Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Διαβάστε στο crashonline τις δηλώσεις Μίκη Θεοδωράκη, που κατηγορεί πως ο Τσίπρας ξεγέλασε αυτόν και τον Γλέζο.

http://www.crashonline.gr/βόμβες-μίκη-ο-τσίπρας-έχει-πουλήσει-το/

Γιώργο θα πρότεινα πρώτα να δούμε και να εξετάσουμε ποια ήταν η στάση του ιδιοκτήτη του εν λόγω περιοδικού και στο ραδιόφωνο, από το την εμφάνιση της κρίσης μέχρι τη διαδικασία εκλογής προέδρου δημοκρατίας και ποια είναι η στάση του μετά από την αυτήν (τη διαδικασία εκλογής προέδρου δημοκρατίας)...
Δεν νομίζω ότι χρήζει εμπιστοσύνης...

Μπορει να ειναι και ετσι οπως τα λες. Εξηγησε μου ομως πως γινεται και στο φοιτητικο κινημα η ΝΔ και το Πασοκ να εχουν αρκετα ψηλα ποσοστα.
Απλούστατο... Την μεν ΔΑΠ (παράταξη της ΝΔ) την στηρίζουν πολλοί φοιτητές, όχι μόνο δεξιοί, κεντροδεξιοί ή ακροδεξιοί, αλλά και κεντρώοι και αριστεροί, επειδή η ΔΑΠ είναι πάντα έναντι στις καταλήψεις, και θέλει ανοιχτά τα πανεπιστήμια για να μην χάνονται εξάμηνα... Εξάλλου οι θέσεις τις ΔΑΠ δεν έχουν να κάνουν με κυβερνητικό πρόγραμμα, είναι ξεκάθαρα περιοριμένες στους χώρους των πανεπιστημίων (με τις οποίες εγώ προσωπικά συμφωνώ, άσχετα αν δεν ψηφίζω ΝΔ και δεν την πάω μία).
Αντίστοιχα στην ΠΑΣΠ (του ΠΑΣΟΚ) γίνεται εν μέρει και το ίδιο, από αριστερούς που δεν θέλουν είτε ΕΑΑΚ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) και πανσπουδαστική (ΚΚΕ) (παρατάξεις που απαιτούν συνέχεια καταλήψεις) και βέβαια μην ξεχνάμε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2009... Οι πασοκικές οικογένειες στις εθνικές πάνε με τον ΣΥΡΙΖΑ (νέο-ΠΑΣΟΚ) τα παιδιά τους όμως δεν πάνε ΑΡΕΝ, αλλά μένουν ΠΑΣΠ...

Γιώργο θα πρότεινα πρώτα να δούμε και να εξετάσουμε ποια ήταν η στάση του ιδιοκτήτη του εν λόγω περιοδικού και στο ραδιόφωνο, από το την εμφάνιση της κρίσης μέχρι τη διαδικασία εκλογής προέδρου δημοκρατίας και ποια είναι η στάση του μετά από την αυτήν (τη διαδικασία εκλογής προέδρου δημοκρατίας)...
Δεν νομίζω ότι χρήζει εμπιστοσύνης...
Καλά δεν νομίζω να κάθισε ο Τράγκας να γράψει επιστολή αντί του Θεοδωράκη... Εκτός κι αν είναι τόσο δόλιος πια, αλλά λίγο δύσκολο λόγω του προσώπου που μιλάει... (όλα τα περιμένω πλέον)

Το σιγουρο ειναι πως τα πραματα δεν ειναι τοσο εμφανη οσο τα παρουσιαζουν καποιοι. Πολλοι αναποφασιστοι, η ψαλιδα μεταξυ των 2 κομματων ειναι στα ορια, η δυναμικη τους το ιδιο.

