Πάπιες στιφάδο

Πάπιες κυνήγι έχω φάει μόνον από τον Γιώργο....δεν ξέρω τί ειχε κάνει με τα εντόσθια αλλά τότε ήταν πεντανόστιμες.....
 
Εγω λεω να διοργανώσουμε διαγωνισμό μαγειρέματος υδροβίων μεταξύ Sirella και χουντάλα .Κατα κόσμον Αρη και Γιωρίκα.Ο νικητής θα κερδίσει ένα τετραήμερο κυνήγι φάσσας σε καλύβα στον φασσότοπο των Τζουμέρκων.
.buy buy.
 
Ο Γιωρικας κανει αυτα τα γκουρμεδιαρικα με τα μελια, τα σταφυλια, τα αχλαδια, τα καστανα κ τα γραντμπερις κ δεν τον πιανουμε... .sarcastic.
Τα μπουτια τα παιρνω οπως δειχνει το βιντεο αλλα το στηθος κ την φτερουγα τα παιρνω μαζι με το κοκκαλο... Τραβαω απλα τη ραχοκοκκαλια απο πισω...
Το αν θα μυρισει η οχι το κρεας δεν εχει να κανει παντα με το ποτε θα τα καθαρισουμε αλλα κ με το που εχει χτυπηθει το παπι(αν εχει φαει σκαγια στην κοιλια), αν ειναι φαγωμενο κτλ...
 
Last edited:
Απλα Γιαννη ετσι θελει λιγη προσοχη στο φιλεταρισμα για να μην πεταμε ασκοπα κρεας... Κατα τα αλλα βγαινει μονο ψαχνο ετσι...
 
  • Like
Reactions: jnp
Ο πατέρας μου για να μην έχουν αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά τα παπιά, τα καθαρίζει τους βγάζει τα εντόσθια και μετά παίρνει ένα κάρβουνο από το τζάκι πυρωμένο, το βάζει μέσα στην κοιλιά τους και το σβήνει στη βρύση με νέρο...
Όσα έχουμε κάνει μ' αυτό τον τρόπο δεν μυρίζουν...
 
μετά παίρνει ένα κάρβουνο από το τζάκι πυρωμένο, το βάζει μέσα στην κοιλιά τους και το σβήνει στη βρύση με νέρο...
Όσα έχουμε κάνει μ' αυτό τον τρόπο δεν μυρίζουν
.Ο άνθρακας απορροφαει μεταξύ των άλλων και τις μυρωδιές, γιαυτο βάζουμε ενεργό άνθρακα στα φίλτρα των ενυδρείων και το νερό τους δεν μυρίζει σαν βουρκος.
 
.Ο άνθρακας απορροφαει μεταξύ των άλλων και τις μυρωδιές, γιαυτο βάζουμε ενεργό άνθρακα στα φίλτρα των ενυδρείων και το νερό τους δεν μυρίζει σαν βουρκος.
Δε το είχα σκεφτεί αυτό Γιάννη!
Πάντως για μια ακόμα φορά η ''λαϊκή σοφία'' εξηγείται και επιστημονικός.
 
Παιδια μια ερωτηση αν στο στιφαδο με τις παπιες βαλουμε μιξη και ενα λαγο.asking. πιστευτε θα γινει καλο .....shake hands.μηπως το εχει δοκιμασει κανενας φιλος
 
Παιδια μια ερωτηση αν στο στιφαδο με τις παπιες βαλουμε μιξη και ενα λαγο.asking. πιστευτε θα γινει καλο .....shake hands.μηπως το εχει δοκιμασει κανενας φιλος
Απαγορεύεται δια ροπάλου. Δεν μπλέκουμε διαφορετικές γεύσεις.
 
Δεν τα γδερνουμε τα παπιά ρε.hair..hair.

Το στιφάδο δεν γίνεται με τις πέτσες αλλάμε γδάρσιμο και ξεκοκκάλισμα. Επίσης με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω γκουρμέ (πάπια Πεκίνου, κλπ.) bbq2Για φούρνο έχω άλλα που περιμένουν στη σειρά ... παπιά υπάρχουν ....hunter.
 

Attachments

  • PC250001.JPG
    PC250001.JPG
    258,7 KB · Προβολές: 26
Πολύ ζηλευτά τα βλέπω ρε Θανάση .Για πες ...

Γδάρσιμο και βράσιμο 1 ώρα με 1-2 φύλλα δάφνης, 1 κρεμμύδι και οτιδήποτε θεωρούμε πως θα απαλείψει τη μυρωδιά του παπιού. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά ξεκοκκαλίζουμε μπούτια/στήθια. Τα τσιγαρίζουμε σε λάδι ή σε βούτυρο να ροδίσουν, ώστε να συγκρατήσουν μέσα τους υγρά και να μην στεγνώσουν.

Για ΣΤΙΦΑΔΟ αφήνουμε τα κρεμμύδια 30' σε νερό χλιαρό και στη συνέχεια τα τσιγαρίζουμε και τα βγάζουμε να στραγγίσουν. Βάζουμε στη κατσαρόλα από 1 ποτήρι νερού λάδι ελαφρύ - μαυροδάφνη - ψιλοκομμένες τομάτες. 3-5 μπαχάρια και 2 φύλλα δάφνης. Αλάτι/πιπέρι και μπούκοβο κατά βούληση. Συμπληρώνουμε με ελάχιστο νερό ΑΝ χρειασθεί (είτε με μαυροδάφνη). Βράζουμε 40' σε χαμηλή ένταση, διότι ήδη το κρέας είναι έτοιμο και στην ουσία "δένουμε" το σύνολο.

