διαφορά με τα υπόλοιπα αδρανειας αν και διάλεγε τάπες .Αν πάρεις 20εμπορικα φυσίγγια διαφορετικά νουμ γραμμάρια πιάνοντας όλη τη γκάμα από 30γρ μέχρι 48 και ψιλά χοντρά και ρίξεις σε πίνακες στα 40 μέτρα με όπλα αδράνειας και όπλα αερίων κοιτώντας συγκέντρωση και διάτρηση θα καταλάβεις τι εννοώ θα καταφέρεις κάτι με το αδράνειας μόνο αν έχεις μεγάλο κωνο.Αλλα τα ποσοστά επιτυχιών θα δεις προς τα πού θα πάνε.
 
Last edited:
εχω ριξει federal magmun νο 2 με 20 βαθμους και νοτια , με benelli super 90 το 2012 με 4 αστρα τσοκ μαμα , στα 50 μετρα, .....σε χαρτονι ...δεν πιστευαμε αυτο που βλεπαμε...μια ανεξηγητα απιστευτη πυκνη κατανομη που δεν δικαιολογουνταν ουτε απο τον καιρο ουτε απο το τσοκ του οπλου αλλα και ουτε απο την αποσταση...ηθελα να την πουλησω μετα απο 20 χρονια που την ειχα και αυτος που τη δοκιμαζε επελεξε να ριχνει αυτα τα φυσιγγια για δοκιμη...
 
Last edited:
αν και διάλεγε τάπες
Υπάρχει κάποιο όπλο-τσοκ που δεν διαλέγει τάπες ;;;

Αν πάρεις 20εμπορικα φυσίγγια διαφορετικά νουμ γραμμάρια πιάνοντας όλη τη γκάμα από 30γρ μέχρι 48 και ψιλά χοντρά και ρίξεις σε πίνακες στα 40 μέτρα με όπλα αδράνειας και όπλα αερίων κοιτώντας συγκέντρωση και διάτρηση θα καταλάβεις τι εννοώ θα καταφέρεις κάτι με το αδράνειας μόνο αν έχεις μεγάλο κωνο. Αλλα τα ποσοστά επιτυχιών θα δεις προς τα πού θα πάνε.
Γιάννη το έκανα εγώ με μαμά όπλο Μ2.
Έχω ρίξει από 28γρ μέχρι 52γρ.
Η απόδοση των τσοκ στην Μ2 ήταν σχεδόν σε όλες τις δοκιμές το ονομαστικό, ... στην χειρότερη -1* και στην καλύτερη +3*.
Μόνο στο RC4 από όλα τα φυσίγγια που δοκίμασα ήταν στο -2, ίσως δεν το πάει η κάνη, ίσως το τσοκ, ίσως οτιδήποτε.
Μόνο σε αυτό το φυσίγγι και μιλάω μόνο για εμπορικά.

Δεν σου βάζω μέσα τα ιδιογόμωσης γιατί εκεί είμαστε στα πολλά +.

Έχετε φαγωθεί με τους κώνους παίδες. Καλά κάνετε αλλά εγώ θα γράφω και τα αρνητικά τους για να τα έχουν υπόψη οι ενδιαφερόμενοι.
Ξαναγράφω λοιπόν ... καλό είναι να ακούγεται και η αντίθετη άποψη.
1. Οι κώνοι ακυρώνουν την εγγύηση του όπλου.
2. Οι κώνοι ακυρώνουν την χρωμίωση.
3. Οι κώνοι ακυρώνουν τα εναλλασόμενα τσοκ, αν τα πράγματα είναι όπως υποστηρίζετε ... βάζεις mod και έχεις 3/4 ή full ... ή βάζεις κύλινδρο και έχεις 1/4 ή mod. Άρα ακυρώνεται εντελώς ο κύλινδρος. Ένα χρήσιμο τσοκ λοιπόν μείον ... Στο full έχεις πάλι full, εκτός αν έχεις XXFull αλλά δεν έχω δει ούτε μια τέτοια τουφεκιά με εμπορικό εδώ μέσα, μόνο με ιδιογόμωση ακόμα και με κανονικούς κώνους. Και εγώ έχω πιάσει αυτή την συγκέντρωση (το τσοκ F να δίνει απόδοση XXFull) με ιδιογόμωση με μαμά κώνο μόλις 1,5 εκατοστό.
4. Οι κώνοι αφαιρούν μέταλλο από το σημείο που αναπτύσσονται οι μεγαλύτερες δυνατές πιέσεις άρα είναι εν γένει επικίνδυνοι όταν δεν γίνονται από σωστούς επαγγελματίες οπλουργούς και ειδικά αν ρίχνεις δυναμίτες.
5. Αν χάσεις δάχτυλα δεν μπορείς να κάνεις σε κανέναν αγωγή.
6. Κανένας σωστός επαγγελματίας οπλουργός δεν λέει ότι οι κώνοι θα αυξήσουν όσο ακούγεται εδώ μέσα τις συγκεντρώσεις. Έχω πάρει και εγώ τηλέφωνα και ξέρω τι παίζει. Εκτός αν ούτε αυτοί δεν ξέρουν τι λένε.
Προτείνω στους υποψήφιους να μιλήσουν τουλάχιστον με 3 οπλουργούς για να σχηματίσουν γνώμη.
Επίσης κανένας δεν δίνει εγγύηση αύξησης συγκέντρωσης ούτε 0,1% (γιατί άραγε).
7. Τα ποσοστά αυτά (από 1% μέχρι 10%) δεν φέρουν καμιά αύξηση στην κάρπωση στο πραγματικό κυνήγι. Αυτό το υπογράφω.
8. Την διάτρηση (γιατί πολύ ντόρος γίνεται και για αυτή) μπορείς να την πετύχεις με πιο συγκεντρωτικό φυσίγγι και χοντρότερο σκάγι, ή απλά με καλύτερο φυσίγγι, άρα πάει και αυτή ...
9. Μιας και μιλάμε για αερίων η 1187 με την Μ2 ρίχνουν το ίδιο με 3 διαφορετικά φυσίγγια.

