Ορτύκια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σημερινό 2ωρο με υγρασία και πολύ κουνούπι όπως γράφει και ο Στέφανος πιο πάνω. Σήκωσαν τα σκυλιά 3 ορτύκια. Τα δυο πρώτα σηκώθηκαν από μακριά με το που τα πλησίασαν τα σκυλιά, έριξα 5 τουφεκιές (3 στο ένα και 2 στο άλλο) αλλά όπως ήταν λογικό δεν έπεσαν πιθανολογώ λόγω απόστασης γιατί τα "είχα" καλά. Το τρίτο ήρθε μαζί μας μετά από όμορφη φάση με φέρμα από τη Λούσυ και συναίνεση από τον Ζίκο (φωτό).

Υ.Γ. Πόσο "μεγάλος" κυνηγός πρέπει να είναι κάποιος που ακούγοντας τουφεκιές τις τουφεκιές μου, έρχεται από την άλλη άκρη του κόσμου και μπαίνει στο ίδιο χωράφι που κυνηγάω κι εγώ ενώ σε όλη την περιοχή αμέτρητων στρεμμάτων είμαστε 3 κυνηγοί όλοι κι όλοι; (Μου το κάνει δεύτερη φορά φέτος) .hair.

Περπατητό με το επανιελάκι απο 7:30 εως και 8:40. Βρηκα ενα ορτύκι αλλα το ξεσηκωσα εγω με τα πόδια, οποτε εφυγε ατουφέκιστο. Το καλο είναι οτι το κουτάβι πλέον ανοίγεται καλά, μπαίνει παντού, ψάχνει και δεν φοβαται τις τουφεκιές. Το κακό ειναι οτι δεν έχει βρει αρκετά θηράματα για να καταλάβει τι ψάχνουμε. Φεύγοντας εντόπισα σε ενα ύψωμα ενα χωραφι με σουσάμι και θα το επισκεφτω αυριο....

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο ενα 3ωρο σήμερα το πρωΐ στον κάμπο με Lena & Siba βρήκαμε 5 πουλιά όλα μεμονομένα και γυρίσαμε στο σπίτι βάζοντας 4 στο γιλέκο. Καλά περάσαμε απολάυσαμε τη χαραυγή τον ήλιο αργότερα και της μυρωδιές της γής ........ και το βουητό των άφθονων κουνουπιών .......cool.

Περπατητό με το επανιελάκι απο 7:30 εως και 8:40. Βρηκα ενα ορτύκι αλλα το ξεσηκωσα εγω με τα πόδια, οποτε εφυγε ατουφέκιστο. Το καλο είναι οτι το κουτάβι πλέον ανοίγεται καλά, μπαίνει παντού, ψάχνει και δεν φοβαται τις τουφεκιές. Το κακό ειναι οτι δεν έχει βρει αρκετά θηράματα για να καταλάβει τι ψάχνουμε. Φεύγοντας εντόπισα σε ενα ύψωμα ενα χωραφι με σουσάμι και θα το επισκεφτω αυριο....
Τέλεια φίλε! Υπομονή, επιμονή και θα έρθουν και οι συναντήσεις. Αύριο ρίξε πρώτα μια ματιά παραλιακά... ;)

Σημερινό 2ωρο με υγρασία και πολύ κουνούπι όπως γράφει και ο Στέφανος πιο πάνω. Σήκωσαν τα σκυλιά 3 ορτύκια. Τα δυο πρώτα σηκώθηκαν από μακριά με το που τα πλησίασαν τα σκυλιά, έριξα 5 τουφεκιές (3 στο ένα και 2 στο άλλο) αλλά όπως ήταν λογικό δεν έπεσαν πιθανολογώ λόγω απόστασης γιατί τα "είχα" καλά. Το τρίτο ήρθε μαζί μας μετά από όμορφη φάση με φέρμα από τη Λούσυ και συναίνεση από τον Ζίκο (φωτό).

Υ.Γ. Πόσο "μεγάλος" κυνηγός πρέπει να είναι κάποιος που ακούγοντας τουφεκιές τις τουφεκιές μου, έρχεται από την άλλη άκρη του κόσμου και μπαίνει στο ίδιο χωράφι που κυνηγάω κι εγώ ενώ σε όλη την περιοχή αμέτρητων στρεμμάτων είμαστε 3 κυνηγοί όλοι κι όλοι; (Μου το κάνει δεύτερη φορά φέτος) .hair.
με απλα λογια φιλεμου χριστο ο τυπος λεγεται μακακαςςςςς.no.

