Νομοσχέδιο Άργος και απόψεις!

Πριν ένα μήνα που πήγα τον σκύλο για εμβόλιο μου είπαν ότι εξακολουθούν να μην λαμβάνουν δείγμα... Δεν έχουν αλλάξει κάτι στην στάση τους.... Δεν ξέρω αν αυτό αφορά το σύνολο η μέρος των κτηνιάτρων ωστόσο αυτό μου είπε...
Και εγώ αυτό ξέρω

Εγώ που είχα μιλήσει με τον κτηνίατρο που πηγαίνω είναι πολλά τα θέματα με το dna του σκύλου δεν είναι όπως ο άνθρωπος μπορεί και από αδελφογεννα να έχουν όλα παρόμοιο dna και γι’αυτο δεν είναι ορθή η άποψη για τη λήψη dna στα σκυλιά και δεν το αποδέχονται οι κτηνίατροι,ο δικός μου είναι διδάκτορας στην κτηνιατρική Θεσσαλονίκης!!

Και εμένα χθες μου είπε ο κτηνίατρος ότι αρνούνται να πάρουν δείγματα και η στείρωση πρέπει να γίνεται μόνο για ιατρικούς λόγους.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα αδέσποτα.

Στο τέλος θα την πληρώσουν εκείνοι που είναι τυπικοί ούτως η άλλως .....

Οι κτηνίατροι είναι οι μόνοι,που αντιστέκονται ακόμη.
Άκουσα τον Σταθόπουλο προχτές και είπε, να δηλώσουμε τα σκυλιά μας,στον Κένταυρο.
"Προτρέπω τους κυνηγούς,να δηλώσουν τα σκυλιά τους."
Κάτι υπονοούσε,αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.
https://ihunt.gr/dna-kynigetikon-skylon-poioi-kynigoi-plironoyn-ligotera-kai-giati/

Πανε να εξαλείψουν τον μικρό εισοδηματια κυνηγό...θα γίνουμε παράνομοι χωρίς να το θέλουμε ούτε άδειες δεν θα βγάλουν πολλοί φέτος . .. αντί να κυνηγήσουν τους δήμους που δεν κάνουν τίποτα για τα αδέσποτα και είναι ολλοί οι κάδοι σκουπιδιών γεμάτη γάτες και η φάση είναι ότι της ταΐζουν τα σουργελα οι ξένοι που έρχονται για διακοπές .. το κυνήγι διώκεται βρήκαν το τρόπο να μας εξαφανισουν

