Δίνει απο ότι ξέρω Χελμος λίγο Ταΰγετος Παρνωνας αλλά κυρίως ΜαινάλοΥπέροχο μέλι ή βανίλια του Μαινάλου. Σχεδόν μαστιχωτό.
Υπάρχει σε άλλη περιοχή της Ελλάδας μέλι βανίλια;
Σωστά δίνουν και αυτές οι περιοχές αλλά το ΠΟΠ είναι αυστηρά από το Μαίναλο. Οι άλλες περιοχές πιέζουν να διευρυνθεί το ΠΟΠ και γίνεται ένας μύλος κάτι φορές. Αν επεκτεινόταν μπορεί και στις υπόλοιπες περιοχές να ασχολούνταν περισσότερο.Δίνει απο ότι ξέρω Χελμος λίγο Ταΰγετος Παρνωνας αλλά κυρίως Μαινάλο
Έχεις εικόνα απο ποιότητα στον παρνωνα που είσαι πως είναι; ;;Σωστά δίνουν και αυτές οι περιοχές αλλά το ΠΟΠ είναι αυστηρά από το Μαίναλο. Οι άλλες περιοχές πιέζουν να διευρυνθεί το ΠΟΠ και γίνεται ένας μύλος κάτι φορές. Αν επεκτεινόταν μπορεί και στις υπόλοιπες περιοχές να ασχολούνταν περισσότερο.
Τι κάνει το ΠΟΠ και η διαφήμιση όμως, 15,5 Ευρώ ή βανίλια, 1 ευρώ φθηνότερο το θυμαρίσιο.Εγώ πάντως αγοράζω μέλι Βανίλια απο τη Ζαχάρω της Ηλείας. Δεν έχω ρωτήσει από που το παίρνουν. Έχει πολλά μέλια αυτός που αγοράζω και φαίνονται δικά του. Γευστικά και εμένα μου φαίνεται το ίδιο με αυτά που αγοράζω απο Βυτίνα. Ίσως να έχει μελίσσια το Μαίναλο, αλλά είναι πολύ μακριά. Ίσως στην Ορεινή Ηλεία, προς Ανδρίτσαινα. Ιδέα δεν έχω. Τον Αύγουστο που θα κατεβώ θα τον ρωτήσω.
Μόνο 1 ευρώ διαφορά; Θυμαρίσιο έχει όλη η Ελλάδα. Βανίλια είναι πολύ σπάνιο. Θα έπρεπε η βανίλια να έχει διπλάσια τιμή από το θυμαρίσιο. Ή, το θυμαρίσιο να έχει μισή τιμή από τη βανίλια.Τι κάνει το ΠΟΠ και η διαφήμιση όμως, 15,5 Ευρώ ή βανίλια, 1 ευρώ φθηνότερο το θυμαρίσιο.
Δε μετράει μόνο η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα στα περισσότερα πράγματα.Μόνο 1 ευρώ διαφορά; Θυμαρίσιο έχει όλη η Ελλάδα. Βανίλια είναι πολύ σπάνιο. Θα έπρεπε η βανίλια να έχει διπλάσια τιμή από το θυμαρίσιο. Ή, το θυμαρίσιο να έχει μισή τιμή από τη βανίλια.
Προσφορά και ζήτηση καθορίζουν την τιμή, αλλά και από άποψη ποιότητας το θυμαρίσιο μέλι θα έπρεπε να έχει τη μισή τιμή από το μέλι βανίλιας κατά τη γνώμη μου. Προσωπικά θυμαρίσιο μέλι δεν αγοράζω ποτέ διότι ειναι βαρετό. Πάντα προτιμώ μέλι από Έλατο ή Πεύκο, ή γενικά κωνοφόρα, ή από Καστανιά.Δε μετράει μόνο η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα στα περισσότερα πράγματα.
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ένα μελίσσι στο θυμάρι θα σου δώσει 3 κιλά μέλι, ενώ στο έλατο 5 κιλά βανίλια, αν δώσει, και 10 κιλά έλατο σε μιά σχετικά καλή χρονιά, την ίδια χρονική περίοδο.Προσφορά και ζήτηση καθορίζουν την τιμή, αλλά και από άποψη ποιότητας το θυμαρίσιο μέλι θα έπρεπε να έχει τη μισή τιμή από το μέλι βανίλιας κατά τη γνώμη μου. Προσωπικά θυμαρίσιο μέλι δεν αγοράζω ποτέ διότι ειναι βαρετό. Πάντα προτιμώ μέλι από Έλατο ή Πεύκο, ή γενικά κωνοφόρα, ή από Καστανιά.
