Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Να συμπληρώσω ότι δεν έχω όρεξη να έχω ένα σκυλί και θα ήταν άδικο να πάρω ένα ζώο αποκλειστικά για να το εκμεταλλευτώ κυνηγετικα.

Πρώτα πρέπει να πάρουμε ένα σκυλο για να τον προσέχουμε και να τον αγαπάμε και μετά να μας συντροφεύει στο κυνήγι.
Για να εχει καποιος σκυλο χρειαζεται πανω απο ολα υπομονη απο την ωρα που θα το παρει κουταβι
στα χερια του μεχρι την ωρα της πρωτης σταθερης φερμας.Ο σκυλος δεν ειναι ενα "ζωο" που το
εκμεταλευομαστε κυνηγετικα,ειναι ο συνκυνηγος μας,ο πιστος φιλος,τα αυτια-η μυτη και τα ποδια
που δεν εχουμε....Ακομα και οταν χτυπαει το ξυπνητηρι για να σηκωθουμε στα τυφλα για καφε και να
ετοιμαστουμε για κυνηγι αυτος εχει παρει θεση μαχης και ξερει ακριβως τι γινεται.

Για να εχει καποιος σκυλο χρειαζεται πανω απο ολα υπομονη απο την ωρα που θα το παρει κουταβι
στα χερια του μεχρι την ωρα της πρωτης σταθερης φερμας.Ο σκυλος δεν ειναι ενα "ζωο" που το
εκμεταλευομαστε κυνηγετικα,ειναι ο συνκυνηγος μας,ο πιστος φιλος,τα αυτια-η μυτη και τα ποδια
που δεν εχουμε....Ακομα και οταν χτυπαει το ξυπνητηρι για να σηκωθουμε στα τυφλα για καφε και να
ετοιμαστουμε για κυνηγι αυτος εχει παρει θεση μαχης και ξερει ακριβως τι γινεται.
Ακριβώς!!!

Ετσι ακριβως,μελος της οικογενειας ,εμενα με ξυπναει να παμε για κυνηγι
Ωραία φάση.

Υπάρχουν πολλοί που τα χουν λες και είναι μηχάνημα.

Ξύλο κτλ...

Αν δεν μπορούν να χουν σκυλί να μην έχουν καθόλου.

Κυνήγι πέρδικας χωρίς σκύλο;;;;
Να παίζεις πετροπόλεμο με τα βράχια, να ρίχνεις τουφεκιές στον αέρα μέσα στα ρέματα και να φωνάζεις για να σηκωθεί το κοπάδι.
Κυνήγι που ο αυτοσκοπός είναι η τουφεκιά και το σκότωμα της πέρδικας.

Κυνηγώντας πέρδικες με τον σκύλο από τα 100 σηκώματα που θα κάνω όλο το χρόνο τις 10 φορές θα πατήσω την σκανδάλη.
Γιατί πρέπει να προπονηθεί ο σκύλος, εγώ και οι πέρδικες.
Δεν μπορούν ορισμένοι να καταλάβουν ότι ειδικά η πέρδικα που είναι ενδημικό θήραμα χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση.
Δηλαδή επειδή εμείς δεν είμαστε κυνοφιλοι δεν πρέπει να αγαπάμε την πέρδικα ετσι;

Ούτε τουφεκιές Ρίχνω στα Ρέματα ούτε πετροπολεμο παίζω.

