Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Είναι ήδη πολύς ο καιρός που έχει κλείσει η πέρδικα και δεν έχω βγει στο βουνό.
Ειδικά τώρα με την Κλεισούρα λόγω ιού μου την έχει "δωσει" και μπορεί να βγω στο βουνό να δω αν τις συναντήσω.

Εν τω μεταξύ να αναφέρω για όσους δεν γνωρίζουν...Από κρητη.

Εδώ έχουμε πολύ δύσκολα βουνά.

Αρκετά ψηλά και με μεγάλες κλήσεις...με έδαφος που πολλές φορές είναι δύσκολο να περπατήσει κάνεις.

Αν δεν ήταν αυτό το πουλί δύσκολα θα έκανα βόλτα σε αυτά τα μέρη.

12 χρόνια άδειας και πάνω στο βουνό άντε να χω δει ανθρώπους 2-3 φορές.

Αυτό τα λέει όλα.

καλησπερα στα κοπελια,,
λογο του ιου και που δε παμαι και πουθενα βγεικαμαι στα βουνα μαζη με τα τετραποδα και καναμαι την πλακαμας
δεν θα επρεπε , πρεπει να αφησουμε ησυχα τα πουλια , και ειδικα την περδικα να ζευγαροσουν . Εγω δεν κανω καθολου εκπευδευτικα ουτε τωρα , ουτε τον αυγουστο , παρα μονο εαν εχω κουταβι , μια φορα στα 5 χρονια , η στα 8 χρονια δηλαδη , , και τον πρωτο χρονο μονο . Της πρωτες μερες του κυνηγιου , κυνηγαω με τα σκυλια μου 1,5 με 2 ωρες και 3 μερες την εβδομαδα , αργα το απογευμα , για 15 με 20 μερες , και σταδιακα αυξανω της ωρες μεχρι και 5 ωρες την φορα , που σταματα και η ζεστη , και δεν εχω κανενα πρωβλημα με της επιδοσης τους , δεν λεω να κανεις το ιδιο , αλλα λεω τι κανω εγω , γιατι δεν μου αρεσει η εκπευδευση , χωρις οπλο , εαν εσας σας αρεσει , δεν θα πρεπει να τι κανετε αυτη την εποχη , αλλα απο τελους ιουλιου και μετα να γινετε η εκπευδευση , και θα επρεπε , να απαγορευτΕΙ η εκπευδευση ολο τον χρονο , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥς ΧΩΡΟΥς ΕΚΓΥΜΑΣΗς αλλα να επιτραπει ενα μηνα πριν αρχησει το κυνηγι , ξερω ατομα που εκπευδευουν τα σκυλια τους ολο τον χρονο , και ελευθερα οπου θελουν εκτος απο τους χωρους εκγυμνασης , και ξερουν , που θα βρουν το καθε κοπαδι περδικες και μετα που θα αρχησει το κυνηγι , και ακομα , και που θα πανε μετα οι περδικες , για να της ξαναβρουν , η ακομα χειροτερα οι λαγοκυνηγοι , που ξερουν , και απο ποιο μονοπατι θα περαση ο λαγος , και ποσοι λαγοι εχει μια περιοχη , και που κρυβετε ο καθενας , που μερικες φορες τους πιανουν τα λαγοσκυλα ζωντανους , φτανει ποια αυτο πρεπει να σταματηση καποτε οχι εκπευδευση ολο τον χρονο , αλλα μονο ενα μηνα πριν αρχησει το κυνηγι , και μονο στους χωρους εκγυμνασης σκυλιων, και φυσικα την εποχη του κυνηγιου να επιτρεπετε και η εκπευδευση παντου τοτε , εξαλου μπορουμε να εκπευδευσουμε καλυτερα τον σκυλο μας οταν εχει ειδη αρχησει το κυνηγι

καλησπερα στα κοπελια,,
λογο του ιου και που δε παμαι και πουθενα βγεικαμαι στα βουνα μαζη με τα τετραποδα και καναμαι την πλακαμας
Φίλε herbi ας τις αφήσουμε λίγο ήσυχες να φτιάξουν φωλιές και οικογένειες. Έχουν τα αρπακτικά που δεν τις αφήνουν σε ησυχία, μην τις πιέζουμε και ΄μεις αυτή την ιδιαίτερη περίοδο.

herbi ειναι κοριτσι , και εγω νομηζα οτι ειναι αντρας , μπραβω στο κοριτσι που ασχολητε με το κυνηγι , και τα σκυλια , αλλα οχι τωρα εκπευδευση κανε υπομονη
Δεν νομίζω ότι είναι κορίτσι. Στο προφίλ του για άντρας αναφέρεται.

Λοιπον σε καποια πλανα ειναι η γυνεκα μου ..
Και τα πλάνα ειναι απο ζωνη εκγύμνασης και δεν ειναι σε άγριο θήραμα ..
Και το ποιντερ ειναι 17 μηνών αρσενικο που χρειαζετε αυτο τωρα

Δυστυχώς κύριοι η πέρδικα είναι ένα ενδημικό θήραμα που είναι θέμα χρόνου να εξαφανιστεί από τα Ελληνικά βουνά ,και σε αυτό το γεγονός δεν θα έχουμε ούτε μια δικαιολογία .