Το σιγουρο ειναι πως τα πραματα δεν ειναι τοσο εμφανη οσο τα παρουσιαζουν καποιοι. Πολλοι αναποφασιστοι, η ψαλιδα μεταξυ των 2 κομματων ειναι στα ορια, η δυναμικη τους το ιδιο.
Οι δημοσκοπήσεις είναι ψεύτικες... Τις πραγματικές τις βλέπουν μόνο οι στοιχηματικές εταιρείες, οπότε ψάξτε να δείτε τις αποδόσεις που δίνουν για όλα τα κόμματα και θα καταλάβετε πολλά πράγματα...
Για μένα πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με πατημένο 30% (πιθανολογώ πατημένο 33% και κοντά στην αυτοδυναμία), ΝΔ δεύτερη με τεράστια διαφορά πατημένες 5 μονάδες (7-8% για μένα) τρίτη θέση μάλλον ΧΑ μαζί με Ποτάμι (εκεί τώρα θα κριθεί στο νήμα πιστεύω) και μετά το ΚΚΕ... Άλλα κόμματα δεν θα μπουν Βουλή πιστεύω... Πάτος ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΓΑΠ θα εξαφανιστούν ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ....

Θεωρω οτι ο Συριζα ειναι πρωτος, και επεται η ΝΔ με οχι τοσο μεγαλη διαφορα οσο λες. Ο Συριζα εχει ηδη συσπειρωσει οτι ποσοστο ηταν να συσπειρωσει θεωρητικα, οντας απο την αρχη αντιθετος με το μνημονιο και υπερ των εκλογων. Η ΝΔ εισπρατει την δυσαρεσκεια της κυβερνητικης πολιτικης, αλλα θεωρω επισης οτι ενα μεγαλο ποσοστο ψηφοφορων της δεν θα τολμησει να κανει το βημα, και λογω ιδεολογιας και λογω φοβου για το αγνωστο της κυβερνησης της Αριστερας. Τριτη θεση παιζουν Ποταμι και ΧΑ, αλλα και το ΚΚΕ που εχει τους δικους του οπαδους που δυσκολα αλλαζουν κομμα. Ισως καποιοι να το εκαναν βλεποντας τη δυναμικη του ΣΥΡΙΖΑ, για να βοηθησουν μια κυβερνηση Αριστερας. Πασοκ θα μπει εστω και οριακα, οπως ισως θα μπει οριακα και ο Γιωργος. Νομιζω η ΔΗΜΑΡ ειναι ξεγραμμενη, το ιδιο και το ΛΑΟΣ που πολυς κοσμος θα μετακομισει ειτε στην ΝΔ (για να τη γλυτωσει απο το βουλιαγμα) ειτε στη ΧΑ που ανηκει. Με τους ΑΝΕΛ παιζεται το ιδιο, ομως εκεινοι ειναι και αντιμνημονιακοι αλλα δεξιοι, οποτε αν μπουν στη Βουλη θα ειναι καπως περιεργο και μη αναμενομενο.

Μη ξεχνας οτι με τα ποσοστα που δινεις τα 2 πρωτα κομματα πιανουν ενα 55-60% και ολα τα αλλα θα μοιραστουν την υπολοιπη πιτα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλισει αυτοδυναμια εστω και οριακη, θα ειναι δεσμιος των εσωτερικων τασεων του, που δεν ειμαι σιγουρος οτι εχουν συμφωνη γνωμη σε ολα, και ολες τις επιλογες. Πχ Ευρωπη, Ευρω.

Ναι, όπως το είπε και ο Τατσόπουλος, ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτοδυναμία θα αποτύχει λόγω εσωτερικής αντιπολίτευσης...

Απλούστατο... Την μεν ΔΑΠ (παράταξη της ΝΔ) την στηρίζουν πολλοί φοιτητές, όχι μόνο δεξιοί, κεντροδεξιοί ή ακροδεξιοί, αλλά και κεντρώοι και αριστεροί, επειδή η ΔΑΠ είναι πάντα έναντι στις καταλήψεις, και θέλει ανοιχτά τα πανεπιστήμια για να μην χάνονται εξάμηνα... Εξάλλου οι θέσεις τις ΔΑΠ δεν έχουν να κάνουν με κυβερνητικό πρόγραμμα, είναι ξεκάθαρα περιοριμένες στους χώρους των πανεπιστημίων (με τις οποίες εγώ προσωπικά συμφωνώ, άσχετα αν δεν ψηφίζω ΝΔ και δεν την πάω μία).
Αντίστοιχα στην ΠΑΣΠ (του ΠΑΣΟΚ) γίνεται εν μέρει και το ίδιο, από αριστερούς που δεν θέλουν είτε ΕΑΑΚ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) και πανσπουδαστική (ΚΚΕ) (παρατάξεις που απαιτούν συνέχεια καταλήψεις) και βέβαια μην ξεχνάμε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2009... Οι πασοκικές οικογένειες στις εθνικές πάνε με τον ΣΥΡΙΖΑ (νέο-ΠΑΣΟΚ) τα παιδιά τους όμως δεν πάνε ΑΡΕΝ, αλλά μένουν ΠΑΣΠ...