Θα πετάξω καμία πέτρα σε σημεία που ξέρω όπως περίπου θα πέταγε και ένας κυνηγός με σκυλί.
Πολύ ρομαντικοί το παίζετε ορισμένοι και πάτε πάντα να υποβιβασετε τους άλλους συναδέλφους.
Αφού τα χουμε πει και ξαναπεί...τι δεν καταλαβενετε δηλαδη;

Και κάτι άλλο ρε παιδιά δεν γίνεται εμείς πάντα να είμαστε οι καλύτεροι και οι άλλοι πάντα οι κακοί.
Προσωπικα εγώ σέβομαι και παραδέχομαι όλους τους συναδέλφους.
Είτε γουρουναδες είτε μπεκατσαδες είτε τσιχλαδες κτλ....Και δεν θα τους κάνω υποδείξεις για το κυνήγι τους ή το όπλο τους κτλ.
Θα πω τη γνώμη μου αλλά προσεχτικά χωρίς να θιγω ή να προσβάλλω.
Αυτούς που πρέπει να θιγουμε και να προσβαλουμε είναι οι λαθροθήρες και όχι τους συναδέλφους μας.

Δηλαδή επειδή εμείς δεν είμαστε κυνοφιλοι δεν πρέπει να αγαπάμε την πέρδικα ετσι;

Ούτε τουφεκιές Ρίχνω στα Ρέματα ούτε πετροπολεμο παίζω.

Θα πετάξω καμία πέτρα σε σημεία που ξέρω όπως περίπου θα πέταγε και ένας κυνηγός με σκυλί.
Πολύ ρομαντικοί το παίζετε ορισμένοι και πάτε πάντα να υποβιβασετε τους άλλους συναδέλφους.
Αφού τα χουμε πει και ξαναπεί...τι δεν καταλαβενετε δηλαδη;

Και κάτι άλλο ρε παιδιά δεν γίνεται εμείς πάντα να είμαστε οι καλύτεροι και οι άλλοι πάντα οι κακοί.
Προσωπικα εγώ σέβομαι και παραδέχομαι όλους τους συναδέλφους.
Είτε γουρουναδες είτε μπεκατσαδες είτε τσιχλαδες κτλ....Και δεν θα τους κάνω υποδείξεις για το κυνήγι τους ή το όπλο τους κτλ.
Θα πω τη γνώμη μου αλλά προσεχτικά χωρίς να θιγω ή να προσβάλλω.
Αυτούς που πρέπει να θιγουμε και να προσβαλουμε είναι οι λαθροθήρες και όχι τους συναδέλφους μας.
Ο φίλος Stelios Montefeltro έχει δίκιο. Δεν μπορεί επειδή έχουμε διαφορετική άποψη να γίνεται πάντα το ίδιο πράγμα. Ο καθένας εξασκεί το κυνήγι σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια και ανάγκες βέβαια. Δεν είναι ωραίο να ρίχνουμε στην πυρά οτι είναι διαφορετικό. Από την στιγμή που δεν παρανομεί και του αρέσει σε μας περισσεύει.

Ο φίλος Stelios Montefeltro έχει δίκιο. Δεν μπορεί επειδή έχουμε διαφορετική άποψη να γίνεται πάντα το ίδιο πράγμα. Ο καθένας εξασκεί το κυνήγι σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια και ανάγκες βέβαια. Δεν είναι ωραίο να ρίχνουμε στην πυρά οτι είναι διαφορετικό. Από την στιγμή που δεν παρανομεί και του αρέσει σε μας περισσεύει.
Α!!! Γεια σου!!!
Δεν αγαπώ τα σκυλιά πως να το κανουμε;
Γιατί τότε να εχω;
Άσε που ούτε χωρο έχω ούτε τα χρήματα για τις ανάγκες του,Ούτε τις γνώσεις και την υπομονή να κάτσω να το εκπαιδεύσω κτλ....

Θα πρέπει δηλαδή να μην κυνηγώ πέρδικα που την λατρευω;

Λένε για τη διαχείριση ....
Δηλαδή αν εγω χωρίς σκύλο πάρω τη σεζόν 15 πέρδικες και ένας με σκυλί 15 πέρδικες ποια είναι η ζημιά σε σχέση με τον άλλον που χει σκύλο;

Απλώς αυτοί με το σκυλί θεωρούν ότι το δικαιουνται και εμείς χωρίς σκύλο Όχι.