Δυστυχώς κύριοι η πέρδικα είναι ένα ενδημικό θήραμα που είναι θέμα χρόνου να εξαφανιστεί από τα Ελληνικά βουνά ,και σε αυτό το γεγονός δεν θα έχουμε ούτε μια δικαιολογία .
Η αντίστροφη μέτρηση εχει αρχίσει απο χρόνια Λευτέρη. Απο τότε που μεσα απο καποια προγράμματα για την κτηνοτροφία αλλά και αργότερα για την αξιοποίηση των ορεινών όγκων ,εχουν γεμίσει τα βουνά δρόμους. Φτάνεις πια σε οποια κορφή της Πινδου θέλεις με αυτοκίνητο.Συνεπώς αφου η πρόσβαση εχει διευκολυνθεί και ανα πάσα στιγμή μπορείς να εισαι εκει πάνω , να κατασκηνώσεις ,να παρακολουθήσεις ,να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου και όταν ερθει η ωρα για κυνήγι,όλα γίνονται ας πούμε πιο άνετα.
Θα μου πει κάποιος ναι,αλλά το βουνό θελει περπάτημα,ειναι δύσκολο και το κυνήγι της ακόμη πιο δύσκολο. Ναι ,αλλά για σκέψου να τραβάς ανάβαση απο τις 2 τη νύχτα για να βρεθείς το ξημέρωμα στον τόπο που θα κυνηγήσεις ,ενω τώρα αυτο μειώνεται κατα πολυ και ξοδεύεις την ενέργεια σου στο κυνήγι.
Τα θυμάμαι και τα νοσταλγώ είναι η αλήθεια .
Απ οταν λοιπόν γέμισαν οι κορφές δρόμους τα πραγματα δυστυχώς αλλαξαν και αλλάζουν.

Η αντίστροφη μέτρηση εχει αρχίσει απο χρόνια Λευτέρη. Απο τότε που μεσα απο καποια προγράμματα για την κτηνοτροφία αλλά και αργότερα για την αξιοποίηση των ορεινών όγκων ,εχουν γεμίσει τα βουνά δρόμους. Φτάνεις πια σε οποια κορφή της Πινδου θέλεις με αυτοκίνητο.Συνεπώς αφου η πρόσβαση εχει διευκολυνθεί και ανα πάσα στιγμή μπορείς να εισαι εκει πάνω , να κατασκηνώσεις ,να παρακολουθήσεις ,να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου και όταν ερθει η ωρα για κυνήγι,όλα γίνονται ας πούμε πιο άνετα.
Θα μου πει κάποιος ναι,αλλά το βουνό θελει περπάτημα,ειναι δύσκολο και το κυνήγι της ακόμη πιο δύσκολο. Ναι ,αλλά για σκέψου να τραβάς ανάβαση απο τις 2 τη νύχτα για να βρεθείς το ξημέρωμα στον τόπο που θα κυνηγήσεις ,ενω τώρα αυτο μειώνεται κατα πολυ και ξοδεύεις την ενέργεια σου στο κυνήγι.
Τα θυμάμαι και τα νοσταλγώ είναι η αλήθεια .
Απ οταν λοιπόν γέμισαν οι κορφές δρόμους τα πραγματα δυστυχώς αλλαξαν και αλλάζουν.
Μην ξεχνάμε και αυτούς που πηγαίνανε στο βουνό και γυρνούσαμε με 13 24 έως και 27 περδικες εγώ ξέρω πολλούς που το έκαναν αυτό και ακόμα το κάνουν πως λοιπόν να μην τελειώσει η πέρδικα κάθε μέρα θα γεννάει για να βρίσκουμε εμείς..Απο έναν και δύο δεν γίνεται διαχείριση πρέπει όλοι μας αλλιώς θα ξεχάσουμε τι πάει να πει περδικα

Λοιπον σε καποια πλανα ειναι η γυνεκα μου ..
Και τα πλάνα ειναι απο ζωνη εκγύμνασης και δεν ειναι σε άγριο θήραμα ..
Και το ποιντερ ειναι 17 μηνών αρσενικο που χρειαζετε αυτο τωρα

