Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κρίμα που οι επαγγελματικές υποχρεώσεις σε κάνουν να ριξεις αυλαία απο τώρα σε μια καλή χρονιά για τα μέρη σου.
Και του χρόνου φιλαράκι να σαι καλά και να αλωνίσετε και πάλι.
Αληθεια ,αυτο διπλα από τα τυριά ειναι καβουρμάς ; .yel.
Όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι φιλαράκι τι να κάνουμε. Η μάνα πατρίδα πρέπει να μας εκπαιδεύσει εκ νέου... :eek:. Τώρα για το άλλο έτσι με είπαν ότι είναι καβουρμάς... :p

View attachment 8806 View attachment 8807 καλημέρα, 2.30 ώρες γεμάτες ένταση από τις πολλές φερμες αλλά τα πουλιά ανυσηχα πολύ δεν μας άφηναν να τις στριμωξουμε , αυτή η μία ήταν εντελώς στο ανοιχτό την πήγε 20 μέτρα με ποντα ο τορρο και μετά ήρθε το τέλος της, ωραία φάση εντελώς στο καθαρό με τον μοναδικό πεύκο, εκεί ήταν, καλά περάσαμε άλλωστε τα νούμερα δεν με ενδιαφέρουν, 2 3. Όμορφες φερμες και γεμίζουν οι μπαταρίες
Αλλο ενα ομορφο κυνηγι κ σημερα...Λιγα τα πουλια αλλα το ευχαριστο ειναι οτι καθε φορα βρισκουμε...View attachment 8817
Μπράβο σας παλικάρια μου.

Κάναμε χθες τη βόλτα μας με τον φίλο μου Κώστα και τα σκυλάκια μας. Νοτιας και ψιλόβροχο ανά διαστήματα, σε μέρος που πήγαμε πρώτη φορά φέτος. Βρήκαμε 4 κορίτσια, οι δυο δέχτηκαν τα σκυλάκια αλλά σε κομμάτια πολλή σφιχτά. Στη μια πήραμε την απόφαση να μπούμε στη πυκνή ρεματιά μιας και τα σκυλάκια με τη βασίλισσα θα έμεναν εκεί όλη μέρα όπως φάνηκε. Μετά από κάνα τέταρτο πάλης με τα πυκνά, ο Κώστας κατάφερε να φτάσει σχετικά κοντά στη φερμα αλλά η βασίλισσα του έφυγε πίσω από τα κυπαρίσσια δίχως να του δώσει ευκαιρία για τουφεκιά. Εγώ δεν κατάφερα να φτάσω κοντά, αμάν είπαμε να βγούμε απο εκεί μέσα. Οι άλλες δύο σε πιο βατό μέρος αλλά δεν έβαλαν ποπός κάτω, περπάτημα και φτερό, τρελενοντας τα σκυλάκια. Δεν καταφέραμε ποτέ να τις ζυγωσουμε.

Να σε καλα ελπιζω
Υγεια να εχετε ,περναει ο καιρος ,ο δικος μου ερχετε κοντα για περδικες,Του λεω να του παρω ενα καινουργιο οπλο και δεν θελει, Θελει τα παλια που εχουμε του αρεσουν καλυτερα ,Εχουν γραψει ιστορια μου λεει

Κάτι φάνηκε μέσα στη βδομάδα στο πουρνάρι... Καινούργια πουλιά, βαριά κ δεν σηκώνονταν με τίποτα... αλλά για λίγο ήταν το πάτημα τους, σκόρπισαν κ χάθηκαν...
Το κακό είναι που ο "μικρός" δοκιμάζει τα όρια του αποκτώντας δύναμη κ μαζί κ τη δικιά μου υπομονή κ ανοίγεται υπερβολικά πολύ στα τελευταία 2-3 κυνήγια...

Κάτι φάνηκε μέσα στη βδομάδα στο πουρνάρι... Καινούργια πουλιά, βαριά κ δεν σηκώνονταν με τίποτα... αλλά για λίγο ήταν το πάτημα τους, σκόρπισαν κ χάθηκαν...
Το κακό είναι που ο "μικρός" δοκιμάζει τα όρια του αποκτώντας δύναμη κ μαζί κ τη δικιά μου υπομονή κ ανοίγεται υπερβολικά πολύ στα τελευταία 2-3 κυνήγια...
Αν είναι σταθερός Άρη, ας ανοίγει δεν πειράζει...

Άμα χάνεις το μπιπερ είναι προβλήμα για μένα... Είναι θέμα προσωπικής ευχαρίστησης...
Είναι κ ιδιαίτερη η χρονιά για "μικρά" σκυλιά, απτην ανυπαρξία πουλιών σε μια ξαφνική μέρα με αρκετή αναθυμιαση είναι λογικό να κανουν κάποιες υπερβολές. Αν είναι έξυπνος όμως θα καταλάβει με τις εμπειρίες ότι με υπερβολές δεν κερδίζει ούτε αυτός ούτε εσύ.