Τι λες ρε φιλε;
Που το γράφει Δηλαδή αυτό;

Κάνω 15 και 20 χλμ πάνω στο βουνό για να πάρω 1-2 ή κανένα πουλί και πας να με βγάλεις σκαρτο;

Α!!! Γεια σου!!!
Δεν αγαπώ τα σκυλιά πως να το κανουμε;
Γιατί τότε να εχω;
Άσε που ούτε χωρο έχω ούτε τα χρήματα για τις ανάγκες του,Ούτε τις γνώσεις και την υπομονή να κάτσω να το εκπαιδεύσω κτλ....

Θα πρέπει δηλαδή να μην κυνηγώ πέρδικα που την λατρευω;

Λένε για τη διαχείριση ....
Δηλαδή αν εγω χωρίς σκύλο πάρω τη σεζόν 15 πέρδικες και ένας με σκυλί 15 πέρδικες ποια είναι η ζημιά σε σχέση με τον άλλον που χει σκύλο;

Απλώς αυτοί με το σκυλί θεωρούν ότι το δικαιουνται και εμείς χωρίς σκύλο Όχι.

Τι λες ρε φιλε;
Που το γράφει Δηλαδή αυτό;

Κάνω 15 και 20 χλμ πάνω στο βουνό για να πάρω 1-2 ή κανένα πουλί και πας να με βγάλεις σκαρτο;
Όπως τα λες!!!

Ούτε σκαρτος είσαι ούτε παράνομος ούτε τίποτα

απλα η Πέρδικα και η μπεκάτσα έχει άλλη γλύκα με τον σκύλο είναι συνδεμένα αυτά τα 2 πράγματα.

Προσωπικά αν ας πούμε αν τύχει και δεν έχω σκύλο για τον άλφα βήτα λόγο, Δεν θα πάω καν για πέρδικα δεν μαρεσει απλά να σηκωθεί και να την τουφεκισω δεν μου προσφέρει καμία διασκέδαση ούτε χαρά.

Και ξέρω πολύ κόσμο που σκέφτεται ακριβώς το ίδιο.

θα πάω στο καρτέρι για κουνέλια στα τρυγόνια στα περιστέρια ότι άλλο να ρίξω τις τουφεκιές μου να γουστάρω.

Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις σκύλο και να μην τον αγαπήσεις θες δεν θες θα σε κάνει να τον αγαπήσεις είναι ένα πλάσμα που σε αγαπάει πιο πολύ από τον ίδιο του τον εαυτό.

και δεν χρειάζεται να πάρεις Φέρμας. Ας πούμε με ένα σπριγκερ η Κόκερ σκέψου πόσες τραυματισμένες θα έβρισκες και πόσες λουφαγμενες .

και ο σκύλος να ξέρεις δεν θέλει ανθρώπινη αγάπη ούτε πάνω στο κρεβάτι σου να κοιμάται κτλ που κάνουν οι φιλοζωοι του κολου.

Last edited:
Ούτε σκαρτος είσαι ούτε παράνομος ούτε τίποτα

απλα η Πέρδικα και η μπεκάτσα έχει άλλη γλύκα με τον σκύλο είναι συνδεμένα αυτά τα 2 πράγματα.

Προσωπικά αν ας πούμε αν τύχει και δεν έχω σκύλο για τον άλφα βήτα λόγο, Δεν θα πάω καν για πέρδικα δεν μαρεσει απλά να σηκωθεί και να την τουφεκισω δεν μου προσφέρει καμία διασκέδαση ούτε χαρά.

Και ξέρω πολύ κόσμο που σκέφτεται ακριβώς το ίδιο.

θα πάω στο καρτέρι για κουνέλια στα τρυγόνια στα περιστέρια ότι άλλο να ρίξω τις τουφεκιές μου να γουστάρω.

Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις σκύλο και να μην τον αγαπήσεις θες δεν θες θα σε κάνει να τον αγαπήσεις είναι ένα πλάσμα που σε αγαπάει πιο πολύ από τον ίδιο του τον εαυτό.

και δεν χρειάζεται να πάρεις Φέρμας. Ας πούμε με ένα σπριγκερ η Κόκερ σκέψου πόσες τραυματισμένες θα έβρισκες και πόσες λουφαγμενες .

και ο σκύλος να ξέρεις δεν θέλει ανθρώπινη αγάπη ούτε πάνω στο κρεβάτι σου να κοιμάται κτλ που κάνουν οι φιλοζωοι του κολου.

Μα...είπα...θέλει και χορο και χρήμα και χρόνο.....θα το αγαπήσω το σκυλι αν το έπερνα δεν είμαι σκατοψυχος.

Που να το βάλω ομψς στο κεφάλι μου;
Δεν μένω μόνος...οι άλλοι δεν συμφωνούν...Δηλαδή απλά πράγματα γιατί δεν τα καταλαβαινετε.

Εν τω μετάξι εγώ στην πέρδικα δεν πάω για την τουφέκια.

Πάω γιατί μ αρέσει η ορειβασία η σκληρή αυτή η προπόνηση που δε μοιαζει με κατι αλλο.
Πάω γιατί μου αρέσει το βουνό Και η πέρδικα μου δίνει έξτρα κίνητρο.

Δηλαδή πως να στο πω...δε θα έφτανα να κάνω 20 χλμ πάνω στο βουνό αν δεν έψαχνα γι αυτό το πουλί.

Εξάλλου αυτό το φρρρρρ όταν φεύγουν δε μοιάζει.. με άλλο κυνήγι.
Και άλλη φευγει από δω άλλη από κει και πάει λέγοντας.

Η να τις δω να στραταριζουν είμαι ικανός να σκοτωθώ να τις προλάβω και πάει λέγοντας.

Αυτή η κούραση που σου δίνει αυτό το κινηγι έχει μια γλυκά.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα Δηλαδή.

Ναι με το σκυλί έχει άλλη χάρη δε σημαίνει αυτό ότι διαφορετικά όπως το κάνω εγώ ότι δε μου προσφέρει.

Εμένα με ανυψώνει αυτό το κυνήγι διότι υπερβάλλω εαυτον.

Μα...είπα...θέλει και χορο και χρήμα και χρόνο.....θα το αγαπήσω το σκυλι αν το έπερνα δεν είμαι σκατοψυχος.

Που να το βάλω ομψς στο κεφάλι μου;
Δεν μένω μόνος...οι άλλοι δεν συμφωνούν...Δηλαδή απλά πράγματα γιατί δεν τα καταλαβαινετε.

Εν τω μετάξι εγώ στην πέρδικα δεν πάω για την τουφέκια.

Πάω γιατί μ αρέσει η ορειβασία η σκληρή αυτή η προπόνηση που δε μοιαζει με κατι αλλο.
Πάω γιατί μου αρέσει το βουνό Και η πέρδικα μου δίνει έξτρα κίνητρο.

Δηλαδή πως να στο πω...δε θα έφτανα να κάνω 20 χλμ πάνω στο βουνό αν δεν έψαχνα γι αυτό το πουλί.

Εξάλλου αυτό το φρρρρρ όταν φεύγουν δε μοιάζει.. με άλλο κυνήγι.
Και άλλη φευγει από δω άλλη από κει και πάει λέγοντας.

Η να τις δω να στραταριζουν είμαι ικανός να σκοτωθώ να τις προλάβω και πάει λέγοντας.

Αυτή η κούραση που σου δίνει αυτό το κινηγι έχει μια γλυκά.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα Δηλαδή.

Ναι με το σκυλί έχει άλλη χάρη δε σημαίνει αυτό ότι διαφορετικά όπως το κάνω εγώ ότι δε μου προσφέρει.