Τι εννοεί τσιπάρισμα έχει ακόμη κυνηγός ατσιπάριστο σκυλί ,το πρώτο τσιπάκι σε σκυλί το έχω βάλει αν θυμάμαι το 2002 .Τους τσοπαναραίους έπρεπε να κυνηγήσουν πρώτα τους κόβω βόλτα σε όλη την πόλη έπειτα και και μετά τους κυνηγούς εμάς ,αλλά η κατάσταση ως συνήθως πάει ανάποδα.Ολη η ιστορία ξεκίνησε από τα αδέσποτα που όλοι βγάζουν το κώλο τους έξω και αφήνουν να παίζουν μπάλα με το αζημιωτο οι ζωόφιλοι του κώλου.Εχετε δει πολλά αδέσποτα σκυλόγατα κυνηγών που έχει γεμίσει ο τόπος με σκύλους και γάτες και σε κάθε γωνιά έναν ψυχολογικά ασταθή που δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από το να περνά την ώρα του ταίζοντας και μαζεύοντας γάτες ή σκύλους στη γειτονιά ενώ απαιτεί μετά από τον οποιοδήποτε φορέα να τον στηρίξει ,φέρε μου δώσε μου κάνω κοινωνικό έργο (αντί να λέει περνάω την ωρα μου και βρίσκω νόημα στην προβληματική ζωή μου).Και ποιος σου είπε να κάνεις τη κάθε γειτονιά άσυλο ζώων στο ζήτησε κάνεις? Άσε γιατί τσαντίζομάι επειδή γνωρίζω αρκετά και πως αρκετοί κωλόπουστοι τσακώνουν πολλές χιλιάδες ευρώ στήνοντας επιχειρησιακές πατώντας στους προβληματισμούς και προβληματικούς ανθρώπους με τη μεγάλη καρδιά και ευαισθησία που αν εσείς κάτω θα περάσουν δίπλα κάνοντας ότι δεν είδαν και αν δουν σκύλο ή γάτα θα σηκώσουν επανάσταση έχω παράδειγμα μέσα στον κοβιτ με πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας ,που κινιομουμ με ειδική 24 ωρη άδεια κυκλοφορίας και έκαναν δύο καριολες και ένας μαλάκας μαζί βόλτα 2 σκύλους ενώ ένας παππούς ήταν ο μίσος στο δρόμο και ο μίσος στο πεζοδρόμιο κάναν τα αυτοκίνητα ζιγκ Ζαγκ για να μην του πατήσουν τα πόδια και δε σταματούσε κάνεις δύο τουλάχιστον που είδα μπροστά μου και όταν έκλεισαν το δρόμο φορώντας γάντια και πήγα μου φώναζαν μη πλησιάζεις μπορεί να έχει κορονοιο αφού τους γέμισα χριστοπαναγιες όλους έβαλα τον άνθρωπο στην άκρη που ευτυχώς ζούσε αλλά δεν ήταν καλά και συνάμα όταν δουν ζώο όλοι αυτοί στο δρόμο παίρνουν 50 τηλέφωνα .Γνωρίζω πολύ καλά τι γράφω και τα γράφω για να ξέρετε τι γίνετε στην πραγματικότητα .Αυτό με τα σκυλιά στους κυνηγούς δεν έπρεπε να ζητάτε όπως ούτε να απαγορεύεται η γέννα .Να μας ελενχουν και αν βρουν σκυλί ανεμβολίαστο και ατσιπάριστο να μας αφαιρούσαν και την άδεια κυνηγίου ,γιατί σίγουρα έχουμε και λίγους ντενεκέδες αναμεταξύ μας αλλά οχι να μπούμε στην ίδια κατηγορία με το κάθε μαλάκα της οικουμένης ίσοι και όμοιοι στο ίδιο καφενείο γιατί δεν είμαστε το ίδιο με πολλούς.
Το πάρτυ και τα φράγκα που παίρνουν από το κράτος είναι πολλά αυτοί που βλέπετε να βροντοφωνάζουν και να κάνουν τους εθελοντές και εμπλέκονται κτηνίατροι ,υπάλληλοι υπηρεσιών κτλ.

Σήμερα έλαβα αυτο το μύνημα απο τον σύλλογο.

View attachment 97091
https://ihunt.gr/mono-gia-kynigoskyla-lipsi-dna-amp-microchip-to-savvato-3-ma-oy-sti-n-ionia-video/

Δηλαδή η ΔΚΟΣΕ και η ΚΣΕ χρησιμοποιεί τους κτηνιάτρους,που δεν συμβαδίζουν,με την επίσημη θέση του Κτηνιατρικού Συλλόγου Ελλάδος,να απέχουν, από τη διαδικασία λήψεως dna.
Σε ποιά τράπεζα, θα σταλεί το dna ρε τσάτσοι;
Αηδία και μόνο.

https://ihunt.gr/mono-gia-kynigoskyla-lipsi-dna-amp-microchip-to-savvato-3-ma-oy-sti-n-ionia-video/

Δηλαδή η ΔΚΟΣΕ και η ΚΣΕ χρησιμοποιεί τους κτηνιάτρους,που δεν συμβαδίζουν,με την επίσημη θέση του Κτηνιατρικού Συλλόγου Ελλάδος,να απέχουν, από τη διαδικασία λήψεως dna.
Σε ποιά τράπεζα, θα σταλεί το dna ρε τσάτσοι;
Αηδία και μόνο.
Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα σε όλα τα επίπεδα!

Από Παρατηρητήριο Κυνηγετικής Ορθότητας (FB)

Άργος για σκύλους: «Κυνηγέ, μην προτρέχεις, ούτε το κράτος δεν είναι έτοιμο»

Αυτές τις μέρες, κάποιοι βιάζονται να εμφανιστούν πιο πρόθυμοι κι από το ίδιο το κράτος. Μας ζητούν να πληρώσουμε για να φακελωθούν τα κυνηγόσκυλά μας, με πρόσχημα την «ευθύνη», τη «συμμόρφωση» και την «οργάνωση».

