Πυρκαγιές

Καθε χρονο η ιδια ιστορια
Ποσο δυσκολο θα ηταν τους τρεις καλοκαιρινους μηνες
να αναλαβει ο στρατος την φυλαξη των βουνων ?
Να περιορισει ασκοπες μετακινησεις
να αναλαβει την κατασκευη ζωνων και καθαρισμο μονοπατιων και ρεματιων ?
Περιμενουμε απο μια χουφτα Πυροσβεστες να μας σωσουν με ανυπαρκτο εξοπλισμο
Ο στρατός έχει δουλειές. Μην τους βάζεις και άλλα να κάνουν...πιο κοπρόσκυλα από τον ΕΣ δεν υπάρχουν. Μόνο οι πιλότοι και αυτοί που υπηρετούν στα πλοία και αναχαιτίζουν αξίζουν. Όλοι οι άλλοι τρώνε τα χρήματα των πολιτών. Όποιος έχει πάει φαντάρος ξέρει τι γίνεται...Κρίμα για τα σπίτια που κάηκαν. Τα δάση με υπομονή και προστασία θα ξαναγίνουν. Το σημαντικό είναι να μην θρηνήσουμε θύματα!

Ο στρατός έχει δουλειές. Μην τους βάζεις και άλλα να κάνουν...πιο κοπρόσκυλα από τον ΕΣ δεν υπάρχουν.
Θέμα πολιτικής ηγεσίας είναι αυτό Βασίλη. Αφού το αρμόδιο υπουργείο δεν καλεί το στρατό να συνδράμει, δεν μπορεί να το κάνει.
Και δεν το κάνει η πολιτική ηγεσία γιατί δεν έχει να κερδίσει κάτι (χρηματικά). Άμα έπαιζαν μίζες από πίσω να ήσουν σίγουρος ότι θα έβαζαν το στρατό να κάνει και τον πυροσβέστη και πολλά άλλα πράγματα.

Θέμα πολιτικής ηγεσίας είναι αυτό Βασίλη. Αφού το αρμόδιο υπουργείο δεν καλεί το στρατό να συνδράμει, δεν μπορεί να το κάνει.
Και δεν το κάνει η πολιτική ηγεσία γιατί δεν έχει να κερδίσει κάτι (χρηματικά). Άμα έπαιζαν μίζες από πίσω να ήσουν σίγουρος ότι θα έβαζαν το στρατό να κάνει και τον πυροσβέστη και πολλά άλλα πράγματα.
Τα ξέρω όλα αυτά Μπιλ. Ανοργανωσιά στα πάντα στον δημόσιο τομέα...αυτό το πράγμα τόσα χρόνια δεν μπορώ να το καταλάβω.

Σε κατάσταση εκτακτου ανάγκης η Ζακυνθος.
Και εδώ από χτες το βράδυ μέχρι τώρα έχουν μπει πάνω από πέντε φωτιές σε διάφορα χωριά.
Καπιοι το έβαλαν σκοπό να μαυρίσουν όλη την χώρα,που να μαυρίσει η καρδιά τους που έλεγε κ η γιαγιά μου..

Καθε χρονο η ιδια ιστορια
Ποσο δυσκολο θα ηταν τους τρεις καλοκαιρινους μηνες
να αναλαβει ο στρατος την φυλαξη των βουνων ?
Να περιορισει ασκοπες μετακινησεις
να αναλαβει την κατασκευη ζωνων και καθαρισμο μονοπατιων και ρεματιων ?
Περιμενουμε απο μια χουφτα Πυροσβεστες να μας σωσουν με ανυπαρκτο εξοπλισμο
Όταν υπηρετούσα στη μοίρα Καταδρομών στη Χίο, το χειμερινό στρατόπεδο ήταν μέσα σε ένα τεράστιο πευκοδάσος . Βγάζαμε περίπολα πυρασφάλειας όλο το 24ωρο το καλοκαίρι. Δύο περίπολα των τριων ατόμων με ασύρματο και το δάσος δεν κάηκε ποτέ μέχρι τότε.