συνεχησε ετσι φιλε κωστααα και το σκυλακι θα στρωση σιγα σιγα απο μωνοτουυυ,,,πιεση δεν θελη και οχι βιασηνεςςςς.congrats.

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο ενα 3ωρο σήμερα το πρωΐ στον κάμπο με Lena & Siba βρήκαμε 5 πουλιά όλα μεμονομένα και γυρίσαμε στο σπίτι βάζοντας 4 στο γιλέκο. Καλά περάσαμε απολάυσαμε τη χαραυγή τον ήλιο αργότερα και της μυρωδιές της γής ........ και το βουητό των άφθονων κουνουπιών .......cool.

ωραιως φιλε στεφανεεεεε αντε και να μας μπουνε και η μακρωμητες και να αφησουμε και τα ορτυκακια στην ησυχιατουςςςς,,, ΥΓ το δικανακι στεφανε πρεπη να το γουσταρης πολυυυυ ε φιλε;;;.my man..sarcastic..sarcastic.

Απο τετοιους πολλους φιλε Χρηστο και εδω τα ιδια μολις ριξεις μια ερχονται τα τσιμανια.hair.

Κωστη μπραβο !!!!!απλα υπομονη δυστιχως τα σημερινα κουταβια ειναι ατυχα απο θηραματα οποτε θελεις υπομονη και πολυ εξοδους και θα καταλαβη και η δικια μου τα ιδια αλλα σιγα σιγα το κλειδωνη κσι ξερει τι θελουμε εκει που παμε

Μπαβο Στεφανε ομορφιες

Σημερα κωπαιδα ενα 3ωρο περπατητο σε δυο διαφορετικα σημεια ενα πουλακι σηκωσαμε του εριξα το πηρα με την δευτερη και επεσε μεσα στο καναλι και διπλα σε κατι καλαμποκιες προσπαθησε η μικρη να μπει αλλα ητανε πολυ πυκνο και δεν την αφησα φοβηθηκα.......το πρωι κρυο και ομιχλη δεν εβλεπες πανω απο τα δεκα μετρα

Σήμερα πάλι Μέγαρα, τιποταααααα. 6 αμάξια,10 σκυλιά,κανείς δεν είδε ούτε έπεσε ντουφεκια. Η απογοήτευση μεγάλη και τα πόδια βαραίνουν.... Αύριο θα ξαναπάω, με την ελπίδα παντα, αν και ο καιρός εναι Καλοκαιρινός σε όλη την Ευρώπη και δεν πιστεύω να έχει μετακινήσεις πουλιών. Τρία χρόνια έχω να δω έστω και λίγα πουλιά στο συγκεκριμένο μέρος. Δυστυχώς δεν έχω κυνηγήσει σε αλλο μέρος,δεν ξέρω αλλα μέρη και τα έξοδα δεν επιτρέπουν για πιο μακρινές περιοχές, ιδίως που κυνηγάω μόνος.

Μια από τα ίδια.
Δεύτερο Σ/Κ όχι μόνο χωρίς μπαμ,αλλα ούτε είδα πουλί. Φέτος δεν έχω δει ούτε τρυγόνι εκει,ούτε μελλισουργους,ούτε κάν μια τσίχλα.
Κρανίου τόπος τα Μεγαρα φέτος. Δεν μπορώ να καταλάβω,πως όταν μυριστούν πουλιά γίνεται χαμός ,σήμερα-χθες και άλλες φορές που δεν έχει τίποτα,να μην έχει κόσμο.
Και δεν λέω για απόγευμα που μετά απο πληροφορίες μπορεί να μαζευτεί κοςμος,αλλα γα πρωί. Την προπερασμένη Τρίτη που πέσαν κατι πουλιά,γινόταν πόλεμος στην κυριολεξία...
Αστε που σήμερα με φάγανε τα κουνούπια,κάτσανε πάνω μου και με τσιμπούσαν,λες και ήταν μελίσσι.