❓ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Κ.Σ.Ε:

Άλλαξε η επίσημη στάση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ως προς τον Νόμο Άργος και τη λήψη DNA των κυνηγετικών σκύλων; Αν ναι, πότε πάρθηκε αυτή η απόφαση; Υπάρχει πρακτικό συνεδρίασης; Βγείτε δημόσια και εξηγήστε στους κυνηγούς τι άλλαξε και με ποιο σκεπτικό.

Αν όχι, τότε ο Β΄ Κυνηγετικός Σύλλογος και ο πρόεδρος της Δ´ΚΟΣΕ ενεργούν αυτόνομα και αντιθεσμικά, παρακάμπτοντας τη Συνομοσπονδία. Για ποιον λόγο; Ποιος τους εξουσιοδότησε να σέρνουν τους κυνηγούς σε διαδικασίες χωρίς νομικό πλαίσιο, χωρίς απόφαση του Δ.Σ. της ΚΣΕ και χωρίς καμία υποχρεωτικότητα από την Πολιτεία; Ο καθένας που προτρέχει, είτε λειτουργεί αυτόβουλα είτε υπηρετεί σκοπιμότητες, πρέπει να τολμήσει να το εξηγήσει ανοιχτά.

📌 Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος απέχει με απεργία. Αν ήταν όλα ξεκάθαρα και νόμιμα, δεν θα υπήρχε τέτοια αντίδραση. Κι όμως, ορισμένες κυνηγετικές οργανώσεις βιάστηκαν να βγάλουν ανακοινώσεις-προσκυνήματα και μας δείχνουν πώς να… συμμορφωθούμε.

Η σύγχυση που επικρατεί είναι αποτέλεσμα τριών πραγμάτων.

1. Της πρόθυμης υποταγής ορισμένων οργανώσεων

2. Της έλλειψης επίσημης/καθαρής ενημέρωσης προς τους κυνηγούς

3. Της πίεσης που ασκείται μέσα από «οδηγίες συμμόρφωσης χωρίς νομική υποχρεωτικότητα ακόμα.

Μην τρέχει κανείς να δώσει DNA επειδή του είπαν «πήγαινε». Δεν υπάρχει άμεση νομική υποχρέωση προς το παρόν με ποινές.

Ενημέρωση: Όχι από πρόθυμους «εκπροσώπους»
Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες δεν μπορούν να επιβάλουν νόμο. Αν λειτουργούν σαν φερέφωνα του Υπουργείου, αυτό δεν μας δεσμεύει. Αντιθέτως, τους εκθέτει.

📌 Πίεση προς τους Συλλόγους
Οι Κ. Σύλλογοι δεν πρέπει να λειτουργούν σαν γραφεία υπακοής.

Πρέπει να τοποθετηθούν καθαρά, υπέρ του κτηνιατρικού συλλόγου, κατά του φακελώματος, κατά της επιβολής DNA με χαράτσι. Όποιος δεν το κάνει, εκτίθεται ως εργαλείο.

Όποιος σέβεται τον εαυτό του και τον ρόλο του κυνηγού, δεν τρέχει πρώτος να πληρώσει το χαράτσι. Γιατί ό,τι πληρωθεί μαζικά σήμερα, θα μονιμοποιηθεί αύριο. Και τότε, δεν θα φταίνε οι «νόμοι». Θα φταίμε εμείς που σκύψαμε τόσο γρήγορα.

Μην κάνετε το λάθος, μην φακελώνετε μόνοι σας τον σκύλο σας και τον εαυτό σας, μην τρέχετε από φόβο. Το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι ψυχραιμία, πίεση στους συλλόγους και ξεκάθαρο όχι στην πρόθυμη υποταγή.

Ο νόμος θα ακυρωθεί στην πράξη, αν εμείς δεν δώσουμε ζωή σ’ αυτό το έκτρωμα!

Το πιο πιθανό είναι πως αν ο κόσμος δεν υπακούσει, ο νόμος θα καταρρεύσει από αδράνεια. Θα αναθεωρηθεί, θα μπει στο ράφι ή θα παγώσει όπως τόσα άλλα. Όμως αν τρέξουν πρώτοι οι ίδιοι οι κυνηγοί να συμμορφωθούν «για να μην έχουν πρόβλημα» … τότε χαιρετίσματα.

Back