Βασίλη το πιο σημαντικό απ όλα ξέχασες να αναφέρεις. Σαν φοιτητής γνωρίζεις κόσμο. Όταν μπεις όμως σε μια φοιτητική παράταξη γνωρίζεσαι με ακόμα περισσότερα άτομα. Είναι και αυτό μια εμπειρία, έχει τα καλά του έχει και τα αρνητικά του. Τα πανεπιστήμια είναι και αυτά μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Αυτό που συνέβη στην Γαλλία είναι ένα ακόμη δείγμα του ακραίου θρησκευτικού φανατισμού .
Οταν η κάθε θρησκεία εγκλωβίζει τον εγκέφαλο καθιστά τον άνθρωπο άβουλο ον και έρμαιο των αναφορών της πίστης του.

Βασίλη το πιο σημαντικό απ όλα ξέχασες να αναφέρεις. Σαν φοιτητής γνωρίζεις κόσμο. Όταν μπεις όμως σε μια φοιτητική παράταξη γνωρίζεσαι με ακόμα περισσότερα άτομα. Είναι και αυτό μια εμπειρία, έχει τα καλά του έχει και τα αρνητικά του. Τα πανεπιστήμια είναι και αυτά μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
Δεν διαφωνώ Κωστή, αλλά πέραν της ψήφου σε όποια παράταξη με καλύπτει, δεν προτίθεμαι να τους δώσω κάτι άλλο... διότι έχω καταλάβει από γνωστούς/φίλους ότι οι φοιτητικές παρατάξεις γαλουχούν τους νέους στο γλύψιμο και στο βόλεμα και στα εσωκομματικά τερτίπια... παιδιά που πάνε σε κάποια παράταξη από ιδεολογία τα τρώνε, όσοι πάνε και γλύφουν ανελίσσονται... (έχω παραδείγματα φίλων από ΔΑΠ)
Επιπλέον η κύρια δουλειά τους δεν θα έπρεπε να είναι η οργάνωση πάρτι-εκδρομών ή άλλων εξοπανεπιστημιακών δραστηριοτήτων... θα έπρεπε κυρίως να ασχολούνται με τα φοιτητικά θέματα και να βοηθούν στην επιπλέον επιστημονική κατάρτιση των φοιτητών (με σεμινάρια,, ημερίδες κλπ) Αυτό σε έμας το κάνει η ΔΑΠ...

Βασίλη μήπως σας ανέφερε ποτέ η ΔΑΠ γιατί ένα τεράστιο ποσοστό(μην το πάω μακριά) απόφοιτων Γιατρών φεύγει στο εξωτερικό και κυρίως στη Γερμανία και δεν μπορεί να βρεί δουλειά στην Ελλάδα;;;;Εκτός και αν δεν αφορά τον υποψήφιο Γιατρό κάτι τέτοιο...

