Ορτύκια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
εγώ αύριο Δευτέρα θα κάνω την έξοδό μου, σήμερα αργία, με την ελπίδα στα γνώριμα χωράφια που πάντα κρύβουν εκπλήξεις, μιας και άρχισαν οι μηχανές και συλλέγουν βαμβάκια και τα βγάλουν έξω .......
Στέφανε αύριο μπορεί να γίνει και το θαύμα! ;)

Στέφανε αύριο μπορεί να γίνει και το θαύμα! ;)
Είναι πολλή πιθανό Χρήστο η αυριανή μέρα να κάνει πέρασμα. Ο καιρός είναι ιδανικός σε μας εδώ πάντως, έκοψε τελείως ο μαΐστρος, έχει ξαστεριά και φρέσκο ενώ τα πουλιά που έκλεισε ο καιρός στα Βαλκάνια θα θέλουν να μεταναστεύσουν. Δυστηχως ενώ ήταν να κατέβω στα νότια για ορτυκια προέκυψε κάτι έκτακτο και δεν μπορώ να αργήσω αυριο, οπότε έχει εδώ κοντά για καμιά κιχλίτσα.

Σημερα μεγαλο κουλουρη .hunter. ουτε τουφεκια αντε να ακουσα κανα 2-3 τπτ παραπανω στην λαυρεωτικη....:( και να πω οτι δεν ημουνα μαζι με τον Λεωνιδα σε διαφορετικα μερη αλλα πουλακια αφαντα οςςςςςςς καθολου.xm.

Last edited:
Καλημέρα και καλή εβδομάδα, ξανά στον κάμπο μας μετα την προχθεσινή βροχόπτωση με πολύ υγρασία και λάσπη αρχισα την αναζήτηση κατα τις 07:15 μεχρι στις 10:10 απο γνωστά χωράφια με την υποψία υπαρξης ορτυκιών άλλαξα 5 χωράφια καλαμιές και θερισμένα ηλισπορα και τελικά σηκώσαμε 10 πουλιά και με ωραίες φερμες απο τα σκυλάκια μου Elena & Siba μπόρεσα και κράτησα 6. Σε κάποια φάση η μικρή μου αφού με φέρμαρε σε κάτι αγριάδες σηκώθηκαν η μαμά και 3 μικρά ορτυκάκια καλά πετούσαν αλλά μικρούλια δεν έπεσε πυροβολισμός βέβαια.....

Καλημέρα απο τον Εβρο, σήμερα μια μικρή βολτούλα με τον Daby μου, στα οχτώ του πλέον, λίγο έξω απο το χωριό σε μια πλαγιά που βλέπει προς τον κάμπο και σε ενα χωράφι με αρκετά χόρτα μου έκανε δυό υπέροχες φέρμες και στο γιλέκο μπήκαν 2 παχουλά ορτυκάκια .........

Καλημέρα απο τον Εβρο, σήμερα μια μικρή βολτούλα με τον Daby μου, στα οχτώ του πλέον, λίγο έξω απο το χωριό σε μια πλαγιά που βλέπει προς τον κάμπο και σε ενα χωράφι με αρκετά χόρτα μου έκανε δυό υπέροχες φέρμες και στο γιλέκο μπήκαν 2 παχουλά ορτυκάκια .........

Ελα ρε Στεφανε!!ARTISTA!!!

ωντος εκανα και εγω την απογευματινημου βωλτα σηκωνοντας 5 πουλια κρατησα τα 3 και ενα τραυματισμενο σε ενα καναλι με καλαμιες και νερο,,,,,, πουλια φρεσκα δεν ητανε και πωδαρωνανε σχεδων ολα, παντως την βωλταμας την καναμε πηραμε τον αεραμας και της φερμεσμαςςςςς, αλη μερα παλι.terror. στο βαθως το ορος παγκαιο

ωντος εκανα και εγω την απογευματινημου βωλτα σηκωνοντας 5 πουλια κρατησα τα 3 και ενα τραυματισμενο σε ενα καναλι με καλαμιες και νερο,,,,,, πουλια φρεσκα δεν ητανε και πωδαρωνανε σχεδων ολα, παντως την βωλταμας την καναμε πηραμε τον αεραμας και της φερμεσμαςςςςς, αλη μερα παλι.terror. στο βαθως το ορος παγκαιο
Franchi....

Καλησπερα σημερα το πρωι ανεβηκα δερβενοχωρια κανα 2 περπατητο μας τρελανε ενα ορτυκακι δεν το βαρεσα οσο δεν αφηνε την μικρη να το κλειδωση μεχρι που το φερμαραμε !!!!το σηκωσαμε και το πηραμε μαζι μας:)
Ωραια φαση Τζιμαρα , βγαλε καμια φωτο την μικρη να την χαρουμε !!!!
στο τερεν...

Status
Not open for further replies.
Back