Μπεκάτσα-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα παλικάρια σήμερα σε 3.30 ώρες κυνήγι το αποτέλεσμα είχε 2 ζαρκάδια και μια μπεκάτσα στο γυρνά δίπλα από το αμάξι η σκύλα το φερμαρε και γω σαν γνήσιος τουφέκαλευρης έριξα μια τριαρα πάνω στην οξιά

Στα χαμηλά σήμερα, σε πουρνάρι και απάνεμα σημεία με υγρασίες, ψάξαμε 2.5 ωρίτσες, δεν πήραμε ούτε μυρωδιά.....και η σκυλίτσα λιγο κουρασμένη απο προχθες, δεν απέδωσε τα μέγιστα!!
Το πρωΐ είχαμε πέσει στους 8°C με Β.Δ άνεμο απο προχθες εντομεταξύ...

Στα χαμηλά σήμερα, σε πουρνάρι και απάνεμα σημεία με υγρασίες, ψάξαμε 2.5 ωρίτσες, δεν πήραμε ούτε μυρωδιά.....και η σκυλίτσα λιγο κουρασμένη απο προχθες, δεν απέδωσε τα μέγιστα!!
Το πρωΐ είχαμε πέσει στους 8°C με Β.Δ άνεμο απο προχθες εντομεταξύ...
Πάλι μετακινήθηκαν πουλιά.

Όταν το κορίτσι μου φερμαρει και ειδικά σε σημείο που το ξέρει και το ξέρω , όπου και να είναι πρέπει να πάω, ακόμα και εάν πρέπει να κάνω ανάβαση 100 μέτρων γιατί πάντα με ανταμείβει με μια όμορφη ξαπλωτη Φέρμα....

Στη φώτο είναι η Κάρυ γιατί η Λωρυ δεν δέχεται να φωτογραφηθεί... Η πάνω είναι η προηγούμενη μπεκάτσα μπήκε κατά λάθοςupload photos to internetτο μέρος που έπρεπε να ανέβω

Με τον καλό φίλο Δημήτρη σήμερα, σχεδόν 5 ώρες, δύο πουλιά που δεν στεκόταν πουθενά, τρέλαναν τις σκυλίτσες και αν η Βίνα μου είναι ακόμα άπειρη σε τέτοια διαολοπουλα , η Άλμπα του Δημήτρη είναι μαστορισσα, ούτε εκείνη δε κατάφερε να τα ζυγωσει..... μιλάμε για τίναγμα από τα 30-40 μέτρα, ούτε ανάσα δε περναμε που λέει ο λόγος μπας και τις ζυγωσουμε.....από κόσμο πάλι κακος χαμός, μιας και έχει κλείσει στο Βουνό ψηλά και έχουν κατέβει εδώ σε μας, 4 σημεία αλλάξαμε για να καταφέρουμε να κυνηγήσουμε.

πρωινη εξοδος σε διαφορετικα τερν 1 πουλι με την κουταβα το φερμαρισε αλλα μεχρι να φτασω πεταξε την ειδα μετα αλλαγη τερεν απο πευκο σε κουμαρια και αρεο ψυλοτερα με την μεγαλη την σκυλα εχασα μια μεσα στα μουτρα μου αλλα βρηκα προς την επιστροφη ακομα μια σε ενα σφικτο πολυ χτυπισε το μπιπερ πεντε φορεσ και την ειδα οριακα σε δευτερολπα και επεσε απο ανακοπη μαλλον.