Βασίλη μήπως σας ανέφερε ποτέ η ΔΑΠ γιατί ένα τεράστιο ποσοστό(μην το πάω μακριά) απόφοιτων Γιατρών φεύγει στο εξωτερικό και κυρίως στη Γερμανία και δεν μπορεί να βρεί δουλειά στην Ελλάδα;;;;Εκτός και αν δεν αφορά τον υποψήφιο Γιατρό κάτι τέτοιο...
Τον φοιτητή τον μόνο που πρέπει να τον νοιάζει είναι οι σπουδές τους πρωταρχικά. Αν τις ολοκληρώσει έτσι όπως πρέπει τότε ως εκεί θα έχει πετύχει τον σκοπό του.
Όπως έγραψα δεν κυβερνάει η ΔΑΠ, ούτε κάνει κυβερνητικό σχεδιασμό. Ακριβώς για αυτό εγώ δεν ψηφίζω ΝΔ, που κάνει μπάχαλο την χώρα με τα αποτελέσματα που σωστά είπες, ενώ θα ψηφίσω ΔΑΠ (και μέχρι εκεί) επειδή μου εξασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις για ομαλή διεξαγωγή των σπουδών μου. Τόσο απλά!
Να σου θυμίσω ότι διαφωνώ κάθετα με την ύπαρξη φοιτητικών οργανώσεων, οι οποίες συνδέονται άμεσα με κόμματα. Το βέλτιστο για εμένα θα ήταν να υπήρχε μία φοιτητική οργάνωση ακομμάτιστη για όλους (όπως το ίδιο πιστεύω για τον συνδικαλισμό).
Στις εθνικές εκλογές μετράει η ψήφος μου για το μέλλον της χώρας και ναι εκεί θα ψηφίσω αυτό που πιστεύω ότι θα μειώσει την ανεργία, που πιστεύω ότι θα φέρει την ανάπτυξη κλπ. Στις φοιτητικές εκλογές θα ψηφίσω αυτή την παράταξη, που θα μου εξασφαλίσει ανοιχτή και απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων μου, που θα φροντίσει όλοι οι χώροι να είναι ανθρώπινοι, που θα φροντίσει για την επιπλέον κατάρτισή μου.
Άλλο σκοπό έχουν οι εθνικές, άλλο οι φοιτητικές εκλογές. Για αυτό και είναι εκ διαμέτρου αντίθετη η ψήφος μου και στις δύο.
Να σε ενημερώσω ότι φίλος μου (όχι αριστερός, ούτε κομμουνιστής) που είναι στο Φυσικό Αθήνας, ψηφίζει με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό την ΚΝΕ (μόνο ΚΝΕ και ΕΑΑΚ υπάρχουν εκεί), εφόσον η μεν ΚΝΕ δεν θέλει τις καταλήψεις, ενώ η ΕΑΑΚ τις προκαλεί.
Μην συγχέουμε λοιπόν αυτά τα πράγματα;)

Τον φοιτητή τον μόνο που πρέπει να τον νοιάζει είναι οι σπουδές τους πρωταρχικά. Αν τις ολοκληρώσει έτσι όπως πρέπει τότε ως εκεί θα έχει πετύχει τον σκοπό του.
Όπως έγραψα δεν κυβερνάει η ΔΑΠ, ούτε κάνει κυβερνητικό σχεδιασμό. Ακριβώς για αυτό εγώ δεν ψηφίζω ΝΔ, που κάνει μπάχαλο την χώρα με τα αποτελέσματα που σωστά είπες, ενώ θα ψηφίσω ΔΑΠ (και μέχρι εκεί) επειδή μου εξασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις για ομαλή διεξαγωγή των σπουδών μου. Τόσο απλά!
Να σου θυμίσω ότι διαφωνώ κάθετα με την ύπαρξη φοιτητικών οργανώσεων, οι οποίες συνδέονται άμεσα με κόμματα. Το βέλτιστο για εμένα θα ήταν να υπήρχε μία φοιτητική οργάνωση ακομμάτιστη για όλους (όπως το ίδιο πιστεύω για τον συνδικαλισμό).
Στις εθνικές εκλογές μετράει η ψήφος μου για το μέλλον της χώρας και ναι εκεί θα ψηφίσω αυτό που πιστεύω ότι θα μειώσει την ανεργία, που πιστεύω ότι θα φέρει την ανάπτυξη κλπ. Στις φοιτητικές εκλογές θα ψηφίσω αυτή την παράταξη, που θα μου εξασφαλίσει ανοιχτή και απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων μου, που θα φροντίσει όλοι οι χώροι να είναι ανθρώπινοι, που θα φροντίσει για την επιπλέον κατάρτισή μου.
Άλλο σκοπό έχουν οι εθνικές, άλλο οι φοιτητικές εκλογές. Για αυτό και είναι εκ διαμέτρου αντίθετη η ψήφος μου και στις δύο.
Να σε ενημερώσω ότι φίλος μου (όχι αριστερός, ούτε κομμουνιστής) που είναι στο Φυσικό Αθήνας, ψηφίζει με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό την ΚΝΕ (μόνο ΚΝΕ και ΕΑΑΚ υπάρχουν εκεί), εφόσον η μεν ΚΝΕ δεν θέλει τις καταλήψεις, ενώ η ΕΑΑΚ τις προκαλεί.
Μην συγχέουμε λοιπόν αυτά τα πράγματα;)

Η ΚΝΕ δεν ηταν παράταξη όσο ήμουν φοιτητής, δεν ξέρω αν άλλαξε αυτό!ΠΚΣ είχαμε..
Τα υπόλοιπα που αναφέρεις σεβαστά...