Ας τα βλέπουν οι μάγκες αυτες τις καταστροφές που κράζουν του πυροσβέστες ότι δεν δουλεύουνε.....
Λαμπρο οτι και να κανουν οι πυροσβεστες αν δεν εχουν εξοπλισμο αστα να πανε.......οποτε δεν φταινε αυτοι αλλα ο κρατικος μηχανισμος και συντονισμος κατα τον πυρκαγιων

Μην ψάχνετε το "γιατί" με την λογική, δεν θα βγάλετε άκρη.
Έχουν ειπωθεί στο παρελθόν από κάποιους, κάποιες κουβέντες που λίγο πολύ όλοι μας βιαστήκαμε να χλευάσουμε.
Το "....ποινήν εκτίω, αγγαρεία κάνω" ....ήταν μία από αυτές.
Το παρελθόν, το παρόν και δυστυχώς το μέλλον της Ελλάδας δεν ανήκει σε Ελληνικά χέρια. Ποτέ δεν ανήκε.
Προτείνω να σιωπήσουμε λοιπόν και να συνεχίσουμε να ψηφίζουμε, όπως πολύ καλά ξέρουμε να κάνουμε, βλέποντας ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, MEGA, STAR, ALPHA και πάντα να επιλέγουμε τους....άξιους και αυτούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μικρόκοσμού μας.

Last edited:
Το Ευχαριστώ σ΄αυτούς τους ανθρώπους είναι το λιγότερο... Δυο εικόνες που μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη μας:

720_531198_45bf8c5727-b6516c324f3b466d.jpg

http://www.enikos.gr/society/531198...yma-pyrosvesti-sto-facebook-mesa-apo-to-pyrin

720_531172_68f0b44d92-a611cd516fdfceef.jpg

http://www.enikos.gr/society/531172...matikou-iroa-ton-pyrkagion-stin-anatoliki-att

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Ασφαλώς και δεν είμαι αυτός που μπορώ να κρίνω τη δουλειά του άλλου (πάντα η δουλειά του άλλου είναι καλύτερη από τη δική μου) Σχεδόν κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές, η Ελλάδα να καίγεται από άκρου σε άκρου, τα χρήματα να αλλάζουν τσέπες είτε σαν μορφή χρηματοδότησης σε ΜΚ είτε για αναδασώσεις και από την άλλη να ξεφυτρώνουν στα καμμένα οι βιλάρες σαν μανιτάρια, άρε ξύλο που το θέλουμε όλοι μας.............................

Ρε σεις, εχουν βγει φωτογραφιες απο ευρηματα της φωτιας, μια φιαλη υγραεριου και 2 κατοπτρα οπως λενε. Κοιταω και ξανακοιταω τις φωτογραφιες, τα κατοπτρα λενε ειναι φαναρια αυτοκινητου, και η μπουκαλα ειναι υγραεριου. Αλλα δε μου φαινεται ουτε το ενα πως στεκει ουτε το αλλο

Ρε σεις, εχουν βγει φωτογραφιες απο ευρηματα της φωτιας, μια φιαλη υγραεριου και 2 κατοπτρα οπως λενε. Κοιταω και ξανακοιταω τις φωτογραφιες, τα κατοπτρα λενε ειναι φαναρια αυτοκινητου, και η μπουκαλα ειναι υγραεριου. Αλλα δε μου φαινεται ουτε το ενα πως στεκει ουτε το αλλο
Όλη η Μεσόγειος καίγεται. Σκέφτομαι παντού εμπρησμοί είναι? Δεν ξέρω απλά αναρωτιέμαι...

Φωτιά σε δασική έκταση στη Βοιωτία
Υποβλήθηκε από admin στις Κυρ, 10/06/2018 - 13:46.
Εκτυπώσιμη μορφήΑποστολή με email
d719d69c-159f-479a-8180-64beb0c4fd2f.jpeg

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άρμα της Βοιωτίας, στις 12:43 το μεσημέρι της Κυριακής. H φωτιά κατακαίει δασώδη έκταση, η οποία βρίσκεται πλησίον στρατοπέδου της αεροπορίας, ενώ κοντά στο σημείο βρίσκεται και αποθήκη με καύσιμα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα για την κατάσβεσή της, ενώ δόθηκε και εντολή για τη συνδρομή εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, από την πυρκαγιά, για την ώρα, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Back