Μια από τα ίδια.
Δεύτερο Σ/Κ όχι μόνο χωρίς μπαμ,αλλα ούτε είδα πουλί. Φέτος δεν έχω δει ούτε τρυγόνι εκει,ούτε μελλισουργους,ούτε κάν μια τσίχλα.
Κρανίου τόπος τα Μεγαρα φέτος. Δεν μπορώ να καταλάβω,πως όταν μυριστούν πουλιά γίνεται χαμός ,σήμερα-χθες και άλλες φορές που δεν έχει τίποτα,να μην έχει κόσμο.
Και δεν λέω για απόγευμα που μετά απο πληροφορίες μπορεί να μαζευτεί κοςμος,αλλα γα πρωί. Την προπερασμένη Τρίτη που πέσαν κατι πουλιά,γινόταν πόλεμος στην κυριολεξία...
Αστε που σήμερα με φάγανε τα κουνούπια,κάτσανε πάνω μου και με τσιμπούσαν,λες και ήταν μελίσσι.
μηχανάκι λέγεται φιλε αυτό που τους κάνει να χουν διαίσθηση. ...........κ μαζευονται

Σημερινή βόλτα 2 ορτύκια σήκωσαν τα σκυλιά και ήρθαν μαζί μας. Το πρώτο ύστερα από φέρμα του Ζίκο (1η φωτό) και το δεύτερο ταυτόχρονη φέρμα από Ζίκο και Λούσυ (2η φωτό).

με απλα λογια φιλεμου χριστο ο τυπος λεγεται μακακαςςςςς.no.
Απο τετοιους πολλους φιλε Χρηστο και εδω τα ιδια μολις ριξεις μια ερχονται τα τσιμανια.hair.
Σήμερα με το που ακούστηκε η τουφεκιά του πρώτου ορτυκιού που πήρα ύστερα από φέρφα του Ζίκο, στο απόρτ πρόλαβε η Λούσυ, μου το έφερε, το πήρα από το στόμα της, το έβαλα στο γιλέκο και όπως σήκωσα το κεφάλι βλέπω τον χθεσινό τύπο με τα 4 κούρτσχααρ στη μαζεμένη βαμβακιά δίπλα από την καλαμιά (σταριά) που κηνυγούσα εγώ. (παρακάτω φωτό). Δεν άργησε να μπει και στην ίδια καλαμιά με μένα. .fiurius.Τότε κρεμάω το όπλο και σηκώνω τα χέρια για να δείξω τη δυσανασχέτησή μου. Μόνο με την κίνησή μου αυτή, και τι δεν άκουσα από τον απίθανο άνθρωπο. Από τη μια εκνευριζόμουν με το σκηνικό και από την άλλη μου ερχόταν να γελάω γιατί δεν πίστευα στα αυτιά μου. Κατάλαβα ότι μάλλον είναι γραφικός ο τύπος και αυτό συγκράτησε τα νεύρα μου. Με το που σήκωσα τα χέρια (χωρίς να μιλήσω), άρχισε να μου λέει κατά λέξη για να γελάσετε κι εσείς: "Καλά, καλά φεύγω. Το χωράφι δικό σου είναι; Αν θες ορτύκια, να βγάλω να σου δώσω. Πω πω πω".buy buy. μετά από αυτά τα κουτοπονηριστηκα λόγια του, το μόνο που του είπα ήταν το εξής "Είναι η τρίτη φορά που μου το κάνεις. Είναι σωστό αυτό; Θα γίνει κανένα ατύχημα!" και η απάντησή του ήταν "Φεύγω σου είπα, πάω προς το αυτοκίνητο. Όρεξη για καυγάδες έχεις μου φαίνεται" .sarcastic. Βέβαια κινήθηκε σε αντίθετη κατεύθυνση από το σημείο που βρισκόταν το αυτοκίνητό του αλλά το θετικό ήταν ότι έφυγε...
Μετά συνάντησα δυο γνωστούς μου κυνηγούς και περιγράφοντάς τους τη φάση, κατάλαβαν αμέσως για ποιον πρόκειται και μου είπαν ότι το έχει σύστημα να χώνεται όπου ακούει τουφεκιές.

Last edited:
Γάμησέ τους αυτούς Χρήστο.Ούτε καν τους δίνεις σημασία..
Έτσι ακριβώς Διαμαντή. Επειδή τον έκοψα γύρω στα 65 ετών, το μόνο που εύχομαι είναι να μην τύχει να βρεθεί κάποιος νέος κυνηγός δίπλα του για να "μάθει" το κυνήγι...

Βολτα σημερα με δυο φιλους στα νοτια του ν. Ηρακλειου. Ειδαμε λιγες τσιχλες και σηκωσαμε κι ενα μπεκατσινι αλλα ορτυκι ουτε για δειγμα. Τουλαχιστον εβγαλε ενα λαγο το φιλαρακι και δεν γυρισαμε τελειως αδειοι... Τα ορτυκια συνεχιζουν να μας απογοητευουν!

Status
Not open for further replies.
Back