Παραδοσιακα τοπικα προιοντα- φαγητα-εδεσματα

Για τα ίδια τα μελίσσια είναι turbo , γευστικά, σε σχέση με άλλα μέλια, μάπα το καρπούζι.
Γιαυτό σου λέω ότι το μέλι όπως και τα φυσιγγια είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Ο καθένας ότι του αρέσει! Η καστανια έχει φανατικούς οπαδούς. Και εμένα μου αρέσει!

Προσωπικά, το μέλι καστανιάς είναι το κορυφαίο.
απο μέλια δεν ξερω ουτε μου αρεσουν ακθολου .....
ο πατερας μου έκανε μελισοκομος ενα αρκετο μεγαλο διάστημα μετα που βγήκε στη συνταξη και μου ελεγε οτι το θυμαρίσιο είναι το καλύτερο ..
βεβεα αν δε πενέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακόσει

απο μέλια δεν ξερω ουτε μου αρεσουν ακθολου .....
ο πατερας μου έκανε μελισοκομος ενα αρκετο μεγαλο διάστημα μετα που βγήκε στη συνταξη και μου ελεγε οτι το θυμαρίσιο είναι το καλύτερο ..
βεβεα αν δε πενέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακόσει
Λογικο ειναι φιλε

Στα νησια θυμαρισιο και ανθεων εχουμε κυριως
Που να βρεθουν τα υπολοιπα;

Λογικο ειναι φιλε

Στα νησια θυμαρισιο και ανθεων εχουμε κυριως
Που να βρεθουν τα υπολοιπα;
πάντος η ποιό ακρηβή τιμή που εχω ακούσει για μέλι είναι ενας που εχει μελήσια στο φαραγγι τις σαμαριάς μέσα και το κιλό το πουλάει κοντα στα 40 ευρώ ,,,
βαίβεα η ταλεπορία του τεράστια στο πηγενε και ελα

Αυτό δεν κάνει μελι;;
Δεν κάνει μέλι το έλατο. Έντομα που ζουν πάνω του δίνουν το μέλι όπως και στο πεύκο και στην βελανιδιά. Στην Κύπρο μπορεί να μην υπάρχουν τα έντομα αυτά. Δεν αγαπάνε την πολύ ζέστη.

πάντος η ποιό ακρηβή τιμή που εχω ακούσει για μέλι είναι ενας που εχει μελήσια στο φαραγγι τις σαμαριάς μέσα και το κιλό το πουλάει κοντα στα 40 ευρώ ,,,
βαίβεα η ταλεπορία του τεράστια στο πηγενε και ελα
Φίλε μου όση ταλαιπωρία και να έχει 40 ευρώ το κιλό είναι κάτι παραπάνω από υπερβολικό.
Όπως κάτι άλλοι που βάζουν σε ένα κιλό θυμαρι ένα φύλλο βρωσιμου χρυσου που κάνει 5-6 ευρώ και το πουλάνε 80 το κιλό. Έλεος δηλαδή.

Από τις διακοπές,στη γείτονα Ιταλία.
Άλογο,εκτός του ηθικοπλαστικού,του θέματος, εξαιρετικό!!
Και ένα mix καλαμαριού κ γαρίδας τηγανιτής, σε χωνί για το χέρι!

Attachments

• IMG_20250713_200714.jpg
    IMG_20250713_200714.jpg
    349,2 KB · Προβολές: 39
  • IMG_20250716_135529.jpg
    IMG_20250716_135529.jpg
    257,5 KB · Προβολές: 39
Εχει βεβαιως το Κύπριακο ελατο
Για την ακρίβεια η Κύπρος δεν έχει αυτοφυες ελατο!
Έχει όμως το κυπριακό Κέδρο(Εθνικό Δέντρο της Κύπρου), το οποίο είναι πολύ συγγενικο με αυτό του Λιβάνου.
Υπάρχει μικτή παραγωγή μελιού από πεύκα, με εσπεριδοειδή, άνθη, θυμάρι κλπ
Τα παραδοσιακά μελισσοκομικα χωριά στην Κύπρο είναι αύτα της Ορεινής Λάρνακας, τα οποία πληγησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά το 2021!

Από τις διακοπές,στη γείτονα Ιταλία.
Άλογο,εκτός του ηθικοπλαστικού,του θέματος, εξαιρετικό!!
Και ένα mix καλαμαριού κ γαρίδας τηγανιτής, σε χωνί για το χέρι!
Ηθικοπλαστικο γιατί Τάσο? Το τρώνε ανέκαθεν. Όπως οι Αφρικανοί ιθαγενείς τρώνε πιθήκους και μαϊμούδες χιλιάδες χρόνια. Άλλοι τόποι άλλες συνήθειες.

Και εγώ έχω φάει άλογο στην Ιταλία. Και πατέ αρκούδας στην Αγγλία, και φάλαινα στη Νορβηγία. Η ηθική τί σχέση έχει δεν καταλαβαίνω. Ο Αριστοτέλης στα "Ηθικά" δεν είχε τέτοια κεφάλαια.

Από την άλλη να δώσω 40 ευρώ για ένα κιλό εμετό μέλισσας, δε θα το έκανα ποτέ.

Back