Μεγάλε διαβάζεις κλειστό γράμμα!!!Διαβασμένο βρίσκω τον κύριο Γιάννη, περνάει την Βιολογία![]()
Τυχαίνει να είμαι το ενα από τα δύο πρώτα πτυχία Βιολογιας τον Ιούνιο του 1977 στο ΑΠΘ μαζί με το φίλο Σκούρα Ζαχαρία.
Last edited:
Μεγάλε διαβάζεις κλειστό γράμμα!!!Διαβασμένο βρίσκω τον κύριο Γιάννη, περνάει την Βιολογία![]()
Εντάξει μη θες και τέτοια ακρίβεια ζυγισματος από ερασιτέχνες σεφ στο σπίτι.Εγώ απλά προσκυνώ... Περιεκτικότητα 0,9% NaCl φυσιολογικό ορο επί της ουσίας φτιάχνετε (να κάνω την επισήμανσή μου χαχα)
Μπραβο!Η εκτέλεση της συνταγής φαίνεται άψογη.Voilà!!! Bon appetite!!
![]()
Το να αφαιρεις τα πνευμονια (αεροφοροι σακκοι) και στα μικρά πτερωτα, όπως οι τσιχλες και τα ορτυκια πριν τα ψησεις, έχω διαπιστώσει ότι βελτιωνει την ποιότητα του φαγητού. Ιδιαίτερα όταν είναι κτυπημενα και ματωμενα.Παιδιά να πω κάτι για την ραχοκοκαλιά. Αν τα ανοίξεις όπως γράφω στην συνταγή και πλύνεις πολύ καλά βγάζοντας όλο το αίμα, ξεριζώνοντας τα πνευμόνια, το βγάλσιμο της ραχοκοκαλιάς δεν έχει να προσφέρει τίποτα κατά την γνώμη μου.
Στην κοπή της πίτας που έφτιαξα μια μεγάλη ποσότητα με πάπιες οι οποίες μάλιστα ήταν μεγάλα πουλιά, όταν έβγαζα τα πνευμόνια, δεν πίστευα στα μάτια μου πόσο αίμα έβγαινε. Να φανταστείς ότι μέχρι τώρα δεν τα αφαιρούσα τα πνευμόνια.Ιδιαίτερα όταν είναι κτυπημενα και ματωμενα.
Ετσι ακριβως ειναι, απλα για ευκολια κ αν θελει καποιος να αποφυγει αυτο το επιμελες καθαρισμα την πεταει ολη τη ραχοκοκαλια... Ειδικα στα παπια θελει να μεινουν πεντακαθαρα γιατι ειναι το σημειο που προσδιδει μια βαρια μυρωδια στο κρεας...Παιδιά να πω κάτι για την ραχοκοκαλιά. Αν τα ανοίξεις όπως γράφω στην συνταγή και πλύνεις πολύ καλά βγάζοντας όλο το αίμα, ξεριζώνοντας τα πνευμόνια, το βγάλσιμο της ραχοκοκαλιάς δεν έχει να προσφέρει τίποτα κατά την γνώμη μου.
Τα ψάρια που ψαρεύω προτιμώ να τα τρώω πάντα φρέσκα..Αυτό που ήθελα να πω ειναι οτι μου έχουν πει επαγγελματίες ψαράδες(μιλάω πολύ συχνά μαζί τους κ ειναι γνωστοί),ειναι οτι οταν θέλουμε να καταψυξουμε ενα ψάρι το βάζουμε κατάψυξη φρέσκο αλλα ακαθάριστο..έτσι δεν χάνει την γεύση του..έχω αμφιβολίες..απλά το αναφέρω..Σωστά. Το ίδιο ισχύει για τα ψάρια.
Στα ψάρια εναλλακτικά :καθαρισμα, ξέλεπιασμα, τυλιγμα σε διαφανή μεμβράνη και καταψυξη.
Φτιάξτε και ένα βίντεο με το σωστό καθαρισμα των παπιών...Εχθες ειχαμε οικογενειακο τραπεζι με Εβριτικες παπιες... .eat. Απο οταν αρχισα να πεταω ραχοκοκκαλιες κ να κραταω μονο στηθος-φτερουγα κ μπουτια δεν θυμαμαι να εχω ξαναευχαριστηθει ετσι τα παπια... Αν κ μ τρελαινει το κυνηγι τους, το φαγητο τους δεν ηταν ποτε απο τα αγαπημενα μου εξαιτιας της καμια φορα βαριας μυρωδιας τους... Απο περυσι που ξεκινησα να κραταω μονο το ψαχνο το αποτελεσμα ειναι καταπληκτικο...
Το ιδιο μου ειπαν κ διαφοροι φιλοι που τους χαρισα κανενα παπι απο πανω οταν τους προετρεψα να κανουν το ιδιο... Μου ειπαν χαρακτηριστικα οτι πιο νοστιμα παπια δεν ειχαν ξαναφει στη ζωη τους...![]()
Εχθες ειχαμε οικογενειακο τραπεζι με Εβριτικες παπιες... .eat. Απο οταν αρχισα να πεταω ραχοκοκκαλιες κ να κραταω μονο στηθος-φτερουγα κ μπουτια δεν θυμαμαι να εχω ξαναευχαριστηθει ετσι τα παπια... Αν κ μ τρελαινει το κυνηγι τους, το φαγητο τους δεν ηταν ποτε απο τα αγαπημενα μου εξαιτιας της καμια φορα βαριας μυρωδιας τους... Απο περυσι που ξεκινησα να κραταω μονο το ψαχνο το αποτελεσμα ειναι καταπληκτικο...
Το ιδιο μου ειπαν κ διαφοροι φιλοι που τους χαρισα κανενα παπι απο πανω οταν τους προετρεψα να κανουν το ιδιο... Μου ειπαν χαρακτηριστικα οτι πιο νοστιμα παπια δεν ειχαν ξαναφει στη ζωη τους...![]()
Φτιάξτε και ένα βίντεο με το σωστό καθαρισμα των παπιών...