Στα πουρνάρια της Βοιωτίας πάλι σήμερα για τρία μισή ώρες με ΒΑ ασθενή και αρκετό κρύο. Γρήγορα τα σκυλιά βρήκαν μια μπεκάτσα που δέχτηκε φέρμα σύμφωνα με GPS που χτύπησε πέντε φορές του μικρού Ιβάν αλλά δεν πρόλαβα. Στην συνέχεια την ψάξαμε στην πορεία της και ο ποιο έμπειρος σκύλος του φίλου την βρήκε πρώτος χωρίς να δεχτεί φέρμα μια άστοχη δική μου τουφεκια αλλά εμέινα πίσω στο μικρό περιθώριο που μου έδωσε ανάμεσα στα πουρνάρια και συνέχισε την πορεία της με ζικ ζακ και έπιασε στα 500 μέτρα μέσα στο πυκνό πουρνάρι. Παρά την προσπάθεια των σκυλων δεν την βρήκαν μόνο στην δεύτερη προσπάθεια σηκώθηκε μόνη της χαμηλά σαν ορτύκι ανάμεσα στα πουρνάρια χωρίς να τουφεκιστει. Η επόμενες δύο ώρες ήταν άκαρπες μόνο ζεστές θέση που μάλλον είχαν σηκωθεί.

Μόνο μια βρήκες βαγγο? Η και άλλα πουλιά?
Βρήκα κι άλλα πουλιά ,ακόμη μια ντουφέκισα και δεν την πήρα και άλλα 3-4 που δεν μπόρεσα να ντουφέκισω λόγω δυσκολίας του τερέν.........
Αφού άλλαξα δύο μέρη σχετικά καθαρά που πιάνουν όταν μπαίνουν και δεν βρήκα ίχνος,μετά πήγα στη "ζούγκλα".......
Πουλιά εγκατεστημένα από καιρό.......

Η κάτι δεν έχω καταλάβει εγώ σωστά η κάτι δεν έχεις καταλάβει εσύ σωστά φίλε μου 🤣
Νίκο εγώ πιστεύω αυτό που μου λες..... ότι η σκυλίτσα φερμαρει μόνο θήραμα.. η συμπεριφορά της αυτό ακριβώς δείχνει.....δε κατάλαβα τίποτε άλλο....

Σήμερα με το ζευγάρι μου..... περάσαμε για άλλη μια φορά τέλεια..... τέσσερα ή πέντε πουλιά σηκώσαμε.... τρεις ήρθαν μαζί μας με όμορφες φάσεις.....το κερασάκι μια φάσσα που την απορταρησε ο ποιντερ μου..... είχαμε τουφεκισει νωρίτερα και την βρήκε παρακάτω....IMG-f9cf56b64c29a5570d97171954635294-V.jpg τώρα έπεται συνέχεια... .IMG_20231119_141458.jpg

Βρήκα κι άλλα πουλιά ,ακόμη μια ντουφέκισα και δεν την πήρα και άλλα 3-4 που δεν μπόρεσα να ντουφέκισω λόγω δυσκολίας του τερέν.........
Αφού άλλαξα δύο μέρη σχετικά καθαρά που πιάνουν όταν μπαίνουν και δεν βρήκα ίχνος,μετά πήγα στη "ζούγκλα".......
Πουλιά εγκατεστημένα από καιρό.......
Αυτό βλέπω και εγώ, πάλι με Της ζούγκλες θα παλεύουμε.

Σήμερα με το ζευγάρι μου..... περάσαμε για άλλη μια φορά τέλεια..... τέσσερα ή πέντε πουλιά σηκώσαμε.... τρεις ήρθαν μαζί μας με όμορφες φάσεις.....το κερασάκι μια φάσσα που την απορταρησε ο ποιντερ μου..... είχαμε τουφεκισει νωρίτερα και την βρήκε παρακάτω....View attachment 82476 τώρα έπεται συνέχεια... .View attachment 82477
Μπράβο ρε θηρίο!

Δυο πουλια βρηκε το παλικαρι μου σημερα κ εγιναν ολα οπως επρεπε!Εκει που τις ψαχνεις στην ζουγκλα αυτες τελικα ειναι κατω απο μια γκορτσια με λιγα χαμοκλαδα στην μεση της λακας...Στο τελος οταν εφτανα στο αμαξι την πληρωσε κ μια δεντροτσιχλα απο τις πολλες που με δοκιμαζαν...Ο σκυλος ηταν μακρια οποτε την ξαπλωσα κ αυτην!20231119_120041.jpg20231119_120529.jpg

Status
Not open for further replies.
Back