Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γιώργο καλησπέρα επειδή μ'αρέσει η κουβέντα επί του θέματος ας το πάρουμε από μαθηματικής πλευράς.
Αν μπορούσε που λέει ο Παναγιώτης να τα πιάσει τα περδικοπουλα ήταν μόλις μιας εβδομάδας.
7 μέρες λοιπόν και 25 η κλώσα στη φωλιά μας κάνουν 32 και 7 μέρες να κάνει τα αυγά 39.
Δηλαδή ξεκίνησε να κάνει αυγά 20 Ιουλίου για πρώτη φωλιά.
Δεν πιστεύω ενα τέτοιο γεγονός με τιποτα.
Δλδ φίλε μου πιστεύεις είναι δεύτερη γέννα

Οι υπολογισμοί σου με τις ημέρες είναι σωστοί. Σκέψου όμως ότι είναι στην Ήπειρο και σε ψηλό βουνό, ( το σωστό είναι να ρωτήσουμε επίσης, αν έκανε τίποτα χιόνια τη Άνοιξη εφέτος). Το βουνό μπορεί να είχε χιόνια ως τα μέσα του Ιουνίου και τα πουλιά να ανέβηκαν από τα χαμηλά αργότερα. Αυτό που βρίσκω υπερβολικό είναι να έχει κάνει πρώτη γέννα 10-12 αυγά και να ξανακάνει άλλα 5+ είναι πολλά. Σε κάθε περίπτωση υποθέσεις κάνουμε, σίγουρο δεν είναι τίποτα. :)
Χιόνια φίλε μου δεν είχε βροχή και λίγο χαλάζι ναι

Χιόνια φίλε μου δεν είχε βροχή και λίγο χαλάζι ναι
Τότε οι πιθανότητες είναι να είναι δεύτερη γέννα, επειδή χάλασε η πρώτη. Ίσως να μην είχε κάνει και όλα τα αυγά της πρώτης. Τελευταία χιόνια στην Ήπειρο πότε έριξε εφέτος;

Τότε οι πιθανότητες είναι να είναι δεύτερη γέννα, επειδή χάλασε η πρώτη. Ίσως να μην είχε κάνει και όλα τα αυγά της πρώτης. Τελευταία χιόνια στην Ήπειρο πότε έριξε εφέτος;
Αν θυμάμαι καλά γύρω στο Γεναρη μέσα Φλεβάρη αν θυμάμαι καλά

Η δεύτερη γέννα γίνεται:
1) άμα καταστραφεί η πρώτη γέννα
2) άμα έχει γίνει νωρίς η πρώτη γέννα και έχει αρκετό φαί και νερό η περιοχή(τότε είναι η καλή περδικοχρονιά)

σε κάθε περίπτωση είναι μικρότερη από την πρώτη

Status
Not open for further replies.
Back