ΥΓ: Κρεμμύδια κοκκάρι είτε κανονικά κομμενα σε 8 κομμάτια
 

Attachments

  • PB050001.JPG
    PB050001.JPG
    198 KB · Προβολές: 9
Εδώ συνταγή (πικάντικη) με τσιγαρισμένα ξεκοκκαλισμένα ψαχνά (στη φωτό από αγριόχοιρο) που τα σβήνεις στο τσιγάρισμα αφού πρώτα ροδίσουν με κόκκινο γλυκό κρασί. Στη συνέχεια:

Στη γάστρα με πιπεριές, κρεμμύδια, σκόρδο, ντομάτα, μπαχαρικά κατά βούληση (καυτερή πιπεριά βάζω), πράσσο, κλπ.
Ψήσιμο σε 150°C σκεπασμένα για 1 ώρα. Υψηλότερη θερμοκρασία θα τα ξεράνει. Άνοιγμα το καπάκι, έλεγχος υγρών, αφαίρεση υγρών αν απαιτηθεί και συνέχιση 10-20' για να πάρουν χρώμα ...
 

Attachments

  • PB070006.JPG
    PB070006.JPG
    288,1 KB · Προβολές: 14
  • PB070001.JPG
    PB070001.JPG
    305,5 KB · Προβολές: 14
Το στιφαδο ενταξει το βολεύω καλά ,αλλα σ' εκείνη την πρωτη φωτογραφία που εβαλες και καπως μουρθε .. .sarcastic. ,ειναι στηθάκια βρασμένα και μετα στο τηγάνι ;

Σωστά, βρασμένα και σωταρισμένα (τσιγάρισμα) σε λάδι για να ροδίσουν και να αποκτήσουν κρούστα, συγκρατώντας τα υγρά μέσα τους ώστε να μην σκληρύνουν. Πριν βγουν, τα σβήνεις με κρασί ή με λεμόνι, αναλόγως το τι θα ακολουθήσει στο μαγείρεμα
 
Last edited by a moderator:
Τη πρώτη συνταγή θα τη δοκιμάσω το τσιγαριζμα πόση ώρα περίπου
Αρκεί να ροδίσουν και αν πάνε για στιφάδο, σβήσιμο με κόκκινο κρασί ή μαυροδάφνη. Συνήθως σε 5' - αναλόγως το σκεύος και το κάψιμο του λαδιού - είναι οκ.
 
Last edited by a moderator:
Το στιφαδο ενταξει το βολεύω καλά ,αλλα σ' εκείνη την πρωτη φωτογραφία που εβαλες και καπως μουρθε .. .sarcastic. ,ειναι στηθάκια βρασμένα και μετα στο τηγάνι ;
Αν έχεις φάσσες, μπορείς επίσης να τις βράσεις/ξεκοκκαλίσεις και να τις τσιγαρήσεις σε βούτυρο ...
 

Attachments

  • P1160010.JPG
    P1160010.JPG
    270,2 KB · Προβολές: 7
  • P1160002.JPG
    P1160002.JPG
    196,8 KB · Προβολές: 7
  • P1160005.JPG
    P1160005.JPG
    234,7 KB · Προβολές: 6
Περυσι είχαν ξεμείνει κατι στήθια στην κατάψυξη μεχρι το καλοκαίρι. Ημουν έτοιμος να τα πετάξω γιατι νόμιζα οτι θα εχουν αλλοιωθεί. Οταν ξεπαγωσαν τα ειδα καλά. Τα δοκίμασα κατευθείαν στο αντικολητικο με λιγο λαδάκι και τα εσβησα με κρασι ασπρο. Έβαλα ρίγανη ,θυμάρι και λιγο λεμονι και παραδόξως τα ευχαριστήθηκα .
 
Περυσι είχαν ξεμείνει κατι στήθια στην κατάψυξη μεχρι το καλοκαίρι. Ημουν έτοιμος να τα πετάξω γιατι νόμιζα οτι θα εχουν αλλοιωθεί. Οταν ξεπαγωσαν τα ειδα καλά. Τα δοκίμασα κατευθείαν στο αντικολητικο με λιγο λαδάκι και τα εσβησα με κρασι ασπρο. Έβαλα ρίγανη ,θυμάρι και λιγο λεμονι και παραδόξως τα ευχαριστήθηκα .

Πολύ καλή συνταγή και απλή. Η σιγανή φωτιά στο τέλος είναι το μυστικό. Εδώ σε τσίχλες, αλλά δοκιμασμένη και σε φάσσες/σαρσέλια
ΒΡΑΣΙΜΟ - ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ - ΣΒΗΣΙΜΟ με 1 ποτήρι νερού με λεμόνι/κρασι λευκό (40-40-20 %) - Σιγόβρασμα σκεπασμένα με αλατοπίπερο και ρίγανη στο τέλος.
 

Attachments

  • P1260004.JPG
    P1260004.JPG
    194,9 KB · Προβολές: 14
  • P1260005.JPG
    P1260005.JPG
    230,2 KB · Προβολές: 14
  • P1260007.JPG
    P1260007.JPG
    234,2 KB · Προβολές: 14
  • P1260009.JPG
    P1260009.JPG
    240,7 KB · Προβολές: 15
  • P1260008.JPG
    P1260008.JPG
    267,4 KB · Προβολές: 15
Back
Top