Αυτά είναι τα δεδομένα για εμένα και οι λόγοι που δεν πρόκειται ποτέ να κάνω κώνο.
Όποιος θέλει, φυσικά τον κάνει.
 
Last edited:
Βασίλη.
Υπομονή μέχρι τον Οκτώβριο και θα σου δώσω εμπεριστατωμένη απάντηση.
δυο κάνες φουλ και ντεμί, πριν και μετά τον κώνο
βρήκα και τα χαρτιά των δοκιμών και τα φυσίγγια (λοτ) που έριξα 2 μάρκες πριν τον κώνο
 
δηλαδη ρε παιδια εμεις με 3-4 βολες σε ενα χαρτι βγαζουμε καλυτερα συμπερασματα απο εταιρειες με εξοπλισμους και εργαστηρια δοκιμων που κοστιζουν εκατομμυρια ευρω;...προφανως καποιοι για να κρατανε αυλους και κωνους σε συγκεκριμενα επίπεδα τιμων κατι θα εχουν δει περισσοτερο απο μια απλη απεικονιση σε ενα χαρτι...ως ανθρωπος της επιστημης αν θα ηθελα να σχηματισω αποψη πανω σε ενα θεμα, θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη ενος επαγγελματια του χωρου...ενος ανθρωπου που πραγματικα βρισκεται μεσα σε αυτα τα εργαστηρια δοκιμων, και εχει χρονια μελετησει και συλλεξει εμπειρικά δεδομενα και διαπιστωσεις με χιλιαδες εργατοωρες πανω στο αντικειμενο....δεν μπορω να δεχτω αποψεις μεσω απλης αναζητησης στο google ή στο wikipedia ή δοκιμων σε ενα χωραφι με χαρτονια ως θεσφατες, αφου αν καποιος επιθυμει να ενημερωθει επιστημονικα και αποδεδειγμενα πανω σε ενα θεμα, υπαρχει η μηχανη αναζητησης του scholar, οπου εκει ανεβαινουν ακαδημαικα αρθρα, τεχνικες εκθεσεις, γνωμοδοτησεις, εργασιες και διατριβες για καθε αντικειμενο....υπαρχουν οντως διαφορες στην αποδοση του προιοντος ή απλα ολα αυτα εντασσονται στο μαρκετινγκ και στα πλαισια του ανταγωνισμου μεσω της ελαφρας διαφοροποιησης των τεχνικων χαρακτηριστικων των οπλων;
 
Last edited:
Μα Ανδρέα οι ίδιες οι εταιρείες δίνουν ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ πληροφορίες
άλλες υπέρ, άλλες κατά και άλλες "ντεμί"
Από την άλλη ο κάθε μάστορας λέει ότι "φτιάχνει κώνους", πως; με τι προδιαγραφές και με τι εργαλεία; πόσοι έχουν ειδικό κωνικό αλεζουάρ;
 
Επίσης οι δοκιμές που κάνουμε αφορούν τα όπλα ΜΑΣ με τα φυσίγγια ΜΑΣ (εμπορικά ή ιδιογόμωσης), θέλουμε να δούμε τι κάνουν ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ κι όχι το ταδε μοντέλο της δείνα εταιρείας. Γι αυτό και δοκιμάζουμε φυσίγγια και συνδυασμούς τσοκ - φυσιγγίων και δεν μένουμε στους πίνακες του 1900 οι οποίοι εν πολλοίς ισχύουν και σήμερα.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ με την θέση σου υπέρ της επιστημονικής προσέγγισης! ΕΥΓΕ!! .shake hands.
Γι αυτό και προκρίνω τις δοκιμές με ΜΕΘΟΔΙΚΟ σύστημα κι όχι προχειρότητες κι ας μου θυμώνουν κάποια μέλη.