Φυσικά αυτό είναι θέμα γούστου και σε εσένα μπορεί να αρέσει περισσότερο το θυμαρίσιο.
Σε αυτό που αρχικά είχες πει όμως, νομίζω ότι το μάρκετινγκ έχει φουσκώσει την τιμή του θυμαρίσιου περισσότερο από της βανίλιας. Ίσως γιατί οι περισσότεροι μελισσοκόμοι στην Ελλάδα παράγουν θυμαρίσιο και αυτό θέλουν να σπρώξουν.
Δεν τα ήξερα αυτά φίλε. Εγώ απλά σαν καταναλωτής μίλησα για το πιο μέλι μου αρέσει γευστικά πιο πολύ και πιο προτιμάω και για πιο θα ήμουν διατεθειμένος να πληρώσω παραπάνω.. Φαίνεται ότι εσύ έχεις πιο εξειδικευμένες γνώσεις στο θέμα.Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ένα μελίσσι στο θυμάρι θα σου δώσει 3 κιλά μέλι, ενώ στο έλατο 5 κιλά βανίλια, αν δώσει, και 10 κιλά έλατο σε μιά σχετικά καλή χρονιά, την ίδια χρονική περίοδο.
Το μέλι από θυμαρι , το πραγματικό, και όχι το ανακατεμένο με άλλα ανθομελα και ζαχαρονερο, νομίζεις ότι είναι εύκολο να το πάρεις? Η απόδοση ανα μελισσι είναι κατά πολύ μικρότερη από οποιαδήποτε άλλη ανθοφορια η μελιτοεκκριση. Και οχι οι περισσότεροι μελισσοκομοι στην Ελλάδα ΔΕΝ παράγουν θυμαρίσιο μελι γιατι ειναι ανθοφορια δυσκολη. Οι περισσότεροι παράγουν Πεύκο και Έλατο. Κορυφαίο μελι για εμένα είναι το αναμεικτο Έλατο/Βελανιδιά η Έλατο/Καστανια η Πευκο/Αρκουδοβατο/Σουσουρα. Και όταν λέω ανάμεικτα από τα μελισσια όχι ανακάτεμα στις δεξαμενές. Ανθομελα δεν μου αρέσουν ούτε τα κυνηγάω εκτός από αυτό που μπορεί να δώσει στα αλπικα με τσάι βουνού και ρίγανη που έχει φανατικούς οπαδούς εδώ γύρω. Το μέλι είναι καθαρά θέμα γούστου του καθενός. Και όλα τα μέλια είναι καλά αρκεί να είναι μέλια και όχι ζαχαρονερα και καλαμποκοζουμο.Μόνο 1 ευρώ διαφορά; Θυμαρίσιο έχει όλη η Ελλάδα. Βανίλια είναι πολύ σπάνιο. Θα έπρεπε η βανίλια να έχει διπλάσια τιμή από το θυμαρίσιο. Ή, το θυμαρίσιο να έχει μισή τιμή από τη βανίλια.
Και ηλεκτρικό να έχεις...Δίνει μερικές χρονιές και εδώ ένα πράγμα σαν βανίλια το Έλατο. Σαν στόκος είναι. Πολύ ουδέτερο σε γεύση σχεδόν αγλυκο. Από πλαίσια που ζυγιζαν 4 κιλά πρόπερσι έβγαινε 1 κιλό και αν...Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι έδινε και το φθινόπωρο!!! Όσοι είχαν μελίσσια στα πεύκα και έφταναν ελατα έβλεπαν στα πλαίσια να μπαίνει αυτό το πράγμα Οκτώβρη μήνα!!!! Οι δε σφηκες στα έλατα πάρτι όλη μέρα!Ωραία η βανίλια αλλά ταλαιπωρία στον τρύγο, βγαίνει δύσκολα από το πλαίσιο, ειδικά αν έχεις χειροκίνητο μελιτοεξαγωγέα.
