Νοστιμοτερο κρέας κυνηγιού

Νοστιμοτερο κρέας

  • Λαγός

  • Αγριογούρουνο


Results are only viewable after voting.
Είναι εξ ίσου ωραία και τα δύο........
Θα σας πω ένα κόλπο για το αγριογούρουνο κι όποιος θέλει να το δοκιμάσει........ Το προηγούμενο βράδυ από το μαγείρεμα αφήνουμε το κρέας κομμένο μέσα σε γάλα....... Μαλακώνει και περνάει τις μυρωδιες
 
Κυμάς αγριογούρουνο ανάμεικτος είτε με μοσχάρι είτε με πρόβειο ότι καλύτερο έχω φάει.
Έχω δοκιμάσει όλες τις αναλογίες ...
Καμία δεν μου άρεσε ... μόνο σχέτος.
Βέβαια γούστα είναι αυτά ...

Το ψαρονέφρι προφανώς ψητό στα κάρβουνα.
Θεϊκό.
 
Και ο λαγός και το αγριογούρουνο γίνονται νοστιμότατο στιφάδο αρκεί να μαριναριστούν όπως και όσο πρέπει. Ειδικά το αγριογούρουνο θέλει τουλάχιστον 1-2 μήνες κατάψυξη και πριν μαγειρευτεί 3-4 μέρες στη συντήρηση του ψυγείου σκεπασμένο με μαρινάδα.
 
Η δική μου μαρινάδα
Κρασί κόκκινο
Λάδι
1 ποτήρι του κρασιού ξύδι
2 καρότα σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι σέληνο
2 κρεμμύδια
6-7 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
μπαχάρια 10 κόκκους
μαύρο πιπέρι σε κόκκους
ΚΑΘΌΛΟΥ αλάτι
Τα βάζω στο ψυγείο σε μία λεκάνη μαζί με το αγριογούρουνο σε κομμάτια για 3-4 μέρες και ανά 12 ώρες τα ανακατεύω καλά.
Πριν το μαγείρεμα πετάω την μαρινάδα και πλένω καλά το κρέας και το αφήνω να στεγνώσει.
ΒΑΣΙΚΟ αν το φτιάξετε στιφάδο περνάτε πρώτα για λίγο τα κρεμμύδια από το τηγάνι.
Τό αλάτι το ρίχνω ένα τέταρτο πριν το τέλος για να μην σφίξει το κρέας.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΕΣΗ. ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΕΝΑ ΔΙΣΚΙΟ LASIX ;)
 
Back
Top