400-500 χρόνια τουρκοκρατίας μας κληροδότησαν -συν τοις άλλοις- μια μορφή κομπογιαννιτισμού, η οποία είναι βαθιά ριζωμένη και διέπει όλες τις δραστηριότητές μας. Αποτέλεσμα η απόρριψη της επιστήμης, επειδή δεν είναι ευκόλως κατανοητή. Του λες του άλλου κατέβα από το γαϊδουράκι που δεν πρόκειται να σε πάει στην κορυφή του βουνού, κι ανέβα στο ελικόπτερο κι αρνείται. Και δεν φτάνει που αρνείται αλλά κατηγορεί και το ελικόπτερο! Και μην το πάρει κανείς προσωπικά για όλη την κοινωνία μιλάω και όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου.
 
Μαριε, να καλεσουμε απο ενα τεχνικο απο τις 4-5 μεγαλες μεγαλες εταιρειες οπλων, να τους πλακωσουμε στα ουζα και στα τσιπουρα για να αρχισουν να κελαιδανε...μονο τοτε θα παρουμε αληθειες.....big smile..very funny.
έχει γίνει .....περίπου..... αυτό
κάτι έχει πάρει το αυτί του @leo για εγγλεζικες μαλινόταπες και κωνους - αυλούς.............. .my man.
 
και κάτι άλλο:
"εμείς" δεν ρίχνουμε "3-4 βολες σε ενα χαρτι" αλλά πολύ περισσότερες, 3-4 βολές είναι πολύ μικρός ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΣ αριθμός για να τεκμηριώσεις συμπέρασμα.
η επιστήμη της βλητικής του λειόκανου είναι ΚΥΡΙΩΣ η στατιστική και όχι τόσο η φυσική ;)
 
Οι εταιρίες βγάζουν ότι ζητάει ο κόσμος.
Αν πολύς κόσμος πειστεί ότι όπλα με ροζ πουά κάνες σκοτώνουν καλύτερα, όλες οι εταιρίες θα βγάλουν.
Ο κώνος δεν κοστίζει τίποτα στις εταιρίες.
Μια αλλαγή mandrel μόνο που έτσι και αλλιώς αλλάζει.
Δεν χρειάζεται επένδυση σε τίποτα.
Δεν χρειάζεται να δαπανήσουν χρήματα.
Αντίθετα μπορούν να βγάλουν πολλά, αν πουλήσουν αέρα κοπανιστό για χρυσάφι.

Τα παλιά όπλα με κοντούς κώνους δεν σκότωναν ;
Τα baikal δεν σκοτώνουν ;
Τα perazzi δεν σκοτώνουν ;

Μερικές εταιρίες πράγματι περνάνε σε μεγάλους αυλούς και κώνους ... αφού αυτό ζητάει ο κόσμος τι να κάνουν ;
Η ίδια η browning επίσημα στο site της δεν δίνει πάνω από 80% για full με φυσίγγι 2 3/4" σε κάνη 3".
Και αυτή άσχετη ;
Εμείς το καταφέραμε και αυτό ;;;;;;
Πόσες τουφεκιές έχεις δει εδώ με ποσοστό πάνω από 80% με εμπορικά ;;;
Σχεδόν καμμία.
Αν ο κώνος έδινε 10-20% στο Full κανένας δεν θα προσπαθούσε με ιδιογόμωση, ούτε θα αγόραζε τσοκ σαν στραγάλια.
Κώνος και τέλος.

Όσοι πουλάνε τους προτείνουν αλλά δεν δίνουν εγγύηση.
2 ανεξάρτητες δοκιμές που έχω υπόψη η μια λέει ότι δεν ωφελεί σε τίποτα και η άλλη δίνει ένα 2-3% με ένα όμως φυσίγγι.

Θα τρελαθούμε στο τέλος εδώ ...
 
Last edited:
και κάτι άλλο:
"εμείς" δεν ρίχνουμε "3-4 βολες σε ενα χαρτι" αλλά πολύ περισσότερες, 3-4 βολές είναι πολύ μικρός ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΣ αριθμός για να τεκμηριώσεις συμπέρασμα.
η επιστήμη της βλητικής του λειόκανου είναι ΚΥΡΙΩΣ η στατιστική και όχι τόσο η φυσική ;)
Μαριε θα διαφωνησω στο τελευταιο... επειδη καθημερινα συναναστρεφομαι με φυσικους και βλεπω τα θεματα που διδασκουν στα παιδια, μεγαλη πλειοψηφια αυτων των θεματων αφορουν αντικειμενα παρεμφερη με τη βλητικη...ειναι καθαρα μαθηματικα και φυσικη και μετα στατιστικη...
 
Μήπως ο κώνος είναι η εύκολη λύση ,με ένα 100ρικο καθάρισες ιδίως αν είσαι πεπεισμένος ότι θα μεταμορφωθεί το όπλο σου.Ποσα είναι αυτά που μπορούν να επηρεάσουν μια βολή και συνεχώς μεταβάλλονται , πότε συμβαίνει το ένα ,ποτε όλα μαζί.
 
Back
Top