Συναδελφε καλημέρα....Δηλώνω λάτρης του κυνηγίου της και μετά της μπεκάτσας. Αλλά η πέρδικα είναι η τρέλα μου. Να χαίρεσαι τα σκυλιά σου και είσαι και εσύ καλά να κυνηγάς. Το σέττερ φαίνεται έμπειρο. Το πόιντερ σου είναι σκύλος με μυαλό και θα το δεις στο μέλλον που πιστεύω οτι το έχεις καταλάβει και εσύ και φαίνεται στο σημείο που το σέττερ είναι φερμαρισμένο αυτό συναινεί και μετά κάνει την κίνηση και πάει από την απέναντι μεριά του πουρναριού και φερμάρει και αυτό κυκλώνοντας το θήραμα....καταπληκτική φάση. Τέλος θα ήθελα να σου πω αυτό που λένε και οι άλλοι συνάδελφοι. Όχι τώρα εκπαιδευτικά. Για να μπορείς να χαίρεσαι τα σκυλιά σου στο κυνήγι αυτό αύριο. Όντως τα εκπαιδευτικά πρέπει να γίνονται στις περιόδους που πρέπει και σε ζώνη εκγύμνασης διότι και τα πουλιά εκεί θα ζευγαρώσουν για να γεννήσουν και θα αυξηθούν. Καλό είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην περίοδο του κυνηγίου της να γινονται τα εκπαιδευτικά διότι έχω πετύχει και κλώσσες να κάθονται σε δεύτερη γέννα τον Αύγουστο....Επέτρεψε μου να σου πω εν συντομία οτι μου έτυχε Αύγουστο σε εκπαιδευτικό να φερμάρει ο σκύλος μου να πηγαίνω και να πετυχαίνω με το μάτι μου την πέρδικα να κάθεται ένα με το χώμα πιο πέρα από την φέρμα του σκύλου μου και ξαφνικά δυο κεφαλάκια απο τα μικρά της να ξεπροβάλλουν κάτω από τις φτερούγες της. Γυρισα και οπως ταν φέρμα ο σκύλος μου τον πήρα....αγκαλιά τον σήκωσα και εφυγα προς το αυτοκινητο λέγοντας του δυνατά μπράβο και μπράβο αηγορι μου και τέτοια....κανοντας τον χαζο ..για να κάνω να χαρει ο σκυλος μου γιαυτο που εκανε...φερμαρε το θηραμα που ηθελα αλλά άφησα και την πέρδικα στην ησυχία της....δεν χάλασε ο σκύλος δεν έγινε κάτι το τραγικό και ο σκύλος 14 χρόνια μου χάριζε τρομερές στιγμές στο κυνήγι της....έχει χρόνο να μάθει ο σκύλος σου κι θα μάθει απ ' όσο έιδα....αυτα όλα χωρίς καμμία διάθεση να σου κάνω τον...δάσκαλο....αλλά επειδή τα έχω δει...και πιστεύω οτι ετσι πρέπει να κάνουμε όλοι μας που αγαπάε το θήραμα αυτό. Κατα τα άλλα να είσαι καλα΄και να χαίρεσαι τα σκυλιά σου.

Ας βάλω ένα εκπαιδευτικό από τα παλιά.....Καλοκαίρι θέλω να πάω για μια βόλτα τον σκύλο....και ο 11 χρονος γιος μου λέει θα έρθω μαζί...χαίρομαι βέβαια (ο πατέρας καμαρώνει χαχα) αλλά ξέρω πιο πολύ θα έχω το νου μου στο που θα πατήσει πώς θα περπατήσει ο γιος στο βουνό....δεν με πειράζει καθόλου βέβαια.....πόντα - φέρμα και κάπου εκεί τραβάω το κινητό από την τσέπη....

Last edited:
Μην ξεχνάμε και αυτούς που πηγαίνανε στο βουνό και γυρνούσαμε με 13 24 έως και 27 περδικες εγώ ξέρω πολλούς που το έκαναν αυτό και ακόμα το κάνουν πως λοιπόν να μην τελειώσει η πέρδικα κάθε μέρα θα γεννάει για να βρίσκουμε εμείς..Απο έναν και δύο δεν γίνεται διαχείριση πρέπει όλοι μας αλλιώς θα ξεχάσουμε τι πάει να πει περδικα
Πατριδα τα ξερω ,αλλά δεν ήθελα να ανοιξω σε τέτοιου ειδος κουβέντα. Αυτοι ειναι οι κρεατακηδες,οι πρώην μικροτσούτσουνοι των καφενείων και τωρα του φατσοβιβλίου.
Μήπως δεν ειναι οι ιδιοι που ξέκαναν και τις πέστροφες με δυναμίτες πεζοβολα και αλλα τεχνητά μέσα;

Πατριδα τα ξερω ,αλλά δεν ήθελα να ανοιξω σε τέτοιου ειδος κουβέντα. Αυτοι ειναι οι κρεατακηδες,οι πρώην μικροτσούτσουνοι των καφενείων και τωρα του φατσοβιβλίου.
Μήπως δεν ειναι οι ιδιοι που ξέκαναν και τις πέστροφες με δυναμίτες πεζοβολα και αλλα τεχνητά μέσα;

Εάν τους βλεπετε στο βουνό και το ξέρετε οτι το κάνουν.....καταγγελια αμεσως συναδελφοι....οχι ευχολογια...δώσιμο κανονικο

Έλα που οι περισσότεροι είναι οι ίδιοι τυναξανε το ποτάμι στον αερα...Κρεατακηδες και οι μάγκες του καφενείου και της φωτογραφίας εγώ βαρεσα τόσες έχω εργαλεία σκυλιά και και και σύλλογος και δασαρχείο πουθενά καλά παμε

Status
Not open for further replies.
Back