Η ΚΝΕ δεν ηταν παράταξη όσο ήμουν φοιτητής, δεν ξέρω αν άλλαξε αυτό!ΠΚΣ είχαμε..
Τα υπόλοιπα που αναφέρεις σεβαστά...
Ναι ΠΚΣ εννοούσα Χρήστο, απλά ΚΝΕ την λέμε εμείς εξάλλου και οι ίδιοι τουλάχιστον εδώ πάνω σαν ΚΝΕ μας συστήνονται

Εδώ και λίγες μέρες λειτουργεί (λένε) το σύστημα ΑΤΛΑΣ του υπουργείου εργασίας.
Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Pages/Home.aspx
Τώρα ....σε τι μπορεί να μας ωφελήσει αυτός ο .... σούπερ-ντούπερ ΑΤΛΑΣ?
Μας δείχνει τον συνολικό μας χρόνο ασφάλισης , τα μεροκάματά μας δηλαδή ή τα έτη ασφάλισης από το έτος 1994 και μετά.
Σταδιακά θα μπαίνουν και τα προηγούμενα του 1994 χρόνια.
Ο ΑΤΛΑΣ σκοπό έχει να μας πληροφορεί πότε θα βγούμε στη σύνταξη.what. , πόσο σύνταξη θα πάρουμε.goodboy. και πότε θεμελιώνουμε συνταξιοδοτικό δικαίωμα :eek:.
Πως λειτουργεί το σύστημα .....
1) Μπαίνουμε στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.
2) Πηγαίνουμε στην ενότητα "εκτύπωση ασφαλιστικού βιογραφικού"
3) Εισάγουμε τα ίδια στοιχεία username και password που χρησιμοποιούμε στο taxisnet.
4) Εισάγουμε τον ΑΜΚΑ μας
5) Ελέγχουμε από τον πίνακα που εμφανίζεται τα στοιχεία μας.
6) Πατάμε το κουμπί "εκτύπωση ασφαλιστικού βιογραφικού"
7) Αν διαπιστώνουμε ελλείψεις, ανακρίβειες ή λάθη τους παίρνουμε τηλέφωνο .....

Last edited by a moderator:
Kαι γιατι αυτο το συστημα Διονυση ειναι μεμπτο; Μηπως ηταν καλυτερο το προηγουμενο που πηγαινες να σου "μετρησουν" τα ενσημα;

Kαι γιατι αυτο το συστημα Διονυση ειναι μεμπτο; Μηπως ηταν καλυτερο το προηγουμενο που πηγαινες να σου "μετρησουν" τα ενσημα;

Δεν σχολίασα αρνητικά το σύστημα βρε Βίκτωρα...ίσα ίσα που αν λειτουργήσει σωστά θα είναι μια καλοδεχούμενη καινοτομία.
Εγω ουσιαστικά σχολίασα αυτό.....""""Ο ΑΤΛΑΣ σκοπό έχει να μας πληροφορεί πότε θα βγούμε στη σύνταξη .what. πόσο σύνταξη θα πάρουμε .goodboy. και πότε θεμελιώνουμε συνταξιοδοτικό δικαίωμα :eek:.""""
Ισως να μην το διατύπωσα σωστά , πρέπει να προσέχω τι γράφω και πως το γράφω.sarcastic.

Last edited by a moderator:
έχω 15,2 χρόνια ασφάλισης και θέλω ακόμα 22 χρόνια συνεχόμενης ασφάλισης για να μπορώ να πάρω σύνταξη .hit..hit.

έχω 15,2 χρόνια ασφάλισης και θέλω ακόμα 22 χρόνια συνεχόμενης ασφάλισης για να μπορώ να πάρω σύνταξη .hit..hit.
Τι να την κάνεις την σύνταξη τότε ρε μάστορα;;;;;.goodboy.
Ούτε να .sex hard. θα μπορείς, ούτε να .hunter.1 θα μπορείς .Το πολύ πολύ να παίρνεις τα φάρμακα σου και το καλάμι σου και να πηγαίνεις για κανα .fishing.

Status
Not open for further replies.
Back