Ασε τον σκυλακο να παρει προτοβουλιες Αρη , να αποκτησει εμπειριες μεσα απο τα λαθη του.
Να ξερεις επειδη αρχιζει και γουσταρει το κυνηγι της μπεκατσας ανοιγει την ερευνα του.
Και αυτος για προσωπικη ευχαριστηση το κανει.
Αρη ειναι και τα πουλια πολυ νευρικα φετοςπαιζει ρολο και αυτο

Άμα χάνεις το μπιπερ είναι προβλήμα για μένα... Είναι θέμα προσωπικής ευχαρίστησης...
Μαζί σου και εγώ Άρη, αν το σκυλί κυνηγάει για πάρτη του και καααααααποια στιγμή σε θυμηθεί......εντάξει όπως αρέσει στον καθένα.

μα χάνεις το μπιπερ είναι προβλήμα για μένα..
Οσο ειναι μικρος προσπαθησε(το κατα δυναμιν) να διαμορφωσεις τον χαρακτηρα του ετσι ωστε να κυνηγαει για σενα, οπως εσυ θες και οχι άναρχα.Βεβαια περνωντας τα χρονια καταλαβαινουν τι ζηταμε.....ειναι και θεμα εξυπναδας....ισως το πιο σημαντικο σ ενα σκυλο..

Αρσενικος ειναι, 15 μηνων, λογικο ειναι να κανει λιγο την επανασταση του... Το θεμα ειναι επειδη τα βουνα εδω εχουν ρεματα, χαραδρες κ υψωματα να μην μεινει καμια μερα στο βουνο γιατι δεν θα μπορω να τον βρω, ειτε εγω αυτον, ειτε αυτος εμενα...
Δεν μου αρεσουν τα ανεξελεγκτα σκυλια οσες μπεκατσες κ αν βρισκουν, ειναι θεμα γουστου οποτε θα προσπαθησω να ερθουμε σε ισορροπια στα θελω μας...
Παντως πως αλλαζουν τα σκυλια μεσα σε λιγες μερες, απο εκει που δεν επαιρνε τοπο, τωρα τα βλεπει ολα ισια... :eek:

Αρσενικος ειναι, 15 μηνων, λογικο ειναι να κανει λιγο την επανασταση του... Το θεμα ειναι επειδη τα βουνα εδω εχουν ρεματα, χαραδρες κ υψωματα να μην μεινει καμια μερα στο βουνο γιατι δεν θα μπορω να τον βρω, ειτε εγω αυτον, ειτε αυτος εμενα...
Δεν μου αρεσουν τα ανεξελεγκτα σκυλια οσες μπεκατσες κ αν βρισκουν, ειναι θεμα γουστου οποτε θα προσπαθησω να ερθουμε σε ισορροπια στα θελω μας...
Παντως πως αλλαζουν τα σκυλια μεσα σε λιγες μερες, απο εκει που δεν επαιρνε τοπο, τωρα τα βλεπει ολα ισια... :eek:
Συγνώμη για το off topic......
Τις προάλλες ήμουν για μπεκατσίνια...Το σκυλί είχα να το βγάλω 2 εβδομάδες λόγο υποχρεώσεων......στις πρώτες 8 φέρμες δν με περίμενε και τα πίεζε από το πάθος της με αποτέλεσμα να της φεύγουν.........κάποια στιγμή το έκοψε μόνη της κ με όχι μόνο με περίμενε......με κλεφτοκοιτούσε όταν έφτασα στα 15-20 m δίπλα της και ήμουν έτοιμος για τουφεκιά.........οπότε θα το καταλάβει ο μικρός σιγά σιγά φίλε.... :)

Έξοδο σήμερα με τον Κώστα και τα σκυλάκια μας φυσικά. Νότιας, ζέστη και φουλ υγρασία.
Καλά περάσαμε τελικά, βρήκε 3 πουλάκια στα χαμηλά, οι δυο απλησιαστες, περπάτημα και φτερό συνέχεια, δεν κατάφεραν ποτέ να τις ζυγωσουν τα σκυλάκια. Η τρίτη (Και φαρμακερή) μας έβγαλε το λάδι, 4 φορές μας έφυγε σαν φαντομάς αν και νομίζαμε πως την είχαμε στριμώξει στη φέρμα, σχεδόν μια ώρα ανεβοκατέβαιναζε μέσα στα πυκνά μιας καιτα σκυλάκια την έβρισκαν αλλά και εκείνη θαρραλέα έμενε στα σκυλάκια. Τελικά στο τέλος καθισαμε λιγο πιο ανοιχτά, πέρασε απο τον Κώστα και εκείνος με μια τουφέκια έστειλε την βασίλισσα στο στόμα της Αρτεμουλας. Ανάμεικτα.συναισθήματα μετά, απο τη μια χαρήκαμε που πήραμε ένα τόσο δύσκολο πουλί από την άλλη στεναχωρήθηκαμε που μετά τόσο αγώνα που έκανε έχασε τη μάχη της. Είναι απο τα πουλιά που λες άξιζαν να ζήσουν να κάνουν απογόνους.
Έτσι έκλεισε άλλη μια όμορφη έξοδο χάρη στις βασίλισσες και τα σκυλάκια μας.
* Μας έκανε εντύπωση το μέγεθος αυτής της μπεκατσας, μεγάλο πουλί, καλοθρεμένο. Τη ζυγισαμε το μεσημεράκι που φτάσαμε σπιτι........335 γραμμάρια!!!!!!!!

20200128_123238.jpg20200128_104530.jpg

Status
Not open for further replies.
Back