Σε μια καλή χρονιά στο έλατο, κόκκινο μελι όχι βανίλια, μπορεί να πάρεις ολόκληρο πάτωμα από το μελισσι.Δηλαδη 10 πλαίσια με 2+ κιλά μελι στο καθένα. Έχει συμβεί πάρα πολλές χρονιές. Αλλά τα 10 κιλά ανά μελισσι που λες είναι το πιο σύνηθες όντως.Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ένα μελίσσι στο θυμάρι θα σου δώσει 3 κιλά μέλι, ενώ στο έλατο 5 κιλά βανίλια, αν δώσει, και 10 κιλά έλατο σε μιά σχετικά καλή χρονιά, την ίδια χρονική περίοδο.
Συμφωνώ απόλυτα Δημήτρη με αυτά που γράφεις.Το μέλι από θυμαρι , το πραγματικό, και όχι το ανακατεμένο με άλλα ανθομελα και ζαχαρονερο, νομίζεις ότι είναι εύκολο να το πάρεις? Η απόδοση ανα μελισσι είναι κατά πολύ μικρότερη από οποιαδήποτε άλλη ανθοφορια η μελιτοεκκριση. Και οχι οι περισσότεροι μελισσοκομοι στην Ελλάδα ΔΕΝ παράγουν θυμαρίσιο μελι γιατι ειναι ανθοφορια δυσκολη. Οι περισσότεροι παράγουν Πεύκο και Έλατο. Κορυφαίο μελι για εμένα είναι το αναμεικτο Έλατο/Βελανιδιά η Έλατο/Καστανια η Πευκο/Αρκουδοβατο/Σουσουρα. Και όταν λέω ανάμεικτα από τα μελισσια όχι ανακάτεμα στις δεξαμενές. Ανθομελα δεν μου αρέσουν ούτε τα κυνηγάω εκτός από αυτό που μπορεί να δώσει στα αλπικα με τσάι βουνού και ρίγανη που έχει φανατικούς οπαδούς εδώ γύρω. Το μέλι είναι καθαρά θέμα γούστου του καθενός. Και όλα τα μέλια είναι καλά αρκεί να είναι μέλια και όχι ζαχαρονερα και καλαμποκοζουμο.
Μελι εμπορίου δεν έχω δοκιμάσει ποτέ! Ούτε σταγόνα. Με προπαππού , παππού και πατέρα να έχουν μελισσια και να ακολουθώ και εγώ , έχω εθιστεί στον κόσμο της μέλισσας και το μέλι φυσικά.Συμφωνώ απόλυτα Δημήτρη με αυτά που γράφεις.
Το σημαντικότερο είναι το μέλι που παίρνεις να είναι γνήσιο και αν έχεις μάθει με αυτό δύσκολα βολεύεσαι με αυτά του εμπορίου.
Προσωπικά για εμένα το γνήσιο μέλι δάσους ανάμεικτο (βελανιδιά/ άνθη) είναι τοπ.
Προσωπικά, το μέλι καστανιάς είναι το κορυφαίο.Μελι εμπορίου δεν έχω δοκιμάσει ποτέ! Ούτε σταγόνα. Με προπαππού , παππού και πατέρα να έχουν μελισσια και να ακολουθώ και εγώ , έχω εθιστεί στον κόσμο της μέλισσας και το μέλι φυσικά.
Όλα τα μέλια είναι καλά. Έχω δοκιμάσει πολλα. Πορτοκαλιά, ακακίας, ευκαλύπτου, βαμβάκι, πολυκομπο, ανθομελα ανοιξιάτικα, ανθομελα καλοκαιρινα ,ανθομελα φθινοπωρινά, ρεικι, σουσουρα ,ηλίανθο, κουμαρια , μπλε αγκάθι , λυγαρια , παλιουρι, θυμαρι. Άλλα τρώγονται αλλα οχι. Σαν γνήσια μέλια όμως μόνο καλό κάνουν. Αλλά βασιλιάδες των μελιων για εμένα προσωπικά είναι τα μελιτωματα του δάσους. Έλατο, πεύκο, βελανιδιά και από κοντά η καστανια.
Για τα ίδια τα μελίσσια είναι turbo , γευστικά, σε σχέση με άλλα μέλια, μάπα το καρπούζι.Προσωπικά, το μέλι καστανιάς είναι το κορυφαίο.