Εμένα με ανυψώνει αυτό το κυνήγι διότι υπερβάλλω εαυτον.
Σε ποιο άλλο κυνήγι πας να κάνεις βολή ενώ τρέμουν τα χέρια σου από την κουραση;

Που αλλού τα πνευμόνια σου πάνε να σπάσουν Και δουλεύουν υπερωρίες για να ανταπεξελθουν;

Σε ποιο κυνήγι λες άραγε θα τα καταφέρω να γυρίσω πίσω στο αμάξι;

Σε ποιο κυνήγι ντουφεκας σε γκρεμους με κίνδυνο τη ζωή σου με ένα γλιστρημα;

Μη λέμε τώρα ότι δεν προσφέρει συγκινήσεις....

Όση κυνηγάμε αυτό το πουλί ξέρουμε το γιατί το κανουμε.
Και δεν είναι το μπαμ.
Και δεν είναι το μαμ.
Είναι όλο αυτό το πακέτο.

:rolleyes::(Παιδιά το κουράσαμε το θέμα
Κουβέντα κάνουμε φίλε.
Εγώ γράφω τα κατεβατά εσύ κουραστηκες;

Χαχαχαχα

Να μην τα πούμε δηλαδη να τα καταλάβουν οι συνάδελφοι να χουμε κάθε τόσο τα ίδια.

Εξάλλου εμείς που κυνηγάμε χωρίς σκύλο δεν σας είπαμε να παρατησετε τα σκυλιά σας.

Αν σας το λέγαμε θα το κουράζατε κι εσείς το θέμα.
Εσάς βέβαια δεν σας μείωσε κάνεις.

Με την κουβέντα θα σε καταλάβει ο άλλος που δεν ξέρει το πως το βλέπεις εσύ το θέμα.
Κακό είναι;

Εσείς που κυνηγάτε πέρδικες χωρίς σκύλο είστε η πολύ μικρή μειοψηφία κ δεν είναι λογικό να πείτε να παρατησουμε τους σκύλους. Εξάλλου το κυνήγι των εδαφοβιων πτηνών αυτονόητο είναι οτι γίνεται με σκύλο. Σαφώς κ μπορεί ο καθένας να κυνηγά όπως θέλει πέρδικες, μπεκάτσες κτλ κτλ δεν το κρίνω αλλά αναφέρω πως γίνεται. Παρακουραστηκε νομίζω το θέμα.. Φιλικά!

Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα όπως την βρίσκει ο καθένας .big smile.
Καλό είναι να μιλάμε...να βλέπουμε πως σκέφτονται και οι άλλοι συνάδελφοι να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας.

Δεν είναι καλό να μένουμε σε αυτά που ξέρουμε...Πόσο μάλλον σε αυτά που νομίζουμε ότι ξέρουμε.
Προσωπικά εγώ μαθαίνω πολλά από δω και μακάρι να μπορουσα να είχα διαβάσει όλες τις συζητήσεις.

Εσείς που κυνηγάτε πέρδικες χωρίς σκύλο είστε η πολύ μικρή μειοψηφία κ δεν είναι λογικό να πείτε να παρατησουμε τους σκύλους. Εξάλλου το κυνήγι των εδαφοβιων πτηνών αυτονόητο είναι οτι γίνεται με σκύλο. Σαφώς κ μπορεί ο καθένας να κυνηγά όπως θέλει πέρδικες, μπεκάτσες κτλ κτλ δεν το κρίνω αλλά αναφέρω πως γίνεται. Παρακουραστηκε νομίζω το θέμα.. Φιλικά!
Ενώ είναι λογικό να μας πείτε εσείς να παρατησουμε τις πέρδικες επειδή είμαστε μειοψηφία.

Όποιος κουραζετε να μη διαβάζει.
Έχει κι άλλα θέματα εδώ.

Status
Not open for further replies.
Back